- 20 Temmuz 2019
- 1.581
- 2.898
- 133
- 38
Bu topige bilgi akisi için giriyorum. Cımbızla laf çeken, dalgaya alan bir kesim var. Geçen gun bana da yapildi. Bazi arkadaşlara da yapiliyor. Bu zamanda üste çıkmak cok onemli çünkü...Bir şey fark ettimbu topikte gözünün üstünde kaşın var diye bile bir karşı saldırı durumu var. Çok zorlu bir süreç içinden geçiyoruz. Topiğin başlığı bile başlı başına korku filmi ismi gibi. İki sayfada bir tartışma çıkıyor. On gün falan olmadı Kazen Bey 'in herkese gönderdiği mesajla topiği fark ettim ve günlük mutlaka girip okuyorum. Sürekli bir atışma hali var. İnşallah sağ salim şu günleri atlatırız zaten her şey yeterince gergin birde kendimizi burda yıpratmayalım.
Geçmiş olsun canim. Nasil daha iyi misin? Devlette de corona testi henuz herkese yapılmıyormus. Su 15 dklik test kitleri 2-3 gune dağıtılıyor dendi. Ozelde 1200 lira ise bu testi yapmak istemeleri normal.Hastaneden geliyorum. Sabah kalbim sıkıştı. Ölçtüm , 155 nabız. Geçen hafta üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiştim. İki gündür iyiydim. Bugün Ateş ve kalp sıkıntısı oldu birden. Çok zorlandım. Hastanelerden çok korkuyorum şu anda ama mecbur gittim. ( pişmanım gitmeseydim keşke diyorum )
Kronik ağır hastayım. Ateşim geçen hafta 40 38 arasında seyretti. Ben hep kronik hastalıktan enfeksiyona bu kadar reaksiyon verdi dedim.
neyse çok hastayım mecburen gittim özel hastane , tanıdık aracılığı bir kalp doktoruna. Prof
ben Corona testi yaptırmak istemiyorum. Adam gelir gelmez tuhaf blr şekilde ben şikayetlerimi anlatmaya başladım Corona dedi. Şimdi uzun anlatmıyorum ama resmen dalga geçiyor. Evhamlı teyze muamelesi yapmaya çalışıyor. Zaten hastayım.seninle mi uğraşacağım.
dedim korona testi istemiyorum zaten.( gerçekten istemiyorum. ) Benim kronik hastalıklarım var Ateş sorunum hep var. Ben sabah kalbim çok sıkıştığı için geldim. O da enfeksiyon yüzünden lupus yapıyor bunu dedim.
ki kronik hastalıklarımı başta söyledim.
Ondan sonra doktor kendine geldi biraz.
Bu Türkiye’de yaşayacağınız klasik muayene deneyimi. Yıllardır biliyorum. Şikayetlerimizi bile doğru düzgün dinlemezler.
neyse kan testi
Kalp grafisi
Kalp ultrason
Efor testi ( romatizmam var vermedim çok yorgunum belki yarın )
Blr de holter takıldı ( telefon elimde hala)
Akciğer röntgeni
Çok yoruldum. Mecbur kalmasaydım gitmezdim. Heryer Corona. Neyse ölçümler yapıldı en azından. Ama mecbur kalmadığınız sürece gitmeyin.
herkese teşekkür ettim tabiki hemşirelere doktorlara. Sürekli dua ediyorum o ayrı. Kendilerini tehlikeye atıyorlar halk için.
Ama teşhis koyma sistemimiz aynı ve hala çökük. Corona falan olduğunuzu düşünürseniz size böyle davranan kişileri ciddiye almayın. Başka doktorlara gidin onlardan yardım isteyin
Umarım hastaneden korona kapmamışımdır. Yarın holter için yine gideceğim.
Neden test istemediniz?Hastaneden geliyorum. Sabah kalbim sıkıştı. Ölçtüm , 155 nabız. Geçen hafta üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiştim. İki gündür iyiydim. Bugün Ateş ve kalp sıkıntısı oldu birden. Çok zorlandım. Hastanelerden çok korkuyorum şu anda ama mecbur gittim. ( pişmanım gitmeseydim keşke diyorum )
Kronik ağır hastayım. Ateşim geçen hafta 40 38 arasında seyretti. Ben hep kronik hastalıktan enfeksiyona bu kadar reaksiyon verdi dedim.
neyse çok hastayım mecburen gittim özel hastane , tanıdık aracılığı bir kalp doktoruna. Prof
ben Corona testi yaptırmak istemiyorum. Adam gelir gelmez tuhaf blr şekilde ben şikayetlerimi anlatmaya başladım Corona dedi. Şimdi uzun anlatmıyorum ama resmen dalga geçiyor. Evhamlı teyze muamelesi yapmaya çalışıyor. Zaten hastayım.seninle mi uğraşacağım.
dedim korona testi istemiyorum zaten.( gerçekten istemiyorum. ) Benim kronik hastalıklarım var Ateş sorunum hep var. Ben sabah kalbim çok sıkıştığı için geldim. O da enfeksiyon yüzünden lupus yapıyor bunu dedim.
ki kronik hastalıklarımı başta söyledim.
