bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Bu benin amcam.
75 yaşında.
Günde 1 paketten fazla sigara içiyor.
Akciğer kanseri.
Yengem 1 kere bile denememiş.
O da akciğer kanseri.
Amcamın simdi tek sebebi sigara olan bir damar hastalığı var
Dilim dilim kesiyorlar adamı.
Ayak başparmağı ile başladı.
Dayanılmaz ağrılar çekiyor
Reçeteli ilaçlar kullanıyor.
Ki o ilaçları yazan doktorlar bile kısıtlı.
Ve bilin bakalım ne yapıyor?
Fırsatını bulursa günde 1-2 de olsa sigara içiyor
Kendi evlatları artık onunla hastaneye gitmeyi reddediyor
Ben kendine hem yengeme bunu yapmaya devam ettiği için.
Babam götürüp getiriyordu bir süredir.
1 yıla yakındır durum bu.
Şimdi de hastaneye gidemiyor.
Evde acı çekmeye devam
Merhametli insanımdır aslında
Ama üzülmüyorum.
Intihar edecek insanin önünde durulmaz.
Ve bencede sağlık hakkindan yararlanmamalılar.

Çin gibi yasak gelmeden asla bitmez .. görüyoruz 7 den 70 e çoğu insan ortalıkta fink atıyÖr ... yasak gelmeden olmaz asla ..

Bende risk grubunda imisim dün öğrendim farkettim yani eşim sürekli ise gidip geliyor ne anlamı var eve tikilmamin !!!

çok basit kapı önünde soyunup kıyafetlerini direk makineye atacak

soyunacak dediğim nedir biliyor musunuz ? Donuna kadar kapı önünde soyunacak !

oradan banyoya gidecek hiç bir yere dokunmadan.

Ayakkabılar asla evde ki ayakkabılığa konulmayacak eskiden olduğu gibi kapı önünde bırakılacak !

Ekonomiden cok anlamam ama saglik her seyin basinda gelir. Sadece 14 gun herkesi eve hapsedip hasta olanlar belirlense ve karantinaya alinsa, tedavileri yapilsa, biz de daha fazla insana bulasmadan bu illetten kurtulsak, cok mu utopik olur? Kimde var, kimde yok belli degil. Igneyle kuyu kaziyoruz.

Eşim yeni sigarayı bıraktı. Bakın ona dedim ki akciğer hastası olursan sana sigara ikram eden arkadaşların sana refakat etsin ben gelmem dedim. Biraz katı yürekli gibi görünebilirim ama içmediğim, desteklemediğim bir zehir için, birlikte aynı hayatı paylaştığımız insanın hayatımızı mahvetmeye Hakkı yok. Küçük çocuklarımız var. Demek ki onları hiç düşünmüyorsun dedim. Babam akciğer kanserinden öldü. 1 yıl önce. 10 yıl önce bırakmıştı sigarayı. Tanı konuldu ve 6 ay tedavi teşhis süresi içinde, tedavisi bitmeden vefat etti. Eğer içmeye devam etseydi gerçekten yanında olmazdım. Madde bağımlılığı İçin de şunu söyleyebilirim, ağlayarak madde bırakmak isteyen, ama bırakamayan insanlar gördüm. Onları bunun dışında tutuyorum

Ben de 1 hafta önce sizin gibi oldum. Mutfakta sandalyeye çık, in dolapları sildim. O gün ve ertesi gün kıpırdayamadım yerimden kas gevşetici içtim rahatladım sonra hastaneye gitmeme gerek kalmadı ama bu süreç geçince gitmek lazım sanırım, sürekli sağ bacağımda uyuşmalar oluyor benim de. Çok geçmiş olsun.

Bu süreçte bence çok fazla beden gücü kullanıp kendimizi yormamalıyız. Çünkü düşünmekten çok fazla uykusuz kalıyoruz. Bu da bağışıklık sistemimizi etkiliyor.

babam !

