o da bşy mi arkadaşımFırsatçılar her ortamda çıkar ve çıkacaktır. Şu an zaten küçük esnafın durumu bitti. Bir arkadaşımız reklamcı, işyerlerine tabela, kart vizit basımı vb yapıyor. zaten müsteri yok işyerini kapattı. Onun yan dükkanında yine arkadaşımız güzellik salonuydu, tek çalışıyordu kapattı. Bir arkadaşımız kuaför onlar da kapatıldı, ne zamana kadar belli değil, çalışanların maaşını ödüyor mu ödeyebilecek mi bilmiyorum.
Diğer yandan sizin de söz ettiğiniz zincirin diğer halkaları var. bunlara ayrıca saygı duyuyorum. Başta sağlık çalışanları. Görümcem 47 yaşında ve diş hekimi. Muayenehaneyi kapat dedik, kredi borcunu biz öderiz dedik. "Para için değil" diyor, dişleri sökülmüş tedavisi yarım kalmış hastaları var, ağrısı olup arayan hastaları oluyormuş. onları bırakamam diyor, kızını evden uzaklaştırdı, haftalardır görmüyor. Bir diğer arkadaşım göğüs hastalıkları uzmanı, şehirin en yoğun hastanelerinden birinde Corona hastaları ile birebir temas içinde çalışıyor. Eşinin maddi durumu iyi, istifa etse yaşar gider 48 yaşında ama meslek ettiği ağır basıyor. Bir taksi şoförü arkadaşımız var plaka sahibi ortadan kaybolmuş ama kendisi çalışıyor, aslında her türlü iş bulabilir bıraksa ama biz amme hizmeti yapıyoruz icabında insanları hastaneye biz taşıyoruz, insanlar taksi bulamasa ne olur? diyor. Eşimin eğitim kurumu var skyp üzerinden derslerine evden devam ediyor, bizim durumumuz iyi. Eşimin bir öğrencisi ise gıda sektöründe çalışıyor, genel müdür, o da "bizim çalışmama gibi bir şansımız yok, marketler açık kalmak zorunda ve biz marketlere malzeme akışını sürdürmek zorundayız" diyor. Eve gittiğinde eşine ve çocuğuna sarılamıyor, ayrı bir odada izole yaşıyor, çünkü iş arkadaşının aynı evde yaşayan kardeşi covid pozitif çıkmış ve henüz onun test sonucu belli değil. pozitif çıkarsa kendisi de ailesi de karantinaya alınacak. Yani bu gidişle zaten zincirin tüm halkaları etkilenecek, sistem çökme noktasına gelecek. Öte yandan eşimin bir diğer öğrencisi bir ev hanımı, fıldır fıldır sokakta, gezmesinde, sporunda, "çıkma sokağa durum çok vahim" dedik "hadi ya o kadar mı?" diyor. Bu kişi lisans mezunu cahil cuhela değil, hiç mi haber izlemiyor? İşte bunlar yüzünden... Tedbirler ağırlaştırılmalıydı. Kısmı sokağa çıkma yasağı gelmeliydi. İzin belgesi olmayan çıkamayacaktı. Artık çok geç.
kendilerine yaptılar.7 günde 1000 kişi kapasiteli hastane yaptılar
Bence bu durumdan dolayı sigara içtiği için hak ediyora getiriyor görümceniz. Ama mutsuz olduğu İçin içiyor demiş. Çok bi şey anlamadım. Ama doğru değil söylediği. Ayrıca bende çok kızıyorum KOAH olup sigara içenlere. Ve bu insanların sağlık yardımı Hakkı olduğunu bile düşünmüyorumYeni konu açmayım diye buraya yazıyorum şimdi iç dökmek şeklinde: Benim eşim KOAH ve buna rağmen çok sigara içiyor hali ile ona bulaşmasından korkuyorum, bulaşırsa ölüm istatistiklerine sayı olur anca, çok büyük olasılıkla atlatamaz yani. Çocuğum yok beni hayata bağlayacak kimsem de yok bencilce de sayılsa endişeleniyorum yani. Görümcemi severim aslında ve iyi geçiniriz ama o da dış hekimi, tedavisi bitmeyen ve dış ağrısı olan hastaları varmış diye çalışmaya devam ediyor. Kendi kızını boşandığı eşinin yanına gönderdi tedbir amacıyla çünkü risk altında çalışıyor. Sanırım bu onda "alt tarafı ölürüz ne yapalım" diye bir savunma geliştirdi.
Şimdi görümcemden inciler:
Eşim çok mutsuzmuş, mutsuz olduğu için bu kadar sigara içip intihar ediyormuş aslında.
