- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.724
- 108
18 yıldır başımızda olan hükümet kenara bir lira bile ihtiyat akçesi koyamadığı gibi olanı da hazineye devretti. Duble yol köprü yeriz kanal istanbul içeriz artık.Biz ekonomik şartlardan dolayı bu yasağı getiremiyoruz onlar ise tedbirsizlikten getirmedi. Gerçekçi bakarsak bu gidişat ile onlardan beter hale gelmememezin için tek bir neden yok
Bilmiyorum ama,ornegin bir doktora gitmek zorunda kalsak Allah muhafaza,busbutun tedbirsiz de cikilmaz sanirim.maske dikmenin faydasi var mi? virus zaten cok kucuk. n95 maske kullanin yalnizca diyorlardi simdi evde dikilen delikleri hic de nano boyutlarda olmayan maskeleri tavsiye etmeye basladilar. ben anlayamadim. faydali mi? oyleyse ben de dikeyim aileme
sokağa çıkma yasağı ilan edilmediği sürece bu süreç uzayacak her geçen gün kötüleşerek.
bireysel korunma diyorsunuz bu şartlara dayanabilmeyi ne kadar sürdürebileceğiz
misal eylül ayına kadar böyle yaşayacak gücünüz var mı?
Bunu yaptıran akla sen ne isim verirsinBunun yobazı falan kalmamış. Aynı kaşıktan su içmek demek toplu intihar demektir.
Harfi harfiye dediklerine katılıyorum hala gündemi kanal istanbul olanlar var.. Ya coronadan öleceğiz ya açlıktan ve hiç bir suçumuz yokken18 yıldır başımızda olan hükümet kenara bir lira bile ihtiyat akçesi koyamadığı gibi olanı da hazineye devretti. Duble yol köprü yeriz kanal istanbul içeriz artık.
Onlarca vergi verdik verginin vergisini verdik ne yaptılar ? Bunca zaman biz devlete baktık sıra devletin bize bakmasına geldi. İşsizlere evsizlere yoksullara bakmak zorunda. Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir.
Ekonomik mesele hükümetin sorunu. Onların tuzu kuru oturuken bunun faturasını halk canı ile ödemek zorunda değil.
Kızmak ayrı bir şey, sağlık yardımı almaya hakkı yok demek başka bir şey. Sigara içen insanların nasıl bir ruh hali içinde sigara içtiklerini bilemeyiz. ama sizin gibi düşünen insanların nasıl bir ruh hali ile kimin sağlık hizmeti almaya hakkı olup olmadığı konusunda değerlendirmeler yaptığı da bir muamma. Düşünce özgürlüğü hak ise ben de sizin gibi düşünen insanların sağlık hizmeti sektöründe yer almaya hakkı olmadığını düşünüyorum.Bence bu durumdan dolayı sigara içtiği için hak ediyora getiriyor görümceniz. Ama mutsuz olduğu İçin içiyor demiş. Çok bi şey anlamadım. Ama doğru değil söylediği. Ayrıca bende çok kızıyorum KOAH olup sigara içenlere. Ve bu insanların sağlık yardımı Hakkı olduğunu bile düşünmüyorum
Çok tatlısınız vallaHiç aklıma gelmedi, zaten insan sokakta gergin oluyor. Onlara da üzüldüm, tulum filan giymişler, her yeri brandalarla kapatmışlar. Tüm gün hastalarla uğraşıyorlar. Bana gıcık oldu galiba çalışan kişi. Ne diyeyim, umarım bana kötü davranınca siniri biraz azalmıştır da diğer gelenlere minnoş davranır, bari o işe yarayayım da durduk yere kovalanmış olmayayım
+1 kesinlikle!sokaga cikma yasagi demek ise gitmeyen herkesin ihtiyacinin karsilanmasi demek olmuyor mu? bunu karsilayamazlarsa insanlarin durumu ne olacak ise gidenlerden ziyade gezip tozanlar icin birsey yapilsa izin belgesi verilse ise gidenlere en azindan
