Colin çok üzüldüm, haberdar et bizi de lütfenTekrar söylüyorum hanımlar. 60 yaş üstü hastanız varsa, hele de yalnız kendine bakabilecek durumda değilse, krndini ifade edemiyorsa kesinlikte götürmeyin hastaneye. Gidin eczaneden sağlık ocagından birkaç ilaç alın kullansınlar daha iyi. Hastanelerde durum bu. Annem yetmiş yaşında. Okuma yazması yok kendini ifade edemiyor oek haliyle. İşitme kaybı var iyi duyamıyor da. Hayatında ilk kez şehir dışına cıktı buraya geldi yanıma, burda da başına bunlar geldi. Annemi sağ salim hastaneden kurtarabilirsem (evet kurtarabilirsem) Allahtan başka birşey istemem daha.
Cimer denilen şey bir sistem. Şikayeler ilgili kurumlara iletiliyor sadece. Yani cimer adı altında kurulmuş ve şikayetler ilgilenen bir ekip yok. Herkes öyle zannediyor.Sağlık bakanlığıni bilmem ama cimerden dönüş çabuk oluyor
Sağlık bakanlığını arayıp şikayet edin sosyal medyadan yazın ağlamayana meme yok Allah onları kahretsin çok üzüldüm unarım kurtarırsınız gerçektenSağ ol canım. Şu saat oldu hastaneden hiç kimseye ulaşamadım. Karantina bölgelerine ziyaretçi yasak. Doktorla görüşmek için vile giremiyorsunuz. Servislere bağlanan telefonlar hiçbir şekilde açılmıyor. Şu saat olmuş hastalara kahvaltı bile verilmemiş. Kadıncağız hala dün venim kavfa ederek zorla gönderdiğim tostla duruyor. Yani hastaneden açlıktan ve virüsten öldürüyorlar hastaları. Artık santraldeki operatör hasta koridora çıksın hemşireden yemek istesin başka ne yapabilirim ki diyor. Olaya bakar mısnız? Burası İzmirde bir araştırma hastanesi. Ondan sınra da hasta yakınları neden kavga çıkartıyor diyorlar. İşte bunlar yüzündenmiş yaşayınca anladım. Dün kaç kere tutuklanmakla tehdit edikdim bilmiyorum bile. Belki bugün tutuklanırım bu gidişle.
çok geçmiş olsunSize karantina tedbirleri adı altında hastanelerde neler yapıldığını anlatayım. 70 yaşındaki annemi dün sürekli nüks eden bronşiti sebebiyle hastaneye götürmek zorunda kaldık. Götürmez olaydım ölesiye pişmanım. Ordaki muameleyi görseniz hastanenin yakınından bile geçmezsiniz.
Tv lerde gösterilen o temizlik hijyen kurallarının hiçbiri gerçekte uygulanmıyor. Hastalar 10-15 kişilik müşade odalarında hep beraber şifreli kapısı olan odalarda tutuluyorlar. Corona olan da olmayan da aynı yerde. Sabah gittik ta gece 2 ye kadar o odada tutuldu hastamız. Ne yemek ne su verilmiyor. Doktor hemşire müşade odasına girmiyor. Ara sıra kapıyı açıp kapının önünden sesleniyorlar kim yatacak kim çıkıcak hepsi bu. Israr kıyamet zorla bir tost yaptırıp gönderdim. Bütün gün tek yediği o. Tek kullanımlık sedye örtüleri değiştirilmiyor. Bir hasta kalkkyor yerine başkası yatırılıyor. Örtünün değiştirilmesini istediğinizde her hasta için bunun yapılamayacagını öyle bir imkanın olmadıgını söylüyorlar. Hiçbir doktora yetkiliye bilgi almak için ulaşamıyorsunuz. Hastane adeta fare kapanı gibi. 60 yaş üstüysen ve oraya gittiysen avlandın geçmiş olsun. Hiç bir belirti olmasa da sağlık bakanlıgının kesin emriyle 60 yaş üstü herkes karantinaya alınıyor. Hiçbir şekilde hastanla da görüşemiyorsun tabi. Bu aldıgım bilgileri de telefonla konuşarak alabildim. Gece 2 ye kadar sevk edilecek bir hastane arandı. Bütün hastaneler dolu. Sonunda bir yere gönderildi. Orda da kaç gün tutulacağı belli değil daha. O hızlı teşhis kitleri büyük şehir hastanelerine bile dağıtılmamış daha. Doktor Türkiyede uygulanan estlerin kesin sonuç vermediğini söyledi. Bir sürü gereksiz vakayı sadece bakanlıgın emri yüzünden yatırdım diyor. Yalvardım yakardım yok hastayı asla vermiyorlar artık oraya bir kere