Sonra ben eşime bulaşmasın diye endişeliyim ve biraz obsessif kompulsif bir şekilde her şeyi dezenfekte ediyorum ya bana diyor ki "niye bu kadar takıyorsun alt tarafı ölürsün"
Ben de dedim ki "keşke öleceğimi bilsem bu kadar takmazdım. Ben atlatırım ama x "(eşim) atlatamaz ondan korkuyorum" dedim. Bana "O da ölsün o zaman" dedi. Çok bozuldum. Hani kendi kardeşi olması ona benim kocama ölsün deme hakkı mı veriyor? Telefon görüşmesini yine sevgi sözcükleri ile bitirdik, güzel kapattık ama görümcem benim için bitti artık. Aklıma geldikçe öfkeleniyorum ya. Abartıyor muyum? Yoksa görümcem kendi durumu nedeniyle kafayı mı yedi hoş mu görmeliyim bu laflarını?
Geçmiş olsun.Bende bu başlık Altında yazayım. Okuyan olursa lütfen cevap bekliyorum. Dün şiddetli bel ağrım oldu. Bel mi kalça mı kestiremiyorum çünkü geniş bir alan. Hiç bir şekilde eğilemiyorum. Biraz uyuyunca geçer sandım ama tam tersi daha kötü oldu. Yürürken sıkıntı yok ama oturup kalkarken, eğilirken çok şiddetli ağrım oluyor. Minimum bile eğilemiyorum.
iki küçük bebeğim var biri 26 aylık biri 6 aylık. Evdeyim şu an ücretsiz izinde. Hastaneye gitmeli miyim? Durumum ne olur bilmiyorum Ama hiç geçecek gibi durmuyor. Çünkü çok şiddetli. Şu dönemde hastaneye gitmeyi asla düşünmüyorum ama evde çok zorlanıyorum. Eşim işe gittiğinde bu ağrıyla nasıl çocuklarla ilgileneceğim bilmiyorum. Annemler yakında oturuyor söylesem hemen gelir ama şu ev izolasyonunu bozmamak İçin söylemiyorum durumumu. Siz olsanız ne yaparsınız? Bu ağrıyla nasıl başa çıkarım bilmiyorum kafam çok karışık. Çok üzgünüm.
Sokağa çıkma yasağı yapılmıyor.Bari insanların başka şehirlere gitmelerine izin verilmeseBurada şu süreci tatil olarak görüp İstanbul'dan gelen biri pozitif çıktı. Daha kim bilir kaç tane var böyle...
Yeni konu açmayım diye buraya yazıyorum şimdi iç dökmek şeklinde: Benim eşim KOAH ve buna rağmen çok sigara içiyor hali ile ona bulaşmasından korkuyorum, bulaşırsa ölüm istatistiklerine sayı olur anca, çok büyük olasılıkla atlatamaz yani. Çocuğum yok beni hayata bağlayacak kimsem de yok bencilce de sayılsa endişeleniyorum yani. Görümcemi severim aslında ve iyi geçiniriz ama o da dış hekimi, tedavisi bitmeyen ve dış ağrısı olan hastaları varmış diye çalışmaya devam ediyor. Kendi kızını boşandığı eşinin yanına gönderdi tedbir amacıyla çünkü risk altında çalışıyor. Sanırım bu onda "alt tarafı ölürüz ne yapalım" diye bir savunma geliştirdi.
Şimdi görümcemden inciler:
Eşim çok mutsuzmuş, mutsuz olduğu için bu kadar sigara içip intihar ediyormuş aslında.
Sonra ben eşime bulaşmasın diye endişeliyim ve biraz obsessif kompulsif bir şekilde her şeyi dezenfekte ediyorum ya bana diyor ki "niye bu kadar takıyorsun alt tarafı ölürsün"
Ben de dedim ki "keşke öleceğimi bilsem bu kadar takmazdım. Ben atlatırım ama x "(eşim) atlatamaz ondan korkuyorum" dedim. Bana "O da ölsün o zaman" dedi. Çok bozuldum. Hani kendi kardeşi olması ona benim kocama ölsün deme hakkı mı veriyor? Telefon görüşmesini yine sevgi sözcükleri ile bitirdik, güzel kapattık ama görümcem benim için bitti artık. Aklıma geldikçe öfkeleniyorum ya. Abartıyor muyum? Yoksa görümcem kendi durumu nedeniyle kafayı mı yedi hoş mu görmeliyim bu laflarını?
Bende bu başlık Altında yazayım. Okuyan olursa lütfen cevap bekliyorum. Dün şiddetli bel ağrım oldu. Bel mi kalça mı kestiremiyorum çünkü geniş bir alan. Hiç bir şekilde eğilemiyorum. Biraz uyuyunca geçer sandım ama tam tersi daha kötü oldu. Yürürken sıkıntı yok ama oturup kalkarken, eğilirken çok şiddetli ağrım oluyor. Minimum bile eğilemiyorum.
iki küçük bebeğim var biri 26 aylık biri 6 aylık. Evdeyim şu an ücretsiz izinde. Hastaneye gitmeli miyim? Durumum ne olur bilmiyorum Ama hiç geçecek gibi durmuyor. Çünkü çok şiddetli. Şu dönemde hastaneye gitmeyi asla düşünmüyorum ama evde çok zorlanıyorum. Eşim işe gittiğinde bu ağrıyla nasıl çocuklarla ilgileneceğim bilmiyorum. Annemler yakında oturuyor söylesem hemen gelir ama şu ev izolasyonunu bozmamak İçin söylemiyorum durumumu. Siz olsanız ne yaparsınız? Bu ağrıyla nasıl başa çıkarım bilmiyorum kafam çok karışık. Çok üzgünüm.
