bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Biz ekonomik şartlardan dolayı bu yasağı getiremiyoruz onlar ise tedbirsizlikten getirmedi. Gerçekçi bakarsak bu gidişat ile onlardan beter hale gelmememezin için tek bir neden yok
18 yıldır başımızda olan hükümet kenara bir lira bile ihtiyat akçesi koyamadığı gibi olanı da hazineye devretti. Duble yol köprü yeriz kanal istanbul içeriz artık.
Onlarca vergi verdik verginin vergisini verdik ne yaptılar ? Bunca zaman biz devlete baktık sıra devletin bize bakmasına geldi. İşsizlere evsizlere yoksullara bakmak zorunda. Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir.
Ekonomik mesele hükümetin sorunu. Onların tuzu kuru oturuken bunun faturasını halk canı ile ödemek zorunda değil.

maske dikmenin faydasi var mi? virus zaten cok kucuk. n95 maske kullanin yalnizca diyorlardi simdi evde dikilen delikleri hic de nano boyutlarda olmayan maskeleri tavsiye etmeye basladilar. ben anlayamadim. faydali mi? oyleyse ben de dikeyim aileme
Bilmiyorum ama,ornegin bir doktora gitmek zorunda kalsak Allah muhafaza,busbutun tedbirsiz de cikilmaz sanirim.
Icim rahat etti en azindan,2sini de yasli komsuma verecegim.

diyorlar ya herkes kendi ohal'ini ilan etsin. ama herkes eşit şartlarda yaşamıyor ki. misal benim işim evden çalışmaya uygun ve gerçekten her gün normal mesaim gibi sadece evde çalışıyorum. maaşla ilgili sıkıntımız yok. zaten çok büyük, kurumsal bir firma. üretim de durmadı ama vardiyalara bölündü. belirli saatlerde min kişi ile işleri aksatmadan götürüyorlar.
ama herkes bu koşullara sahip mi ?
bir arkadaşım ikitelli organizede çalışıyor ve patronu kız bulgaristandan geldiği halde 14 gün karantinaya izin vermedi. işten atılma, parasız kalma lüksü yoktu ve gitti.
kendini ne kadar korusa da insanız, bir anlık boşlukla bir sürü insana bulaştırabiliriz.
devlet koşulları sağlayıp maddi refah vermediği sürece zor, gerçekten zor. ama sokağa çıkma yasağı olmadan önünü almak bence hepsinden zor.

Bunun yobazı falan kalmamış. Aynı kaşıktan su içmek demek toplu intihar demektir.
Bunu yaptıran akla sen ne isim verirsin
Aynı tastan su içmek camiye gidip topluca dua etmek türbe demiri yalamak
Kıl kaynatıp içmek inek idrarı içmek
Ben bu gruba isim bulamıyorum

Harfi harfiye dediklerine katılıyorum hala gündemi kanal istanbul olanlar var.. Ya coronadan öleceğiz ya açlıktan ve hiç bir suçumuz yokken

Kızmak ayrı bir şey, sağlık yardımı almaya hakkı yok demek başka bir şey. Sigara içen insanların nasıl bir ruh hali içinde sigara içtiklerini bilemeyiz. ama sizin gibi düşünen insanların nasıl bir ruh hali ile kimin sağlık hizmeti almaya hakkı olup olmadığı konusunda değerlendirmeler yaptığı da bir muamma. Düşünce özgürlüğü hak ise ben de sizin gibi düşünen insanların sağlık hizmeti sektöründe yer almaya hakkı olmadığını düşünüyorum.

Çok tatlısınız valla . Benim yıllar önce yaşlı babam da hastanede yatarken biraz inatlaştığı bir çalışan ona kaba davranmış hatta küfür argo arası bir laf söylemişti. "Şikayet edelim onu" dediğimde babam da "boşver deşarj oluyor"demişti :)

sokaga cikma yasagi demek ise gitmeyen herkesin ihtiyacinin karsilanmasi demek olmuyor mu? bunu karsilayamazlarsa insanlarin durumu ne olacak ise gidenlerden ziyade gezip tozanlar icin birsey yapilsa izin belgesi verilse ise gidenlere en azindan
+1 kesinlikle!

