bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Beni deprem daha çok korkutuyor. Nereye gitsem deprem oluyor. . Enkaz altında kalmak ürpertici. Enkaz altından çıkanlarla konuştum. Beni çok etkiledi. Korona dan iyileşen arkadaşım anlattı. Çok etkilenmedim mesela.

Ona ben de inanmıyorum.Öyle olsa ölümlerde,ve hatta zatürre den ölümlerde anormal bir artış olması gerekirdi.Bulasma hızı bu kadar hızlı olan bir virüs 3 ay önceden olsaydı neredeyse tüm Dünya şimdi bağışıklık kazanmis olurdu.

Bana bulaşmasından korkmuyorum gerçekten artık.. He atlatacağımdan eminim diye mi? Hayır, emin değilim. Ben sevdiklerime bir şey olmasından korkuyorum. Giden gidiyor da geride kalan çekiyor acıyı..

Ölümden korkmuyorum. Ama arkamda 2 yaşında bebeğimi bırakmaktan ödüm kopuyor.
Sevdiğim birinin bu şekilde ölmesi düşüncesi de ödümü koparıyor.
Hastalıkta korkutmuyor beni.
Hast olursam hastanelik olursam oğlum bensiz duramaz diye düşünmekten eriyorum.

Bana bulaşmasından korkmuyorum gerçekten artık.. He atlatacağımdan eminim diye mi? Hayır, emin değilim. Ben sevdiklerime bir şey olmasından korkuyorum. Giden gidiyor da geride kalan çekiyor acıyı..
Ben atlatacagimdan eminim. Zamanında domuz gribini de yurt dışında ilacsiz atlattım ama bu sorumsuz davranmam icin bir neden teskil etmiyor. Ben butun kronik hastalara ve yaslilara karsi sorumluyum. O yuzden EVDE KALIYORUM.

izlerken böyle bir anda bir kuruluyorum, eymen şöyle eymen böyle eymen 2 yaşına girdi, eymen bugün sarı mıştı vs vs vs

dedim abla çocuğa nazar değecek yeter da her konuda konuyu oğluna bağlama

vallahi dediğim bu hop engelledi. Sen misin engelleyen sonra bir taktım buna ne koysa kendi hesabımdan verip veriştirdim.

ama töbe hakaret yok

Zaten öyle olsa tek tek yargı önüne yollardi? Yargıtay'da ona özel oda açılacak

Estağfurullah ne cahilliği. Hepimiz elimizden geldiğince yorumlamaya çalışıyoruz.

Domuz gribi Nisan 2009-Ağustos 2010 arasında 18.500 ölüme neden olmuş, bunlar doğrudan domuz gribi teşhisli ölen kişiler. Corona birkaç ayda domuz gribinin bir yıllık bilançosunu solladı. Ama domuz gribinde kaç kişiye test yapıldı da kaç teşhis kondu bunun bilgisini bulamadım.

Domuz gribi de corona gibi pandemi ilan edildi WHO tarafından. Ancak domuz gribinin bulaş hızı ve ölüm oranı corona gibi değildi. Ayrıca hedef kitleleri farklı. Domuz gribinde ölenlerin %80'i 65 yaş altıymış, yani corona gibi yaşlıları hedeflemiyormuş.

Domuz gribi, sars, mers gibi hastalıklarda bulaş hızı, kolaylığı veya etkisi farklı. Bu nedenle coronadan ayrılıyorlar. Coronanın bulaşı hızlı, kolay ve özellikle yaşlıları etkilediği için ölüm oranı yüksek oluyor.

Domuz gribinde hatırlarsınız doğru düzgün karantina yoktu, okul tatili vs yapılmamıştı, seyahat kısıtları yoktu, sokağa çıkma yasağı yoktu, bir ülkede günde 700 ölüm gibi kitlesel ölümler yoktu. Alınan önlemlere bakarsanız şimdikinin yarısı bile yapılmadı.

Corona ne yazık ki bunlardan daha hızlı etki eden bir hastalık, o nedenle bu kadar tedbire rağmen küresel olarak mahvetti herkesi. Alınan tedbirler dünya veya ülke bazında yeterli midir, tartışılır herkesin farklı görüşü olabilir. Ama domuz gribine göre çok daha yüksek alarma geçti ülkeler.

Etkili bir tedavi veya önleyici tedbir olarak aşı henüz geliştirilmedi. Yayılması ve ölümler olmasının büyük bir nedeni de bu. Ayrıca kısa sürede çok sayıda hasta olması tedavinin etkinliğini çok olumsuz etkiledi, kaynak sıkıntıları oldu. Kitlesel hastaların olduğu yerlerde kimi hastalar tedavi imkanı bulamadı vs vs.

Ama bu forumla ne derdi olabilir ki? Yasaklı madde mi kullaniyor forum,ya da başka birşey?

yok yok forumla derdi yok onda bu foruma girecek beyin yok zaten.... o evli erkekleri ayartıyor şu ara ondan sonra gidip geceleri o evli erkek ve karısının arabalarının aynalarını kırıyor.

heee birde millete namus mesajları veriyor

hoşşşt hasbam

abla ne cahilliği estağfurullah (bu nasıl yazılıyordu yahu?) bence bu gecenin en güzel soruları senden geldi ...

He anladimmm. Cocuk iyi de aynalari da katsaydin keske su an bende uyuz oldum.

Reynmen baya dalga geçiyor onunla cuk oturtuyor lafları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…