bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
beceremedim link eklemeyi
İspanya ve çekya iade ediyormuş testleri

Daha da sadeleştireyim o zaman " devlet elini eğitimden ve sağlıktan çekmeyecek! Özel, ülke için kritik olan hiç bir sektörden elini çekmeyecek ve özeleştirmeyecek! Sermayenin tekelleşmesine izin vermeyecek ve milyonlarca insanı üç beş çakalın rantına karına kurban etmeyecek! Maske bulamıyor insanlar hastanelerde, çünkü piyasadan yok olan üretici de fiyatı uçurmuş!
Bir takım memnuniyetsiz insanlar hep sorun değil mi:) vergi veriyor insanlar hizmet almak için, kimse babasının hayrına kimseden destek istemiyor.

" ben yıllarca elimi taşın altına koydum, bir araba kendime bir araba devlete aldım vergi adı altında, bir çay kendime aldım yarım tane devlete aldım, üç liralık elektrik harcadım altı lira verdim vergi diye çünkü kritik zamanlarda hizmet almak, bu verdiğim verginin paranın karşılığını almak istiyorum" diyorlar, kötü niyetli mi oluyorlar!

Evet bu bir pandemi her yerde sorun, ne demiştim sorunun nasıl çözüleceği ve maddi gücünüz önemli olan burada.

Son düzenleme:
Kızlar şu flood u okuyun. Yazan kişiyi biliyor ve güveniyorum.

Vay türkiyenin haline diyorum eğer doğruysa ki doğrudur o tarihlerde en az 100 düğün olmuştur ülkede. ‪Anne başka yerden kapmış olsa bile bin kişinin en az 500 üyle tokalaşmıştır aynı şekilde evlenenlerde balayındakilere falan işte zincir böyle kırılıyor. Aylardır dünya kasıp kavruluyorken tr de 1 vaka vardıya sığınmak doğru değil sosyal bilinç önemli. ‬Artık ipin ucu kaçtı üzgünüm.

Kendime olacaklardan korkmadım hiç, buna ölümde dahil ama sevdiklerim, en çok da eşimle kızımı kaybetmekten çok korkuyorum.
Allah kimseyi evlat acısıyla, sevdiklerinin acısıyla sınamasın, hepsine sağlıklı ömürler versin, ölüm hak biliyorum ama ben evladımı değil evladım beni gömsün isterim.

Hem bu sebeple hem de gerek çevremde gördüklerim, gerek medyadan duyduklarım sebebiyle maalesef hala bazı insanların bu salgın hakkında ne kadar bilinçsiz olduğunu gördüğümden sokağa çıkma yasağı gelsin diye oyladım(Zorunlu dışarı çıkmak durumunda olanlar ve zorunlu şehir dışına gidenler için düzenleme yapılması kaydıyla)
Zira büyükşehirlerden daha küçük yerlere kaçan insanlar var, hasta mı değil mi bilmeden yolculuk yapıp yolculuk sırasında konakladıkları yerler dahil her yere bu salgını yayma ihtimalleri artıyor.

Oysa Sağlık Bakanı herkesin kendini virüs bulaşmış gibi düşünmesi gerektiğini söylemiş, alınan tedbirlere bizim katılım göstermemizin önemini anlatmıştı ama uyan kadar uymayan da var ve tehlike uymayanlardan gelecek ne yazık ki.

Ayrıca 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan insanların sağlığı için alınan sokağa çıkma yasağı çok yanlış anlaşıldı sanırım, yalnızca 65 yaş üstü değil kronik sağlık sorunu olan insanlarda sağlıkları için sokağa çıkmamalı, 30 yaşında ama kalp hastası olan veya kronik akciğer hastalığı olan insanlar da var, umarım onlarda sağlıkları için evde kalıyorlardır, her birimiz diğerlerinin de sağlığını düşünmek zorundayız.

75 vatandaşımıza Allah rahmet eylesin, yakınlarına baş sağlığı dilerim Hasta olanlarında bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum, umarım başka ölümler olmaz, umarım başka vakalar yaşanmaz.

Ablacim ben kararsiz kaldim
Aklima bir senin dediklerin geldi sonra da bu 65 yas ve kronik hastalarin sokaga cikma yasagi geldi.

