Neresi aynı değil anlamadım. Küçük tabloda kesip yapıştırmadım. Sadece türkiye bilgisini koydum.
BU tablonun linki birinci mesaja koydum hergün girip inceleyebilirsiniz diye.
Kaldı ki amacım Türkiye de durum dünyada daha iyi mesajı vermek değil bunnu vermek isteseydim tablonun tamamını verirdim. Amacım dünyada bu akdar vakka var Türkiyede bu kadar.
Herşeyin altında bir alt mesaj aramayın bence. Durum ciddi ve siz bu durumda bile siyasi meyilli yorumlar yapıyorsunuz. Gerek yok paranoya olursunuz.
Ayrıca Neymiş devlet elini sağlıktan eğitimden çekmemeliymiş, neymiş kritik üretim noktaları özelleştirilip satılmamalıymış çünkü kriz dönemlerinde üretime ihtiyaç varmış. Bu cümlenizi gözden geçirmelisiniz Yada Devlet elını sağlıktan ve eğitimden çekmelı mi, özelleştirme ve kritik noktalar satılmalı mı Dogru mu anladım.
Bir de ne olur başkaları adına üzülmeyin, başkalarına acımayın. Hiç güzel bir uslup değil. Bende çıkıo şimdi sizin gibilere acıyorum sizin adınıza üzülüyorum desem nasıl olur. Kusura bakmayın benım haddime degil.
Yasina göre iyi yaziyorsun diyeyim kibarca, baskalarina ayip olmasin simdimavimli kdkkdkd neye şaşırdın yaa üzülüyorum bak henuz körpeciğim
Geçmiş olsun. Her şeyi coronaya yorar olduk valla. İlk belirtiler çoğu hastalığın semptomu. Bir iki gün daha gözlemleyip neye evriliyor beklemek lazım. Eklem ağrısı, öksürük ve ateş corona diyebilmek icin şart ama anladığım kadarıyla. Benim de iki gün önce boğaz ağrım vardı, geçti. Evde misiniz, insanlarla temas durumunuz nedir?
Yanlış anlamadığıma eminim.Bütün tablyou koyarsanız bu gayet normaldedir. Çünkü tüm veriler gözüküyor , değerlendirmesini okuyanlar yapar. Bütün tablolardan parçalar alınıp kesilip yapılmaz genel tablo için.
Öte yandan dediğimi anlamamışsınız
"Neymiş devlet elini sağlıktan eğitimden çekmemeliymiş, neymiş kritik üretim noktaları özelleştirilip satılmamalıymış çünkü kriz dönemlerinde üretime ihtiyaç varmış. Bu cümlenizi gözden geçirmelisiniz Yada Devlet elını sağlıktan ve eğitimden çekmelı mi, özelleştirme ve kritik noktalar satılmalı mı Dogru mu anladım.""
Bal gibi yanlış anlamışsınız. Devlet kritik noktalara elini çekmeyecek bazı sektörlerden dşyorum daha açık nasıl yazılır bilmem! ABD örneğini de o yüzden verdim. Sağlık sistemi berbat , devletin kontrolünde değil sağlık ve tıkandılar diye!
Üslubum da gayet yerinde beğenmeyebilirsiniz çok da umrumda değil açıkcası, her sabah işe gitmek zrounda olan bağışıklık sistemi baskılanan bir sürü insan var, ama çözüm nedir?
"Evlerden dışarı çıkmayalım ( para nasıl kazanıyorsun evden çıkmayınca, hem karnım doysun hem pastam dursun), kahrolsun virüs, herkeslere bulaşıyor " tadın da mı yazmak lazım. Genel kural her yerde aynı.
" Bulaşıyı en aza indirip sağlık istemini felç etmemek ve hastalığı özellikle riskli gruba bulaştırmamak "
Farklılaşan ne : çözümün nasıl olacağı, ne gibi yaklaşımlarla sorunun çözüleceği, iki aylık üç aylık beş aylık plan ve buna ne kadar bütçe ayırabileceğiniz !
Gerisi aynı muhabbetler.
