bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kusura bakmayin , size yakiştiramadim.
Kaynana gelin muhabbeti olmuş.
Belki o sizden,sizde ondan haz almiyorsunuz ama burda böyle arkasindan konuşmak biraz
Civik olmuş.
Kusuruma bakmayin

Sokağa cikma yasaği belki bulaşma ihtimalini düşürür ,belki ölümler az olur .
Ama onunda bir başka yüzü var.
Çinde ve başka ülkelerde görünen insanlar evde şiddet görmeye başliyor.
Özellikle kadinlar ve çocuklar ve hatta yaşlilar bundan maruz .
Psikolojik rahatsizliklar çoğaliyor ,intihar sayisi yükseliyor .
Bilmem artik ileride hangisi daha faydali.

Fırsatçılar her ortamda çıkar ve çıkacaktır. Şu an zaten küçük esnafın durumu bitti. Bir arkadaşımız reklamcı, işyerlerine tabela, kart vizit basımı vb yapıyor. zaten müsteri yok işyerini kapattı. Onun yan dükkanında yine arkadaşımız güzellik salonuydu, tek çalışıyordu kapattı. Bir arkadaşımız kuaför onlar da kapatıldı, ne zamana kadar belli değil, çalışanların maaşını ödüyor mu ödeyebilecek mi bilmiyorum.
Diğer yandan sizin de söz ettiğiniz zincirin diğer halkaları var. bunlara ayrıca saygı duyuyorum. Başta sağlık çalışanları. Görümcem 47 yaşında ve diş hekimi. Muayenehaneyi kapat dedik, kredi borcunu biz öderiz dedik. "Para için değil" diyor, dişleri sökülmüş tedavisi yarım kalmış hastaları var, ağrısı olup arayan hastaları oluyormuş. onları bırakamam diyor, kızını evden uzaklaştırdı, haftalardır görmüyor. Bir diğer arkadaşım göğüs hastalıkları uzmanı, şehirin en yoğun hastanelerinden birinde Corona hastaları ile birebir temas içinde çalışıyor. Eşinin maddi durumu iyi, istifa etse yaşar gider 48 yaşında ama meslek ettiği ağır basıyor. Bir taksi şoförü arkadaşımız var plaka sahibi ortadan kaybolmuş ama kendisi çalışıyor, aslında her türlü iş bulabilir bıraksa ama biz amme hizmeti yapıyoruz icabında insanları hastaneye biz taşıyoruz, insanlar taksi bulamasa ne olur? diyor. Eşimin eğitim kurumu var skyp üzerinden derslerine evden devam ediyor, bizim durumumuz iyi. Eşimin bir öğrencisi ise gıda sektöründe çalışıyor, genel müdür, o da "bizim çalışmama gibi bir şansımız yok, marketler açık kalmak zorunda ve biz marketlere malzeme akışını sürdürmek zorundayız" diyor. Eve gittiğinde eşine ve çocuğuna sarılamıyor, ayrı bir odada izole yaşıyor, çünkü iş arkadaşının aynı evde yaşayan kardeşi covid pozitif çıkmış ve henüz onun test sonucu belli değil. pozitif çıkarsa kendisi de ailesi de karantinaya alınacak. Yani bu gidişle zaten zincirin tüm halkaları etkilenecek, sistem çökme noktasına gelecek. Öte yandan eşimin bir diğer öğrencisi bir ev hanımı, fıldır fıldır sokakta, gezmesinde, sporunda, "çıkma sokağa durum çok vahim" dedik "hadi ya o kadar mı?" diyor. Bu kişi lisans mezunu cahil cuhela değil, hiç mi haber izlemiyor? İşte bunlar yüzünden... Tedbirler ağırlaştırılmalıydı. Kısmı sokağa çıkma yasağı gelmeliydi. İzin belgesi olmayan çıkamayacaktı. Artık çok geç.

Bende izledim
Bilim kurulunun göstermelik bir saçmalıktan ibaret olduğunu düşündürdü bana
Başlarda iyi geliyordu ama şu an sorulan her soruyu kıvırıyorlar, moderatörün yüz ifadelerine dikkat ettiniz mi adam ağlayacaktı neredeyse, o kadar boş konuştular ve özel hastaneler birliği başkanı da programı şahtı şahbaza çevirdi, çok ayıp etti, adam resmen devleti tehdit etti ya yoğun bakım yataklarının çoğu bizde destek vermezseniz kapatırız dedi aba altından hey yavrum heyy..

1000 lik yetiskinlere,cocuklara ben 600 luk kullaniyorum kışları şart. Cocuk 4 yas altiysa 400 lük.

Bizde 1000lik kullaniyiruz. 600lük bulamadigimiz icin eczaci 1 fis (3damla( yerine damlaligiyla 1 damla kullan dedi 6 yasindaki ogluma. Ben genelde kis aylarinda kullaniyorum.

Size çok çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
Evet sağlıklı bünyelerin bunu evde grip gibi atlatabildiği doğru ama özellikle akciğer ile ilgili kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar atlatamıyor. "Oh ne olacak canım temizlik olur işte, yaşlılar ve çürükler temizlenir, bulaş hızı İtalyayı geçtikçe felaket yok ortada" diyemiyeceğim bu ölecek risk grubunda hepimizin sevdikleri var. insanların bakmakla yükümlü oldukları çocukları var. Sorumsuzca davranan insanlara hakkımı helal etmiyorum.

