Hasta olanlara varsa maske, öksürüp aksırıp damlacık yoluyla bulaştırmamaları için. Diğer aile bireyleri de sık sık el yıkamalı. Ellerin ağza yüze göze temasından kaçınılmalı.merhaba lütfen bana yardım edin. acil. ailemden çok yakın olduğum üst kattaki amcam korona virüsü 15 dk lık testte pozitif çıktı. doktorlar bütün apartmanda olma ihtimalini onayladı. ailesi şuan perişan ve 15 14 18 ve 13 yaşında çocuklar ve 70 yaşlarında anne ve babası olarak iki yaşlı var ne yapmalıyım herkes odasına çekildi. fakat odamızda da o virüse yakalanan kişiye çok yakı aile üyem gezdi korkuyoruz ama şuan herkes çığlık çığlığa sadece 3 kişi bütün bina ile haberleşip kontrolü ele almaya çalışıyoruz izole çalışma günlk hayat yemek temizlik ne yapmalıyız önerin
Arksdalımın annesi pozitif çıkan 2 kişiyle aynı ofiste çalıştı günlerce ( test yapılana kadar farkında olmadan ) ona bişey olmadı şükür. Sakin olmalısınız.merhaba lütfen bana yardım edin. acil. ailemden çok yakın olduğum üst kattaki amcam korona virüsü 15 dk lık testte pozitif çıktı. doktorlar bütün apartmanda olma ihtimalini onayladı. ailesi şuan perişan ve 15 14 18 ve 13 yaşında çocuklar ve 70 yaşlarında anne ve babası olarak iki yaşlı var ne yapmalıyım herkes odasına çekildi. fakat odamızda da o virüse yakalanan kişiye çok yakı aile üyem gezdi korkuyoruz ama şuan herkes çığlık çığlığa sadece 3 kişi bütün bina ile haberleşip kontrolü ele almaya çalışıyoruz izole çalışma günlk hayat yemek temizlik ne yapmalıyız önerin
Belediyeyi arayin apartmani dezenfekte etsinler. Bir tanidigimin oturdugu apartmanda bir kisi coronadan olmus. Kimse umursamamis. Apartman sakinleri belediyeyi arayinca gelmisler ancak.merhaba lütfen bana yardım edin. acil. ailemden çok yakın olduğum üst kattaki amcam korona virüsü 15 dk lık testte pozitif çıktı. doktorlar bütün apartmanda olma ihtimalini onayladı. ailesi şuan perişan ve 15 14 18 ve 13 yaşında çocuklar ve 70 yaşlarında anne ve babası olarak iki yaşlı var ne yapmalıyım herkes odasına çekildi. fakat odamızda da o virüse yakalanan kişiye çok yakı aile üyem gezdi korkuyoruz ama şuan herkes çığlık çığlığa sadece 3 kişi bütün bina ile haberleşip kontrolü ele almaya çalışıyoruz izole çalışma günlk hayat yemek temizlik ne yapmalıyız önerin
Şu an 3 kişiye yapılmış o bekeniyorPanik yapmayın şu an durumuna bir faydası olmaz. Varsa çıkar testte. Çıkmazsa da ikinci testte de çıkabilir.
Test yapılan kişi sadece amcanız mı. Size ve apartmanın kalanına yapılmadı mı?
Evet şuan herkesi sakinleştirmeyi başardım ve günde 5 6 kere gidip geliriz ama 2. Test te pozitifArksdalımın annesi pozitif çıkan 2 kişiyle aynı ofiste çalıştı günlerce ( test yapılana kadar farkında olmadan ) ona bişey olmadı şükür. Sakin olmalısınız.
bir de hızlı testler tam sonuç vermeyebiliyor.
siz aynı apartmanda mısınız.
apartmadaki herkes birbirine gidip geliyor mu. Sonuçta herkesin evi ayrı. Lütfen sakin olun. Korktuğunuz kadar kötü blr durumla karşılaşmayanilşrsiniz. Çalışan insanlar durmadan kaç kere Corona taşıyıcısına hastasına rastlıyorlar kim bilir. Herkes hastalanmıyor. Her hastalık ölümle sonuçlanmıyor. Dünya da Oran % 2-3 tespit edilemeyenlerle aslında daha az da olabilir.
Reflü mide asidi buharının devamlı akciğere girmesine sebep oluyor. Yani akciğer devamlı asit altında. ( midede bu aside özel yüzey var. Mideye zarar vermez. Yoksa bildiğiniz ağır asittir. Mesela et yediniz onu eritir. Öyle düşünün. )
İnsan ciğerinin devamlı azar azar asit soluduğunu düşünün. Astım , kalp hepsini başlatır.
insanlar mide rahatsızlığı diye hafif bişey zannedebiliyorlar. .
