bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Bütün tablyou koyarsanız bu gayet normaldedir. Çünkü tüm veriler gözüküyor , değerlendirmesini okuyanlar yapar. Bütün tablolardan parçalar alınıp kesilip yapılmaz genel tablo için.

Öte yandan dediğimi anlamamışsınız

"Neymiş devlet elini sağlıktan eğitimden çekmemeliymiş, neymiş kritik üretim noktaları özelleştirilip satılmamalıymış çünkü kriz dönemlerinde üretime ihtiyaç varmış. Bu cümlenizi gözden geçirmelisiniz Yada Devlet elını sağlıktan ve eğitimden çekmelı mi, özelleştirme ve kritik noktalar satılmalı mı Dogru mu anladım.""

Bal gibi yanlış anlamamışsınız. Devlet kritik noktalara elini çekmeyecek bazı sektörlerden dşyorum daha açık nasıl yazılır bilmem! ABD örneğini de o yüzden verdim. Sağlık sistemi berbat , devletin kontrolünde değil sağlık ve tıkandılar diye!

Üslubum da gayet yerinde beğenmeyebilirsiniz çok da umrumda değil açıkcası, her sabah işe gitmek zrounda olan bağışıklık sistemi baskılanan bir sürü insan var, ama çözüm nedir?

"Evlerden dışarı çıkmayalım ( para nasıl kazanıyorsun evden çıkmayınca, hem karnım doysun hem pastam dursun), kahrolsun virüs, herkeslere bulaşıyor " tadın da mı yazmak lazım. Genel kural her yerde aynı.

" Bulaşıyı en aza indirip sağlık istemini felç etmemek ve hastalığı özellikle riskli gruba bulaştırmamak "

Farklılaşan ne : çözümün nasıl olacağı, ne gibi yaklaşımlarla sorunun çözüleceği, iki aylık üç aylık beş aylık plan ve buna ne kadar bütçe ayırabileceğiniz !
Gerisi aynı muhabbetler.

Son düzenleme:

Para göz üniversitem daha dün evde eğitime geçip bizi eve yolladı. Allahından bulurlar inşallah. Günlerce boş okula gidip gelip diğer hocalarla temas kurdum. Ama çok dikkat ettim. Yine de işte

Evim satıldığı için dün taşınmak zorundaydım. Nakliyeciler ile hiç temas etmedim ama :/

Eklem ağrım yok, vücudum ağrıyor ama o koli yapmaktan. 2 gündür aralıksız evi topladım. Acaba vücut direncim düştü de taşınırken soğukta üşüttüm mü

Yanlış anlamadığıma eminim.
Neymiş devlet elini sağlıktan eğitimden çekmemeliymiş, neymiş kritik üretim noktaları özelleştirilip satılmamalıymış çünkü kriz dönemlerinde üretime ihtiyaç varmış
Bu cümle bal gibi de Devlet elini sağlıktan çeksin özelleştirme yapılsın demek. Bende zaten bu perhiz bu ne lahana salatası manasında verdiğiniz amerika örneğine uymadığı için söyledim gözden geçirin diye.

" Bulaşıyı en aza indirip sağlık istemini felç etmemek ve hastalığı özellikle riskli gruba bulaştırmamak "

Şu anda bütün dünya bunu yapmaya çalışıyor. Kiminin gücü yetiyor kiminin yetmiyor.

Insanlar var güçleriyle dediklerinizi yapmaya çalışıyor. Ama bir takım memnuniyetsiz insanlar bu durumda bile bunu siyaset malzemesi yapabiliyor. Bu bir pandemi herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Herkes kapısının önünü temizlesin.

Ateş şart değil, bildiğim grip semptomlu covid geçiren hasta var.

Contagion filmini izlemis miydin? Tavsiye ederim. Bir virüsün cikis hikayesi de cok güzel özetlenmis filmde. Enfeksiyon doktoru arkadaslarimdan da iyi puan aldi film kurgu bazinda

Öyle demek degil o alintiladiginiz cümle. Kusura bakmayin ama yanlis anlamissiniz philly arkadasi.

Bütün tablyou koyarsanız bu gayet normaldedir. Çünkü tüm veriler gözüküyor , değerlendirmesini okuyanlar yapar. Bütün tablolardan parçalar alınıp kesilip yapılmaz genel tablo için.

Bakın ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamış değilim.

Bütün tablonun linkini zaten ilk sayfaya kazen değil ben koydum.
Amacım zaten Türkiye bilgisini koyamaktı. ve onu koydum.

Sizin yazdıklarınızı okuyan sanki bilgileri değiştirmişim sanacak. Türkiye bilgilerinde kaynak olarak belirttiğim yer ile farklılık var mı? Yada Turkiye bilgilerini kesip bicmis miyim?

Bakin hanfendi amacim sizin belirttiginiz gibi turkiyede durum daha iyi oldugunu gostermek degil. Amacim bir data paylasmak. Ve bu datayi da kafamdan sallamadim. Kaynagi belli. Kaldi ki ben bir degerlendirme de yapmadim. sadece datayi koydum.

Paranoya boyle bir sey....

Eşimde de bende de göğüs ağrısı başladı iki gündür. Bu da nefes darlığına zebep oluyor hafif derecede.
ama başka hiçbir belirti yok
Ateş, halsizlik vs.

