- 1 Mart 2013
- 10.002
- 18.448
- 498
yok yok forumla derdi yok onda bu foruma girecek beyin yok zaten.... o evli erkekleri ayartıyor şu ara ondan sonra gidip geceleri o evli erkek ve karısının arabalarının aynalarını kırıyor.
heee birde millete namus mesajları veriyor
hoşşşt hasbam
konmaliKonuya anket ekledim ....
Sokağa çıkma yasağı ....
Tabiki de koyulmalıKonuya anket ekledim ....
Sokağa çıkma yasağı ....
Üçüncü bi' şık daha mı olsa ?Konuya anket ekledim ....
Sokağa çıkma yasağı ....
Ben de evdeyim canım kronik hastalığım vs de yok. 2 haftadır sanırım 3 kere çıktım. Onlar da zorunlu durumlardı, önlemimi alıp çıktım. Dönüşte de kırklandım. Devamlı annemlere de kayınvalidemlere de tembihliyorum ama ne kadar uyuyorlar işte.. Onlara göre eşimle ben abartıyoruzBen atlatacagimdan eminim. Zamanında domuz gribini de yurt dışında ilacsiz atlattım ama bu sorumsuz davranmam icin bir neden teskil etmiyor. Ben butun kronik hastalara ve yaslilara karsi sorumluyum. O yuzden EVDE KALIYORUM.
aslında asıl soru şu ;
ölümden mi korkuyorsunuz ?
sevdiklerinizin ölümünden mi ?
yoksa sevdiklerinizden bir türlü ayrılmaktan mı ?
mesela ben ölürüm de Ece Erken ölmezse kahrımdan bir daha ölürüm ben öbür tarafta ...
Potron iyi gününde herhalAnksiyetem tavan yapmadan ilacımı alıp yatayım derken son mesajlar ilaç gibi geldi teşekkürler
Bir noktadan sonra olacağın önüne geçilmiyor. O konuda biraz kaderciyim ancak tedbir alip sonuna kadar savaşmak var bir de salip pes etmek var. Pes etmek bana gore degil ve sen dogru olani yapiyorsun. Iyi geceler.Ben de evdeyim canım kronik hastalığım vs de yok. 2 haftadır sanırım 3 kere çıktım. Onlar da zorunlu durumlardı, önlemimi alıp çıktım. Dönüşte de kırklandım. Devamlı annemlere de kayınvalidemlere de tembihliyorum ama ne kadar uyuyorlar işte.. Onlara göre eşimle ben abartıyoruz
Ölümden değil de sürünmekten korkuyorum ve sevdiklerimi kaybetmekten. Daha her şeyin başındaymışım gibi düşündüğüm için ekstra bir korku geliyor bana.aslında asıl soru şu ;
ölümden mi korkuyorsunuz ?
sevdiklerinizin ölümünden mi ?
yoksa sevdiklerinizden bir türlü ayrılmaktan mı ?
mesela ben ölürüm de Ece Erken ölmezse kahrımdan bir daha ölürüm ben öbür tarafta ...
Belkide domuz gribi daha genç grubu etkilediği için öldürücülüğü fazla olmamıştır. Sonuçta bunun yaş ve sağlıkla alakalı olduğunu hepimiz anladık. Hepimiz risk altındayız filan ama bi istatistik var ortada. Domuz gribinin belki öldürücülüğü daha fazlaydı ama genel olarak sağlıklı sayılabilcek insan grubunu etkilediği için çok fazla insanı öldüremedi. Bi şekilde direndik. Ama corona zaten bağışıklığı düşük ve yaşlılarda öldürücülük gösterdiği için,bedeni bi şekilde zayıf olan birini öldürmesi daha kolay oldu.Estağfurullah ne cahilliği. Hepimiz elimizden geldiğince yorumlamaya çalışıyoruz.
Domuz gribi Nisan 2009-Ağustos 2010 arasında 18.500 ölüme neden olmuş, bunlar doğrudan domuz gribi teşhisli ölen kişiler. Corona birkaç ayda domuz gribinin bir yıllık bilançosunu solladı. Ama domuz gribinde kaç kişiye test yapıldı da kaç teşhis kondu bunun bilgisini bulamadım.
Domuz gribi de corona gibi pandemi ilan edildi WHO tarafından. Ancak domuz gribinin bulaş hızı ve ölüm oranı corona gibi değildi. Ayrıca hedef kitleleri farklı. Domuz gribinde ölenlerin %80'i 65 yaş altıymış, yani corona gibi yaşlıları hedeflemiyormuş.
Domuz gribi, sars, mers gibi hastalıklarda bulaş hızı, kolaylığı veya etkisi farklı. Bu nedenle coronadan ayrılıyorlar. Coronanın bulaşı hızlı, kolay ve özellikle yaşlıları etkilediği için ölüm oranı yüksek oluyor.
Domuz gribinde hatırlarsınız doğru düzgün karantina yoktu, okul tatili vs yapılmamıştı, seyahat kısıtları yoktu, sokağa çıkma yasağı yoktu, bir ülkede günde 700 ölüm gibi kitlesel ölümler yoktu. Alınan önlemlere bakarsanız şimdikinin yarısı bile yapılmadı.
Corona ne yazık ki bunlardan daha hızlı etki eden bir hastalık, o nedenle bu kadar tedbire rağmen küresel olarak mahvetti herkesi. Alınan tedbirler dünya veya ülke bazında yeterli midir, tartışılır herkesin farklı görüşü olabilir. Ama domuz gribine göre çok daha yüksek alarma geçti ülkeler.
Etkili bir tedavi veya önleyici tedbir olarak aşı henüz geliştirilmedi. Yayılması ve ölümler olmasının büyük bir nedeni de bu. Ayrıca kısa sürede çok sayıda hasta olması tedavinin etkinliğini çok olumsuz etkiledi, kaynak sıkıntıları oldu. Kitlesel hastaların olduğu yerlerde kimi hastalar tedavi imkanı bulamadı vs vs.
Hic gerek yok meali: kesinlikle gerekli.Oylamada ters köşe yaptım
Benim şahsi düşüncem de gençleri etkilediği için ölüm oranının daha düşük olduğu yönünde. Başka bir hastalığı bulunmayan genç birini etkilemesi ile yaşlı birini etkilemesi çok farklı. Bu nedenle corona çok daha hızlı ve fazla sayıda öldürüyor ne yazık ki.Belkide domuz gribi daha genç grubu etkilediği için öldürücülüğü fazla olmamıştır. Sonuçta bunun yaş ve sağlıkla alakalı olduğunu hepimiz anladık. Hepimiz risk altındayız filan ama bi istatistik var ortada. Domuz gribinin belki öldürücülüğü daha fazlaydı ama genel olarak sağlıklı sayılabilcek insan grubunu etkilediği için çok fazla insanı öldüremedi. Bi şekilde direndik. Ama corona zaten bağışıklığı düşük ve yaşlılarda öldürücülük gösterdiği için,bedeni bi şekilde zayıf olan birini öldürmesi daha kolay oldu.
Dün eşim hastalıklara ve ölüm oranlarına bakıyodu ne hastalıklar varmış dedik. Tabi bunlar kaç sene öncesinin hastalıkları. O zamanlar imkanlar bu kadar olmadığı için feci rakamlar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?