trafik kurallarını uymayıp kaza yapanlar da tedavi edilmesin. Ağzına bir gün bile sigara koymayan babam da KOAH oldu. Karısına şiddet uygulayan adam bacağını kırarsa bacağını alçıya almayıp diğer bacağını da doktorlar kırsın göndersin. Hırsızlık yaparken balkondan düşen hırsızı da öldürelim. Bakın sinirliyim. Kırıcı olmak istemiyorumKOAH veya astım olup, sigara içmeye devam edip, sonra da sağlık hizmeti almak istemek, sağlık personeliyle dalga geçmektir. Keyfidir. Kimse kusura bakmasın. Ne psikolojiyle içiyormuş...
durumu daha acil olan insanlar İçin hak ihlali değil mi? Bakın benim bu dediğimi hekimler bile söylüyor. Akciğer kanseri adam, eşi KOAH hastası ve,kendisi kanser hastası ve akciğer kanseri olduğu halde eşinin yanında sigara içiyor. Eşi 80 yaşında ve şikayet bile edemiyordu kadıncağız. Ben dayanamıyorum beni hasta etti diyordu bizzat şahidim. Bu insanın ne başkasını hasta etmeye, ne de boş yere tedavi olmaya Hakkı yok. Çok net. Bunu doktorlar da söylüyor. Bir gidin bakalım göğüs hastalıkları hastanesine. Koahım ama sigarayı bırakamıyorum deyin, sizi nasıl kapıdan gönderiyorlar görürsünüz. Gidip bir deneyin isterseniz. Sigara içiyorum ama acile geldim bana bir oksijen takın, rahatlayınca eve gidip tekrar içeceğim. Oh ne ala. Biraz bencil olmaktan vazgeçin. Bencil olacaksınız da zararı kendinize verin, çevrenize değil. Bu kişi babam bile olsa aynı şeyi düşünüyorum.
Eylül ayında babamın prostat ameliyatı için doktor ile görüşürken adamı lazer ile ameliyata razı edişini gördüm. Gerekçe neydi biliyor musunuz ? Lazer ile yapılan ameliyatta genel anestezi almayacak ve sigara yasağı konmayacaktı.
Ameliyatı oldu o gece sondalar, serumlar ile hadi bahçeye inelim dedi...
bahçeye indik cebimden sigara paketini çıkardım 1 tane ona verdim, pakette senin olsun dedim...
Ben ola ki senin yaşına kadar yaşarsam sigara karşısında bu kadar aciz olmayacağım dedim
19.09.2019 o gün sigaraya ara verdim ... tam 6 ay olmuş sigara içmedim ....
ara verdim diyorum zira sigarayı silmek çok zor canım asla istemiyor ama büyük konuşmakta istemiyorum
umarım benim için sigara olayı bitmiştir... darısı bırakmak isteyen herkese
trafik kurallarını uymayıp kaza yapanlar da tedavi edilmesin. Ağzına bir gün bile sigara koymayan babam da KOAH oldu. Karısına şiddet uygulayan adam bacağını kırarsa bacağını alçıya almayıp diğer bacağını da doktorlar kırsın göndersin. Bakın sinirliyim. Kırıcı olmak istemiyorum
İnşallah bir daha içmezsiniz ben de inşallah bırakmaya cesaret edebilirim. Babanızı anlıyorum çok üzgünüm ama anlayabiliyorum. Dayıma da biz kemoterapi aldırmadık, tedaviyi reddettik çünkü çok düşmüştü zaten bağışıklığı. Yaşam kalitesini yükselttik elimizden geldiği kadar, bitkisel ürünler alternatif tıp, çok da iyiydi aslında.
Bu arada gümüş suyunu araştırın isterseniz babanız için eğer daha önce denk gelmediyseniz.
Zaten KİT yokken aylar öncesinden nefes darlığı, ateş, öksürük şikayetiyle hastaneye giden onlarca kişiyi grip teşhisiyle geri evlerine yolladılar yani bizlerin arasına, tüm ülkeler de virüs varken bizde yok denildi şaka gibi demi, aslında bizde olmayan virüs değil teşhis edecek KİT’ler yoktu şimdi KİT gelince vaka sayısı arttı ama emin olunki bu gelen KİT’ler yeterli olmayacak. Acilen sayısı artırılmalı ve bunun için teşhis edecek Kızılay gibi çadırlar bile kurulmalı pozitif çıkanlar hastaneye yönlendirilmeli ama bunu da yapamazlar 1. Zaten KİT yeterli değil 2. Hastanelerin kapasitesi ve ekipmanlar yeterli değil, sağlıkçı bile yeterli değil. Ayrıca sokağa çıkma yasağını ilan edemezler ülke ekonomik anlamda çok zayıf.