girdiyse. Tek ümidim yer kalmaz hastanede de belki taburcu ederler diye bekliyorum. Belki size manyakça ya da cahilce gelecek yazdıklarım ama değil. Şu an hastaneler koruma ya da tedavi merkezi olma statüsünden çok uzak. Corona olmayanın bile bu şartlar altında virüsü kapma ihtimali çok çok yüksek. Hiç kimse ya da hiç bir sistem sizi sizden daha iyi şartlar altında hastalıktan koruyamaz. Zannettiğimiz gibi her hastaya ultra hijyen kuralları falan uygulanmıyor bilin. Türkiye hala aynı Türkiye. Sağlık Bakanlığının yalnızca "hastayı karantina al" kuralı uygulanıyor. "Hastalar için uyulması gereken hijyen kuralları" uygulanmıyor. Kimse kusura bakmasın doktorlar da diğer sağlık çalışanları da sadece kendilerini koruyorlar orda hastalıktan. Onlar çok güzel izole olmuşlar her türlü ekipmanla. Ama hastalar hala aynı sistemle baş başa. Kimseye de hastaneye gitmeyi önermiyorum. Herkes korkudan ve soguk havadan dolayı normal grip semptomları geçiriyor ve acaba corona mıyım diye korkuyor. Ama korkmayın boş yere hastaneye gitmeyin. Kapmadıysanız da kaparsınız orda yüzde yüz. Çok karman çorman yazdım kusura bakmayın çok üzgünüm hiç iyi değilim. Annem için dua edin lütfen.
Canim cok gecmis olsun neyle tehdit ederlerse etsinler zorla bir insani hastanede tutamazlar annenizi çıkarın oradan hastami vermek zorundasiniz kadin bu ortamda hasta olacak zten sayenizde die kavga ise kavga boyle bir zorla tutulma olamaz ve hadi ki corono o kadar kalabalikta zten bulundurulmasi yasaktir tum sorumlulugu aliorum die imzanizi atin bir an once evinize gidin yazik gunah allah yardımcınız olsunTekrar söylüyorum hanımlar. 60 yaş üstü hastanız varsa, hele de yalnız kendine bakabilecek durumda değilse, krndini ifade edemiyorsa kesinlikte götürmeyin hastaneye. Gidin eczaneden sağlık ocagından birkaç ilaç alın kullansınlar daha iyi. Hastanelerde durum bu. Annem yetmiş yaşında. Okuma yazması yok kendini ifade edemiyor oek haliyle. İşitme kaybı var iyi duyamıyor da. Hayatında ilk kez şehir dışına cıktı buraya geldi yanıma, burda da başına bunlar geldi. Annemi sağ salim hastaneden kurtarabilirsem (evet kurtarabilirsem) Allahtan başka birşey istemem daha.
Geçmiş olsun, inşallah süreç istediğiniz gibi sonuçlanırTekrar söylüyorum hanımlar. 60 yaş üstü hastanız varsa, hele de yalnız kendine bakabilecek durumda değilse, krndini ifade edemiyorsa kesinlikte götürmeyin hastaneye. Gidin eczaneden sağlık ocagından birkaç ilaç alın kullansınlar daha iyi. Hastanelerde durum bu. Annem yetmiş yaşında. Okuma yazması yok kendini ifade edemiyor oek haliyle. İşitme kaybı var iyi duyamıyor da. Hayatında ilk kez şehir dışına cıktı buraya geldi yanıma, burda da başına bunlar geldi. Annemi sağ salim hastaneden kurtarabilirsem (evet kurtarabilirsem) Allahtan başka birşey istemem daha.
Sağ ol canım. Şu saat oldu hastaneden hiç kimseye ulaşamadım. Karantina bölgelerine ziyaretçi yasak. Doktorla görüşmek için vile giremiyorsunuz. Servislere bağlanan telefonlar hiçbir şekilde açılmıyor. Şu saat olmuş hastalara kahvaltı bile verilmemiş. Kadıncağız hala dün venim kavfa ederek zorla gönderdiğim tostla duruyor. Yani hastaneden açlıktan ve virüsten öldürüyorlar hastaları. Artık santraldeki operatör hasta koridora çıksın hemşireden yemek istesin başka ne yapabilirim ki diyor. Olaya bakar mısnız? Burası İzmirde bir araştırma hastanesi. Ondan sınra da hasta yakınları neden kavga çıkartıyor diyorlar. İşte bunlar yüzündenmiş yaşayınca anladım. Dün kaç kere tutuklanmakla tehdit edikdim bilmiyorum bile. Belki bugün tutuklanırım bu gidişle.
