vaka sayısı önemli değil, tek bir vakanın 625 kişiyi enfekte edebileceği, Türkiye'nin her yerine yayıldığı ve kişilerin hala fıldır fıldır sokaklarda geziyor olması yeterince kötü değil mi?
Ben geçen hafta annemin raporlu ilaçlarını aldım. Hiç sorun çıkarmadılar imzayı da ben attım bilgilerimi aldılar.Az önce sokağımdaki eczaneye gittim. Anneannemin raporlu ilacı bitmişti, kimliği ve raporu yanımda. Kimi oluyorsun dediler, torunuyum dedim. Hastanın kendisi gelip imza atacak dediler. Hasta 87 yaşında, felçli dedim. O zaman yapacak bir şey yok diyor. Dedim ki anneme hep veriyordunuz, hem insanlar bas bas bağırıyor yaşlılar sokağa çıkmasın diye, jandarmalar, zabıtalar evlere hizmet götürüyor, ilacı veremiyor musunuz gerçekten? Anneniz gelsin o zaman dedi. Annem 57 yaşında koah hastası dedim. Vermediler ilacı. Alzheimer için kullanıyor, önemli de bir ilaç. Ne yapacağımı şaşırdım şu anda. Çarşıya inmek istemiyordum ama ineceğim mecburen ama diğer eczanelerde böyle yapacaksa boşuna inmeyeyim. Çok canım sıkıldı sabah sabah ya.
Ben geçen hafta annemin raporlu ilaçlarını aldım. Hiç sorun çıkarmadılar imzayı da ben attım bilgilerimi aldılar.Az önce sokağımdaki eczaneye gittim. Anneannemin raporlu ilacı bitmişti, kimliği ve raporu yanımda. Kimi oluyorsun dediler, torunuyum dedim. Hastanın kendisi gelip imza atacak dediler. Hasta 87 yaşında, felçli dedim. O zaman yapacak bir şey yok diyor. Dedim ki anneme hep veriyordunuz, hem insanlar bas bas bağırıyor yaşlılar sokağa çıkmasın diye, jandarmalar, zabıtalar evlere hizmet götürüyor, ilacı veremiyor musunuz gerçekten? Anneniz gelsin o zaman dedi. Annem 57 yaşında koah hastası dedim. Vermediler ilacı. Alzheimer için kullanıyor, önemli de bir ilaç. Ne yapacağımı şaşırdım şu anda. Çarşıya inmek istemiyordum ama ineceğim mecburen ama diğer eczanelerde böyle yapacaksa boşuna inmeyeyim. Çok canım sıkıldı sabah sabah ya.
bilinç olsa sokağa çıkma yasağına gerek olmayacak.Ablacim ben kararsiz kaldim
Aklima bir senin dediklerin geldi sonra da bu 65 yas ve kronik hastalarin sokaga cikma yasagi geldi.
Sokaga cikma yasagi gelirse, kurban bayramlarinda ki dana kovalama, koc, koyun kurban kovalamalari gibi goruntuler goruruz muhtemelen. Ilk karantina haberlerinde kacanlar, saklananlar olmadi mi?
Belki de o ilk supheli vakkalar karantinaya gonullu katilsalardi bugun bu kadar yaygin olmayacakti belkide.
Bilincli olmadan sokaga cikma yasagina kararsiz bakiyorum.
Tanıdık bi eczaneyse verir bizde öyle alıyoruz sizi tanımayan birimiydi?
Az önce sokağımdaki eczaneye gittim. Anneannemin raporlu ilacı bitmişti, kimliği ve raporu yanımda. Kimi oluyorsun dediler, torunuyum dedim. Hastanın kendisi gelip imza atacak dediler. Hasta 87 yaşında, felçli dedim. O zaman yapacak bir şey yok diyor. Dedim ki anneme hep veriyordunuz, hem insanlar bas bas bağırıyor yaşlılar sokağa çıkmasın diye, jandarmalar, zabıtalar evlere hizmet götürüyor, ilacı veremiyor musunuz gerçekten? Anneniz gelsin o zaman dedi. Annem 57 yaşında koah hastası dedim. Vermediler ilacı. Alzheimer için kullanıyor, önemli de bir ilaç. Ne yapacağımı şaşırdım şu anda. Çarşıya inmek istemiyordum ama ineceğim mecburen ama diğer eczanelerde böyle yapacaksa boşuna inmeyeyim. Çok canım sıkıldı sabah sabah ya.
Ben geçen hafta annemin raporlu ilaçlarını aldım. Hiç sorun çıkarmadılar imzayı da ben attım bilgilerimi aldılar.
Uzaklaşmanız gerekiyorsa önce evden eczanelerin telefonlarını bulup arayın bilgi alın. Boşuna gitmemiş olursunuz.