1.5 ay önce son evre akciğer kanseri teşhisi kondu, ciğerden beyine metastaz var, kemo terapiyi biz ret ettik fakat beyin için ışın tedavisi aldırdık. Işın tedavisine girmeden önce doktor sigara içmemeli bu tür tedavilerde (oral ilaçların etkileri) ilaçlar kanda ki oksijen ile taşınmakta olup asla sigara içmemeli dediler.

Kendisine hasta olduğunu söylemedik ama kötü olduğunu hissetti !

ne yaptı sigarayı bıraktı mı ? Hayır

eskiden sigara içme diyorduk şimdi ayağa kalkıp sigara içerse mutlu oluyoruz. neden ayağa kalktı bizimle daha rahat iletişim kurdu diye.

dün akşam yemek yedi bizimle, yemeği bitti masada aldı eline bir sigara kardeşime dedim çıkmasın bahçeye yak burada içsin....

eskiden sigara içtiğinde üzülüyorduk dediğim gibi şimdi mutlu oluyoruz...

biz sağlık hizmetlerinden yararlanmayı ret ettik zaten...

Dün eşim mecbur çıktı. Dediğiniz gibi yaptım adam bir şok. Telefonunu da ben temizledim. Dışarıdan gelen mikroplar sanki telefon ve Kumanda da. Öyle geriliyorum. Evde çocuk olunca bu ikiliyi de çok seviyor çocuklar.

Bu süreçte bence çok fazla beden gücü kullanıp kendimizi yormamalıyız. Çünkü düşünmekten çok fazla uykusuz kalıyoruz. Bu da bağışıklık sistemimizi etkiliyor.

Evet muhtemelen öyle. Daha önce böyle bir ağrı olmamıştı hiç belimde ya nefes alırken çığlık atasım geliyordu. ama daha önce ortopedik bir rahatsızlıktan ötürü doktorun verdiği ilaçtan alınca direkt rahatladım. Pek yormamak lazım kendimizi

ne rahatsizliginiz var
Kronik romatizma kemiklerde koronik iltihap ve odem var bazen ağrılarımdan oturamadigim oluyor :/
ne rahatsizliginiz var
Abi zaten işi gereği iş yerinde duş alıyor gelmeden maske zorunlu zaten normalde de maske takması gerekiyordu (madenci)

Adam eve geldiginde sirkeli suyla gargara yapıyor ...hatta icior komple kolonya sıkıyor kendine ama ne bileyim bence dışardan tamamen irtibatı kesmek gerekiyor gibi geliyor bana ;/

İki -3 gündür servislerde mesafe kondu ama iş işten geçtikten sonra iş yerinde karantina da olan kişi var !

Bazı şirketler kendi iş yerlerine baraka koyup işçisini şirkette tutuyor yemek icme barındırma ..bu yapılabilir aslında ama her şirket çalışanını düşünmüyor maalesef

Suan eskisehirde hamamyolunda polis bankta cekirdek citleyenleri dagitmaya calisiyor. Yarim akilli kadinim biride aman evde sikildik bee diye polise carliyor. Yeminle damardan korona vereceksin bunlara gorsun tersinden...

abla corona damardan bulaşmıyor : ))))))))))

Oy kullanamadim cunku sagligimiz icin sokaga cikma yasagi olsun istiyorum ama
Isyerleri ucretsiz izin verdiginde evde ne yiyip ne icecegiz, faturalarimizi kim odeyecek diye dusununce isin icinden cikamiyorum
Ozel sektor evde oturana maas odemez bu boyle ...

abla biz başka şeylerden bahsediyoruz dışarıda taktığı maskeden bize ne ?

benim derdim eve girerken steril olması

Sokağa çıkma yasağı olsun evet devlet desteklemeli yoksa durumu iyi olan hayatta kalır elektrik su doğalgaz alınmasın gidisatimiz hiç iyi görünmüyor Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…