bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Canm gizlilik ayarlariyla alakali Galina duzelttim birdaha denermsn bende Sana yazamym

Benimde yaptiklarim seninkilerle ayni canim sadece dısari cikinca ekstra tedbir aliyorum. Biz elimizden geleni yapalimda gerisini rabbim bilir. Bol dua ediyorum oğluşumla rabbim kabul etsin

Kizlar bir de bu 1500 tane cezayirli mevzusu cikti. 2 gündür istanbulda hava alanindalarmis. Türkiyenin cesitli bölgelerinden ülkelerine dönmek icin toplanmislar ama ülkeleri kabul etmiyormus. Karabükte KYK ya götüreceklermis yarin. anlamadigim bu insanlar zaten türkiyede yasiyorlarsa belli bir düzenleri paralari vardir. Eger varsa devlet bunlara aylarca bakmak zorundami biz okadar zenginmiyiz. ülkeleri kendi insanlarini virüs tasirlar diye kabul etmiyor. Bizde bir yurda koyup aylarca bakicaz .bu insanlar türkiyenin 4 bir yerinden gelmisler illaki virüs tasiyicisi vardir. Karantinaya alinacaklarini sanmiyorum. Sosyal mesafe sosyal mesafe derken boyle bir karar cok sacma geliyor. Vicdan merhamet hepsine okeyim ama herkesin cani kendine tatli. Resmen götürülecekleri sehrin insanlarini riske atiyorlar

Şimdi annem aradı. Bir poşetin içine kahvaltılık birşeyler koyup kapıların önüne bırakmışlar odaların. Yemek verme şekilleri buymuş. Ve hala verilmiş herhangi bir ilaç ya da tedavi de yok.
Gecmis olsun. Daha once de yazmistim ben. 11 yil once domuz giribi suphesiyle karantinaya alindim ve hemsireler bana cok kotu davrandi. Serum bitiyor almaya gelmiyorlar, beni azarliyorlar, benden virus kapacaklar diye tersliyorlardi. Durum hala ayni anlasilan. Cok yazik, gercekten hasta olan insanin psikolojisi bu sekilde ne hale gelir. Karantina odasinin psiligini saymiyorum bile. Allah butun hastalarimiza yardim etsin.

İzlanda'daki araştırmacılar aldıkları örneklerde 40 mutasyon tespit ettiklerini açıklamışlar.

Virüsün mutasyonunu incelediklerine adaya özgü 40 mutasyon bulmuşlar. Hatta bir kişi iki çeşit taşıyormuş.

Bu mutasyonların genetik izlerini takip edip virüsün ülkeye nasıl girdiğini saptamışlar. Bazıları Avusturya'dan gelmiş. İtalya'da enfekte olan kişilerden gelen varmış. Bir de İngiltere'den gelen varmış, 7 kişi İngiltere'de bir futbol maçına gitmiş.

Araştırma henüz resmi olarak yayınlanmamış.

Virüsün mutasyon geçirdiğini biliyoruz ama hangi mutasyonla ne yaptığını bilmiyorum. İlla ki insana adapte oluyordur ama sakince beraber yaşayabileceğimiz kadar murasyon geçirip uysallaşır mı bilmiyorum.

Domuz gribi pandemi ilan edildiğinde patır patır herkesi öldürüyordu, şu an tedavisinin de bulunmasıyla birlikte eşimizin dostumuzun geçirdiği rutin bir hastalık oldu. Corona da muhtemelen öyle olacak. Hem virüsün etkisi azalacak hem gelişen tedavilerle daha hafif atlatılacak. Bu benim düşüncem en azından.

.....
market poşetlerini atıyırum. Ayrıca marketten kloroplast ve Migros’un kendi markası çöp poşetlerinden aldım.
buzdolabı poşeti aldım 3 boy . Çok faydası oluyor.
hepsi steril olmuş bir şekilde satılıyor . Herşeye kullanıyorum.

Herkes bu pik olayını soruyor. Bilgiçlik taşlamak istemem ama naçizane kendi anladığım biçimiyle bu pik eğrisini anlatmak istedim. Alta görülen grafik bir normal eğri grafiğidir. Yatay eksen zamanı ve dikey eksen ise diyelim ki vaka sayısını temsil ediyor olsun. (görsellerdeki eksen sayılarını kaile almayın onları editlemedim) İşaretlenen pik noktası vaka sayısının en yüksek görüldüğü andır. Bundan sonra normal eğride vaka sayısı inişe geçmeye başlar.

Gerçekte ise eğri normal olmak zorunda değildir birden çok sayıda pik de görülebilir:

Yavaş çıkış hızlı inişli veya hızlı çıkışlı ve yavaş inişli de olabilir:

İdeal olan ise ve amaçlanan: Eğrinin mümkün olduğu kadar yassı olmasıdır (bu alttaki grafikte kesik çizgilerle gösterilen eğri gibi); bu da vaka sayısının kısa bir zaman aralığına değil daha uzun bir zaman aralığına yayılması anlamını taşır. Böylelikle pik noktasında görülen vaka sayısı daha düşük olur.

Bu pik noktası ile ilgili önemli olan husus, kısa sürede varılmasından ziyade, mümkün olduğu kadar alçak olmasıdır. Yine bir önemli husus: pik noktasına ulaşılması, vur patlasın çal oynasın hayat normale dönecek anlamını taşımaz. Zira her çıkışın bir inişi vardır. Bu da şu anlamı taşıyor, vakalar elbet pik noktasına ulaştığında bugünlerimizden daha kötü günler göreceğimiz kesin, sonrasında ise yine bugünlerimizi göreceğiz ve bu duruma şükür edeceğiz. Sonra ise eğer yeni bir pik olmazsa vakalar inşallah azalacak.

Kızlar çernobil dizini izleyeniniz var mı
İlk bölümünü izledim sıkıcıydı
Sonraki bölümler için teşvik arıyorum

İnş panik de yapıyor olabilirim
Demin eşimin kuzeni aradı. Koronadan konuştuk. Kapattım ve ciğer ağrım başladı

Baya ağrı sırtıma vuruyor.

Kızlar çernobil dizini izleyeniniz var mı
İlk bölümünü izledim sıkıcıydı
Sonraki bölümler için teşvik arıyorum
Hatta son bölümünü ayakta alkışladım... Son bölümü film tadında lagasov kralsın saygılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…