Hayir 14 gun bekletmediler sadece atesi olanlari ayirmislar geri kalan binlerce acemi askeri almislar askeriyeye.. esimin bulundugu yer boyle imis.. maske dagitmislar carsi izinleri yok ama asker eglencesinden gelenleri aldiktan sonra ne anlami kaliyor bunlarinYeni giden askerlerimizi 14 dışarı bırakmıyorlar
Beni tanımıyor ama ilaçlar hep oradan alınıyor. Hastayı tanıyorlar yani. Bir de bu durumda tanımak tanımamak ne kadar önemli olabilir ki sonuçta olağanüstü bir durum var, annem daha geçen hafta biten ilaçları aldı, imzayı o attı. Biraz yardımcı olmaları gerekiyor bence. O zaman kimseye vermeyecek, bu işin tanıdığı tanımadığı mı olur? Adamına göre muameleyle uğraşacak durumda mıyız ülke olarak, gerçekten çok kızgınım. Yaşlıların maaşını bile eve götürüyorlar, banka işlemi yapıyor başkası adlarına, çok saçma geldi tavır bana gerçekten. Sinirliyim biraz, tavrım size değil lütfen yanlış anlamayın.
anneniz eczaneyi arayıp bilgilendirse önden. böyle böyle kızım gelecek diye. belki onların da yanlış yapmaktan korktuları bişeyler vardır ama annenizle konuşunca anlayabilirler.
bizim bulunduğumuz yazlık ilçede de geçen hafta iki tane pozitif vaka çıktı. Yurtdışından gelen bir vatandaşımız evde karantinada ama eşi fıldır fıldır geziyor sokakta. Burası küçük bir ilçe, sadece bir tane migros var, herkes oradan alışveriş yapıyor, bu kişiler de oraya girdi çıktı kimbilir kimlere bulaştı. Ayrıca büyük şehirden "oh burada bir şey olmaz" diye gelen bir sürü insan var, hala akın akın geliyorlar, taşıyıcı mı değil mi belli değil.Burada şu süreci tatil olarak görüp İstanbul'dan gelen biri pozitif çıktı. Daha kim bilir kaç tane var böyle...
15 yaşında çocuk olsam arasın da bilmiyorum tuhaf geldi. Eczacılar da oldukça zor durumda, gergin günler geçiriyorlar tabii, yine de bazı şeyler standart olmalı. Farklı bir eczaneyi aradım, yardımcı olacaklarını söylediler. Çok kalabalık olmadan gideceğim ama yeni dezenfekte oldum, biraz dinleneyim : p
bizim bulunduğumuz yazlık ilçede de geçen hafta iki tane pozitif vaka çıktı. Yurtdışından gelen bir vatandaşımız evde karantinada ama eşi fıldır fıldır geziyor sokakta. Burası küçük bir ilçe, sadece bir tane migros var, herkes oradan alışveriş yapıyor, bu kişiler de oraya girdi çıktı kimbilir kimlere bulaştı. Ayrıca büyük şehirden "oh burada bir şey olmaz" diye gelen bir sürü insan var, hala akın akın geliyorlar, taşıyıcı mı değil mi belli değil.
Ben de kp'min ilaçlarını aldım kimliği ile. İmzayı ben attım. Başka eczaneleri araştırın.Ben geçen hafta annemin raporlu ilaçlarını aldım. Hiç sorun çıkarmadılar imzayı da ben attım bilgilerimi aldılar.
Uzaklaşmanız gerekiyorsa önce evden eczanelerin telefonlarını bulup arayın bilgi alın. Boşuna gitmemiş olursunuz.
Keşke eczaneden çikmadan polisi arasaydiniz yada zabitayiAz önce sokağımdaki eczaneye gittim. Anneannemin raporlu ilacı bitmişti, kimliği ve raporu yanımda. Kimi oluyorsun dediler, torunuyum dedim. Hastanın kendisi gelip imza atacak dediler. Hasta 87 yaşında, felçli dedim. O zaman yapacak bir şey yok diyor. Dedim ki anneme hep veriyordunuz, hem insanlar bas bas bağırıyor yaşlılar sokağa çıkmasın diye, jandarmalar, zabıtalar evlere hizmet götürüyor, ilacı veremiyor musunuz gerçekten? Anneniz gelsin o zaman dedi. Annem 57 yaşında koah hastası dedim. Vermediler ilacı. Alzheimer için kullanıyor, önemli de bir ilaç. Ne yapacağımı şaşırdım şu anda. Çarşıya inmek istemiyordum ama ineceğim mecburen ama diğer eczanelerde böyle yapacaksa boşuna inmeyeyim. Çok canım sıkıldı sabah sabah ya.
ben de söyleyecektim aslında bunu. Bizim burada polis yaşlılara yardımcı oluyor, arayın sorun isterseniz.Teşekkür ederim arayıp gideyim, aklıma gelmemişti bu. Umarım alabilirim.
Beni tanımıyor ama ilaçlar hep oradan alınıyor. Hastayı tanıyorlar yani. Bir de bu durumda tanımak tanımamak ne kadar önemli olabilir ki sonuçta olağanüstü bir durum var, annem daha geçen hafta biten ilaçları aldı, imzayı o attı. Biraz yardımcı olmaları gerekiyor bence. O zaman kimseye vermeyecek, bu işin tanıdığı tanımadığı mı olur? Adamına göre muameleyle uğraşacak durumda mıyız ülke olarak, gerçekten çok kızgınım. Yaşlıların maaşını bile eve götürüyorlar, banka işlemi yapıyor başkası adlarına, çok saçma geldi tavır bana gerçekten. Sinirliyim biraz, tavrım size değil lütfen yanlış anlamayın.
ben de söyleyecektim aslında bunu. Bizim burada polis yaşlılara yardımcı oluyor, arayın sorun isterseniz.
Keşke eczaneden çikmadan polisi arasaydiniz yada zabitayi
Sonuçta yaşlı ve hastalarin sokaga cikmamasi lazim
Eminim ilaci vermek zorunda kalirlardi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?