Sokağa çıkma yasağı yapılmıyor.Bari insanların başka şehirlere gitmelerine izin verilmese
Geç bile kalındı inşallah en kısa süre de yapılırdün iç işleri bakanı şehirlerarası ulaşıma yasak getirebiliriz gibi bir şey söyledi bir programda.
evet ne yazık ki pek çok konuda geç alınan önlemler var. en önemlilerinden biri de ulaşım. şu an toplu taşımalara kapasitenin %50sini taşıma ve belirtilen şekilde oturtma kuralı getirildi. ama insanlar buna ne kadar uyuyor acaba ? büyükşehirlerde hangi otobüsü minibüsü kim ne kadar kontrol edebilir ?Geç bile kalındı inşallah en kısa süre de yapılır
az kişiye test uygulanabiliyor hala. bence sayı az bile. yani daha test yapılıp teşhis edilemeyen çok fazla vaka vardır.Bie günde 1196 vaka çok değil mi
.sonuna kadar katılıyorumsokaga cikma yasagi demek ise gitmeyen herkesin ihtiyacinin karsilanmasi demek olmuyor mu? bunu karsilayamazlarsa insanlarin durumu ne olacak ise gidenlerden ziyade gezip tozanlar icin birsey yapilsa izin belgesi verilse ise gidenlere en azindan
Tabi ki öyle bir denetim yoktur olsa da kaç tanesine yapabilirler zaten.İnsanlarımızda ki bu rahatlığı düşününce çok az kişi dikkat ediyordur diye düşünüyorumevet ne yazık ki pek çok konuda geç alınan önlemler var. en önemlilerinden biri de ulaşım. şu an toplu taşımalara kapasitenin %50sini taşıma ve belirtilen şekilde oturtma kuralı getirildi. ama insanlar buna ne kadar uyuyor acaba ? büyükşehirlerde hangi otobüsü minibüsü kim ne kadar kontrol edebilir ?
Almanya da öyleymiş galiba.Kısmi sokağa çıkma yasağı varmış .Sanırım sadece çalışanlar çıkıyor dışarıyasokaga cikma yasagi demek ise gitmeyen herkesin ihtiyacinin karsilanmasi demek olmuyor mu? bunu karsilayamazlarsa insanlarin durumu ne olacak ise gidenlerden ziyade gezip tozanlar icin birsey yapilsa izin belgesi verilse ise gidenlere en azindan
40 kisi falan alıyor otobus hadi 20 kisi olsa birinde vaka olsa yine hepsine gecer ki neye yaradi %50 ye indirmek ben olaylar patladiginda ailemleydim karantina gelir diye biletimi yakip yeni bilet aldim ucakta ilk olarak 3 kisi yanyana oturduk sonra aramiza bosluk birakarak oturttular bu bir saatlik yolculuktu gerilmekten yerimde oturamadim diken ustunde bir saat gecirdim ayrica hostesler falan maske takmıyordu gise calisanlarida takmıyordu hadi diyelim ucakta yok gise calisaninda varsa ondan hop herkese bulastirdin.Asiri sacma yani komple seferler kalksinevet ne yazık ki pek çok konuda geç alınan önlemler var. en önemlilerinden biri de ulaşım. şu an toplu taşımalara kapasitenin %50sini taşıma ve belirtilen şekilde oturtma kuralı getirildi. ama insanlar buna ne kadar uyuyor acaba ? büyükşehirlerde hangi otobüsü minibüsü kim ne kadar kontrol edebilir ?
ekonomik nedenlerden dolayı sokağa çıkma yasağının kolay kolay geleceğini sanmıyorum. ne faturalarda ne başka ödemelerde kolaylık yok. ancak iyi niyetli ev sahipleri bireysel olarak kira ödemelerinde anlayış gösteriyor.Tabi ki öyle bir denetim yoktur olsa da kaç tanesine yapabilirler zaten.İnsanlarımızda ki bu rahatlığı düşününce çok az kişi dikkat ediyordur diye düşünüyorum
40 kisi falan alıyor otobus hadi 20 kisi olsa birinde vaka olsa yine hepsine gecer ki neye yaradi %50 ye indirmek ben olaylar patladiginda ailemleydim karantina gelir diye biletimi yakip yeni bilet aldim ucakta ilk olarak 3 kisi yanyana oturduk sonra aramiza bosluk birakarak oturttular bu bir saatlik yolculuktu gerilmekten yerimde oturamadim diken ustunde bir saat gecirdim ayrica hostesler falan maske takmıyordu gise calisanlarida takmıyordu hadi diyelim ucakta yok gise calisaninda varsa ondan hop herkese bulastirdin.Asiri sacma yani komple seferler kalksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?