Virüs ilk Türkiye’ye geldiğinde enfeksiyon hastalıkları profesörü dinlemiştim. Kadın diyoki karantina hasta insandan diğer insanları korur. Ama hasta olan insanı korumaz. Tek başına olmak,korkmak,sıkılmak,karantinadaki pis ortam zaten hasta olan bi insanı ölüme götürüyor. Psikolojik olarak kötü etkilendiği için vücudu iyileşmeye müsade etmiyor. Bana çok mantıklı gelmişti. Kanser hastaları için hep derler ya en güzel ilaç mutlu olmak diye. İlaç takviyesinden bahsetmiyorum tabiki bu durumda onlar tabiki iyileşme olsun diye varlar. Ama moralde inanılmaz önemli böyle durumlarda. Şimdi hepimiz bu virüs çok öldürücü ya ölürsek ya sevdiklerimiz ölürse diye panik ve korku halindeyiz. Morallerimiz bozuk. En ufak bi hastalık belirtisini buna yoruyoruz. Belki cidden basit bi şekilde atlatacakken moral bozukluğuyla “ben zaten hastalığı kaptım,kurtulma ihtimalim yok”diye düşünerek belki kendimizi daha kötü duruma düşürcez. Geçen gün burda felaket haberleri paylaşanlar oldu doğruluğu asla kesin olmadan. Hatta herkes tepki gösterdi böyle şeyler paylaşmayın diye. O gün en son onları okuyarak uyudum. Gece nefes alamıyorum diye uyandım 2 kere. Kalkıp camları filan açtık. Kimsenin hakkı yok insan psikolojisini bu kadar etkilemeye. İlk ölümler çıktığı zamanda gece siren sesi gibi bişey geldi ben ne sandım biliyo musunuz ? Aha İsrafil sûr üflüyor hepimiz ölcez artık dünyanın sonu geldi dedim. Sabah güldük filan tabi ama ben baya bunu düşünerek yataktan kalkıp sesi dinledim bakayım üfledi mi cidden diye. Aslında psikolojilerimiz ne kadar bozuldu bu süreçte. Allahtan dünya tatlısı bi oğlum var bol bol güldüren. Ona her güldüğümde içimden kızım sende böyle bi çocuk varken,bu kadar neşe veriyoken sana hiç bişey olmaz diyorum. Allah ayırmasın birbirimizden. Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın inşallah. Atlatcaz bunu da. Yeri gelecek kayıplarla atlatcaz yapcak bişey yok. Hayatın akışı bu şekilde. Ölüm hep var geldiyse gelmiştir. Psikolojimizi iyi tutalım yeterki lütfen. Çoğu şeyden daha önemli şu an.Sokağa cikma yasaği belki bulaşma ihtimalini düşürür ,belki ölümler az olur .
Ama onunda bir başka yüzü var.
Çinde ve başka ülkelerde görünen insanlar evde şiddet görmeye başliyor.
Özellikle kadinlar ve çocuklar ve hatta yaşlilar bundan maruz .
Psikolojik rahatsizliklar çoğaliyor ,intihar sayisi yükseliyor .
Bilmem artik ileride hangisi daha faydali.
Bende bu başlık Altında yazayım. Okuyan olursa lütfen cevap bekliyorum. Dün şiddetli bel ağrım oldu. Bel mi kalça mı kestiremiyorum çünkü geniş bir alan. Hiç bir şekilde eğilemiyorum. Biraz uyuyunca geçer sandım ama tam tersi daha kötü oldu. Yürürken sıkıntı yok ama oturup kalkarken, eğilirken çok şiddetli ağrım oluyor. Minimum bile eğilemiyorum.
iki küçük bebeğim var biri 26 aylık biri 6 aylık. Evdeyim şu an ücretsiz izinde. Hastaneye gitmeli miyim? Durumum ne olur bilmiyorum Ama hiç geçecek gibi durmuyor. Çünkü çok şiddetli. Şu dönemde hastaneye gitmeyi asla düşünmüyorum ama evde çok zorlanıyorum. Eşim işe gittiğinde bu ağrıyla nasıl çocuklarla ilgileneceğim bilmiyorum. Annemler yakında oturuyor söylesem hemen gelir ama şu ev izolasyonunu bozmamak İçin söylemiyorum durumumu. Siz olsanız ne yaparsınız? Bu ağrıyla nasıl başa çıkarım bilmiyorum kafam çok karışık. Çok üzgünüm.
