bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Şuan neye üzüldüm
Pasta yapmayı öğrenirsem malzemeleri alacak insan yok
Bunu da mı çaldın benden yahu doğumgunume öğrenip yapacaktım

Aktivite bile yapamıyorum

Evde kurşun kalem var mı? Meraklısına online resim kursu dersi vereyim ben de buradan hobi başlığı açılınca, insanın sinirini alıyor taramalar. Ben öğrendikçe duruma göre sizlerle paylaşayım. Profesyonel başlamıştım bu sene (Seneye Güzel Sanatlara da girerim diye) 3. derse kadar çabuk öğrenen bir öğrenci olduğum için iki haftalık eğitimi aldım ve bu baya götürür meraklısını, üzerine eklersiniz biraz da netten search ederek. Bir kalem bir kağıt, kendi natürmort çalışmalarımızı yapar sonrasında sokağa çıkınca çerçeveletip kara kalem, mutfak duvarlarımıza asarız? Hem süreçte kafa dağılır, hem hatıra kalır.

Ya bu arada benim kız herşeye potansiyel yiyecek gözüyle bakıyor o yüzden herşeyi koymaya çekiniyorum önüne

Çok güzel fikirler verdiniz ya teşekkür ederim :)
Keske benimkide kucuk olsaydi :) çünkü o zamanlar daha güzel seyler yapıyorduk simdi olmuyor, 5.5 yaşında ve yerinde duramıyor evdeyken iyice kafayi tirtlatti. Dgs seti aldim gelecek bakalim yapacaz mi evde baska seyler var istemiyor bakalim artik Hayrlisi

Çok güzel fikirler verdiniz ya teşekkür ederim :)
Ayrıca ev işi de yaptırıyorum, su falan dökerse çoğunlukla kendine sildiriyorum, kırıntı döktüyse süpürtüyorum süpürmeye bayılıyor o tıkır tıkır ses hoşuna gidiyor, bazen boş boş mercimek çekiyor süpürgeye(israfın dibi).
Evde irmik, yağ, undan kum yaptık onlarla oynadık epeyce. Tabi yere kocaman bir örtü serdim. Kaplara aktardı, kamyonuna koydu, karıştırdı, mıncıkladı... Oyun hamuru yaptık ama sevmedi hiç. Bugün su oyunu yaptık havuzunda. Yarını daha düşünemedim

Eklentiler

• IMG_20200320_164925-600x800.webp
    35,5 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_20200323_095304-600x800.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 57
Bizlerde biraz aşırı ilgi söz konusu.
Zaten tatil haberi ile 2 haftalık gün çizelgesi ve gün başına ortalama 3 4 yaprak, takip ettikleri müfredatlarındaki eğitim setinden evlere verildi.
O gün çizelgesini fotolarla belgeleyip, çocukların bağlarının kopmaması, olumsuz etkilenmemeleri adına hem sosyal medya hem de whatsapp grubunda paylaşılıyor.
‘Aa bak arkadaşım da onu yapmış’ vc gibi merak ettikçe bakıyoruz.
Bunun yanı sıra, gün içinde etkinlik önerileri gelişimlerini destekleyici birçok şey geliyor.
İnanın müdüre hanımdan fotolarla beraber günde 250 den fazla mesaj geliyordur.
Ben çocuğumu buraya aşırı sosyal aktivitesi var diye verdim mesela, öyle oturup saatlerce masa başı etkinlik yapmıyorlar normalde ama bu durum canımı sıkmaya başladı.

Şimdi işin öbür yüzü var, bende 2küçük çocuk var, yaş aralığı 1.
Büyük olan kreşte, küçüğe nasip olmadı bu ay başlayacaktı.
Bizim sağ salim yaşamamız mucize iken, o muhteşem evler, tertemiz çocuklar, full etkinlik programına uyan aileleri görünce asabım bozuluyor ve çocuğum adına üzülüyorum.
Evde yemesi içmesi giymesi bir kenara, bunlar nasıl bohem hayat yaşıyor yahu?

Etkinlik geliyor 15 dk sonra fotolar patır patır.
Bizim etkinlik masamız şuan L koltuğun üzerinde, sandalyeleri de tv sephasının.
Aralarında çöpler falan var.
Bırakın bir şey yapmayı, birbirlerine zarar vermesinler diye aklıma neler geliyor vs.

Ay eğitimci görünce döküldüm kusura bakmayın, müdüre de söyledim, veryansın ettim ama gülücük emojisi dışında bir şey söylemedi
Kendi beceriksizliğim herhalde deyip sustum.

Ücret meselesinde ise, ben zannetmiyorum alınmayacağını.
Sizler kurum olarak iyi bir şey yapmışsınız ama çevremde ne arkadaşlarım ne ben böyle bir şey düşünmüyoruz, büyük bir kaos çıkacak gibi.
Bugün birçok kreş online uzaktan eğitim deniyor ank da, elbet bunlarn mesai harcanmasının karşılığını isteyeceklerdir.

Bu arada hocama da haksızlık etmek istemem kesinlikle adam fevkalade öğretiyor, adeta bir Sensei. Bunu da eklemeden geçemeyeceğim, yazdığım yazıya ilave ediyorum içim rahat etmeyecek yoksa. Adam dehşet bir öğretici ressam.

Sanirim koleje gidiyor .bizimkide kolejde bizde takip ediyoruz haberleri ücretler ne olacak diye
Yok, kolej değil.
Çocuk yuvası, bakım evi, kreş vb türde bir yere.
Kolej olsa aklımda soru kalmaz çünkü senelik ücretler mevcut zaten, ona göre kayıt ettiriyorsunuz.
Ama kreşler istediğiniz an çocuğunuzu alabileceğiniz, isterseniz sadece yaz okuluna 2 ay gönderebileceğiniz alanlar.
Aylık ödeme yapılıyor vs, sıkıntı oradan çıkıyor.
Ve benim yolladığım kreşte zaten aktiviteler ücretli, atıyorum benim çocuğum jimnastik, müzik, at binme, futbol gibi derslere ücret ödüyor.
E biz onları almadık, çocuk gidemiyor, etkinlik yaptı diye sadece düz parayı mı ödeyeceğim ya da hiç mi ödemeyeceğim?
Karışık yani.

Birkaç sayfa önce Soylu'nun açıklamalarını koymuştu bir üye, şehirlerarası seyahat yasağı falan diye. Resmi bir sokağa çıkma yasağı ilan etmeden, de facto bir yasak gelecek herhalde.

Çocuk işçi ya bu bildiğin. "Koalina'nııın oğlunaaağ öözz güüür lüüük"

Maşallah Allah bağışlasın

Ay koalina ne kadar buyumus , daha dun gibiydi hamile kalman , ne cabuk geçiyor zaman

Yaa bu neeee? çocuk istemiyoruz dedik napıyosunuz koalina hanım.

Bunlara benimki de bayılıyor bütün gün elinde süpürge bez

Çocuk işçi ya bu bildiğin. "Koalina'nııın oğlunaaağ öözz güüür lüüük"

Maşallah Allah bağışlasın
Ahaha öyle cidden, oyuncak falan topluyor, kendi bezini gidip ayrı çöp kovasına atıyor. Bazen yerde br şey bulsa pis pis diye gidip normak çöpe atıyor büyüdü ya
Ay koalina ne kadar buyumus , daha dun gibiydi hamile kalman , ne cabuk geçiyor zaman
Kocaman oldu ya ben bile şaşırıyorum hele suratı falan, doğunca aynı babasıydı şu an gören kendini doğurmuşsun diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…