bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bence bütün gelinlerin ahı tuttu, benim kayınvalidem sürekli gelinmesini bekliyordu eminim bunu yaşayan çok gelin vardır,bende sinirlenip bir gün inşallah bir mucize olurda uzun bir süre gidemeyiz demiştim,tabi yanlış dua etmişim 65 yaş üstüler,bizde gitmiyoruz tedbir amaçlı onlarda gelemiyorlar ama keşke bu durum olmasaydıda gitseydik

Arkadaslar , sassy'nin babasina corona teshisi kondu , hastanede su anda , durumu kotu degil ancak sassy cok endiseli tabi ki
Dualarinizi , sifa dileklerinizi gonderin lutfen
Bir an once iyilessin ve evine geri dönsün
Geçmiş olsun, çok üzüldüm. İnşallah en hafif şekilde atlatır. Sassy etiketlenmiyor, banlı sanırım bilemedim. Kalbim, dualarım tüm hastalarla...

Arkadaslar , sassy'nin babasina corona teshisi kondu , hastanede su anda , durumu kotu degil ancak sassy cok endiseli tabi ki
Rabbim şifasını versin. Çok üzüldüm. En hafif şekilde atlatmasini diliyorum

Bende onu diyorum. Biz ne kadar kendimizi eve kapatsakta bulacaksa bizi evde otururken de bulur
Hastalığın sizi nerde bulduğu değil önemli olan . Zaten bir şekilde yayılacak . Kaç gündür anlatılıyor ısrarla anlamak istemiyorsunuz. Önemli olan vaka sayısının bir anda artmaması ve ülkenin mevcut sağlık kapasitesinin aşılmaması. Ne kadar geç ve yavaş dağılırsa sağlık imkanlarından faydalanabilme olasılığımız artar. Dolasıyısla hastalığı yenme şansımız da artar. Alınan tedbirler evde kalın çağrısı sosyal mesafe hijyen gibi uyarılar virüs bulaşmasın diye değil bir anda hızla yayılmasın iye yapılıyor.

Güzel anlatmışsınız . Salgını Yavaşlatmak o kadar önemli ki. Solunum cihazları sayılı.
zamanla tedavi bulunma ihtimali de artıyor.
Yayılmayı yavaşlatmanın Gerekliliği anlatmakla bitmez.

Dün oturdum yayınları izledim bir şey derler diye. Bomboş konuşmalar yaptılar, çekip gittiler. Milyonlarca insan işe gitmek zorunda kendi aile üyelerim de dahil, hem işe gidip, hem çocuklarına bakıp, hem elektrik su faturası ödeyip, hem okullara hala servis parası verip, eve gelince de çocuklarından ayrı karantinaya alınmaları gerekiyormuş bak bak öneriye bak. Asgari ücretli çalışan dışarı çıkmak zorunda olan milyonlarca insan var. Bu insanların evinde beraber yaşadıkları insanlar eve kendilerini kapatsa ne olacak, bu çalışanlara yazık değil mi. Bir ton şey söyleyesim ama unutmuşum " siyaset " yasak. Her şey ama her şey politik oysa, bu sürecin nasıl yönetildiği de. Tontriko burada virüsten yakınıyor ama yıllarca kendini siyaset bölümünde paraladı elleri patladı alkışlamaktan yıllarca! Şimdi de la fontaineden masallar anlatıp ona buna ağız dolusu hakaret ediyor " kahrolsun Çinliler ". Bu pandemi elbet bir gün olacaktı öyle veya böyle. Ayağımızın altındaki halının altının boşluğunu öyle güzel bir gösterdi ki canlı bile olmayan bir şey! İnançlı biri değilim ben ama yaratıcı varsa dolaylı yoldan tokatlıyor herkesi " ne ekersen onu biçersin " demişler.

Ne doğrarsan aşına, o gelir kaşığına! Hayatın özeti bu! Sadece bu sürecin böyle yönetilmesini haketmeyen milyonlara acıyorum ve üzülüyorum.

ÜlkeToplam
Vaka
Yeni
Vaka
Toplam
Kayıp
Yeni
Kayıp
Toplam
Taburcu
Aktif
Vaka
Ciddi
Vaka
1M Nüfus
başına
vaka
sayısı
1M Nüfus
başına
kayıp
sayısı
Türkiye
2.433​
+561
59​
+15
26
2.348​
136​
29,0​
0,7​
Dünya
467.890​
+45.316
21.177​
+2.283
113.809
332.904​
14.909​
60,0​
2,7​

Son düzenleme:
Of çok geçmiş olsun, iyi olacağına inanıyor, bol bol dua ediyorum.

lütfen kaynağı da ekler misiniz tablonun nerden alındığını. Devamını okumak isterim

lütfen kaynağı da ekler misiniz tablonun nerden alındığını. Devamını okumak isterim

18. Ay aşıları
18 ay aşısını biz cuma günü yaptırdık
Aradım gelin dediler 1 ası için gelen hasta vardı bizim içgibi 3 hemşire aynı anda ilgilendi hiç bekletmediler 3 dk içinde cıktık diyebilirim
Ortalık iyice karışmadan yaptırın bence

Aynısı değil tablo ama bakıyorum. Türkiye'de durum dünyaya göre daha iyi alt mesajlı entryniz çünkü ondan öyle küçük tabloyu kesip yapıştırmışsınız. Ben verdiğimiz takamlara inanmıyorum başta sırf kendi cevremde üç tane covid li var! İkisi kahve dayısı yaşlı başlı adam yurtdısı teması da yok. Enflasyon rakamları ile oynayan ülkeyiz biz, ne yazık ki ama ne yazık ki inancımı yitirdim her söylenene!

