bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
bu durum annemde de var bagisiklik baskilayici ilaclar kullaniliyor bildigim kadariyla

doğrusu bu bende dün kargo almaya gittim, döndüğümde bu dediklerimi yaptım. hatta kargo poşetlerini dahi dışarıda açtım.

babamı bu hastalıktan kaybettiğim için sizi çok iyi anlıyorum. babam uzun süre önce bırakmıştı sigarayı ama, yarattığı tahribat maalesef kalıcı oldu.

Annemi 4.evre akciğer kanserinden şüphelenerek hastaneye yatırdılar, biyopsi yapılabilmesi için. Ama hastalık o kadar ilerledi ki fırsat olmadı. Annem çok sigara içerdi, 30 sene sigara içmiş bir kadındı. Hiç sigarayı bırakmayı düşünmedi, yapamam dedi. Hastanedeyken çok stres oluyordu panik oluyordu, akrabamız gel seni sigaraya çıkartalım dedi gülsün diye. Annem "yok buradan çıkarsam bir daha ağzıma sürmeyeceğim sigara" dedi ama çok geç olmuştu maalesef.

Keşke sağlığın kıymetini kaybedince anlamasak ama olmuyor işte.

Hangi şehirde olduğunu bir an evvel açıklamaları gerekiyor. Bunu bilmemiz lazım. Rabbim ulkemizi korusun. İnşaallah fazla yayılmaz
Ben bu konuda kesinlikle katılmıyorum. Çünkü eğer açıklama gelirse oradakiler kaçmaya calisicak bu daha kötü düşünün bi şehirde var yada bi kaç şehirde oradaki 1 kişi bile pozitif olup oradan başka şehire gittiğini düşünürsek bu daha tehlikeli bu benim fikrim. Yani açıklamasın nerede olduğu ama tedbirler çoğalsın isterim

az once okudum 7 kisinden 6 si farketmiyormus korona virusunu hafif soguk alginligi olarak nitelendiriyormus ve bu kisiler tasiyiciymis soguk alginligi yuzunden hastaneye gidenleri atesin yoksa eve gonderiyorlar eger gercekten tasiyiciysa ne olcak peki

abla biz başka şeylerden bahsediyoruz dışarıda taktığı maskeden bize ne ?

benim derdim eve girerken steril olması
Steril olmak için elinden geleni yapıyor da benim anlatmak istediğimde iş yerinde 8 saat çalışma var bu 8 saat içinde virüs u almış olabilir

Şöyle söyleyeyim 4-12 vardiya için evden 2 de çıkıp gece 1 buçukta eve giriyor bu süre zarfında o adam çoktan kapmış olabilir virüsu

o burnundan girdikten sonra istediği kadar üstünü başını değiştirsin işe yaramaz demek istiyorum

Bu soylediginiz eğer üzerinde ise ise yarar onu demek istiyorum ...

Yengem bırakmıyor, 17 yaşında evlenmiş, 57 yıldır birlikteler.
Zaten sessiz sakin biri.
Kadın o sigara içtikçe yanında boğuluyor. Gun içinde defalarca oksijen desteğine ihtiyaç duyuyor.
O onu bırakmıyor, ama amcam onu zehirlemekten çekinmiyor.
Ben böyle kendine ve çevrene zarar vermeyi, seni sevenleri uzmeyi kabullenemiyorum
Babamı canımdan çok severim
Babam olsa naparim kestiremiyorum
Ama deselerdi ki size tedavi yok, hak verirdim

Son düzenleme:
Allah rahmet eylesin

Pandemic: How to Prevent an Outbreak

bir mezarlık sahnesini gördüm o yetti bana

İzleyemem yaa adı bile rahatsız ediyo sende izleme abi zaten hastalıkla uğraşıyosunuz.

Babana çok geçmiş olsun allah kolaylık versin ona da sizlere de.
Okuduğumda çok üzüldüm burası bize ev gibi yıllardır.
Birinize yada yakınınıza bişey olunca çok etkileniyoruz.

