bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Arkadaslar , sassy'nin babasina corona teshisi kondu , hastanede su anda , durumu kotu degil ancak sassy cok endiseli tabi ki
Dualarinizi , sifa dileklerinizi gonderin lutfen
Bir an once iyilessin ve evine geri dönsün
Ne zamandır yoktu zaten
Babacığı için de çok endişeliydi
Çok üzüldüm,acil şifalar diliyorum

Hımm şimdi anladım. Yani bizde de 2 binden çok daha fazla kişide olabilir. Gerçek sayıyı bilmediğimiz için oranlar fazla çıkıyor.
Almanların 2012 yılında yayınladıkları bir rapor var.Gizli bir rapor değil internet üzerinden ulaşılabiliyor.Bu raporda sars virüsünün mutasyona uğrama ihtimali ve sonrasında olabilecek senaryolar mevcut.Yani hazırlıklıydılar ve bir sıfır önde başladılar.

Doğum gününüz bu gün mü. Doğum gününüz kutlu olsun. Bisküvili pudingli pasta yapın en kolayı. Üzerine şu pasta süsleri şekerlerden dökün. Mum falan varsa daha güzel. Giyinin süslenin güzel selfie çekin. Kargo paketlerine virüs yüzünden karşı değilseniz bence kendinize güzel bir hediye de alın.
yeni yaşınız kutlu olsun.

Sarsın mutasyona uğramış hali olduğu düşünülüyor. Son düşünce bu yöndeymiş ama kesin değil. Virüsün nasıl başladığı kesin değil. Bilimsel olarak kesinleşmiş bir bilgi yok. İlk hastaya nasıl bulaştı bilinmiyor . Araştırılmaya devam ediyor.
Ek bilgi. İlk hastaya nasıl bulaştığı işi tam bir sır halini aldı. Bilimsel makaleler çok farklı şeyler söylüyor.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan in soyledigine gore yogun bakimdaki sağlık çalışanlari bariz farklilik yaratıyor . Yani ekipmandan cok yogun bakımdaki saglik çalışanının sayisi ve aldığı eğitim onemli.

İşte Almanlar bunu öngörmüşler.Tabi böyle bir virüs hiç olmayadabilirdi.Ama oldu sonuç olarak mutasyonda olsa yeni bir virüste olsa önlemlerini almışlar demek ki

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan in soyledigine gore yogun bakimdaki sağlık çalışanlari bariz farklilik yaratıyor . Yani ekipmandan cok yogun bakımdaki saglik çalışanının sayisi ve aldığı eğitim onemli.
Ne diyeyim inşallah bizimkiler iyi eğitimlidir.

Of bir türlü etiketleyemedim..sassy geçmiş olsun baban için inşallah tez vakitte sağlığına kavuşur..keşke banli olmasaydın belki dertlesmek isterdin..

Ne diyeyim inşallah bizimkiler iyi eğitimlidir.
Doktorlar bize çok büyük hizmet veriyorlar şu anda. Kendilerini tehlikeye atıyorlar. bu ayrı konu. Yaptıkları fedakarlık ödenmez.
Ama sorunlar hep var.
Şöyle bir sorun var. Her doktorun uzmanlık alanı farklı. Sağlık sisteminin içindeki doktorlar kendi uzmanlık alanı içinde bile zorlanıyorlar.
hele kendi alanı değilse hepten bilgisizler.
şimdi her alandan doktoru Coronaya yönlendirecekler salgın artarsa hatta yönlendirmeye başladılar bile. Yani bir gastroenteroloji doktoru , viral enfeksiyon geçiren yoğun bakımdaki blr hastaya ne yapılacağını tam bilmez bizim ülkede.
Neyse bunlardan çok bahsedip sizleri telaşlandırmak istemiyorum. Yani sorunlar var. Kronik hasta olduğum için sistemi biraz biliyorum. Annem de doktor. Onun sistemle ilgili bildiği paylaştığı şeyler oldu yıllarca benimle . O yüzden sorunlar var. Biliyorum.

Ben uyuyamıyorum ya.
Bu karantina günlerinin daha Mayıs'a kadar süreceğini düşününce iyice panik oldum yine,kalbim uçacak birazdan.

sassy çok geçmiş olsun,umarım iyi olur,sağlığına kavuşur bir an önce baban.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…