Bu süreçte Neo-Liberalizm çöküyor , ABD de gidecek. O olmayan sağlık sistemleri ile virüs binlerce insana bulaşacak. Bencil neoliberal günü kurtarma sermayeyi kurtarma odaklı politikalar tek tek çökecek ki zaten krizdeler. Neymiş devlet elini sağlıktan eğitimden çekmemeliymiş, neymiş kritik üretim noktaları özelleştirilip satılmamalıymış çünkü kriz dönemlerinde üretime ihtiyaç varmış. 14 kuruşluk maskeyi 3 liraya bakanlık satın alamıyor dediler! Neden satsın adam ticaret yapıyor kar odaklı, özel sermayenin amacı para kazanmak, neden 3 liraya satacağı şeyi 14 kuruşa satsın. Ama onu devletler kendileri üretiyor olsaydı, özel sermayenin merhametine kalmayacaktık. Söyleyecek hiç bir şey yok, sadece üzülüyorum.

Günaydın sevgili dostlar, Bu sabah bizim burada hava kapalı ve bol rüzgarlı. Güneş bize bulutların arkasından el sallıyor. Daha iyi günler görmeyi sabırsızlıkla beklediğimiz bugün de moralimizi yüksek tutalım. Sevgiyle kalalım, evde kalalım..

Eşimde de bende de göğüs ağrısı başladı iki gündür. Bu da nefes darlığına zebep oluyor hafif derecede.
ama başka hiçbir belirti yok
Ateş, halsizlik vs.

Üşütmüşüzdür dimi

Eşimde de bende de göğüs ağrısı başladı iki gündür. Bu da nefes darlığına zebep oluyor hafif derecede.
Ateş, halsizlik vs.

Üşütmüşüzdür dimi
Geçmiş olsun. Her şeyi coronaya yorar olduk valla. İlk belirtiler çoğu hastalığın semptomu. Bir iki gün daha gözlemleyip neye evriliyor beklemek lazım. Eklem ağrısı, öksürük ve ateş corona diyebilmek icin şart ama anladığım kadarıyla. Benim de iki gün önce boğaz ağrım vardı, geçti. Evde misiniz, insanlarla temas durumunuz nedir?

Her gün market alışverişi yapmayın
Eşimi en son 10 gün önce gönderdim alışverişe biraz fazlaca aldırdım
Eksikler yokmu var tabi ki biraz daha eksilsin bir kere de alsın gelsin diye erteliyorum yarın çıkacak market manav iki yere uğrayıp toplu bir alışveriş yapıp gelecek direk banyoya girecek elbiseler makinaya kendide duşa...
Alınanların hepsini yıkayacağım sebzeleri posetlerinden çıkarıp evdeki dolap poşetlerine koyarım gelen poşetler çöpe sonra bende duşa...
Bildiğiniz plan yaptık yapmak zorundayız
Bu günlerde daha dikkatli olmalıyız evde ne varsa pişirin arkadaşlar canım şunu çekti gidip alayım olmasın
Bir kişi çıksın hızlıca alsın gelsin
Çalışmak zorunda olanlarda her dükkana girmesin her gün biseyler alıp gelmesin

Neresi aynı değil anlamadım. Küçük tabloda kesip yapıştırmadım. Sadece türkiye bilgisini koydum.

BU tablonun linki birinci mesaja koydum hergün girip inceleyebilirsiniz diye.

Kaldı ki amacım Türkiye de durum dünyada daha iyi mesajı vermek değil bunnu vermek isteseydim tablonun tamamını verirdim. Amacım dünyada bu akdar vakka var Türkiyede bu kadar.

Herşeyin altında bir alt mesaj aramayın bence. Durum ciddi ve siz bu durumda bile siyasi meyilli yorumlar yapıyorsunuz. Gerek yok paranoya olursunuz.

Ayrıca Neymiş devlet elini sağlıktan eğitimden çekmemeliymiş, neymiş kritik üretim noktaları özelleştirilip satılmamalıymış çünkü kriz dönemlerinde üretime ihtiyaç varmış. Bu cümlenizi gözden geçirmelisiniz Yada Devlet elını sağlıktan ve eğitimden çekmelı mi, özelleştirme ve kritik noktalar satılmalı mı Dogru mu anladım.

Bir de ne olur başkaları adına üzülmeyin, başkalarına acımayın. Hiç güzel bir uslup değil. Bende çıkıo şimdi sizin gibilere acıyorum sizin adınıza üzülüyorum desem nasıl olur. Kusura bakmayın benım haddime degil.

Ateş, halsizlik vs.

Üşütmüşüzdür dimi
PAnik atak da olabilir. Bu tür durumlarda insanlarda panik belirtileri olabiliyor. Evham da olabilir.

Günaydin kizlar. Birazdan bankaya gidicem ama cok gerginim. Mecbur esim oglumda gelip arabada bekliyecekler. Normalde banka 12 de aciliyor ama riskli grupta oldugumdan musteri temsilcim 9 da gel dedi. Bankanin yaninda market var alabilirsem meyve ve islak mendil alicam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…