Ne kadar sakin olursanız o kadar iyi başaçıkarsınız bu durumla. Kendinizi yalnız hissetmeyin . Buraya yazın. Sizlere de test yapılacak değil mi.Evet şuan herkesi sakinleştirmeyi başardım ve günde 5 6 kere gidip geliriz ama 2. Test te pozitif
Cok gecmis olsun, ne sikayeti vardi amcanizin ? Oksuruk ve ates mi?Evet şuan herkesi sakinleştirmeyi başardım ve günde 5 6 kere gidip geliriz ama 2. Test te pozitif
Ben aldigim ekmek sebze meyveyi bozdolabi posetine koyuyorum.Yemeden once cok iyi yıkıyorum. Abur cubur da bağışıklık düşürüyor ama...Kuruyemiş kuru üzüm meyve daha mantıklı. Sirkeli temizleyiciler mutfak ve buzdolaplari için çok iyi,yuzeylerde de kullaniyorum.Peynir kutuları,süt kutuları vb şeyleri de yıkıyorum sünger ve deterjanla kuruyunca kaldırıyorum.Arkadaşlar günlerdir poşetlerle savaşıyorum silsem mi atsam mı ne yapsam bugün büyük boy buzluk poşetleri aldım dışarıdan gelen sebze meyveyi buzluk poşetlerine alıp dolaba koydum bir nefes aldım yeminle. Az evvel markete indim biraz abur cubur aldım çünkü eşimi pişirmekle doyuramıyorum hepsinin paketini çamaşır sulu bezle silip duruladım, eşimi evde tutmak üç yaşındaki çocuğu tutmaktan zor yeminle darlandım
@SassyR babana çok üzüldüm, umarım en kısa sürede atlatır, dualarım sizinle
merhaba lütfen bana yardım edin. acil. ailemden çok yakın olduğum üst kattaki amcam korona virüsü 15 dk lık testte pozitif çıktı. doktorlar bütün apartmanda olma ihtimalini onayladı. ailesi şuan perişan ve 15 14 18 ve 13 yaşında çocuklar ve 70 yaşlarında anne ve babası olarak iki yaşlı var ne yapmalıyım herkes odasına çekildi. fakat odamızda da o virüse yakalanan kişiye çok yakı aile üyem gezdi korkuyoruz ama şuan herkes çığlık çığlığa sadece 3 kişi bütün bina ile haberleşip kontrolü ele almaya çalışıyoruz izole çalışma günlk hayat yemek temizlik ne yapmalıyız önerin
Arkadaşlar günlerdir poşetlerle savaşıyorum silsem mi atsam mı ne yapsam bugün büyük boy buzluk poşetleri aldım dışarıdan gelen sebze meyveyi buzluk poşetlerine alıp dolaba koydum bir nefes aldım yeminle. Az evvel markete indim biraz abur cubur aldım çünkü eşimi pişirmekle doyuramıyorum hepsinin paketini çamaşır sulu bezle silip duruladım, eşimi evde tutmak üç yaşındaki çocuğu tutmaktan zor yeminle darlandım
@SassyR babana çok üzüldüm, umarım en kısa sürede atlatır, dualarım sizinle
İzlanda'daki araştırmacılar aldıkları örneklerde 40 mutasyon tespit ettiklerini açıklamışlar.
Virüsün mutasyonunu incelediklerine adaya özgü 40 mutasyon bulmuşlar. Hatta bir kişi iki çeşit taşıyormuş.
Bu mutasyonların genetik izlerini takip edip virüsün ülkeye nasıl girdiğini saptamışlar. Bazıları Avusturya'dan gelmiş. İtalya'da enfekte olan kişilerden gelen varmış. Bir de İngiltere'den gelen varmış, 7 kişi İngiltere'de bir futbol maçına gitmiş.
Araştırma henüz resmi olarak yayınlanmamış.
Virüsün mutasyon geçirdiğini biliyoruz ama hangi mutasyonla ne yaptığını bilmiyorum. İlla ki insana adapte oluyordur ama sakince beraber yaşayabileceğimiz kadar murasyon geçirip uysallaşır mı bilmiyorum.
Domuz gribi pandemi ilan edildiğinde patır patır herkesi öldürüyordu, şu an tedavisinin de bulunmasıyla birlikte eşimizin dostumuzun geçirdiği rutin bir hastalık oldu. Corona da muhtemelen öyle olacak. Hem virüsün etkisi azalacak hem gelişen tedavilerle daha hafif atlatılacak. Bu benim düşüncem en azından.
Korkunc, rabbim insanligin yardimcisi olsunİtalyada Yaşananlarbiri yazmış bugün bunu paylaşmış .
Katiliyorum her gun 700 kisiye yakin ölüm var kimse korkudan dışarı cikmiyor orda da ama o kadar çok yayılmış ki en başından patır patir dokuluyorlar.1ay sonra ya batacaz ya cikacagiz ve hicbir fikrim yok öngörü sahibi degilim.italya da yasak olmasına ragmen olen sayısı ve vaka sayısı azalmıyor. bız napıcaz hıc bır fıkrım yok gıttıkce cok korkuyorum.
Dua ediyorm onlara cok Dua edelimİtalyada Yaşananlarbiri yazmış bugün bunu paylaşmış .
Saka gibi. Çin kapilarini yabancilara kapatmis
Katiliyorum her gun 700 kisiye yakin ölüm var kimse korkudan dışarı cikmiyor orda da ama o kadar çok yayılmış ki en başından patır patir dokuluyorlar.1ay sonra ya batacaz ya cikacagiz ve hicbir fikrim yok öngörü sahibi degilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?