Sokaga cikma yasagi gelirse, kurban bayramlarinda ki dana kovalama, koc, koyun kurban kovalamalari gibi goruntuler goruruz muhtemelen. Ilk karantina haberlerinde kacanlar, saklananlar olmadi mi?

Belki de o ilk supheli vakkalar karantinaya gonullu katilsalardi bugun bu kadar yaygin olmayacakti belkide.

Bilincli olmadan sokaga cikma yasagina kararsiz bakiyorum.

Ay tövbe:))) benzetmelerin komik geldi af buyur Curly:))) Evet doğru bu sefer de herkes köşe kapmaca oynayacak ama mesela her evden bir kişi karakola ismini yazdırıp alışveriş vb ihtiyaçlar için izin alabilir, belediye temizlik işçileri dahil çalışması zaruri olan insanlarda var, aslında benim yasaklansın dediğim kısım görüyorum buralarda 3-5 kadın toplaşıp keyfi gezmeye gidiyor çoluk çocuk ya da birkaç komşu var aslında burada yaşamıyorlar yılda 3-4 ay kalan insanlar, büyükşehirden korona var deyip kaçmışlar aman bir şey olmaz havasında kendilerini izole etmeyen insanlar belki hastalık bulaştı bilmiyorlar, tüm Ege hatta Karadeniz bölgesine koronadan kaçanlar gidiyor, biliyorsun İtalya bu göç dalgaları ve vurduymazlıklar yüzünden her gün 600-700 insanın öldüğü bir ülke haline geldi, toplum bilinci oluşsun diyoruz ama dinlemeyenleri başka nasıl dinler hale getireceğiz ki? 75 kişi öldü az değil

:)
Aha suraya yaziyorum yasak gelirse bu tarz habere hazir ol
- Evinin salonunu kacak kahvehaneye cevirdi
- Polisin disarda yakaladigi vatandas "Ben sumakli su ictim" dedi
Yada evinin kapisinda Saglik bakanligindan onayli Evlerde masaj kartvisitleri de bulabilirsin

Ya peki eve ekmeyi sen mi getireceksin? Ben calismak zorundayim diyenler ne olacak ?

Calismasi zaruri olanlari kim belirleyecek ? SAglik calisanlari, Belediye calisanlari, Guvenlik gucleri (Asker polis) ...

Peki tarim calisanlari, pazarcilar, gida sektoru nakliyeciler.

Dusunsene tarlaya ekin ekilmiyor, ekildi diyelim bicilmiyor, bicildi diyelim nakliye edilmiyor, edildi diyelim satilmiyor.

Calisanlarin bir cogu ekonominin bu zincirinin icinde halkalardan birini sokmek zinciri kirmak demek.

Cok zor karar vermek kim calisacak kim calismayacak.

Tabi biliyorsun bir de her kriz bir firsattir. Bunu da kullanmak isteyenler olacaktir.

Ben kararsizim iste. Sakal biyik olayi. Berbere de gidemiyorum zaten... Tukurmek zaten coronanin ekmeyine yag surmek :)

Kendi ölümümden korkuyorum. Çünkü yeni doğum yaptım, ölürsem süt veremem oğluma, durum daha da kötüleşir mama bulamazlarsa aç kalır diye oturup ağladım bir gün. Fox’un haberlerini izlemiştim, öyle panik oldum ki lohusa hormonlarımla en kötü ihtimalleri düşündüm durdum. Artık tv’den değil internetten takip ediyorum gündemi.

Bu durumda biz İtalya gibi olsak yine iyi. Uykum kaçtı. Eşim de koltukta uyuyakalmış arada acayip sesler çıkara çıkara öksürüp duruyor.

bugun markete gittim. en son gecen hafta gitmistim. su an boğazım tirtiklaniyor ve başım bir garip. buyuk olasilikla dus alip saclarimi kurutmadigim icin ama kendimi kotu hissediyorum. bundan sonra bugunku gibi elzem olmayan seyler icin markete gitmeyecegim. burada soz vereyim.

maske dikmenin faydasi var mi? virus zaten cok kucuk. n95 maske kullanin yalnizca diyorlardi simdi evde dikilen delikleri hic de nano boyutlarda olmayan maskeleri tavsiye etmeye basladilar. ben anlayamadim. faydali mi? oyleyse ben de dikeyim aileme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…