Kusura bakmayin , size yakiştiramadim.yok yok forumla derdi yok onda bu foruma girecek beyin yok zaten.... o evli erkekleri ayartıyor şu ara ondan sonra gidip geceleri o evli erkek ve karısının arabalarının aynalarını kırıyor.
heee birde millete namus mesajları veriyor
hoşşşt hasbam
Fırsatçılar her ortamda çıkar ve çıkacaktır. Şu an zaten küçük esnafın durumu bitti. Bir arkadaşımız reklamcı, işyerlerine tabela, kart vizit basımı vb yapıyor. zaten müsteri yok işyerini kapattı. Onun yan dükkanında yine arkadaşımız güzellik salonuydu, tek çalışıyordu kapattı. Bir arkadaşımız kuaför onlar da kapatıldı, ne zamana kadar belli değil, çalışanların maaşını ödüyor mu ödeyebilecek mi bilmiyorum.:)
Aha suraya yaziyorum yasak gelirse bu tarz habere hazir ol
- Evinin salonunu kacak kahvehaneye cevirdi
- Polisin disarda yakaladigi vatandas "Ben sumakli su ictim" dedi
Yada evinin kapisinda Saglik bakanligindan onayli Evlerde masaj kartvisitleri de bulabilirsin
Ya peki eve ekmeyi sen mi getireceksin? Ben calismak zorundayim diyenler ne olacak ?
Calismasi zaruri olanlari kim belirleyecek ? SAglik calisanlari, Belediye calisanlari, Guvenlik gucleri (Asker polis) ...
Peki tarim calisanlari, pazarcilar, gida sektoru nakliyeciler.
Dusunsene tarlaya ekin ekilmiyor, ekildi diyelim bicilmiyor, bicildi diyelim nakliye edilmiyor, edildi diyelim satilmiyor.
Calisanlarin bir cogu ekonominin bu zincirinin icinde halkalardan birini sokmek zinciri kirmak demek.
Cok zor karar vermek kim calisacak kim calismayacak.
Tabi biliyorsun bir de her kriz bir firsattir. Bunu da kullanmak isteyenler olacaktir.
Ben kararsizim iste. Sakal biyik olayi. Berbere de gidemiyorum zaten... Tukurmek zaten coronanin ekmeyine yag surmek :)
Az önce Habertürk canlı yayınını inledim biraz. Sunucu arkadaşında belirtiler olduğu halde test yapılmadığını, gittiği hastanenin "bizde 2 test vardı onları da kullandık" dediğini anlattı, konuklara sordu.
Bir kısmını kaçırdım ama bir profesör "bize gelmedi" gibi bir şey söyledi sanırım. Özel Hasteneler Birliği Başkanı kendi yaptıkları testleri Sağlık Bakanlığı'ndan edinmediklerini, satan kişilerden aldıklarını söyledi. Ama belirtisi olanlara ücretsiz yapıyorlarmış falan filan.
Sonra bilim kurulu üyesi Japonya'nın ne kadar az testle başarıdan başarıya koştuğunu falan anlattı. Çok test yapmak anlamsızmış.
Çoklu bulaş durumları yaşanmasın diye zaten gerekli önlemleri alıp okulları, kafeleri kapatmışlar.
En son 65 yaş üstü dışarı çıkmasın, gerisi de ellerini yıkasın falan diyordu ki fenalık geçirip kapattım.
Bir süre sonra kendi halimize bırakacaklar bence bizi.
1000 lik yetiskinlere,cocuklara ben 600 luk kullaniyorum kışları şart. Cocuk 4 yas altiysa 400 lük.
Size çok çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.Lutfen biraz sakin olun.
Italya’dan beter olcaz diye iddalasma nedir arkadaslar kendinize gelin ya..
Genc yasli ayirmiyor deniyor hastalik ama bal gibi de ayiriyor iste..
Kimse olmesin kimse ama yetti da felaket tellalligi yapip durmayin.
yurttaslarimizdan vefat edenlerde malesef ki hep yaslilar, bir tek o saglikci arkadas kronik hastaligindan dolayi direnemedi.
Nedir bu hepimiz olecez diye geziniyorsunuz, bi sakin ya..
Bende covid -19 pozitif ciktim, gayet ayaktayim na bak burdayim.
Az kendinize gelin..
