ne rahatsizliginiz varBende risk grubunda imisim dün öğrendim farkettim yani eşim sürekli ise gidip geliyor ne anlamı var eve tikilmamin !!!
Neymiş neymişçok merak etmekle birlikte yok yere ruhumu darlatmiyim diyorum.
Ece erkenle ilgili görüşüne bayıldım :))
Nerdeyse her şehirde var. İstanbul’da çıktığı anda kapılar kapanıp, uçuşlar iptal olmalıydı.Hangi şehirde olduğunu bir an evvel açıklamaları gerekiyor. Bunu bilmemiz lazım. Rabbim ulkemizi korusun. İnşaallah fazla yayılmaz
KOAH veya astım olup, sigara içmeye devam edip, sonra da sağlık hizmeti almak istemek, sağlık personeliyle dalga geçmektir. Keyfidir. Kimse kusura bakmasın. Ne psikolojiyle içiyormuş...
durumu daha acil olan insanlar İçin hak ihlali değil mi? Bakın benim bu dediğimi hekimler bile söylüyor. Akciğer kanseri adam, eşi KOAH hastası ve,kendisi kanser hastası ve akciğer kanseri olduğu halde eşinin yanında sigara içiyor. Eşi 80 yaşında ve şikayet bile edemiyordu kadıncağız. Ben dayanamıyorum beni hasta etti diyordu bizzat şahidim. Bu insanın ne başkasını hasta etmeye, ne de boş yere tedavi olmaya Hakkı yok. Çok net. Bunu doktorlar da söylüyor. Bir gidin bakalım göğüs hastalıkları hastanesine. Koahım ama sigarayı bırakamıyorum deyin, sizi nasıl kapıdan gönderiyorlar görürsünüz. Gidip bir deneyin isterseniz. Sigara içiyorum ama acile geldim bana bir oksijen takın, rahatlayınca eve gidip tekrar içeceğim. Oh ne ala. Biraz bencil olmaktan vazgeçin. Bencil olacaksınız da zararı kendinize verin, çevrenize değil. Bu kişi babam bile olsa aynı şeyi düşünüyorum.
Bende risk grubunda imisim dün öğrendim farkettim yani eşim sürekli ise gidip geliyor ne anlamı var eve tikilmamin !!!
Eşim yeni sigarayı bıraktı. Bakın ona dedim ki akciğer hastası olursan sana sigara ikram eden arkadaşların sana refakat etsin ben gelmem dedim. Biraz katı yürekli gibi görünebilirim ama içmediğim, desteklemediğim bir zehir için, birlikte aynı hayatı paylaştığımız insanın hayatımızı mahvetmeye Hakkı yok. Küçük çocuklarımız var. Demek ki onları hiç düşünmüyorsun dedim. Babam akciğer kanserinden öldü. 1 yıl önce. 10 yıl önce bırakmıştı sigarayı. Tanı konuldu ve 6 ay tedavi teşhis süresi içinde, tedavisi bitmeden vefat etti. Eğer içmeye devam etseydi gerçekten yanında olmazdım. Madde bağımlılığı İçin de şunu söyleyebilirim, ağlayarak madde bırakmak isteyen, ama bırakamayan insanlar gördüm. Onları bunun dışında tutuyorumBu benin amcam.
75 yaşında.
Günde 1 paketten fazla sigara içiyor.
Akciğer kanseri.
Yengem 1 kere bile denememiş.
O da akciğer kanseri.
Amcamın simdi tek sebebi sigara olan bir damar hastalığı var
Dilim dilim kesiyorlar adamı.
Ayak başparmağı ile başladı.
Dayanılmaz ağrılar çekiyor
Reçeteli ilaçlar kullanıyor.
Ki o ilaçları yazan doktorlar bile kısıtlı.
Ve bilin bakalım ne yapıyor?
Fırsatını bulursa günde 1-2 de olsa sigara içiyor
Kendi evlatları artık onunla hastaneye gitmeyi reddediyor
Ben kendine hem yengeme bunu yapmaya devam ettiği için.
Babam götürüp getiriyordu bir süredir.
1 yıla yakındır durum bu.
Şimdi de hastaneye gidemiyor.
Evde acı çekmeye devam
Merhametli insanımdır aslında
Ama üzülmüyorum.
Intihar edecek insanin önünde durulmaz.
Ve bencede sağlık hakkindan yararlanmamalılar.
Teşekkür ederim. İki bebeğim var onlar uğraştırıyor. dün bir saat mutfakta ayakta kaldım ondan sonra oldu. Her zaman ayakta kalıyorum aslında. Napıcam bilmiyorum. Siyatik ağrısı olabilir diye düşünüyorum. Ters ve ani hareketler oluyor çocuklardan dolayı ama oturup kalkamayacak kadar şiddetli ağrım olmamıştı hiç.