Ondan sonra doktor kendine geldi biraz.
Bu Türkiye’de yaşayacağınız klasik muayene deneyimi. Yıllardır biliyorum. Şikayetlerimizi bile doğru düzgün dinlemezler.
neyse kan testi
Kalp grafisi
Kalp ultrason
Efor testi ( romatizmam var vermedim çok yorgunum belki yarın )
Blr de holter takıldı ( telefon elimde hala)
Akciğer röntgeni
Çok yoruldum. Mecbur kalmasaydım gitmezdim. Heryer Corona. Neyse ölçümler yapıldı en azından. Ama mecbur kalmadığınız sürece gitmeyin.
herkese teşekkür ettim tabiki hemşirelere doktorlara. Sürekli dua ediyorum o ayrı. Kendilerini tehlikeye atıyorlar halk için.
Ama teşhis koyma sistemimiz aynı ve hala çökük. Corona falan olduğunuzu düşünürseniz size böyle davranan kişileri ciddiye almayın. Başka doktorlara gidin onlardan yardım isteyin
Umarım hastaneden korona kapmamışımdır. Yarın holter için yine gideceğim.
Size karantina tedbirleri adı altında hastanelerde neler yapıldığını anlatayım. 70 yaşındaki annemi dün sürekli nüks eden bronşiti sebebiyle hastaneye götürmek zorunda kaldık. Götürmez olaydım ölesiye pişmanım. Ordaki muameleyi görseniz hastanenin yakınından bile geçmezsiniz.
Tv lerde gösterilen o temizlik hijyen kurallarının hiçbiri gerçekte uygulanmıyor. Hastalar 10-15 kişilik müşade odalarında hep beraber şifreli kapısı olan odalarda tutuluyorlar. Corona olan da olmayan da aynı yerde. Sabah gittik ta gece 2 ye kadar o odada tutuldu hastamız. Ne yemek ne su verilmiyor. Doktor hemşire müşade odasına girmiyor. Ara sıra kapıyı açıp kapının önünden sesleniyorlar kim yatacak kim çıkıcak hepsi bu. Israr kıyamet zorla bir tost yaptırıp gönderdim. Bütün gün tek yediği o. Tek kullanımlık sedye örtüleri değiştirilmiyor. Bir hasta kalkkyor yerine başkası yatırılıyor. Örtünün değiştirilmesini istediğinizde her hasta için bunun yapılamayacagını öyle bir imkanın olmadıgını söylüyorlar. Hiçbir doktora yetkiliye bilgi almak için ulaşamıyorsunuz. Hastane adeta fare kapanı gibi. 60 yaş üstüysen ve oraya gittiysen avlandın geçmiş olsun. Hiç bir belirti olmasa da sağlık bakanlıgının kesin emriyle 60 yaş üstü herkes karantinaya alınıyor. Hiçbir şekilde hastanla da görüşemiyorsun tabi. Bu aldıgım bilgileri de telefonla konuşarak alabildim. Gece 2 ye kadar sevk edilecek bir hastane arandı. Bütün hastaneler dolu. Sonunda bir yere gönderildi. Orda da kaç gün tutulacağı belli değil daha. O hızlı teşhis kitleri büyük şehir hastanelerine bile dağıtılmamış daha. Doktor Türkiyede uygulanan estlerin kesin sonuç vermediğini söyledi. Bir sürü gereksiz vakayı sadece bakanlıgın emri yüzünden yatırdım diyor. Yalvardım yakardım yok hastayı asla vermiyorlar artık oraya bir kere girdiyse. Tek ümidim yer kalmaz hastanede de belki taburcu ederler diye bekliyorum. Belki size manyakça ya da cahilce gelecek yazdıklarım ama değil. Şu an hastaneler koruma ya da tedavi merkezi olma statüsünden çok uzak. Corona olmayanın bile bu şartlar altında virüsü kapma ihtimali çok çok yüksek. Hiç kimse ya da hiç bir sistem sizi sizden daha iyi şartlar altında hastalıktan koruyamaz. Zannettiğimiz gibi her hastaya ultra hijyen kuralları falan uygulanmıyor bilin. Türkiye hala aynı Türkiye. Sağlık Bakanlığının yalnızca "hastayı karantina al" kuralı uygulanıyor. "Hastalar için uyulması gereken hijyen kuralları" uygulanmıyor. Kimse kusura bakmasın doktorlar da diğer sağlık çalışanları da sadece kendilerini koruyorlar orda hastalıktan. Onlar çok güzel izole olmuşlar her türlü ekipmanla. Ama hastalar hala aynı sistemle baş başa. Kimseye de hastaneye gitmeyi önermiyorum. Herkes korkudan ve soguk havadan dolayı normal grip semptomları geçiriyor ve acaba corona mıyım diye korkuyor. Ama korkmayın boş yere hastaneye gitmeyin. Kapmadıysanız da kaparsınız orda yüzde yüz. Çok karman çorman yazdım kusura bakmayın çok üzgünüm hiç iyi değilim. Annem için dua edin lütfen.
