bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Burada bazı arkadaşlar sağlık ocaklarının hazirana kadar mümkünse gelmeyin dediğini yazmıştı. Onun dışında bir bilgim yok ama 2-3 haftada söylediğiniz şey mümkün değil maalesef. İtalya'da bile nisanın ikinci haftası tepe noktasına ulaşması bekleniyor henüz.

geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun, inşallah fazla gitmene gerek kalmadan hallolur hastane işin

Biz olayın vehametini anlamadığımız sürece üstesinden gelemeyeceğiz. Dün emrivaki yaparak eşimin teyzesi eniştesi geldiler. Ama onlar gelmeden eşimle kavga ettim, gündüz enişte ile konuşmuşlar, ona açık kapı bırakmış. Neyse geldiklerinde uygun bi dille söylerim dedim ama bi de ne ile karşılaşayım. Ben astımım zaten ve yakın zamanda ameliyat oldum bi organım alındı risk grubundayım derken teyze dedi ki korkma yeğenim biz 65 yaşında değiliz o yüzden bişey olmaz :O haydaaa dedim teyze sen olayı yanlış anlamışsın, virüsü onlar yaymıyor, bulaşı olan genç yaşlı çocuk herkesten geçiyor ama kronik hastalar ve yaşlılar ağır atlatıyorlar yada atlatamıyorlar bundan sonra bi yere gitmeyin eve de kimseyi kabul etmeyin dedim ama eminim dün akşamın dedikodusunu yapmak için heyet toplantısı yapılır akrabalarla

346bin nüfuslu İzlanda toplam 11.727 test yapmış, bunların 737'si pozitif çıkmış, 2 kişi ölmüş.

İzlanda'da test için semptom şartı aranmıyormuş. Semptomu olmayan gönüllülere yapılan 1.800 testten 19'u pozitif çıkmış. Yani test yapılan semptomsuz kişilerin %1inde aslında virüs varmış. Bunlar sadece gönüllülerin sonuçları.

Tüm sonuçlara bakınca pozitif çıkanların yaklaşık yarısının semptomsuz olduğu değerlendiriliyormuş.

cilek.yagmuru Almanya için konuştuğumuz konu da böyle olabilir.

ya içimizde kim bilir kaç bin kişide var günlük 20 binin altinda olmasin deniyor test için ama biz 4 bin bile yapamiyoruz.Ayrica izlandada bir birim o testlerin hassasiyeti ölçmüş. Çinlilerin dedigine göre %80 mis ama izlanda %30 demiş 10 kisiden 3 ü doğru gibi bir şey yahu neye güveneceğiz sonumuz ne olacaz ya.Dr öz de herkes bu hastalığa yakalanacak demis. ölen olecek kalan kalacak böyle giderse

Yemek yerken çenem acıyor. Virüs, Ayyildiz Timin dediğine göre 15 20 gün sonra azalmaya baslayacak. Ben böyle düşünüyorum.
Keşke olsa ama 20 gün cok kısa bir süre hastalar bile iyilesmemis olur. En az 1.5 ay gibi gözüküyor malesef

Onlar kim ayyildiz team nerden biliyorlar
Birde bu konuda kesin birşey söylenemez ki. Tahmini rakamlar söylenir. Çin bile yeni yeni kendine geliyor kaç ay oldu. Biz daha yeni başladık malesef. Ayrıca dünle bugün hava güzel olunca herkes disarda. Bu gidişle daha çok vaka olur herkes birbirine bulastircak, bizim milletimiz anlamıyor şaka gibi geliyor

Size kesinlikle katılıyorum çünkü bizim insanımız laftan anlamıyor evinde oturmuyor bu babam da olsa böyle bu yasak getirilse herkese kira ve gıda için yardim yapılsa çok fark olacaktır

Vallaj plan saglikcilara oluyor goruldugu gibi

Vallaj plan saglikcilara oluyor goruldugu gibi
Size niye mesaj yazılamıyor, keske yazabilsek. Dun bahsetmiştim eşimle ayrı odalarda takılıyoruz, sıkıldım diye yanına gittim uzaktanda olsa sohbet edelim diye. Böyle olmaz ailenin yanina gitmen lazim icim hiç rahat degil ariyim anneni gelip alsinlar, sana benim yuzumden bisey olsun istemiyorum diyor. Ne yapicam bilmiyorum cok kararsızım çok. Icim hic rahat degil. Riskli yerlerden birinde çalışıyor, gelen bütün virüslü hastalari görüyor. Ben burda degilken ya hastalanirsa off

Cok cok haklisin. oglumda bende risk grubundayiz o yüzden cok geriliyorum.en iyisi sokaga hic cikmamak
%100 korunma yöntemi yok üzül diye demiyorum ama gerçekten imkansız illaki dışarıdan birşeyle temas edeceksin sakin kalmaya çalış panik yapıncada vücut alarm veriyor hasta olsan hastanelerin hali de kötü dua baska caresi yok. Bende risk grubundayım ilk zamanlar baktım sapıtıyorum boşverdm. Günlük temizliğimi yapıyorum. Eşim dışarıda eldiven maske takıyor alışverişe evden bez torba yolluyorum gelince eşim komple makineye atıyor kıyafetleri. Bende aldıklarını yıkıyorum eldivenle torbalarıda önce balkonda tutuyorum ertesi gün yıkıyorum yapacak başka birşey yok. Eşi işe gidip gelmeyenin evi ikide bir kırklamasına gerek yok

Bir özel sektör çalışanı olarak şu mantığı hiç anlamayacağım. Evden çalışabilecekler evden çalışmalı, çalışmayanlar evden çıkmamalı. Herkes elinden geleni yapmalı ki işe gitmek için, ekonomimizin ayakta kalması için çalışmak zorunda kalan insanlarımız da güvenle çalışabilsin. yoksa bak memur evde yatıyor ben ise gidiyorum değil bu olay. Şuan herkes fedakarlık yapıyor evde kalan da işe giden de. Herkes evde oturursa ekonomimiz alt üst olur ama evde kalabilen kalır gitmesi gereken sadece giderse ekonomimizi ve çalışanlarımızı korumuş oluruz. Lütfen bilinçli olalım. Bu evde kalmaya izin olarak bakmayalim bir nevi ev hapsi gibi zira.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…