Bu süreçte bence çok fazla beden gücü kullanıp kendimizi yormamalıyız. Çünkü düşünmekten çok fazla uykusuz kalıyoruz. Bu da bağışıklık sistemimizi etkiliyor.Ben de 1 hafta önce sizin gibi oldum. Mutfakta sandalyeye çık, in dolapları sildim. O gün ve ertesi gün kıpırdayamadım yerimdenkas gevşetici içtim rahatladım sonra hastaneye gitmeme gerek kalmadı ama bu süreç geçince gitmek lazım sanırım, sürekli sağ bacağımda uyuşmalar oluyor benim de. Çok geçmiş olsun.
Bu benin amcam.
75 yaşında.
Günde 1 paketten fazla sigara içiyor.
Akciğer kanseri.
Yengem 1 kere bile denememiş.
O da akciğer kanseri.
Amcamın simdi tek sebebi sigara olan bir damar hastalığı var
Dilim dilim kesiyorlar adamı.
Ayak başparmağı ile başladı.
Dayanılmaz ağrılar çekiyor
Reçeteli ilaçlar kullanıyor.
Ki o ilaçları yazan doktorlar bile kısıtlı.
Ve bilin bakalım ne yapıyor?
Fırsatını bulursa günde 1-2 de olsa sigara içiyor
Kendi evlatları artık onunla hastaneye gitmeyi reddediyor
Ben kendine hem yengeme bunu yapmaya devam ettiği için.
Babam götürüp getiriyordu bir süredir.
1 yıla yakındır durum bu.
Şimdi de hastaneye gidemiyor.
Evde acı çekmeye devam
Merhametli insanımdır aslında
Ama üzülmüyorum.
Intihar edecek insanin önünde durulmaz.
Ve bencede sağlık hakkindan yararlanmamalılar.
Dün eşim mecbur çıktı. Dediğiniz gibi yaptım adam bir şok. Telefonunu da ben temizledim. Dışarıdan gelen mikroplar sanki telefon ve Kumanda da. Öyle geriliyorum. Evde çocuk olunca bu ikiliyi de çok seviyor çocuklar.çok basit kapı önünde soyunup kıyafetlerini direk makineye atacak
soyunacak dediğim nedir biliyor musunuz ? Donuna kadar kapı önünde soyunacak !
oradan banyoya gidecek hiç bir yere dokunmadan.
Ayakkabılar asla evde ki ayakkabılığa konulmayacak eskiden olduğu gibi kapı önünde bırakılacak !
Bu süreçte bence çok fazla beden gücü kullanıp kendimizi yormamalıyız. Çünkü düşünmekten çok fazla uykusuz kalıyoruz. Bu da bağışıklık sistemimizi etkiliyor.
Kronik romatizma kemiklerde koronik iltihap ve odem var bazen ağrılarımdan oturamadigim oluyor :/ne rahatsizliginiz var
ne rahatsizliginiz var
Abi zaten işi gereği iş yerinde duş alıyor gelmeden maske zorunlu zaten normalde de maske takması gerekiyordu (madenci)çok basit kapı önünde soyunup kıyafetlerini direk makineye atacak
soyunacak dediğim nedir biliyor musunuz ? Donuna kadar kapı önünde soyunacak !
oradan banyoya gidecek hiç bir yere dokunmadan.
Ayakkabılar asla evde ki ayakkabılığa konulmayacak eskiden olduğu gibi kapı önünde bırakılacak !
Suan eskisehirde hamamyolunda polis bankta cekirdek citleyenleri dagitmaya calisiyor. Yarim akilli kadinim biride aman evde sikildik bee diye polise carliyor. Yeminle damardan korona vereceksin bunlara gorsun tersinden...
Kronik romatizma kemiklerde koronik iltihap ve odem var bazen ağrılarımdan oturamadigim oluyor :/
Abi zaten işi gereği iş yerinde duş alıyor gelmeden maske zorunlu zaten normalde de maske takması gerekiyordu (madenci)
Adam eve geldiginde sirkeli suyla gargara yapıyor ...hatta icior komple kolonya sıkıyor kendine ama ne bileyim bence dışardan tamamen irtibatı kesmek gerekiyor gibi geliyor bana ;/
İki -3 gündür servislerde mesafe kondu ama iş işten geçtikten sonra iş yerinde karantina da olan kişi var !
Bazı şirketler kendi iş yerlerine baraka koyup işçisini şirkette tutuyor yemek icme barındırma ..bu yapılabilir aslında ama her şirket çalışanını düşünmüyor maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?