Sizden rica ediyorum eccük mantıklı düşünün
Ülkemiz ekonomik açıdan yetersiz
Ama şuan bunu niye yapmadılar demenın manası yok bu saatten sonra imkansız

Bu yuzden bazı önlemler yok
Ondan dolayı alınan her önlemi türkiye koşullarında değerlendirin

Vallaha param olsa devlete bağışlayacam
Ama o da ben de yok

Mevcut duruma göre iyi önlemler alıyoruz
Herkes kendi evinde kendini korusun dkkdd her gun kontrol yapacam eller kıyafetler yıkandı mı diye

Virüs ilk Türkiye’ye geldiğinde enfeksiyon hastalıkları profesörü dinlemiştim. Kadın diyoki karantina hasta insandan diğer insanları korur. Ama hasta olan insanı korumaz. Tek başına olmak,korkmak,sıkılmak,karantinadaki pis ortam zaten hasta olan bi insanı ölüme götürüyor. Psikolojik olarak kötü etkilendiği için vücudu iyileşmeye müsade etmiyor. Bana çok mantıklı gelmişti. Kanser hastaları için hep derler ya en güzel ilaç mutlu olmak diye. İlaç takviyesinden bahsetmiyorum tabiki bu durumda onlar tabiki iyileşme olsun diye varlar. Ama moralde inanılmaz önemli böyle durumlarda. Şimdi hepimiz bu virüs çok öldürücü ya ölürsek ya sevdiklerimiz ölürse diye panik ve korku halindeyiz. Morallerimiz bozuk. En ufak bi hastalık belirtisini buna yoruyoruz. Belki cidden basit bi şekilde atlatacakken moral bozukluğuyla “ben zaten hastalığı kaptım,kurtulma ihtimalim yok”diye düşünerek belki kendimizi daha kötü duruma düşürcez. Geçen gün burda felaket haberleri paylaşanlar oldu doğruluğu asla kesin olmadan. Hatta herkes tepki gösterdi böyle şeyler paylaşmayın diye. O gün en son onları okuyarak uyudum. Gece nefes alamıyorum diye uyandım 2 kere. Kalkıp camları filan açtık. Kimsenin hakkı yok insan psikolojisini bu kadar etkilemeye. İlk ölümler çıktığı zamanda gece siren sesi gibi bişey geldi ben ne sandım biliyo musunuz ? Aha İsrafil sûr üflüyor hepimiz ölcez artık dünyanın sonu geldi dedim. Sabah güldük filan tabi ama ben baya bunu düşünerek yataktan kalkıp sesi dinledim bakayım üfledi mi cidden diye. Aslında psikolojilerimiz ne kadar bozuldu bu süreçte. Allahtan dünya tatlısı bi oğlum var bol bol güldüren. Ona her güldüğümde içimden kızım sende böyle bi çocuk varken,bu kadar neşe veriyoken sana hiç bişey olmaz diyorum. Allah ayırmasın birbirimizden. Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın inşallah. Atlatcaz bunu da. Yeri gelecek kayıplarla atlatcaz yapcak bişey yok. Hayatın akışı bu şekilde. Ölüm hep var geldiyse gelmiştir. Psikolojimizi iyi tutalım yeterki lütfen. Çoğu şeyden daha önemli şu an.

Geçmiş olsun. Alabalık yağı alabilirsen içine 1’er bardak zeytinyağı ve elmayağı sirkesi karıştırıp ağrıyan yerine sür. Günde 2 kere yapsan yeter. Ovmadan sadece süreceksin.

....
Dünkü mesajım.
bugün hastaneye gitmek yerine holter kendim çıkardım. Evden birine teslim edeceğim o götürecek.( zaten hastanede işi olan birisi )
Karantinaya devam.
ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz.
holterimizi kendimiz çıkartıyoruz.
elimizden de her iş geliyor.
...

o denge kurulmali yoksa sokaga çıkıldıkça hasta artacak ilac masrafi çoğalacak pislik cin utanmadan ilaca para istiyo allah belalarini versin

biz vergilerinde vergisini öderken kimse halki turkiye kosullarinda değerlendirmedi.
asgari ücret hesaplarken türkiye kosullarini kim düşündu?
memleket yangin yeriyken kanal istanbul projesi ihalesi yapanlar türkiyenin icinde bulunduğu koşullari düsünuyorlar mi?
neden hep biz dusunuyoruz?
deprem oluyor 10 tl yardim kampanyasi sel oluyor 20 tl yardim kampanyasi herşey zaten milletin sirtinda e vergiler nerde ozaman nereye gitti vergiler ?
ben en çok bu sürecin ardini merak ediyorum.
ucretsiz izine ayrilan onca insanin evine alabildigi 3 5 gida bitince cebinde parasi kalmayinca evine ekmek alamayinca ne olacak cok merak ediyorum.

