bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Merak edenlere Guya kendisinden sonra gelen cumleyi olumsuz yapar. Olumsuz cumlenin olumsuzu olumlu olur.

Bende arkadasin yazdigi cumleye yanlis yazmissiniz dedim zaten. Ama siz ve o hayir yanlis yazmadim siz yanlis anladiniz dedi.

Bende ayniyim bogazm bile agrio gibi

Merak edenlere Guya kendisinden sonra gelen cumleyi olumsuz yapar. Olumsuz cumlenin olumsuzu olumlu olur.

Bende arkadasin yazdigi cumleye yanlis yazmissiniz dedim zaten. Ama siz ve o hayir yanlis yazmadim siz yanlis anladiniz dedi.
Bakın ben de sizi anlıyorum aksi olsaydı şahsi sayfanıza makale yollamazdım. Ama paragrafın tamamına bakmanız gerekiyordu, o konuda aynı fikirde olmamıza rağmen saçma sapan uzadı.

Neyse bırakıyorum yazmayı zaten. Hoşçakalın.

Bir şey fark ettim bu topikte gözünün üstünde kaşın var diye bile bir karşı saldırı durumu var. Çok zorlu bir süreç içinden geçiyoruz. Topiğin başlığı bile başlı başına korku filmi ismi gibi. İki sayfada bir tartışma çıkıyor. On gün falan olmadı Kazen Bey 'in herkese gönderdiği mesajla topiği fark ettim ve günlük mutlaka girip okuyorum. Sürekli bir atışma hali var. İnşallah sağ salim şu günleri atlatırız zaten her şey yeterince gergin birde kendimizi burda yıpratmayalım.

Bir de şaka gibi toplu taşımaya binmeyin dendi. Evimle işim arası 40 km yürüyerek gideceğim sanırım

Bir de şaka gibi toplu taşımaya binmeyin dendi. Evimle işim arası 40 km yürüyerek gideceğim sanırım
Birer adet kanat lazım hiç değilse bisiklet olsa bari yurdum insanından manzaralar diye dünya basınına çıkarız şehir ismi vermeyeceğim sefer sayısını azaltmış hani belki zaruri haller dışında binmezler azalma olur yok daha kötü olmuş durum.

Size karantina tedbirleri adı altında hastanelerde neler yapıldığını anlatayım. 70 yaşındaki annemi dün sürekli nüks eden bronşiti sebebiyle hastaneye götürmek zorunda kaldık. Götürmez olaydım ölesiye pişmanım. Ordaki muameleyi görseniz hastanenin yakınından bile geçmezsiniz.
Tv lerde gösterilen o temizlik hijyen kurallarının hiçbiri gerçekte uygulanmıyor. Hastalar 10-15 kişilik müşade odalarında hep beraber şifreli kapısı olan odalarda tutuluyorlar. Corona olan da olmayan da aynı yerde. Sabah gittik ta gece 2 ye kadar o odada tutuldu hastamız. Ne yemek ne su verilmiyor. Doktor hemşire müşade odasına girmiyor. Ara sıra kapıyı açıp kapının önünden sesleniyorlar kim yatacak kim çıkıcak hepsi bu. Israr kıyamet zorla bir tost yaptırıp gönderdim. Bütün gün tek yediği o. Tek kullanımlık sedye örtüleri değiştirilmiyor. Bir hasta kalkkyor yerine başkası yatırılıyor. Örtünün değiştirilmesini istediğinizde her hasta için bunun yapılamayacagını öyle bir imkanın olmadıgını söylüyorlar. Hiçbir doktora yetkiliye bilgi almak için ulaşamıyorsunuz. Hastane adeta fare kapanı gibi. 60 yaş üstüysen ve oraya gittiysen avlandın geçmiş olsun. Hiç bir belirti olmasa da sağlık bakanlıgının kesin emriyle 60 yaş üstü herkes karantinaya alınıyor. Hiçbir şekilde hastanla da görüşemiyorsun tabi. Bu aldıgım bilgileri de telefonla konuşarak alabildim. Gece 2 ye kadar sevk edilecek bir hastane arandı. Bütün hastaneler dolu. Sonunda bir yere gönderildi. Orda da kaç gün tutulacağı belli değil daha. O hızlı teşhis kitleri büyük şehir hastanelerine bile dağıtılmamış daha. Doktor Türkiyede uygulanan estlerin kesin sonuç vermediğini söyledi. Bir sürü gereksiz vakayı sadece bakanlıgın emri yüzünden yatırdım diyor. Yalvardım yakardım yok hastayı asla vermiyorlar artık oraya bir kere girdiyse. Tek ümidim yer kalmaz hastanede de belki taburcu ederler diye bekliyorum. Belki size manyakça ya da cahilce gelecek yazdıklarım ama değil. Şu an hastaneler koruma ya da tedavi merkezi olma statüsünden çok uzak. Corona olmayanın bile bu şartlar altında virüsü kapma ihtimali çok çok yüksek. Hiç kimse ya da hiç bir sistem sizi sizden daha iyi şartlar altında hastalıktan koruyamaz. Zannettiğimiz gibi her hastaya ultra hijyen kuralları falan uygulanmıyor bilin. Türkiye hala aynı Türkiye. Sağlık Bakanlığının yalnızca "hastayı karantina al" kuralı uygulanıyor. "Hastalar için uyulması gereken hijyen kuralları" uygulanmıyor. Kimse kusura bakmasın doktorlar da diğer sağlık çalışanları da sadece kendilerini koruyorlar orda hastalıktan. Onlar çok güzel izole olmuşlar her türlü ekipmanla. Ama hastalar hala aynı sistemle baş başa. Kimseye de hastaneye gitmeyi önermiyorum. Herkes korkudan ve soguk havadan dolayı normal grip semptomları geçiriyor ve acaba corona mıyım diye korkuyor. Ama korkmayın boş yere hastaneye gitmeyin. Kapmadıysanız da kaparsınız orda yüzde yüz. Çok karman çorman yazdım kusura bakmayın çok üzgünüm hiç iyi değilim. Annem için dua edin lütfen.

Daha az calisacaklar, evden calisma imkani olanlar evden calisacak, aylik geliri belki yariya dusecek ama su anda olaganustu bir durum var
daha az mı çalışıcaz bunu patronlarımıza da söylersiniz

kurumsal şirkette çalışıyorum işler %75 düştü yarım gün de bitiyor işlerim akşama kadar boş oturuyorum şirkete teklif sundum haftada 2 gün ya da 3 gün geleyim diye asla kabul etmiyorlar çocuğuma yaşlı annemle babam bakıyor şimdi bu yaşlı insanlar sokağa çıkmasa nolacak torunlarına bakıyor çoğu; bizden çocuğa çocuktan anneme babama geçecek diye aklım gidiyor yazarken bile gözlerim doluyor biz atlatırız ama onların hali ne olacak bunun hesabını kim verecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…