Dünkü mesajım.Hastaneden geliyorum. Sabah kalbim sıkıştı. Ölçtüm , 155 nabız. Geçen hafta üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiştim. İki gündür iyiydim. Bugün Ateş ve kalp sıkıntısı oldu birden. Çok zorlandım. Hastanelerden çok korkuyorum şu anda ama mecbur gittim. ( pişmanım gitmeseydim keşke diyorum )
Kronik ağır hastayım. Ateşim geçen hafta 40 38 arasında seyretti. Ben hep kronik hastalıktan enfeksiyona bu kadar reaksiyon verdi dedim.
neyse çok hastayım mecburen gittim özel hastane , tanıdık aracılığı bir kalp doktoruna. Prof
ben Corona testi yaptırmak istemiyorum. Adam gelir gelmez tuhaf blr şekilde ben şikayetlerimi anlatmaya başladım Corona dedi. Şimdi uzun anlatmıyorum ama resmen dalga geçiyor. Evhamlı teyze muamelesi yapmaya çalışıyor. Zaten hastayım.seninle mi uğraşacağım.
dedim korona testi istemiyorum zaten.( gerçekten istemiyorum. ) Benim kronik hastalıklarım var Ateş sorunum hep var. Ben sabah kalbim çok sıkıştığı için geldim. O da enfeksiyon yüzünden lupus yapıyor bunu dedim.
ki kronik hastalıklarımı başta söyledim.
Ondan sonra doktor kendine geldi biraz.
Bu Türkiye’de yaşayacağınız klasik muayene deneyimi. Yıllardır biliyorum. Şikayetlerimizi bile doğru düzgün dinlemezler.
neyse kan testi
Kalp grafisi
Kalp ultrason
Efor testi ( romatizmam var vermedim çok yorgunum belki yarın )
Blr de holter takıldı ( telefon elimde hala)
Akciğer röntgeni
Çok yoruldum. Mecbur kalmasaydım gitmezdim. Heryer Corona. Neyse ölçümler yapıldı en azından. Ama mecbur kalmadığınız sürece gitmeyin.
herkese teşekkür ettim tabiki hemşirelere doktorlara. Sürekli dua ediyorum o ayrı. Kendilerini tehlikeye atıyorlar halk için.
Ama teşhis koyma sistemimiz aynı ve hala çökük. Corona falan olduğunuzu düşünürseniz size böyle davranan kişileri ciddiye almayın. Başka doktorlara gidin onlardan yardım isteyin
Umarım hastaneden korona kapmamışımdır. Yarın holter için yine gideceğim.
o denge kurulmali yoksa sokaga çıkıldıkça hasta artacak ilac masrafi çoğalacak pislik cin utanmadan ilaca para istiyo allah belalarini versingeçen gün çin'den 5 milyar dolar borç aldık. o para önce sağlık için mi haracanacak sokağa çıkma yasağı olursa halk için mi ?
sokağa çıkma yasağında da haftada 1 market izni var ama alışveriş yapacak para olmadıktan sonra nolacak
biz vergilerinde vergisini öderken kimse halki turkiye kosullarinda değerlendirmedi.Sizden rica ediyorum eccük mantıklı düşünün
Ülkemiz ekonomik açıdan yetersiz
Ama şuan bunu niye yapmadılar demenın manası yok bu saatten sonra imkansız
Bu yuzden bazı önlemler yok
Ondan dolayı alınan her önlemi türkiye koşullarında değerlendirin
Vallaha param olsa devlete bağışlayacam
Ama o da ben de yok
Mevcut duruma göre iyi önlemler alıyoruz
Herkes kendi evinde kendini korusun dkkdd her gun kontrol yapacam eller kıyafetler yıkandı mı diye
Düşünmemekte özgürsünüz ama en buyuk zararı kendinize verırsınızbiz vergilerinde vergisini öderken kimse halki turkiye kosullarinda değerlendirmedi.
asgari ücret hesaplarken türkiye kosullarini kim düşündu?
memleket yangin yeriyken kanal istanbul projesi ihalesi yapanlar türkiyenin icinde bulunduğu koşullari düsünuyorlar mi?
neden hep biz dusunuyoruz?
deprem oluyor 10 tl yardim kampanyasi sel oluyor 20 tl yardim kampanyasi herşey zaten milletin sirtinda e vergiler nerde ozaman nereye gitti vergiler ?