Ateş şart değil, bildiğim grip semptomlu covid geçiren hasta var.Geçmiş olsun. Her şeyi coronaya yorar olduk valla. İlk belirtiler çoğu hastalığın semptomu. Bir iki gün daha gözlemleyip neye evriliyor beklemek lazım. Eklem ağrısı, öksürük ve ateş corona diyebilmek icin şart ama anladığım kadarıyla. Benim de iki gün önce boğaz ağrım vardı, geçti. Evde misiniz, insanlarla temas durumunuz nedir?
Contagion filmini izlemis miydin? Tavsiye ederim. Bir virüsün cikis hikayesi de cok güzel özetlenmis filmde. Enfeksiyon doktoru arkadaslarimdan da iyi puan aldi film kurgu bazindaSarsın mutasyona uğramış hali olduğu düşünülüyor. Son düşünce bu yöndeymiş ama kesin değil. Virüsün nasıl başladığı kesin değil. Bilimsel olarak kesinleşmiş bir bilgi yok. İlk hastaya nasıl bulaştı bilinmiyor . Araştırılmaya devam ediyor.
Ek bilgi. İlk hastaya nasıl bulaştığı işi tam bir sır halini aldı. Bilimsel makaleler çok farklı şeyler söylüyor.
Öyle demek degil o alintiladiginiz cümle. Kusura bakmayin ama yanlis anlamissinizYanlış anlamadığıma eminim.
Neymiş devlet elini sağlıktan eğitimden çekmemeliymiş, neymiş kritik üretim noktaları özelleştirilip satılmamalıymış çünkü kriz dönemlerinde üretime ihtiyaç varmış
Bu cümle bal gibi de Devlet elini sağlıktan çeksin özelleştirme yapılsın demek. Bende zaten bu perhiz bu ne lahana salatası manasında verdiğiniz amerika örneğine uymadığı için söyledim gözden geçirin diye.
" Bulaşıyı en aza indirip sağlık istemini felç etmemek ve hastalığı özellikle riskli gruba bulaştırmamak "
Şu anda bütün dünya bunu yapmaya çalışıyor. Kiminin gücü yetiyor kiminin yetmiyor.
Insanlar var güçleriyle dediklerinizi yapmaya çalışıyor. Ama bir takım memnuniyetsiz insanlar bu durumda bile bunu siyaset malzemesi yapabiliyor. Bu bir pandemi herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Herkes kapısının önünü temizlesin.
Bütün tablyou koyarsanız bu gayet normaldedir. Çünkü tüm veriler gözüküyor , değerlendirmesini okuyanlar yapar. Bütün tablolardan parçalar alınıp kesilip yapılmaz genel tablo için.
Ayni sey bizde de varEşimde de bende de göğüs ağrısı başladı iki gündür. Bu da nefes darlığına zebep oluyor hafif derecede.
ama başka hiçbir belirti yok
Ateş, halsizlik vs.
Üşütmüşüzdür dimi
PekiÖyle demek degil o alintiladiginiz cümle. Kusura bakmayin ama yanlis anlamissinizphilly arkadasi.
Kötüsüne yormayın şimdiden. Üniversiteler ara verdi, sizi niye sürüklediler ki her gün? İnsanlıktan nasibini almamış tipler nasıl ortaya çıkıyor böyle zamanlarda. =( Havalar çok soğuk, siz de yorucu bir tempo içindeymişsiniz, muhtemelen onun etkileri, direnciniz düşmüştür. Biraz dinlenin, güzel beslenin, düzelirsiniz umarım.Para göz üniversitem daha dün evde eğitime geçip bizi eve yolladı. Allahından bulurlar inşallah. Günlerce boş okula gidip gelip diğer hocalarla temas kurdum. Ama çok dikkat ettim. Yine de işte
Evim satıldığı için dün taşınmak zorundaydım. Nakliyeciler ile hiç temas etmedim ama :/
Eklem ağrım yok, vücudum ağrıyor ama o koli yapmaktan. 2 gündür aralıksız evi topladım. Acaba vücut direncim düştü de taşınırken soğukta üşüttüm mü
Olabilir tabi, hiç anlamadan atlatanlar da varmış. Zamanla corona uzmanı olacağız sanırım.Ateş şart değil, bildiğim grip semptomlu covid geçiren hasta var.
Yanlış anlamadığıma eminim.
