Bilemiyorum bu durum sadece izmir hastanelerine özel mi, yoksa corona sebebiyle her yer mi böyle bilemiyorum. Annem kendi memleketinde daha önce 3 operasyon geçirdi yogun bakımlarda kaldı asla böyle şeyler görmedik. Bu lanet olası İzmirde annemi alıp da hastaneye götürmek hayatım boyınca yaptıgım, yaşadığım en büyük pişmanlık oldu şuan.
Corına öncesi hastanı imza verip alabiliyordun. Şimdi öyle birşey yok. Devlet zoruyla tutuluyor asla alamıyorsun. Doktora burda virüs kapmayacagının garantisini verebilir misiniz dedim. Hayır asla veremem dedi. Ne olacak peki? Çok üzgünüm ama inanın elimden birşey gelmiyor kuralları uyguluyorum bana da saçma ve gereksiz geliyor ama mecburen bunu yapıyorum diyor. Hasta olarak, insan olarak değer görmek sadeve ünlü veya zenginsen mümkün. Değilsen azıcık sesini yükseltince kapıdaki polisleri çağırıyorlar.
sağlık bakanına bu şikayeti lettinşz mi? Çok geçmiş olsun bu anlattıklarınız çok korkunç. sayfasına yazsanız hakkınızda soruşturma açarlar mı onuda Bilmiyorum. annenize dua edeceğim umarım en kısa sürede evine döner.Size karantina tedbirleri adı altında hastanelerde neler yapıldığını anlatayım. 70 yaşındaki annemi dün sürekli nüks eden bronşiti sebebiyle hastaneye götürmek zorunda kaldık. Götürmez olaydım ölesiye pişmanım. Ordaki muameleyi görseniz hastanenin yakınından bile geçmezsiniz.
Tv lerde gösterilen o temizlik hijyen kurallarının hiçbiri gerçekte uygulanmıyor. Hastalar 10-15 kişilik müşade odalarında hep beraber şifreli kapısı olan odalarda tutuluyorlar. Corona olan da olmayan da aynı yerde. Sabah gittik ta gece 2 ye kadar o odada tutuldu hastamız. Ne yemek ne su verilmiyor. Doktor hemşire müşade odasına girmiyor. Ara sıra kapıyı açıp kapının önünden sesleniyorlar kim yatacak kim çıkıcak hepsi bu. Israr kıyamet zorla bir tost yaptırıp gönderdim. Bütün gün tek yediği o. Tek kullanımlık sedye örtüleri değiştirilmiyor. Bir hasta kalkkyor yerine başkası yatırılıyor. Örtünün değiştirilmesini istediğinizde her hasta için bunun yapılamayacagını öyle bir imkanın olmadıgını söylüyorlar. Hiçbir doktora yetkiliye bilgi almak için ulaşamıyorsunuz. Hastane adeta fare kapanı gibi. 60 yaş üstüysen ve oraya gittiysen avlandın geçmiş olsun. Hiç bir belirti olmasa da sağlık bakanlıgının kesin emriyle 60 yaş üstü herkes karantinaya alınıyor. Hiçbir şekilde hastanla da görüşemiyorsun tabi. Bu aldıgım bilgileri de telefonla konuşarak alabildim. Gece 2 ye kadar sevk edilecek bir hastane arandı. Bütün hastaneler dolu. Sonunda bir yere gönderildi. Orda da kaç gün tutulacağı belli değil daha. O hızlı teşhis kitleri büyük şehir hastanelerine bile dağıtılmamış daha. Doktor Türkiyede uygulanan estlerin kesin sonuç vermediğini söyledi. Bir sürü gereksiz vakayı sadece bakanlıgın emri yüzünden yatırdım diyor. Yalvardım yakardım yok hastayı asla vermiyorlar artık oraya bir kere girdiyse. Tek ümidim yer kalmaz hastanede de belki taburcu ederler diye bekliyorum. Belki size manyakça ya da cahilce gelecek yazdıklarım ama değil. Şu an hastaneler koruma ya da tedavi merkezi olma statüsünden çok uzak. Corona olmayanın bile bu şartlar altında virüsü kapma ihtimali çok çok yüksek. Hiç kimse ya da hiç bir sistem sizi sizden daha iyi şartlar altında hastalıktan koruyamaz. Zannettiğimiz gibi her hastaya ultra hijyen kuralları falan uygulanmıyor bilin. Türkiye hala aynı Türkiye. Sağlık Bakanlığının yalnızca "hastayı karantina al" kuralı uygulanıyor. "Hastalar için uyulması gereken hijyen kuralları" uygulanmıyor. Kimse kusura bakmasın doktorlar da diğer sağlık çalışanları da sadece kendilerini koruyorlar orda hastalıktan. Onlar çok güzel izole olmuşlar her türlü ekipmanla. Ama hastalar hala aynı sistemle baş başa. Kimseye de hastaneye gitmeyi önermiyorum. Herkes korkudan ve soguk havadan dolayı normal grip semptomları geçiriyor ve acaba corona mıyım diye korkuyor. Ama korkmayın boş yere hastaneye gitmeyin. Kapmadıysanız da kaparsınız orda yüzde yüz. Çok karman çorman yazdım kusura bakmayın çok üzgünüm hiç iyi değilim. Annem için dua edin lütfen.