Üşütmüşüzdür dimi
Ayni sey bizde de var tuzlu suyla gargara yapın belki fayda eder. Buarada gun içinde maske takıyorsanız o cok fazla nefes darlığı yapıyor. Dün gayet iyiydim, aksamüstü maske takıp markete gittim. Yatana kadar nefes alamiyomusum gibi hissettim

Kötüsüne yormayın şimdiden. Üniversiteler ara verdi, sizi niye sürüklediler ki her gün? İnsanlıktan nasibini almamış tipler nasıl ortaya çıkıyor böyle zamanlarda. =( Havalar çok soğuk, siz de yorucu bir tempo içindeymişsiniz, muhtemelen onun etkileri, direnciniz düşmüştür. Biraz dinlenin, güzel beslenin, düzelirsiniz umarım.
Ateş şart değil, bildiğim grip semptomlu covid geçiren hasta var.
Olabilir tabi, hiç anlamadan atlatanlar da varmış. Zamanla corona uzmanı olacağız sanırım.

Beyfendi misiniz hanımefendi misiniz bilmiyorum. Ama dediğimi anlamamışsınız yetmemiş, açıklamamı da anlamamış hala aynı şeyi tekrarlıyorsunuz!

Neo-Liberalizm nedir? Neden o örneği verdim? Hala aynı konuda yazıp duruyorsunuz.

Daha da sadeleştireyim o zaman " devlet elini eğitimden ve sağlıktan çekmeyecek! Özel, ülke için kritik olan hiç bir sektörden elini çekmeyecek ve özeleştirmeyecek! Sermayenin tekelleşmesine izin vermeyecek ve milyonlarca insanı üç beş çakalın rantına karına kurban etmeyecek! Maske bulamıyor insanlar hastanelerde, çünkü piyasadan yok olan üretici de fiyatı uçurmuş!
Bir takım memnuniyetsiz insanlar hep sorun değil mi:) vergi veriyor insanlar hizmet almak için, kimse babasının hayrına kimseden destek istemiyor.

" ben yıllarca elimi taşın altına koydum, bir araba kendime bir araba devlete aldım vergi adı altında, bir çay kendime aldım yarım tane devlete aldım, üç liralık elektrik harcadım altı lira verdim vergi diye çünkü kritik zamanlarda hizmet almak, bu verdiğim verginin paranın karşılığını almak istiyorum" diyorlar, kötü niyetli mi oluyorlar!

Evet bu bir pandemi her yerde sorun, ne demiştim sorunun nasıl çözüleceği ve maddi gücünüz önemli olan burada.

Hem azıcık başka mecralar okunursa bütün dünya halkları şsyanda Amerikalı isyan etmiyor mu sanıyorsununuz. Burunlarından soluyorlar! Yada İngilizler? Herkes Trump hayranı herkes boris Johnson'a hayranı falan değil. Herkes kendi ülkesini eleştiriyor. Bu gayet normal, çünkü herkes kendi ülkesi sorunla baş etsin istiyor, insanlar ölmesin istiyor vs vs

Bu arada yazım yanlışları oldu diye yanlış anladıysanız bile cümlenin bütününden anlamanız lazımdı.

Herkese günaydın, bugün bende boğaz ağrısı, burun kaşıntısı ve hapşırma mevcut. ateşim yok öksürük yok. Eşimde benzer durumda. Dilerim hastalığı kapmamışızdır..

İlk sayfaya dönüp bakmadım, sizin mesajınızı gördüğümde direkt ona baktım. Eleştirimi de onu nasıl üzerine yaptım. Çünkü tablo eklenmesi ya da başkasının sözü alınırsa altına nerden alındığının yazılması gerekiyor. Ondan oraya not düştüm.

Bir şey yapmaya çalıştığım da yok , kaygı düzeyim de normal. Çünkü kalp ms kanser hastası ve işe gitmek zorunda olan insanlar var, ne siz ne diğerleri bakmıyorlar. " ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza efendi" tadında yazamıyorum kusura bakmayın. Hayatları tehlikede ve yapacağımız hiç bir şey yok, milyonlarca insan bugün toplu taşımaya bindi İstanbul'da onlardan üçü aile üyem! Nasıl yazayım !

Peki
siz bu cumlelerden ne anliyorsunuz?

Neymiş devlet elini sağlıktan eğitimden çekmeliymiş
Neymiş devlet elini sağlıktan eğitimden çekmemeliymiş
Bunu gercekten soruyor musunuz bana?
Sizin anladiginizin tam tersi. philly bisey anlatmak istemis hizla yazarken bir olumlu bir olumsuz kullanmis olabilir bazen hepimiz hata yapiyoruz, siz niye böyle direttiniz anlamadim ki
Bu arada merak edenlere:
"Neymis" güya demektir.

Özel sektör çalışanları ne yapacak pardon? Onlar insan değil mi?Ne yiyip ne içecekler kiralarını nasıl ödeyecekler? Bu ülkede yalnızca devlet memurları mi yaşıyor
Daha az calisacaklar, evden calisma imkani olanlar evden calisacak, aylik geliri belki yariya dusecek ama su anda olaganustu bir durum var

Nasil yazmaniz gerektigini soymemek haddim degil. Sordunuz diye soyluyorum. Nasil yazmamaniz gerektigini : Ben tabloyu kesip bicmedigim halde kesilip bicilmis seklinde biryorum yazmayin mesela. Siz kaynak sordunuz bende kaynagi size gonderdim. Kaynak ile rakamlarla da oynamadim. Dedigim gibi benim derdim turkiye bilgilerini vermekti onu verdim. Karsilastirma yapmadim. Yorum yapmadim. Ama siz niyet okudunuz. Benim Turkiye daha iyi durumda amacli yazdigimi yazdiniz.

Ben sizi anliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…