bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Ben atlatacagimdan eminim. Zamanında domuz gribini de yurt dışında ilacsiz atlattım ama bu sorumsuz davranmam icin bir neden teskil etmiyor. Ben butun kronik hastalara ve yaslilara karsi sorumluyum. O yuzden EVDE KALIYORUM.
Ben de evdeyim canım kronik hastalığım vs de yok. 2 haftadır sanırım 3 kere çıktım. Onlar da zorunlu durumlardı, önlemimi alıp çıktım. Dönüşte de kırklandım. Devamlı annemlere de kayınvalidemlere de tembihliyorum ama ne kadar uyuyorlar işte.. Onlara göre eşimle ben abartıyoruz

Ölümden tabi ki de korkuyorum
Ama korona meselesi özelinde benim veya eşimin hasta olması değil Bizim atlatacagimizi düşünüyorum
Ama bebeğim daha çok küçük O hasta olursa çok hırpalanır
Annem babam ise 70 yaş üstü Annem hipertansiyon hastası O yüzden okullar tatil olduğu günden beri onları evlerine hapsettim diyebilirim ki zaten sonra da yasak geldi onlara iyi oldu Kesinlikle çıkmıyorlar biz alışveriş yapıp kapıdan verip dönüyoruz ben bı kez evlerine girdim ağzımı burnumu kapatıp çünkü sürekli kendimi taşıyıcı gibi düşünüyorum Kendimi izole ettim evet ama eşim her gün olmasa da arasıra işyerine gidip geliyor

Bir noktadan sonra olacağın önüne geçilmiyor. O konuda biraz kaderciyim ancak tedbir alip sonuna kadar savaşmak var bir de salip pes etmek var. Pes etmek bana gore degil ve sen dogru olani yapiyorsun. Iyi geceler.

Ölümden değil de sürünmekten korkuyorum ve sevdiklerimi kaybetmekten. Daha her şeyin başındaymışım gibi düşündüğüm için ekstra bir korku geliyor bana.

Geçen gün The Good Place dizisini bitirdim. Bu süreçte izlenebilecek en tatlı, güldürken düşündüren, insana neyin önemli olduğunu hatırlatan bir dizi.
Spoiler vermeden özetleyecek olursam ölüm gerçeği olmadan yaşamanın bir anlamı yok. Bunu düşünerek stresimi azaltmaya çalışıyorum.

84 yaşında ki babaannem bile (tv izlemedigi internetten haber takip etmedigi halde )" aman hijyene dikkat edeyim kolanya sureyim elime, eve misafir kabul etmeyelim asla " diyor
Bunlari bizim uyarimizla kavrayabiliyor yani

Ama bazı insanlar illa dısarı cikma yasagi gelince mi anlayacaklar olayın vahametini :/

Corona ve daha önceki salgınları şöyle bir kıyaslamışlar. Corona'dan bağımsız olarak, dünyanın 1900lerden beri geçirdiği büyük salgınlar hakkında fikir vermesi için paylaşmak istedim.

1918 İspanyol Gribi- 50 milyondan fazla ölüm, etkilediği yaş grubu 20-40 yaş arası
Mevsimsel grip - Yılda yaklaşık 291bin- 646bin ölüm, etkilediği yaş grubu yaşlılar ve bağışıklık sorunu olan kişiler
2002-2004 SARS - 774 ölüm, etkilediği yaş grubu ağırlıklı olarak 60 yaş üstü
2009 Domuz gribi -284bin ölüm*, etkilediği yaş grubu çocuklar, 5-19 yaş grubu
2014-2016 Ebola - 11.325 ölüm, etkilediği yaş grubu ağırlıklı çocuklar (vakaların %20si)

Ebola'nın ölüm oranı %50, Sars'ın %15miş.

*Resmi olarak domuz gribinden ölenlerin sayısı 18.500. Bunlar domuz gribi teşhisi ile ölenler. Daha sonra yapılan tahminlere göre teşhisi konmadan, semptomlar nedeniyle ölenlerin sayısıyla birlikte toplan 284bine çıkmış.

Belkide domuz gribi daha genç grubu etkilediği için öldürücülüğü fazla olmamıştır. Sonuçta bunun yaş ve sağlıkla alakalı olduğunu hepimiz anladık. Hepimiz risk altındayız filan ama bi istatistik var ortada. Domuz gribinin belki öldürücülüğü daha fazlaydı ama genel olarak sağlıklı sayılabilcek insan grubunu etkilediği için çok fazla insanı öldüremedi. Bi şekilde direndik. Ama corona zaten bağışıklığı düşük ve yaşlılarda öldürücülük gösterdiği için,bedeni bi şekilde zayıf olan birini öldürmesi daha kolay oldu.
Dün eşim hastalıklara ve ölüm oranlarına bakıyodu ne hastalıklar varmış dedik. Tabi bunlar kaç sene öncesinin hastalıkları. O zamanlar imkanlar bu kadar olmadığı için feci rakamlar var.

Ölümden ziyade hastalık süreci korkutuyor beni. Birimiz hasta olursak muhtemelen hepimiz enfekte oluruz. Birimiz hastanede tedavi olmak zorunda kalırsa ne yaparız diye düşünüyorum. Kızım benden ayrı nasıl olur, ne yapar? Bu düşüncelerle kötüyü çağırdığımı da biliyorum, neyden korksam başıma gelir ama elde değil.

Hastalığı kimseye bulaştırmaktan korkmuyorum çünkü çekirdek ailemiz dışında kimseyle görüşmüyoruz.

Hayatımın kontrolünü hep elimde tutmaya çalıştıkça ipler elimden kayıp gidiyor, daha ne kadar karışabiliriz derken bir de bu salgın çıktı başımıza. İnşallah bütün dünyada en kısa zamanda biter, aşısı ilacı bulunur.

Benim şahsi düşüncem de gençleri etkilediği için ölüm oranının daha düşük olduğu yönünde. Başka bir hastalığı bulunmayan genç birini etkilemesi ile yaşlı birini etkilemesi çok farklı. Bu nedenle corona çok daha hızlı ve fazla sayıda öldürüyor ne yazık ki.
Domuz gribi de yaşlıları etkilese onun ölüm sayısı da çok daha yüksek olabilirdi muhtemelen.

Az once,el ayak cekilince,maskeler diktim elcegizimle,hic bir zaman muhtac olmamayi dileyerek
Gececek,biliyorum eski gunlere donecegiz biliyorum zaten onun icin aglamiyorum aglanacak bisey yok,ben,kizim evlenecek yasa gelince kasik catal setini deri kutulu mu alsam,karton kutulu mu,ona karar veremiyorum tamammi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…