Eylül ayında babamın prostat ameliyatı için doktor ile görüşürken adamı lazer ile ameliyata razı edişini gördüm. Gerekçe neydi biliyor musunuz ? Lazer ile yapılan ameliyatta genel anestezi almayacak ve sigara yasağı konmayacaktı.

Ameliyatı oldu o gece sondalar, serumlar ile hadi bahçeye inelim dedi...

bahçeye indik cebimden sigara paketini çıkardım 1 tane ona verdim, pakette senin olsun dedim...

Ben ola ki senin yaşına kadar yaşarsam sigara karşısında bu kadar aciz olmayacağım dedim

19.09.2019 o gün sigaraya ara verdim ... tam 6 ay olmuş sigara içmedim ....

ara verdim diyorum zira sigarayı silmek çok zor canım asla istemiyor ama büyük konuşmakta istemiyorum

umarım benim için sigara olayı bitmiştir... darısı bırakmak isteyen herkese

Sokağa çıkma yasağı olmayıp, süreç uzarsa ekonomik olarak zaten altından kalkamaz ozel sektör.
Önceden ihracatı olan kurtulurdu şimdi sıkıntı küresel. Onlarda boş..

yanlış anlaşılmasın bende bu yüzden bu konuda sert olunması taraftarıyım. Yoksa duygusal davrandığımızda içmeye devam ediyorlar durumun farkında değillerse. Bundan 10-12 sene önce babam sigara içtiği için,bizi öpmesine sarılmasına izin vermemiştik. Kız kardeşim ağlamıştı üzülüyoruz falan diye. Daha küçüğüz yani. Babam ne kadar içerlediyse bi anda bıraktı sigarayı. Keşke çok önce bıraksaydı da akciğer kanserinden onu kaybetmeseydik.

hiç gerek yok şıkkına oy verenler, inanılır gibi değilsiniz gerçekten.. böyle ortalıkta veba hastalığı geziyor ve hızla yayılmakta siz halen hiç gerek yok !!! a nasıl oy verebiliyorsunuz ????

Allah yardımcımız olsun.. anket yapmanız isabetli bir karar.. umarım yetkililere de ulaşır ya da bir şekilde hbrdar olabilirler... sokağa çıkma yasağı yürürlüğe girmezse daha fazla can kaybı daha fazla salgın ve çok daha fazla yokluk içine düşecek memleketimiz...Allah ım hepimizi korusun

Sokağa çıkma yasağı gelmeli normal şartlarda ama sokağa çıkmayın demek fabrikaların üretimin durması demek.
Kısacası hayatın durması demek.
Hayat durursa Türkiye’nin onu karşılayabilecek mali yapısı var mı ?
Ekonomi ortada
O yüzden öyle bir yasak gelmez bence ama kesinlikle gelmeli.
Tabi sosyal Devlet anlayışı da araya girmeli.

Zaten KİT yokken aylar öncesinden nefes darlığı, ateş, öksürük şikayetiyle hastaneye giden onlarca kişiyi grip teşhisiyle geri evlerine yolladılar yani bizlerin arasına, tüm ülkeler de virüs varken bizde yok denildi şaka gibi demi, aslında bizde olmayan virüs değil teşhis edecek KİT’ler yoktu şimdi KİT gelince vaka sayısı arttı ama emin olunki bu gelen KİT’ler yeterli olmayacak. Acilen sayısı artırılmalı ve bunun için teşhis edecek Kızılay gibi çadırlar bile kurulmalı pozitif çıkanlar hastaneye yönlendirilmeli ama bunu da yapamazlar 1. Zaten KİT yeterli değil 2. Hastanelerin kapasitesi ve ekipmanlar yeterli değil, sağlıkçı bile yeterli değil. Ayrıca sokağa çıkma yasağını ilan edemezler ülke ekonomik anlamda çok zayıf.

Gozunden bile bulasiyor damardan bulasmazmi
Gercekten cok kiziyorum ya polis olsam biber gazini dayarim alayina. Adamlar kacinci turu atiyor dagilin diye...

yok abla mukoza sıvısı ile bulaşan bir virüs,

göz / göz yaşı
burun / sümük
ağız / tükürük

açık yara / kan (bunu hiç duymadım)

kesin bilgi yayalım : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…