Neymiş devlet elini sağlıktan eğitimden çekmemeliymiş, neymiş kritik üretim noktaları özelleştirilip satılmamalıymış çünkü kriz dönemlerinde üretime ihtiyaç varmış
Bu cümle bal gibi de Devlet elini sağlıktan çeksin özelleştirme yapılsın demek. Bende zaten bu perhiz bu ne lahana salatası manasında verdiğiniz amerika örneğine uymadığı için söyledim gözden geçirin diye.
Şu anda bütün dünya bunu yapmaya çalışıyor. Kiminin gücü yetiyor kiminin yetmiyor.
Insanlar var güçleriyle dediklerinizi yapmaya çalışıyor. Ama bir takım memnuniyetsiz insanlar bu durumda bile bunu siyaset malzemesi yapabiliyor. Bu bir pandemi herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Herkes kapısının önünü temizlesin.
Sanirim ben oluyorum kendisiAteş şart değil, bildiğim grip semptomlu covid geçiren hasta var.
İlk sayfaya dönüp bakmadım, sizin mesajınızı gördüğümde direkt ona baktım. Eleştirimi de onu nasıl üzerine yaptım. Çünkü tablo eklenmesi ya da başkasının sözü alınırsa altına nerden alındığının yazılması gerekiyor. Ondan oraya not düştüm.Bakın ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamış değilim.
Bütün tablonun linkini zaten ilk sayfaya kazen değil ben koydum.
Amacım zaten Türkiye bilgisini koyamaktı. ve onu koydum.
Sizin yazdıklarınızı okuyan sanki bilgileri değiştirmişim sanacak. Türkiye bilgilerinde kaynak olarak belirttiğim yer ile farklılık var mı? Yada Turkiye bilgilerini kesip bicmis miyim?
Bakin hanfendi amacim sizin belirttiginiz gibi turkiyede durum daha iyi oldugunu gostermek degil. Amacim bir data paylasmak. Ve bu datayi da kafamdan sallamadim. Kaynagi belli. Kaldi ki ben bir degerlendirme de yapmadim. sadece datayi koydum.
Paranoya boyle bir sey....
Test mi yaptırdınız? Pozitif mi çıktı? Geçmiş olsun.Sanirim ben oluyorum kendisi
Bunu gercekten soruyor musunuz bana?Peki
siz bu cumlelerden ne anliyorsunuz?
Neymiş devlet elini sağlıktan eğitimden çekmeliymiş
Neymiş devlet elini sağlıktan eğitimden çekmemeliymiş
Sonuc mesajin icinde yaziyor okuduysanizE tamam öyleyiz teşhisi koyduk peki sonuç?
Daha az calisacaklar, evden calisma imkani olanlar evden calisacak, aylik geliri belki yariya dusecek ama su anda olaganustu bir durum varÖzel sektör çalışanları ne yapacak pardon? Onlar insan değil mi?Ne yiyip ne içecekler kiralarını nasıl ödeyecekler? Bu ülkede yalnızca devlet memurları mi yaşıyor
Nasil yazmaniz gerektigini soymemek haddim degil. Sordunuz diye soyluyorum. Nasil yazmamaniz gerektigini : Ben tabloyu kesip bicmedigim halde kesilip bicilmis seklinde biryorum yazmayin mesela. Siz kaynak sordunuz bende kaynagi size gonderdim. Kaynak ile rakamlarla da oynamadim. Dedigim gibi benim derdim turkiye bilgilerini vermekti onu verdim. Karsilastirma yapmadim. Yorum yapmadim. Ama siz niyet okudunuz. Benim Turkiye daha iyi durumda amacli yazdigimi yazdiniz.İlk sayfaya dönüp bakmadım, sizin mesajınızı gördüğümde direkt ona baktım. Eleştirimi de onu nasıl üzerine yaptım. Çünkü tablo eklenmesi ya da başkasının sözü alınırsa altına nerden alındığının yazılması gerekiyor. Ondan oraya not düştüm.
Bir şey yapmaya çalıştığım da yok , kaygı düzeyim de normal. Çünkü kalp ms kanser hastası ve işe gitmek zorunda olan insanlar var, ne siz ne diğerleri bakmıyorlar. " ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza efendi" tadında yazamıyorum kusura bakmayın. Hayatları tehlikede ve yapacağımız hiç bir şey yok, milyonlarca insan bugün toplu taşımaya bindi İstanbul'da onlardan üçü aile üyem! Nasıl yazayım !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?