Bu sürekli yaşadığı bir durum çünkü. Sistemik rahatsızlığı var.Neden test istemediniz?
Anladım bakan testtem kesinlikşe para alınmayacak demişti ben yaptırırdıö sanırım içim rahatlardı bilemedim geçmiş olsunBu sürekli yaşadığı bir durum çünkü. Sistemik rahatsızlığı var.
Zaten böyle böyle azalmasını bekleyecekler sars mers hala aşıları yok çinde diğer ülkelerde abuk sabuk şeylerin yenmesi tamamen kaldırılmalı adamlar cips niyetine ördek ayağı yiyorSanirim asi yalan olacak. 40 adet mutasyon gecirmis coronavirusu bulmus izlandali bilim adamlari.40 mutasyon geçirmiş virüs bulundu
Colin yatan hasta bölümü olmadıgı in yemek yoktur. Muhtemelen onların da eli kolu bağlıdır. Plansız programsız oldu her şey işte. Test sonucu cıkarsa bırakırlar diyeceğim de ciğerlere bakmadılar mı film çekip yolluyorlar genelde sen de bir şey yok diye test sonucunu beklemeden.
Not: eksi sözlük ve Twitterda yaz.
Test yapıldı sonıçlar 3 gün sonra cıkıyormuş.Neyi bekliyorlar test mi yapılacak hastalara?
Oldürmeden yaşamanın bir yolunu bulmaya calisiyor olabilirler. Umarım lehimize olur bu mutasyon.Sanirim asi yalan olacak. 40 adet mutasyon gecirmis coronavirusu bulmus izlandali bilim adamlari.40 mutasyon geçirmiş virüs bulundu
Bu kadar da eziyet etmeyin kendinize yazıK yaKızlar bende mecburen bankaya gittim sagolsun güvenlik hemen içeri aldi imza atıp kactim adeta. Sonra yandaki markete girdim markette 3 4 kisi vardi alisveris yapan. Tavuz alacaktim baktim kadin öksürüyor vazgectim. Eline eldiven taktim ama cok cok huzursuz oldum. Portakal elma 5tl olmus ama portakal berbatti mecburen aldim.markette hersey var ama fiyatlar bariz yukselmis. Maya, islak mendil ,sebze meyve 5kg luk yağ vs. aldim. Birde domestos rengarenk aldim, domestosu hem renklilere koyuyorum hemde koltuklari siliyorum. eve gelince oglum esim kendim koşarak banyoya gittik montlarimiza kadar yıkadim sonra koridoru sildim camasir suyuyla. Cok strese girdim Suanda kafam catlicak gibi agriyor . Stok yapmak dogru degil ama keske onceden biraz fazla alsaymisim diyorum
çalışıyorum hergün sabahtan akşama kadar dışardayım böyle şeyler okuyunca kendimi ölümcül hastalığa yakalanmış gibi çok kötü hissediyorumKızlar bende mecburen bankaya gittim sagolsun güvenlik hemen içeri aldi imza atıp kactim adeta. Sonra yandaki markete girdim markette 3 4 kisi vardi alisveris yapan. Tavuz alacaktim baktim kadin öksürüyor vazgectim. Eline eldiven taktim ama cok cok huzursuz oldum. Portakal elma 5tl olmus ama portakal berbatti mecburen aldim.markette hersey var ama fiyatlar bariz yukselmis. Maya, islak mendil ,sebze meyve 5kg luk yağ vs. aldim. Birde domestos rengarenk aldim, domestosu hem renklilere koyuyorum hemde koltuklari siliyorum. eve gelince oglum esim kendim koşarak banyoya gittik montlarimiza kadar yıkadim sonra koridoru sildim camasir suyuyla. Cok strese girdim Suanda kafam catlicak gibi agriyor . Stok yapmak dogru degil ama keske onceden biraz fazla alsaymisim diyorum
Bu kadar da eziyet etmeyin kendinize yazıK yastres panikle daha çok yanlış yapabilirsiniz sakin olun
Zaten böyle böyle azalmasını bekleyecekler sars mers hala aşıları yok çinde diğer ülkelerde abuk sabuk şeylerin yenmesi tamamen kaldırılmalı adamlar cips niyetine ördek ayağı yiyor
Oldürmeden yaşamanın bir yolunu bulmaya calisiyor olabilirler. Umarım lehimize olur bu mutasyon.
Salı günü yaptığımız alışverişlere hala dokunmadım sanki virüs uzerlerinde geziyor gibi.Bu kadar da eziyet etmeyin kendinize yazıK yastres panikle daha çok yanlış yapabilirsiniz sakin olun
çalışıyorum hergün sabahtan akşama kadar dışardayım böyle şeyler okuyunca kendimi ölümcül hastalığa yakalanmış gibi çok kötü hissediyorum(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?