bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İlk teşhis 1 kişiydi ama lyanna. Sonra 3 oldu 5 oldu neyse. 11 marttan bu yana 15 gün oldu. 16 kişi hayatını kaybettiyse tanı konduktan maksimum 10 gün sonra hayatını kaybetmiş gibi. Zaten öyle açıklamışlardı italyada sanırım. Ortalama 8 günde ölüm gerçekleşiyormuş.

Malesef öyle.
Çok daha büyük sayılara hazırlıklıyım vakalarda.
Uzaktan eğitimler sebebiyle bugün çıkmak durumda kaldım. Izole yerden, baska bir izole yere izole bir araçla giderken bile o kadar tedirgin oldum ki.

Keyfi çıkan insanları gerçekten anlayamıyorum. Nasıl bir kafa yapıları var? Ben çözemiyorum. Araçla geçerken bakındım sanki salgın bir bizim eve bir de Kadınlar Kulübüne gelmiş.

Herkesi aynı noktada yakalayamamışlardır diye düşünüyorum. Yani 15 günlük bir sürede 1 günde ölen de olmuştur, 10 günde ölen de. Hastaların yaşı, genel sağlık durumu önemli bir kıstas. 90 yaşında bir hasta aynı gün içinde de ölebilir. O yüzden bunu tabloları paylaştıklarında görmek daha sağlam olur.

Mesela taburcu olanların da kaç günde olduğunu bilmiyoruz.
Teşhis konduktan kaç gün sonra kritik aşamaya gelmişler veya kritik aşamadan kaç gün sonra ölmüşler, hepsini ayrı ayrı görmek gerekir.

İşte o yüzden maksimum 10 gün diyorum ya.

Evimin olduğu sitede, biri balkonuna bir şeyler yapıyor diye yarın mı ne apartman toplantısı yapacaklarmış. Bilmem kaç kişi dip dibe ufacık alanda. Kimisinde ekmeğe sürülecek akıl yok cidden..
gitmeyin

Test yapılan grup şüpheli ve yabancı temaslilar.
Her 6 vatandaştan 1'inde virüs var anlamına gelmez herhalde bilmiyorum Lyanna Mormont ne dersiniz siz güzel tablo okuyorsunuz?
Dünde beni yanlış anlamıştınız bugünde aynısı oldu kendimi mi sorgulasam sizimi bilemedim
Yanlış bir ifademi kullandım diye baktım ama hayır doğru yazmışım. Bugün test yapılan 6 kişiden birinde pozitif çıkmış sonuç.

Bir de artık sadece sadece yabancı temaslilar değil, bakan açıklama yapmıştı bu konuda. Artık ülke geneli bakılıyor. Yurt dışı temaslısının temaslısı...

Sirkenin virüse bir faydası yok o yüzden sadece sebzeleri yıkıyorum eski bir alışkanlıkla
Yıkayabildiğim şeyleri yıkıyorum ama hepsi yıkanmıyor, yıkayamıyorsam çamaşır suyuyla siliyorum, bu virüsün yüzünden çamaşır suyu yıllar sonra mutfağıma geri döndü
Abur cuburda yıllar sonra dönüş yaptı mutfağıma, normalde hiç almam ama bu ara sıkıntıdan çıldırdı eşim, bir gün çalışıyor bir gün evde, ne yedirsem şaşırdım mutfak lokantaya döndü. Sağlıklı atıştırmalıklar yoğurt falan yiyor ama arada abur cuburu dayıyorum çok çaresizim çünkü

Test yapılan grup şüpheli ve yabancı temaslilar.
Her 6 vatandaştan 1'inde virüs var anlamına gelmez herhalde bilmiyorum Lyanna Mormont ne dersiniz siz güzel tablo okuyorsunuz?
Teşekkür ederim, kendimce değerlendirmeye çalışıyorum sadece.

Ben de sizin gibi düşünüyorum, her 6 kişiden 1inde var demek için rastgele kişilere yapılıyor olması lazım. Sokakta yürüyen 6 kişiyi çevirip test yapılsa ve bu oran çıksa evet, ama şu an dediğiniz gibi şüphelilere yapılıyor sadece. O nedenle "her 6 şüpheliden 1i" demek daha doğru olur bence.

Mesela İzlanda'nın testlerinden örnek vermiştim. Hiçbir semptomu olmayan 5.000 gönüllüye test yapmışlar, -yanlış hatırlamıyorsam- 48'inde virüs çıkmış. Forumdan 5.000 üyeyi rastgele toplayıp yapsalar ne oran çıkar, önemli olan o. Yoksa teşhisi konmuş vakaların çevresindeki 5.000 kişide risk çok daha büyük olur tabii.

Offf yapmayın ya
Şuan moral çok önemli
Şuan çok kötüyüm .
Kızım evde tek başına duruyor.
İstanbul'da sokaklar dolu insan.
Otobüs kullanıyorum ben araba mecburen eşimde kalıyor.
Dikkat ediyorum.
Sokağa mecburen çıkıyorum o da işe gitmek için.
Eşim de keza öyle.
Bu haftadan itibaren 2 hafta yanımızda yok.
Eba'dan sürekli başımıza ödev yağıyor.
Kızım anne yetişemiyorum diye ağlıyor.
Konuyu anlamadım deyip isyerindeyken beni arıyor .
Şuan vaka sayısındaki artış ve ölüleri duyunca tutamıyorum kendimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…