Solunum cihazina baglanmadan da gayet atlatiliyor bu meret.
Terordur bu olumsuzlamalariniz, oraya buraya olecez diye yazmaniz..
Bastan 1-0 yeniksiniz..
Sakin olun sakin..
Hersey moralle ki paniginiz bagisikliginizi %50 dusuruyor.
Burada şu süreci tatil olarak görüp İstanbul'dan gelen biri pozitif çıktı. Daha kim bilir kaç tane var böyle...Ay tövbe:))) benzetmelerin komik geldi af buyur Curly:))) Evet doğru bu sefer de herkes köşe kapmaca oynayacak ama mesela her evden bir kişi karakola ismini yazdırıp alışveriş vb ihtiyaçlar için izin alabilir, belediye temizlik işçileri dahil çalışması zaruri olan insanlarda var, aslında benim yasaklansın dediğim kısım görüyorum buralarda 3-5 kadın toplaşıp keyfi gezmeye gidiyor çoluk çocuk ya da birkaç komşu var aslında burada yaşamıyorlar yılda 3-4 ay kalan insanlar, büyükşehirden korona var deyip kaçmışlar aman bir şey olmaz havasında kendilerini izole etmeyen insanlar belki hastalık bulaştı bilmiyorlar, tüm Ege hatta Karadeniz bölgesine koronadan kaçanlar gidiyor, biliyorsun İtalya bu göç dalgaları ve vurduymazlıklar yüzünden her gün 600-700 insanın öldüğü bir ülke haline geldi, toplum bilinci oluşsun diyoruz ama dinlemeyenleri başka nasıl dinler hale getireceğiz ki? 75 kişi öldü az değil
çok haklısınız ama sahip olabileceğimiz ve asla elden bırakmamamız gereken tek pozitif şey, her türlü olumsuz koşula rağmen moral ve tedbir.annem kanser atlatmis seker hastasi
teyzem saglik calisani ve evinde iki kuzenim astim 86 yasinda anneannem ve engelki 60 kusur yasinda diger teyzem var ayrica diger teyzem koah butun sevdiklerim bu halde ve benimde bagisikligimin yuksek oldugunu dusunmuyorum ayrica esim calisiyor bu durumda nasil pozitif düşünebilirim siz olmussunuz umarim iyilesirsiniz demekki sagliginiz yerinde ki semptomları sizde agir degil ama benim sevdiklerimin hepsi tehlikedeyken asla pozitif dusunemem uyku bile uyuyamiyorum
Okadar haklisiniz ki bu babamda olsa kardeşimde olda aynıdusnuyorum ..benimde kardeşim geldi Istanbuldan laftan anlamadılar keşke gelmeseydi şımdı şüpheyle yaşıyoruz çalıştığı yerde corona görülmüş çünküBurada şu süreci tatil olarak görüp İstanbul'dan gelen biri pozitif çıktı. Daha kim bilir kaç tane var böyle...
Toplam vaka sayısına oranla 4,4. iyileşme veya ölümle sonuçlanan vaka sayısınaİyileşen sayısına oranla % 15,8.Ölüm oranı % kaç oluyor bu verilerle bilginiz var mı acaba ?
Belki de hastanedeki sistemin çökmemesi içindir, çünkü yatak kapasitesi ne de olsa sınırlı. Solunum sıkıntısı olanlar zaten mecburen hastaneye yatırılıyordur. Diğerlerine muhtemelen pozitifsin zaten denilip evde izole olması tembihleniyordur. Tabi test yapılması gerek ama negatif çıkarsa (çünkü % 30 ihtimal ile negatif sonuç verebiliyormuş pozitif vakalar da) o kişiye de bişeyin yokmuş gez toz denemez zaten neticede büyük olasılıkla hastalığı geçiriyordur ve izole olması gerekiyor, durumu kötüleşirse yatırılıyor.Nasil ya? Solunum problemi en son evre degil mi zaten nasil oluyor da diger belirtiler mevcut olsa da test yapilmiyor
vardı tabi, vardı ki testler yapıldı, tek tek sonra katlana katlana çıkmaya başladı vakalarÖncelikle çok geçmiş olsun.Kizinizdan kaptiginizi düşünüyorsunuz,peki kızınız nereden kapmış olabilir sizce ?