ben en çok bu sürecin ardini merak ediyorum.
ucretsiz izine ayrilan onca insanin evine alabildigi 3 5 gida bitince cebinde parasi kalmayinca evine ekmek alamayinca ne olacak cok merak ediyorum.
o denge kurulmali yoksa sokaga çıkıldıkça hasta artacak ilac masrafi çoğalacak pislik cin utanmadan ilaca para istiyo allah belalarini versin
ben bu konuda her seyi hep kötüye yordum asla iyi veya pozitif olamadim cok denedim ama uyuyunca dişimi sıkmaya başladım pozitif olayim dusunmeyeyim dedim kendi karantinami aldım surekli c vitamini asla yemedigim seyleri yeyip bagisiklik kazanmaya calistim ama yapamiyorum ailemde saglik calisani var ve esim isten zorunlu izne ayrildi cunku calistigi yerde corolani biri varmis ve soylememisler ya saka gibi gun boyunca calistirdilar sonra kimseye bir sey soylemeden postalandilar sonra maille bildirdiler boyle bir durumun icinde asla pozitif kalamiyorum ama en kotu dusunup ona gore davranmamiz gerekiyor diye dusunuyorum.Evet sagligim etkileniyor ama ne kadar engellesemde gece iki gram uyuyunca panik atak kapliyor bedenimiVirüs ilk Türkiye’ye geldiğinde enfeksiyon hastalıkları profesörü dinlemiştim. Kadın diyoki karantina hasta insandan diğer insanları korur. Ama hasta olan insanı korumaz. Tek başına olmak,korkmak,sıkılmak,karantinadaki pis ortam zaten hasta olan bi insanı ölüme götürüyor. Psikolojik olarak kötü etkilendiği için vücudu iyileşmeye müsade etmiyor. Bana çok mantıklı gelmişti. Kanser hastaları için hep derler ya en güzel ilaç mutlu olmak diye. İlaç takviyesinden bahsetmiyorum tabiki bu durumda onlar tabiki iyileşme olsun diye varlar. Ama moralde inanılmaz önemli böyle durumlarda. Şimdi hepimiz bu virüs çok öldürücü ya ölürsek ya sevdiklerimiz ölürse diye panik ve korku halindeyiz. Morallerimiz bozuk. En ufak bi hastalık belirtisini buna yoruyoruz. Belki cidden basit bi şekilde atlatacakken moral bozukluğuyla “ben zaten hastalığı kaptım,kurtulma ihtimalim yok”diye düşünerek belki kendimizi daha kötü duruma düşürcez. Geçen gün burda felaket haberleri paylaşanlar oldu doğruluğu asla kesin olmadan. Hatta herkes tepki gösterdi böyle şeyler paylaşmayın diye. O gün en son onları okuyarak uyudum. Gece nefes alamıyorum diye uyandım 2 kere. Kalkıp camları filan açtık. Kimsenin hakkı yok insan psikolojisini bu kadar etkilemeye. İlk ölümler çıktığı zamanda gece siren sesi gibi bişey geldi ben ne sandım biliyo musunuz ? Aha İsrafil sûr üflüyor hepimiz ölcez artık dünyanın sonu geldi dedim. Sabah güldük filan tabi ama ben baya bunu düşünerek yataktan kalkıp sesi dinledim bakayım üfledi mi cidden diye. Aslında psikolojilerimiz ne kadar bozuldu bu süreçte. Allahtan dünya tatlısı bi oğlum var bol bol güldüren. Ona her güldüğümde içimden kızım sende böyle bi çocuk varken,bu kadar neşe veriyoken sana hiç bişey olmaz diyorum. Allah ayırmasın birbirimizden. Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın inşallah. Atlatcaz bunu da. Yeri gelecek kayıplarla atlatcaz yapcak bişey yok. Hayatın akışı bu şekilde. Ölüm hep var geldiyse gelmiştir. Psikolojimizi iyi tutalım yeterki lütfen. Çoğu şeyden daha önemli şu an.
