bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Hava sıcaklığı artınca geçeceğini hangi bilimsel bilgiye dayanarak söylediler. Kesin değil tahmindi sadece ama bu gün yolladığım videoda doktor hanımı izlediyseniz ( BBC Türkçe )
Mers ( develerden bulaşan Corona ) Araplarda oldu. O sıcakta.çölde . Şimdi bunlar aynı virüsün hafif değişmiş formları olduğuna göre covid -19 sıcakla azalır mı. Baskılanır mı. Sıcak yok edecek düşüncesi hurafe miydi. Her yanlış bilgiyi yayınlıyorlar. Nasıl aklıma kazındıysa yaza geçecek diye düşündüm hep.

Oyle ya da boyle kritik durumda olan hasta sayisi az, olu sayisi az. Pozitif vakalari da izole ediyorlarsa. Her hasta yoğun bakımlık olmuyor zaten ama erişilebilir olmasi bir avantaj.

Biz icin yorum yapamam. Sabah Colin annesi için gittikleri hastanenin yetersizliğinden bahsetti. Asil resim iki ay sonra ortaya cikabilir.

Benimde teyzem Almanya'da iki gün önce ateşlendi falan acılı aramış bir yere yonlendirmisler falan ilgi yok yani. Teyzem hiç begenmiyor
UK de galiba 7 gunden baslanip 14 günkkadar evde kalınması gerekiyor. Anlamadığım bir kisi corona ise ne kadar erken giderse o kadar iyi degil mi? Son raddeye kadar mi bekleniyor. Bazılarının ayakta geçirmesi dogru diye herkese ayni muameleyi yapmak dogru mu? Birlesik krallikta 21 yaşında herhangi bir hastalığı olmayan genc kiz neden öldü? Aklima sadece gec kalındığı geliyor.

Ben de yazdan umutluyum. Bilimsel dayanağim yok hissiyat.

Tomografi tani koyarken cok yeterli bir sey bircok kisi emin olmak icin ozellikle tomorrow ceker ama radyasyon riski yuksek diye erteleneblyr bence iciniz rahat etsn

Test sayımız dün 5.035’ti. BUGÜN 7.286 olarak gerçekleşti. 1.196 yeni tanı kondu. Hastalar ve temas çevreleri izole edildi. 16 hastamızı kaybettik. Bu sonuçlarla can kaybımız 75’e, hasta sayımız 3.629’a ulaştı. Sizi ısrarla tedbirleri uygulamaya davet ediyorum.

Almanya nin politikası begeniliyordu. Neden ki?
Neyse birazını yazayım. Görünen sayılara bakarsak, orada çok sayıda test yapıldı, belirtiler gösteren vakaların bağlantılı olduğu kişiler, gittiği geldiği yerdekiler tarandı. Belirtileri hafif olanlar da kayıt altına alındı, dolayısyla vaka sayısına kıyasla ölüm oranı daha düşük kaldı. Ayrıca sokağa çıkma yasağı kısmı olarak sadece üç eyalette uygulandı onun dışında insanlar gerçekten de kendi OHAL'lerini ilan etti ve buna disiplinli bir şekilde uydular. Evden çalışabilen evden çalıştı. Onun dışında çalışmak zorunda olan evden işe işten eve çıkıp geldi ve onun dışında kimse sokağa çıkmadı yani halk bu işi ciddiye aldı. Ayrıca onların Kanal İstanbul gibi muazzam projeleri yok, devlet bu vürüsle mücadeleye daha rahat bütçe ayırmış.

Dimi? Ve benim teyzem sorun değil eşi mide kanserini atlatmış ve bir kızı var!!!!!

Bugün markete gitmek zorunda kaldım. Eldivenle gittim gelincede poşetleri balkona bıraktım ama eşim ben görmeden almış hepsini eline yerleştirmiş dolaba. Sabahtan beri düşünüyorum enfekte biri dokunduysa diye. Ruh halim bozuldu iyice. Eğer virüs varsa herhangi birinde çok geç artık. Offffffff

Yaza geçecek mi sanmam bence Haziran sonuna kadar böyle gider bu iş
Patır patıt dökülüp
İtalya gibi enfekte ola ola gideriz

ayrıca yengem dayım Yedikule de şuan 10 günü geçti
Durum berbatmış
Bazen yemek gelmediği oluyor
İlacı bile kendimiz takıyoruz damaryoluna demiş
Kuzen de iki gündür müşade de
Şüpheli 4 kişi birlikteler
Sağlamsa orda kapar artık

ben umutsuzum

Kazen SON DAKİKA HABERİ: Türkiye'de corona virüsten can kaybı 75'e yükseldi, bin 196 yeni tanı ile toplam vaka sayısı 3 bin 629'a ulaştı.

Yaşlıların videosu çekilmiyordur. Elbette ki sayı az olmakla beraber sağlıklı gençler de ölebilir. Yaşlılarda ölüm oranı ve riski daha yüksek. Diğer soruya gelince. Ölüm sayısı elbette daha yüksektir, çünkü covid 19 belirtileri ve tablosu ile gelen ve bügüne kadar testi yapılamamış veya test neticesi henüz gelmeden ölen vakaların ölüm raporuna kesinleşmeyen bir tanı yazılamadığı için ölüm sebebi respiratory arrest / solunum durması yazılıyor ve kayıtlanan resmi rakamlara dahil olamıyor.

Son düzenleme:
Teşekkürler. Hala daha bu ihtimalin olduğunu düşünüyorum. Sıcaklıkla azalacak. Ama kesin değil malesef. Kesin olması hurafeymiş. Bir ihtimal olması bilimsel. . O bile moralimi düzeltti. O ihtimal bile mutlu etti beni. Yaz önümüzde.

Test sayısı 7000lerde 1196 yeni tanı var.
Vaka sayısının yükselmesi şaşırtıcı değil.
En azından test sayıları artıyor. Vakalar belki daha erken teşhis ediliyordur diye ummak istiyorum.

Olumlu bakmaya çalışıyorum.
Olumlu bakmaya çalışıyorum...
Olumlu.....

Bu video çok güzel bilgiler var.

benim en çok belirttiğim test sayısının azlığı yüzünden farkında olunmayan vakalar var. Bundan da bahsetmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…