Tekrar söylüyorum hanımlar. 60 yaş üstü hastanız varsa, hele de yalnız kendine bakabilecek durumda değilse, krndini ifade edemiyorsa kesinlikte götürmeyin hastaneye. Gidin eczaneden sağlık ocagından birkaç ilaç alın kullansınlar daha iyi. Hastanelerde durum bu. Annem yetmiş yaşında. Okuma yazması yok kendini ifade edemiyor oek haliyle. İşitme kaybı var iyi duyamıyor da. Hayatında ilk kez şehir dışına cıktı buraya geldi yanıma, burda da başına bunlar geldi. Annemi sağ salim hastaneden kurtarabilirsem (evet kurtarabilirsem) Allahtan başka birşey istemem daha.
Size karantina tedbirleri adı altında hastanelerde neler yapıldığını anlatayım. 70 yaşındaki annemi dün sürekli nüks eden bronşiti sebebiyle hastaneye götürmek zorunda kaldık. Götürmez olaydım ölesiye pişmanım. Ordaki muameleyi görseniz hastanenin yakınından bile geçmezsiniz.
Tv lerde gösterilen o temizlik hijyen kurallarının hiçbiri gerçekte uygulanmıyor. Hastalar 10-15 kişilik müşade odalarında hep beraber şifreli kapısı olan odalarda tutuluyorlar. Corona olan da olmayan da aynı yerde. Sabah gittik ta gece 2 ye kadar o odada tutuldu hastamız. Ne yemek ne su verilmiyor. Doktor hemşire müşade odasına girmiyor. Ara sıra kapıyı açıp kapının önünden sesleniyorlar kim yatacak kim çıkıcak hepsi bu. Israr kıyamet zorla bir tost yaptırıp gönderdim. Bütün gün tek yediği o. Tek kullanımlık sedye örtüleri değiştirilmiyor. Bir hasta kalkkyor yerine başkası yatırılıyor. Örtünün değiştirilmesini istediğinizde her hasta için bunun yapılamayacagını öyle bir imkanın olmadıgını söylüyorlar. Hiçbir doktora yetkiliye bilgi almak için ulaşamıyorsunuz. Hastane adeta fare kapanı gibi. 60 yaş üstüysen ve oraya gittiysen avlandın geçmiş olsun. Hiç bir belirti olmasa da sağlık bakanlıgının kesin emriyle 60 yaş üstü herkes karantinaya alınıyor. Hiçbir şekilde hastanla da görüşemiyorsun tabi. Bu aldıgım bilgileri de telefonla konuşarak alabildim. Gece 2 ye kadar sevk edilecek bir hastane arandı. Bütün hastaneler dolu. Sonunda bir yere gönderildi. Orda da kaç gün tutulacağı belli değil daha. O hızlı teşhis kitleri büyük şehir hastanelerine bile dağıtılmamış daha. Doktor Türkiyede uygulanan estlerin kesin sonuç vermediğini söyledi. Bir sürü gereksiz vakayı sadece bakanlıgın emri yüzünden yatırdım diyor. Yalvardım yakardım yok hastayı asla vermiyorlar artık oraya bir kere girdiyse. Tek ümidim yer kalmaz hastanede de belki taburcu ederler diye bekliyorum. Belki size manyakça ya da cahilce gelecek yazdıklarım ama değil. Şu an hastaneler koruma ya da tedavi merkezi olma statüsünden çok uzak. Corona olmayanın bile bu şartlar altında virüsü kapma ihtimali çok çok yüksek. Hiç kimse ya da hiç bir sistem sizi sizden daha iyi şartlar altında hastalıktan koruyamaz. Zannettiğimiz gibi her hastaya ultra hijyen kuralları falan uygulanmıyor bilin. Türkiye hala aynı Türkiye. Sağlık Bakanlığının yalnızca "hastayı karantina al" kuralı uygulanıyor. "Hastalar için uyulması gereken hijyen kuralları" uygulanmıyor. Kimse kusura bakmasın doktorlar da diğer sağlık çalışanları da sadece kendilerini koruyorlar orda hastalıktan. Onlar çok güzel izole olmuşlar her türlü ekipmanla. Ama hastalar hala aynı sistemle baş başa. Kimseye de hastaneye gitmeyi önermiyorum. Herkes korkudan ve soguk havadan dolayı normal grip semptomları geçiriyor ve acaba corona mıyım diye korkuyor. Ama korkmayın boş yere hastaneye gitmeyin. Kapmadıysanız da kaparsınız orda yüzde yüz. Çok karman çorman yazdım kusura bakmayın çok üzgünüm hiç iyi değilim. Annem için dua edin lütfen.
