bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
CANLI YAYIN
  1. GÜNDEM
  2. DÜNYA
İtalya’da koronavirüsten ölenlerin yaş ortalaması 79,5
18.03.2020

İtalya'da koronavirüs ölümleri giderek artıyor
İtalya’da yeni tip koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 978 olarak açıklandı. Şimdiye

Hayatını kaybeden 707 kişinin yaşlarının 70 ila 79 olduğunu açıklayan Enstitü, ölen 852 kişinin ise 80 ila 89 yaşlarında olduğunu tespit ettiklerine dikkat çekti. Enstitü, 198 korona ölümünde ise yaşın 90’dan daha yüksek olduğunun saptandığını bildirdi.

Sadece 17 hasta 50 yaşın altında

Araştırmaya göre İtalya’da koronavirüs nedeniyle yakalandıkları akciğer hastalığından hayatını kaybedenlerin sadece 17’si 50 yaşın altında. Koronavirüsün yol açtığı COVID-19 hastalığı yüzünden ölenlerden 40 yaşından küçük olanların sayısı da 5 olarak tespit edildi. İtalya Sağlık Enstitüsü, görece genç yaşta hastalıktan hayatını kaybedenlerin hepsinin 31-39 arası erkek hastalar olduğuna ve virüs öncesinde bu kişilerin başka ağır hastalıkları bulunduğuna işaret etti.

18 martdaki durum buymus italya da yas araligi

Niye biz yarasa mi yiyoruz?

Ilk bu hastalık ciktiginda yapacaklardı onu. Dünyaya yay sonra bir kenara çekil.

Tanı kiti ve ilaclari utanip bedava vereceklerine birde para aliyorlar. Söylencek cok söz varda ban yerim.

Tanı kiti ve ilaclari utanip bedava vereceklerine birde para aliyorlar. Söylencek cok söz varda ban yerim.
Kuba yardım ediyor desen inanirim da Çin in yardimina pek inanmiyorum.

Italya maske açığı var solunum cihazi acigi var. Her gun 600er kisi ölüyor. Dunya da buna seyirci kaliyor. Biz daha olayi çözemedik ve basindayiz.

Suan onlarda yerli vaka cikmiyormus. Gunluk cikan 30-40 kisi de disaridan gelenlermis. Oyuzden bu karari almislar..
Dunyaya yayildi artik ha yarasa ye, ha pirasa. Ne yersen ye al sana corona

En başta izole olabilirlerdi. İtalya, ispanya cok zor durumda. Bizim ne olacağımız belli degil. Hala duzluge cikan ulke yok kendileri dışında.

Yaptiklari resmen dünyaya kötülük. Ister adina ırkçılık deyin ister başka bir şey, sag çıkarsam omrumce Çin mali bir şey almayacagim.

Bunlar hala kapali olduklari icin mi yerli vaka cikmiyor acaba Bagisiklik kazanmis olamazlar sanirim.
Buna denge diyorlar ama ne dengesi tam bilemiyorum. Sanirim peak noktasını görüp düşüşe geçmek. Bir nevi dogal bagisiklik ama cok sevinmesinler bu virus mutasyona da ugrayabilir.

Merhaba arkadaşlar dün yazmıştım istanbuldan gelen erken kardeşimin çalıştığı büyük bir devlet kurumunda covid19 çıkmış bir tane bu bir pozitif vakadan sonra kurumda çalışan herkeze bugün test yapılmış ve 20 kişi daha pozitif çıkmış bunlardan kimyager ile kardeşimin teması olmuş maske eldiven var ama odasına girilmiş dosya alıp verilmiş elden vs. Bu kadar pozitif vaka olunca sende yaptır testi dedim eğitim araştırma hastanesiyle görüştü gel yaparız beklerleyiz dediler ama gitmiş kan almışlar tomografi çekmişler bisey yok deyip yollamışlar bu ne kadar mantıklı keyfi gelip ben hastayım bana bi test yapın dememiş bu adam sağlık bakanlığı böyle sıralama yapmış kan tahlili tomografi...adamın şikayeti yokki durumu anlatıyor pozitif vaka ile temas kurdum diyor gereksiz olsa koskoca devlet kurumu neden bütün çalışanlarına test yaptırsin yani. Pozitif vaka ile temasa geçen birine direk test yapılması gerekmiyormu böyle saçmalık olamaz yani test kitlerini kullanmamak için böyle mantıksız bir yaklaşım görmedim ben