O hasta olmuş iyilesmis,üzerinden 14 gün geçmiş siz olmuşsunuz ve bugün 7. gününüz.Yani Türkiye'de ilk vakadan çok daha önce varmıydı virüs ?
vardı ama bence. Bir anda mı çıktı ortaya? ilk günün ertesi 18 daha ertesi 47, ertesi gün katlana katlana gitti, ki inkübasyon süresi 14 gün, bir kişinin de istatistiksel olarak 625 kişiye bulaştırabildiği gözönüne alınırsa...abla bu dedikoduyu çıkartıp duruyorlar hatta benim amcam 3 ay önce aynı belirtileri gösterdi diyorlar.
yahu arkadaş peki neden kimse ölmedi ? ve o zaman Türkiye'de vaka var ise
önce bu konu haber olsun da ben öyle mi insandan insana geçeyim dedi....
Geri zekalı Ahmet Hakan da sordu bu soruyu
vaka sayısı önemli değil, tek bir vakanın 625 kişiyi enfekte edebileceği, Türkiye'nin her yerine yayıldığı ve kişilerin hala fıldır fıldır sokaklarda geziyor olması yeterince kötü değil mi?İtalya ile Türkiye nin bilmem kaçıncı gününün karşılaştırılmasında Türkiye yüksek çıkıyor. Ama başlarda İtalya nın yeterince fazla test yapmadığı için vaka sayısının az olduğunu okudum. Biri çıkıp diyor ki Almanya da bu kadar vaka olmasının sebebi fazla test yapmaları. Diğeri diyor ki bizde daha kaç gün oldu vaka sayısı aldı başını gitti. Valla insanların ne istediğini ben anlamıyorum.
Ayrıca yine çok duyduğum ve okuduğum başka bir konu ise hastalığın belli bir ilacı yok. O nedenle hafif geçirenler evde geçiriyor bu süreci. İngiltere de hastalığı atlatan genç kız da burada çok kötü olmadığınız sürece fazla ilgilenmezler sizinle beni de çok kötü olmadığım için eve gönderdiler dedi.
Şimdi ben anlamıyorum. Türkiye de durum çok kötü mü yoksa değil mi?
Sevdiklerimin ölmesinden korkuyorum. Keşke ben ölsem de görmesem diyorum.aslında asıl soru şu ;
ölümden mi korkuyorsunuz ?
sevdiklerinizin ölümünden mi ?
yoksa sevdiklerinizden bir türlü ayrılmaktan mı ?
mesela ben ölürüm de Ece Erken ölmezse kahrımdan bir daha ölürüm ben öbür tarafta ...
Domuz gribi neden yaşlıları etkilemedi? sonuçta bulaşan bir şey yaşlıya da bulaşır. Bu arada ben de domuz gribi geçirdim, normal gripten bir tık ağırdı.Benim şahsi düşüncem de gençleri etkilediği için ölüm oranının daha düşük olduğu yönünde. Başka bir hastalığı bulunmayan genç birini etkilemesi ile yaşlı birini etkilemesi çok farklı. Bu nedenle corona çok daha hızlı ve fazla sayıda öldürüyor ne yazık ki.
Domuz gribi de yaşlıları etkilese onun ölüm sayısı da çok daha yüksek olabilirdi muhtemelen.
Az önce sokağımdaki eczaneye gittim. Anneannemin raporlu ilacı bitmişti, kimliği ve raporu yanımda. Kimi oluyorsun dediler, torunuyum dedim. Hastanın kendisi gelip imza atacak dediler. Hasta 87 yaşında, felçli dedim. O zaman yapacak bir şey yok diyor. Dedim ki anneme hep veriyordunuz, hem insanlar bas bas bağırıyor yaşlılar sokağa çıkmasın diye, jandarmalar, zabıtalar evlere hizmet götürüyor, ilacı veremiyor musunuz gerçekten? Anneniz gelsin o zaman dedi. Annem 57 yaşında koah hastası dedim. Vermediler ilacı. Alzheimer için kullanıyor, önemli de bir ilaç. Ne yapacağımı şaşırdım şu anda. Çarşıya inmek istemiyordum ama ineceğim mecburen ama diğer eczanelerde böyle yapacaksa boşuna inmeyeyim. Çok canım sıkıldı sabah sabah ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?