bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
aynı şeyi merak ettim. benim de dikkatimi çekti.

Açıklaması buymuş.

Çok zor kuzum ben görebileceğimi zannetmiyorum güzel günleri, o yüzden güzel günler göreceğiz çocuklar diyorum
Atatürk de gerçekçi bakması gerektiğinde düşünmesi gereken kazanamamasıydı
Ama inandı çabaladı türk halkıyla beraber başardı

Ben elimden geldıgi kadar normalde mantıksal bakmaya çalışırım
Ama bu bazen kapasiteyi etkılıyor
Bir atatürk değilsin ama kendi çocuğunun kahramanısın

İyi düşün güçlü kalın

Ve demiş ki: Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.

Sık sık düşündüğüm, bana güç veren bir sözdür.

Ben bekarım iyi kötü kenara üç beş atmıştım. Ama ailesi olan, borcu olan, işsiz, aşsız milyonlar var bu memlekette. Ben bir çorbayla da doyarım ama çok zor durumda kalan insanları görüyoruz her gün. Devlet bu işe el atmalı kesinlikle. Kendi adıma benim hakkım helal. Biz bu bataktan birlikte çıkarsak çıkıcaz başka çare yok.

Dediğim gibi Almanya'da yaşamadığım için süreç konusunda iddiada bulunamam. Okuduklarımdan yola çıkarak yazıyorum sadece.

Almanya'da pozitif çıkan kişinin çevresindeki, temasa geçtiği herkese test yapıldığı yazılıyor. Sağlık Bakanı ise bizde pozitif çıkan kişinin temasa geçtiği kişilerden sadece semptom gösterenlere test yapıldığını, semptom göstermeyenlerin 14 gün ev karantinasına gönderildiğini açıkladı. Sadece bu bile sayı farkını yaratır. Ki Almanya'nın günlük 23bin testine karşılık bizim 3.500 testimiz var.

Evet belki her önüne gelene yapmıyordur Almanya, dediğim gibi kriterlerini tek tek bilemiyorum. Ama Almanya çok daha geniş bir kitleye test yaptığı için vakaları daha başında yakalama imkanı oluyor. Vaka/ölüm oranını bu etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…