Ben de dün akşam börek yaptım fırına verdim. Bir de havuç doğrayıp derin dondurucuya atacaktım. Koltukta bir 5 dakika dinlenirken içim geçmiş o an rüya görmüşüm oturduğum yerde öldüm diye. Öldüm sandım "eyvah fırında börek vardı ve daha havuç doğrayacaktım" diye sıçrayarak kendime geldimVirüs ilk Türkiye’ye geldiğinde enfeksiyon hastalıkları profesörü dinlemiştim. Kadın diyoki karantina hasta insandan diğer insanları korur. Ama hasta olan insanı korumaz. Tek başına olmak,korkmak,sıkılmak,karantinadaki pis ortam zaten hasta olan bi insanı ölüme götürüyor. Psikolojik olarak kötü etkilendiği için vücudu iyileşmeye müsade etmiyor. Bana çok mantıklı gelmişti. Kanser hastaları için hep derler ya en güzel ilaç mutlu olmak diye. İlaç takviyesinden bahsetmiyorum tabiki bu durumda onlar tabiki iyileşme olsun diye varlar. Ama moralde inanılmaz önemli böyle durumlarda. Şimdi hepimiz bu virüs çok öldürücü ya ölürsek ya sevdiklerimiz ölürse diye panik ve korku halindeyiz. Morallerimiz bozuk. En ufak bi hastalık belirtisini buna yoruyoruz. Belki cidden basit bi şekilde atlatacakken moral bozukluğuyla “ben zaten hastalığı kaptım,kurtulma ihtimalim yok”diye düşünerek belki kendimizi daha kötü duruma düşürcez. Geçen gün burda felaket haberleri paylaşanlar oldu doğruluğu asla kesin olmadan. Hatta herkes tepki gösterdi böyle şeyler paylaşmayın diye. O gün en son onları okuyarak uyudum. Gece nefes alamıyorum diye uyandım 2 kere. Kalkıp camları filan açtık. Kimsenin hakkı yok insan psikolojisini bu kadar etkilemeye. İlk ölümler çıktığı zamanda gece siren sesi gibi bişey geldi ben ne sandım biliyo musunuz ? Aha İsrafil sûr üflüyor hepimiz ölcez artık dünyanın sonu geldi dedim. Sabah güldük filan tabi ama ben baya bunu düşünerek yataktan kalkıp sesi dinledim bakayım üfledi mi cidden diye. Aslında psikolojilerimiz ne kadar bozuldu bu süreçte. Allahtan dünya tatlısı bi oğlum var bol bol güldüren. Ona her güldüğümde içimden kızım sende böyle bi çocuk varken,bu kadar neşe veriyoken sana hiç bişey olmaz diyorum. Allah ayırmasın birbirimizden. Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın inşallah. Atlatcaz bunu da. Yeri gelecek kayıplarla atlatcaz yapcak bişey yok. Hayatın akışı bu şekilde. Ölüm hep var geldiyse gelmiştir. Psikolojimizi iyi tutalım yeterki lütfen. Çoğu şeyden daha önemli şu an.
arkadasim biz zaten yapacagimizi yapmisiz dunya vergi odemisiz daha ne yapalim?Düşünmemekte özgürsünüz ama en buyuk zararı kendinize verırsınız
Peki düşündünüz
Ne yapabılırsın
Bir şey yapabılır mısınız
Ancak seçimler de kendi oyunuzu kullanabılırsınız
Demokrasi bazen acı bir gerçektir
Siyasete girmeyelim
Ama yapacak bir şey yok sizi anlıyorum
ben bu konuda her seyi hep kötüye yordum asla iyi veya pozitif olamadim cok denedim ama uyuyunca dişimi sıkmaya başladım pozitif olayim dusunmeyeyim dedim kendi karantinami aldım surekli c vitamini asla yemedigim seyleri yeyip bagisiklik kazanmaya calistim ama yapamiyorum ailemde saglik calisani var ve esim isten zorunlu izne ayrildi cunku calistigi yerde corolani biri varmis ve soylememisler ya saka gibi gun boyunca calistirdilar sonra kimseye bir sey soylemeden postalandilar sonra maille bildirdiler boyle bir durumun icinde asla pozitif kalamiyorum ama en kotu dusunup ona gore davranmamiz gerekiyor diye dusunuyorum.Evet sagligim etkileniyor ama ne kadar engellesemde gece iki gram uyuyunca panik atak kapliyor bedenimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?