Sizleri hastaneye alıp test yapmadılar mı?hastanede kontrol ve karantinada kalmanız gerek diye biliyorum kendi kendize üstesinden nasıl geleceksiniz

Simdilk sadece belirtilere gore test yapiliyor. Bilim kurulunun ortak karari bu,istege bagli degil yani. 2-3 gune hızlı tanı testleri dagitilacakmis durum degisir mi bilmem.

Belirti göstermediği için sevinmelisiniz.

Bende cok sinirli ve öfkeliyim birde biz atlattik diye sokaga döküldüler maske cikarttilarya sacimi basimi yolasim geldi. Bu sorumsuzlugun bir bedeli olmali ve ödemeliler. Italyada doktorlar agliyor yaslilar ölüme terk ediliyor. 1 haftada hastane kurdular neden yardim etmiyorlar. Cünkü benciller.

Tekrar tekrar baska hastanelerede gidin lütfen gecikmeyin hem kardesnzin hem onla temas kuran herkes için

her gece sayı artmasın diye bekler oldum bir an evvel bitsin artik daha kotusunu de gormeyelim insallah

Simdilk sadece belirtilere gore test yapiliyor. Bilim kurulunun ortak karari bu,istege bagli degil yani. 2-3 gune hızlı tanı testleri dagitilacakmis durum degisir mi bilmem.

Belirti göstermediği için sevinmelisiniz.
Bu tamamen saçmalık yani pozitif vaka ile temasa geçen leri ariyorlardi geçen adam.mevlut yapmış umteden gelip olmuş sonra adamın mevlüde gelen herkesitopladilar temasa geçen birinde belirtimi beklenir bi hata var ama bu işte anlamadım ben

Hastalık belirti gösterdikten sonra test yapmanın ne anlamı var ki anlayacağız ozaman biz zaten test kitlerinin de çok fazla olduğunu sanmıyorum ki böyle ince hesap yaptıklarına göre sağlık bakanlığını arayarak bilgi alacağız bakalım

Yaşlıları olume terk etmek. Cok aci. Umarım aci cekmemislerdir. Ne diyelim.

Programlarda prof. ların dediği bu. Onlar da hizli tani kitiyle daha fazla vaka saptanmasıni istiyorlar. Doktorun insiyatifinde biraz da.

Çıkıcaz evelallah enseyi karartmak yok. Ben inanıyorum bahar geliyor , yaz geliyor

ispanya fransa da ço farklı değil ki ....

almanya beni sasırtan napıyorlarsa bız de yapalım lutfen ya

Almanya’da yaşlılar normal zamanda bile pek dışarı çıkmazlarmış. Ve onlarda ev oturması yok. Kısacası soğuk insanlar. Bu durumda virüsü kapmaları zor. Yaşlı hasta az olduğu için ölüm de az oluyor haliyle.
Ha İtalyanlar ha biz, sonumuz benzemez inşallah. Maalesef onlar da bizim gibi laf dinlemedi. Bugün bir arkadaşın sokağına ambulanslar gelmiş 4 hasta için, genci yaşlısı millet başına toplanmış şaka gibi.

Yaşlıları olume terk etmek. Cok aci. Umarım aci cekmemislerdir. Ne diyelim.

Programlarda prof. ların dediği bu. Onlar da hizli tani kitiyle daha fazla vaka saptanmasıni istiyorlar. Doktorun insiyatifinde biraz da.
ya şimdi kardeşimde covidcikmis olsa bizhastaneye gidip sikayetimizyok ama şüphedeyiz desek test yapılmayacak mi aynı şey aynı evde yaşayana değilde aynı yerde çalışana yapmamak anlamsız geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…