Düşünmemekte özgürsünüz ama en buyuk zararı kendinize verırsınız
Peki düşündünüz
Ne yapabılırsın
Bir şey yapabılır mısınız
Ancak seçimler de kendi oyunuzu kullanabılırsınız

Demokrasi bazen acı bir gerçektir
Siyasete girmeyelim

Ama yapacak bir şey yok sizi anlıyorum

o denge kurulmali yoksa sokaga çıkıldıkça hasta artacak ilac masrafi çoğalacak pislik cin utanmadan ilaca para istiyo allah belalarini versin

bazı sektörler çalışmak zorunda. sağlık çalışanları yada bizim gibi ilaç sektörü çalışanları. neticede rutin ilaç kullanması gereken milyonlarca hasta var. o ilaçlar onlar için üretilmeye devam etmeli.
ama bu insanların işe gidip üretmesi için çıkması elzem olmayanlar burunlarını bile çıkarmamalı bana göre.
başka bir başlıkta bir arkadaş, kimsenin olmadığı açık alanlara 2-3 kişi gidin gibi bir yorum yaptı.
allah aşkına ben istanbulda öyle bir alan bilmiyorum.
varsa da çoğumuzun evlerine gayet uzak.
keza geçen haftasonu bu düşünceyle herkes belgrad a akın etmişti.
ne oldu ? vaka sayıları artmaya, patlamaya devam.
oysa yukarıda anlattığım durumu da düşünmek lazım.
sana yada sevdiklerine gerekli olan bir ilaç piyasaya çıkamama noktasına gelirse, corona dan değil ama başka hastalıktan ölüm var.

ben bu konuda her seyi hep kötüye yordum asla iyi veya pozitif olamadim cok denedim ama uyuyunca dişimi sıkmaya başladım pozitif olayim dusunmeyeyim dedim kendi karantinami aldım surekli c vitamini asla yemedigim seyleri yeyip bagisiklik kazanmaya calistim ama yapamiyorum ailemde saglik calisani var ve esim isten zorunlu izne ayrildi cunku calistigi yerde corolani biri varmis ve soylememisler ya saka gibi gun boyunca calistirdilar sonra kimseye bir sey soylemeden postalandilar sonra maille bildirdiler boyle bir durumun icinde asla pozitif kalamiyorum ama en kotu dusunup ona gore davranmamiz gerekiyor diye dusunuyorum.Evet sagligim etkileniyor ama ne kadar engellesemde gece iki gram uyuyunca panik atak kapliyor bedenimi

Ben de dün akşam börek yaptım fırına verdim. Bir de havuç doğrayıp derin dondurucuya atacaktım. Koltukta bir 5 dakika dinlenirken içim geçmiş o an rüya görmüşüm oturduğum yerde öldüm diye. Öldüm sandım "eyvah fırında börek vardı ve daha havuç doğrayacaktım" diye sıçrayarak kendime geldim

arkadasim biz zaten yapacagimizi yapmisiz dunya vergi odemisiz daha ne yapalim?
bak bu olay depremden sonraki turkiye nin basina gelmis ilk büyük afet ve para yok.
insanlar parasizliktan ac kalmaya baslayinca basinin caresine nasil bakacak bunu hiç düşündunuz mu?
kendi ohallerini nasil yaratacaklar sizce?
insanlari aclikla sinarlarsa ortalikta neler olacaginin bilincindesinizdir bence.
secimler icinde yazacak bir cevabim var ama siyasete girmeyecegim.
ben odedigim okadar vergiyle issiz kalan maas alamayacak insanlara ekmek gitsin istiyorum.
kimsenin annesi babasi cocugu ac kalmasin istiyorum.
benim tuzum kuru arkadaşım ama tuzum kuru diyerek başka insanlari gormezden gelip turkiye şartlari diyemiyorum.
daha dun bir arkadasim yazdi 10 gundur ucretsiz izinde 5 gunluk parasi cebinde ya var ya yok ne yapacak?
sandiga daha cok var sandik sonraki is yani.

bu hisler de malesef bağışıklık sistemini zayıflatıyor. çok zor olduğunu biliyorum. ama pozitif olmak direncimizi de arttıracak. belki böyle düşünüp biraz rahatlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…