Bilemiyorum bu durum sadece izmir hastanelerine özel mi, yoksa corona sebebiyle her yer mi böyle bilemiyorum. Annem kendi memleketinde daha önce 3 operasyon geçirdi yogun bakımlarda kaldı asla böyle şeyler görmedik. Bu lanet olası İzmirde annemi alıp da hastaneye götürmek hayatım boyınca yaptıgım, yaşadığım en büyük pişmanlık oldu şuan.Canim cok gecmis olsun neyle tehdit ederlerse etsinler zorla bir insani hastanede tutamazlar annenizi çıkarın oradan hastami vermek zorundasiniz kadin bu ortamda hasta olacak zten sayenizde die kavga ise kavga boyle bir zorla tutulma olamaz ve hadi ki corono o kadar kalabalikta zten bulundurulmasi yasaktir tum sorumlulugu aliorum die imzanizi atin bir an once evinize gidin yazik gunah allah yardımcınız olsun
Ah nasıl üzgünümTekrar söylüyorum hanımlar. 60 yaş üstü hastanız varsa, hele de yalnız kendine bakabilecek durumda değilse, krndini ifade edemiyorsa kesinlikte götürmeyin hastaneye. Gidin eczaneden sağlık ocagından birkaç ilaç alın kullansınlar daha iyi. Hastanelerde durum bu. Annem yetmiş yaşında. Okuma yazması yok kendini ifade edemiyor oek haliyle. İşitme kaybı var iyi duyamıyor da. Hayatında ilk kez şehir dışına cıktı buraya geldi yanıma, burda da başına bunlar geldi. Annemi sağ salim hastaneden kurtarabilirsem (evet kurtarabilirsem) Allahtan başka birşey istemem daha.
Bilemiyorum bu durum sadece izmir hastanelerine özel mi, yoksa corona sebebiyle her yer mi böyle bilemiyorum. Annem kendi memleketinde daha önce 3 operasyon geçirdi yogun bakımlarda kaldı asla böyle şeyler görmedik. Bu lanet olası İzmirde annemi alıp da hastaneye götürmek hayatım boyınca yaptıgım, yaşadığım en büyük pişmanlık oldu şuan.
Corına öncesi hastanı imza verip alabiliyordun. Şimdi öyle birşey yok. Devlet zoruyla tutuluyor asla alamıyorsun. Doktora burda virüs kapmayacagının garantisini verebilir misiniz dedim. Hayır asla veremem dedi. Ne olacak peki? Çok üzgünüm ama inanın elimden birşey gelmiyor kuralları uyguluyorum bana da saçma ve gereksiz geliyor ama mecburen bunu yapıyorum diyor. Hasta olarak, insan olarak değer görmek sadeve ünlü veya zenginsen mümkün. Değilsen azıcık sesini yükseltince kapıdaki polisleri çağırıyorlar.
İnanın çok ama çok üzüldüm sanki annem aynı durumu yaşamış gibi hissettimTekrar söylüyorum hanımlar. 60 yaş üstü hastanız varsa, hele de yalnız kendine bakabilecek durumda değilse, krndini ifade edemiyorsa kesinlikte götürmeyin hastaneye. Gidin eczaneden sağlık ocagından birkaç ilaç alın kullansınlar daha iyi. Hastanelerde durum bu. Annem yetmiş yaşında. Okuma yazması yok kendini ifade edemiyor oek haliyle. İşitme kaybı var iyi duyamıyor da. Hayatında ilk kez şehir dışına cıktı buraya geldi yanıma, burda da başına bunlar geldi. Annemi sağ salim hastaneden kurtarabilirsem (evet kurtarabilirsem) Allahtan başka birşey istemem daha.
Tekrar söylüyorum hanımlar. 60 yaş üstü hastanız varsa, hele de yalnız kendine bakabilecek durumda değilse, krndini ifade edemiyorsa kesinlikte götürmeyin hastaneye. Gidin eczaneden sağlık ocagından birkaç ilaç alın kullansınlar daha iyi. Hastanelerde durum bu. Annem yetmiş yaşında. Okuma yazması yok kendini ifade edemiyor oek haliyle. İşitme kaybı var iyi duyamıyor da. Hayatında ilk kez şehir dışına cıktı buraya geldi yanıma, burda da başına bunlar geldi. Annemi sağ salim hastaneden kurtarabilirsem (evet kurtarabilirsem) Allahtan başka birşey istemem daha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?