Arkadaslar bu durumda sadece virüsü kapmamaya degil hasta olmamaya kücük de olsa ev kazalari yasamamaya bakin. Hastaneye mecbur kalmayacak sekilde kendinize bakin.
Kücük cocuklariniz varsa evdeki esyalari ona göre degistirin. Kendimize daha iyi bakmak zorundayiz artik.
Saglik sistemi de cöküste. Hemen hemen her ülke icin gecerli bu zaten suan.
Tamam da bağışıklığı düşük olan çocuklarda tehlike de şeker hastası olan çocuklar var sadece taşıyıcılık değil yani mevzu bahs olan Bağışıklığı düşük olan herkes tehlike de Çocuk yaşlı yetişkin farketmezzz en son vefat eden sağlık çalışanı 33 yaşındaydı dikkatinizi çekerimSiz durumu biraz yanlış anlamissiniz ama okullar çocukların taşıyıcılığı yüzünden kapalı ve velilerin öğretmenlerin yüzyüze olduğu bir kurum olduğu için.
Allah yardimciniz olsunŞimdi annem aradı. Bir poşetin içine kahvaltılık birşeyler koyup kapıların önüne bırakmışlar odaların. Yemek verme şekilleri buymuş. Ve hala verilmiş herhangi bir ilaç ya da tedavi de yok.
Neyi bekliyorlar test mi yapılacak hastalara?Şimdi annem aradı. Bir poşetin içine kahvaltılık birşeyler koyup kapıların önüne bırakmışlar odaların. Yemek verme şekilleri buymuş. Ve hala verilmiş herhangi bir ilaç ya da tedavi de yok.
Çok üzüldüm ya umarım hastalanmadan çıkarabilirsin.Size karantina tedbirleri adı altında hastanelerde neler yapıldığını anlatayım. 70 yaşındaki annemi dün sürekli nüks eden bronşiti sebebiyle hastaneye götürmek zorunda kaldık. Götürmez olaydım ölesiye pişmanım. Ordaki muameleyi görseniz hastanenin yakınından bile geçmezsiniz.
Tv lerde gösterilen o temizlik hijyen kurallarının hiçbiri gerçekte uygulanmıyor. Hastalar 10-15 kişilik müşade odalarında hep beraber şifreli kapısı olan odalarda tutuluyorlar. Corona olan da olmayan da aynı yerde. Sabah gittik ta gece 2 ye kadar o odada tutuldu hastamız. Ne yemek ne su verilmiyor. Doktor hemşire müşade odasına girmiyor. Ara sıra kapıyı açıp kapının önünden sesleniyorlar kim yatacak kim çıkıcak hepsi bu. Israr kıyamet zorla bir tost yaptırıp gönderdim. Bütün gün tek yediği o. Tek kullanımlık sedye örtüleri değiştirilmiyor. Bir hasta kalkkyor yerine başkası yatırılıyor. Örtünün değiştirilmesini istediğinizde her hasta için bunun yapılamayacagını öyle bir imkanın olmadıgını söylüyorlar. Hiçbir doktora yetkiliye bilgi almak için ulaşamıyorsunuz. Hastane adeta fare kapanı gibi. 60 yaş üstüysen ve oraya gittiysen avlandın geçmiş olsun. Hiç bir belirti olmasa da sağlık bakanlıgının kesin emriyle 60 yaş üstü herkes karantinaya alınıyor. Hiçbir şekilde hastanla da görüşemiyorsun tabi. Bu aldıgım bilgileri de telefonla konuşarak alabildim. Gece 2 ye kadar sevk edilecek bir hastane arandı. Bütün hastaneler dolu. Sonunda bir yere gönderildi. Orda da kaç gün tutulacağı belli değil daha. O hızlı teşhis kitleri büyük şehir hastanelerine bile dağıtılmamış daha. Doktor Türkiyede uygulanan estlerin kesin sonuç vermediğini söyledi. Bir sürü gereksiz vakayı sadece bakanlıgın emri yüzünden yatırdım diyor. Yalvardım yakardım yok hastayı asla vermiyorlar artık oraya bir kere girdiyse. Tek ümidim yer kalmaz hastanede de belki taburcu ederler diye bekliyorum. Belki size manyakça ya da cahilce gelecek yazdıklarım ama değil. Şu an hastaneler koruma ya da tedavi merkezi olma statüsünden çok uzak. Corona olmayanın bile bu şartlar altında virüsü kapma ihtimali çok çok yüksek. Hiç kimse ya da hiç bir sistem sizi sizden daha iyi şartlar altında hastalıktan koruyamaz. Zannettiğimiz gibi her hastaya ultra hijyen kuralları falan uygulanmıyor bilin. Türkiye hala aynı Türkiye. Sağlık Bakanlığının yalnızca "hastayı karantina al" kuralı uygulanıyor. "Hastalar için uyulması gereken hijyen kuralları" uygulanmıyor. Kimse kusura bakmasın doktorlar da diğer sağlık çalışanları da sadece kendilerini koruyorlar orda hastalıktan. Onlar çok güzel izole olmuşlar her türlü ekipmanla. Ama hastalar hala aynı sistemle baş başa. Kimseye de hastaneye gitmeyi önermiyorum. Herkes korkudan ve soguk havadan dolayı normal grip semptomları geçiriyor ve acaba corona mıyım diye korkuyor. Ama korkmayın boş yere hastaneye gitmeyin. Kapmadıysanız da kaparsınız orda yüzde yüz. Çok karman çorman yazdım kusura bakmayın çok üzgünüm hiç iyi değilim. Annem için dua edin lütfen.