Dün saglik ocagindan hemsire aradi. k.p k.v icin.kronik hastaliklari var bu iş ciddi lütfen cikmasinlar diye. Bende ben soylersem inanmazlar ikiside disarida siz arayin dedim. Kadincagiz direkt doktora aratmis.lütfen cikmayin demis 15 dakika konusmus yani bunun meali dışari cikma Ölme degilmi.. VEEEE K.P BENI ARADI BENI YALANDAN SIZMI ARATIYIRSUNUZ DİYE. ŞAKA GİBİ.

Burada şu süreci tatil olarak görüp İstanbul'dan gelen biri pozitif çıktı. Daha kim bilir kaç tane var böyle...

çok haklısınız ama sahip olabileceğimiz ve asla elden bırakmamamız gereken tek pozitif şey, her türlü olumsuz koşula rağmen moral ve tedbir.

Burada şu süreci tatil olarak görüp İstanbul'dan gelen biri pozitif çıktı. Daha kim bilir kaç tane var böyle...
Okadar haklisiniz ki bu babamda olsa kardeşimde olda aynıdusnuyorum ..benimde kardeşim geldi Istanbuldan laftan anlamadılar keşke gelmeseydi şımdı şüpheyle yaşıyoruz çalıştığı yerde corona görülmüş çünkü malesef çok cahil düşüncesiz bir toplumuz herkez bisey olmaz kafasinda

Bugünlerde en büyük moral kaynağım sevgili dostlarım tekrar günaydın.
Bu sabah bizim buralarda hava bulutlu ve hafif yağmurlu. Uykusuz geçen bir gecenin ardından fotosunu çekmek için güneşin doğmasını bekledim ama güneş bugün yüzünü pek göstermemekte ısrarlı. Ama bildiğimiz bir gerçek varsa o da güneş mutlaka doğacaktır. Sahip olabileceğimiz ve asla elden bırakmamamız gereken tek pozitif şey, her türlü olumsuz koşula rağmen moral ve tedbir. O yüzden dans :) Bugün de moralimizi yüksek tutmak dileği ile size yazdan kalma bir gün doğumu ve Gelincik çiçekleri gönderiyorum. Yakında açmaya başlayacaklar. Ben nefis şerbetler yapacağım daha onlarla.

Ölüm oranı % kaç oluyor bu verilerle bilginiz var mı acaba ?
Toplam vaka sayısına oranla 4,4. iyileşme veya ölümle sonuçlanan vaka sayısınaİyileşen sayısına oranla % 15,8.
Nasil ya? Solunum problemi en son evre degil mi zaten nasil oluyor da diger belirtiler mevcut olsa da test yapilmiyor
Belki de hastanedeki sistemin çökmemesi içindir, çünkü yatak kapasitesi ne de olsa sınırlı. Solunum sıkıntısı olanlar zaten mecburen hastaneye yatırılıyordur. Diğerlerine muhtemelen pozitifsin zaten denilip evde izole olması tembihleniyordur. Tabi test yapılması gerek ama negatif çıkarsa (çünkü % 30 ihtimal ile negatif sonuç verebiliyormuş pozitif vakalar da) o kişiye de bişeyin yokmuş gez toz denemez zaten neticede büyük olasılıkla hastalığı geçiriyordur ve izole olması gerekiyor, durumu kötüleşirse yatırılıyor.

vardı tabi, vardı ki testler yapıldı, tek tek sonra katlana katlana çıkmaya başladı vakalar

vardı ama bence. Bir anda mı çıktı ortaya? ilk günün ertesi 18 daha ertesi 47, ertesi gün katlana katlana gitti, ki inkübasyon süresi 14 gün, bir kişinin de istatistiksel olarak 625 kişiye bulaştırabildiği gözönüne alınırsa...

vaka sayısı önemli değil, tek bir vakanın 625 kişiyi enfekte edebileceği, Türkiye'nin her yerine yayıldığı ve kişilerin hala fıldır fıldır sokaklarda geziyor olması yeterince kötü değil mi?

Sevdiklerimin ölmesinden korkuyorum. Keşke ben ölsem de görmesem diyorum.

Domuz gribi neden yaşlıları etkilemedi? sonuçta bulaşan bir şey yaşlıya da bulaşır. Bu arada ben de domuz gribi geçirdim, normal gripten bir tık ağırdı.

Az önce sokağımdaki eczaneye gittim. Anneannemin raporlu ilacı bitmişti, kimliği ve raporu yanımda. Kimi oluyorsun dediler, torunuyum dedim. Hastanın kendisi gelip imza atacak dediler. Hasta 87 yaşında, felçli dedim. O zaman yapacak bir şey yok diyor. Dedim ki anneme hep veriyordunuz, hem insanlar bas bas bağırıyor yaşlılar sokağa çıkmasın diye, jandarmalar, zabıtalar evlere hizmet götürüyor, ilacı veremiyor musunuz gerçekten? Anneniz gelsin o zaman dedi. Annem 57 yaşında koah hastası dedim. Vermediler ilacı. Alzheimer için kullanıyor, önemli de bir ilaç. Ne yapacağımı şaşırdım şu anda. Çarşıya inmek istemiyordum ama ineceğim mecburen ama diğer eczanelerde böyle yapacaksa boşuna inmeyeyim. Çok canım sıkıldı sabah sabah ya.

Tanıdık bi eczaneyse verir bizde öyle alıyoruz sizi tanımayan birimiydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…