aynen bende aynisini diyorum hep devamli tetikde olmak lazim hastaneye gitmekdense saniye yerimde oturmayip ona bakayim raziyim[
Çok doğru yazmışsınız 2 hafta önce evde çocuklardan biri küçük bir kaza yaşadı acile götürdük hemen şu anda olsa nasıl yaparız hiç bilmiyorum..
Çocuklar 24 saat çizgi film izlese yerlerinden kalkmasalar razıyım. Onlar da dışarıya çıkamayinca sürekli hoplayıp zıplayıp koşuyorlar
Ayy yok artık yaŞimdi annem aradı. Bir poşetin içine kahvaltılık birşeyler koyup kapıların önüne bırakmışlar odaların. Yemek verme şekilleri buymuş. Ve hala verilmiş herhangi bir ilaç ya da tedavi de yok.
Şimdi annem aradı. Bir poşetin içine kahvaltılık birşeyler koyup kapıların önüne bırakmışlar odaların. Yemek verme şekilleri buymuş. Ve hala verilmiş herhangi bir ilaç ya da tedavi de yok.
Vatandaslar memnun, herkes sakin, kurallara uyuyorlar, bizim burda gerek olmadikca kimse cikmiyor disari, alisveris yerlerinde kurallar, cizgiler belli. Evsizler icin biseyler hazirlaniyor, kiyafetler yemekler vs. belli yerlere birakiliyor. Yasli vatandaslar icin her mahalleden vatandaslar alisverise gidiyor. Cok insancil, cok saygili. Ilk defa burayi bu kadar takdir ettim dogrusu.Almanya da durum nasil ?
Türkiye ile kıyaslanınca
Sizce ikisini kıyaslasanız vereceginiz not ne olur ?
Alman basını ve alman vatandaşlar ülkenin saglik sisteminden memnun mu ?
COLIN canim bizede bilgileri ver hepimiz sikayet edelim anneni bir an once çıkart
Kumanyadır o, poşete yani streç filme sarılıp verilir ki zatenŞimdi annem aradı. Bir poşetin içine kahvaltılık birşeyler koyup kapıların önüne bırakmışlar odaların. Yemek verme şekilleri buymuş. Ve hala verilmiş herhangi bir ilaç ya da tedavi de yok.
Diğer hasta yakınları neden tepki göstermiyorlar.Herkes tepkisini gösterse zaten durumlar buraya gelmez.Bir kişi tepki verince çıban başı oluyor.Sağlık bakanlıgını aradım şikayet dilekçesi oluşturdular herşeyi anlattım ama bu yogun ortamda kaç günde sonuçlanır ki muhtemeln hiç bir şey cıkmaz. Şimdi gidip yine "mecburen" kavga ederek insanlara işlerini yaptırmaya çalışacağım.
Cok geçmiş olsun colin. Allah sifa versin. Bu hastalığın zengini fakiri yok diyorlar ama bence var ya da tanıdığın olacak bu bir iş başvurusu cunku... En azından yakalanma asamasinda degilse de iyilesme aşamasındaSize karantina tedbirleri adı altında hastanelerde neler yapıldığını anlatayım. 70 yaşındaki annemi dün sürekli nüks eden bronşiti sebebiyle hastaneye götürmek zorunda kaldık. Götürmez olaydım ölesiye pişmanım. Ordaki muameleyi görseniz hastanenin yakınından bile geçmezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?