yanlış anlaşılmasın bende bu yüzden bu konuda sert olunması taraftarıyım. Yoksa duygusal davrandığımızda içmeye devam ediyorlar durumun farkında değillerse. Bundan 10-12 sene önce babam sigara içtiği için,bizi öpmesine sarılmasına izin vermemiştik. Kız kardeşim ağlamıştı üzülüyoruz falan diye. Daha küçüğüz yani. Babam ne kadar içerlediyse bi anda bıraktı sigarayı. Keşke çok önce bıraksaydı da akciğer kanserinden onu kaybetmeseydik.
Virüsün yapısıyla ilgisi olabilir. Ebola'nın %20si çocuklarda görülmüş mesela, Corona çocukları istisnai durumlar haricinde etkilemiyor. Farklı virüsler farklı yaş gruplarını etkilemiş. Corona da yaşlılar için daha ölümcül oluyor. Yarattığı etkilere, tutulum şekline vs göre değişiyor olabilir.Domuz gribi neden yaşlıları etkilemedi? sonuçta bulaşan bir şey yaşlıya da bulaşır. Bu arada ben de domuz gribi geçirdim, normal gripten bir tık ağırdı.
Kronik romatizma kemiklerde koronik iltihap ve odem var bazen ağrılarımdan oturamadigim oluyor :/
Abi zaten işi gereği iş yerinde duş alıyor gelmeden maske zorunlu zaten normalde de maske takması gerekiyordu (madenci)
Adam eve geldiginde sirkeli suyla gargara yapıyor ...hatta icior komple kolonya sıkıyor kendine ama ne bileyim bence dışardan tamamen irtibatı kesmek gerekiyor gibi geliyor bana ;/
İki -3 gündür servislerde mesafe kondu ama iş işten geçtikten sonra iş yerinde karantina da olan kişi var !
Bazı şirketler kendi iş yerlerine baraka koyup işçisini şirkette tutuyor yemek icme barındırma ..bu yapılabilir aslında ama her şirket çalışanını düşünmüyor maalesef
trafik kurallarını uymayıp kaza yapanlar da tedavi edilmesin. Ağzına bir gün bile sigara koymayan babam da KOAH oldu. Karısına şiddet uygulayan adam bacağını kırarsa bacağını alçıya almayıp diğer bacağını da doktorlar kırsın göndersin. Bakın sinirliyim. Kırıcı olmak istemiyorum
Benim esimde romatizma hastası ve oda bağışıklığı baskılayıcı ilaç kullanıyor özel sektörde çalışıyor mecburen işe gidip geliyor hijyen anlamında çok dikkat ediyoruz ama yeterli değil iş yerinde yemek dışardan geliyor ne kadar dikkat ediliyor bilmiyoruz bilebu durum annemde de varbagisiklik baskilayici ilaclar kullaniliyor bildigim kadariyla
Son yazdığınız kısmı kaçırmışım ben. Hepsini izleyemedim çünkü ruhum daraldı.
Ben de sizin gibi düşündüm. "Bir şey yapılmıyor" demeyelim diye toplanıp durduklarını düşündüm. Aynı boş şeyleri anlattı durdu.
Test sayılarından bahsediyorlar, adam Çin'i örnek veriyor onlar da az test yaptı diye. Tamam da adamlar 10 günde hastane de yaptı o ne olacak?
Bir de karantina mevzusu var.
Sunucunun arkadaşına test yapmadıkları gibi eve salmışlar. Bilinçsiz kaç kişi sokağa salınıyor da fink fink geziyor acaba?
İşte ilaclarim bitti raporlarım var elimde aile hekimim yazar mı ki istesemiltihaplı romatizma tedavisinde kullanılan plaquenil'in virüs tedavisinde etkili olduğunu iletti dün bazı doktorlar.
İşte ilaclarim bitti raporlarım var elimde aile hekimim yazar mı ki istesem
Sorulacak öyle çok soru var ki; testi pozitif çıkıp hafif geçirenleri kendini karantinada tut deyip evlerine gönderiyorlarmış. Bu karantinayı kaç kişi uyguluyor, hasta olanın sokaklara çıkmayacağı nasıl garanti altına alınacak, hiç bir kontrol yok. Dün akşamdan sonra dünyada yaşananlardan hiç ders alınmadığını anladım, ilk kez vatandaşa dua et dediklerinde çözüm bu mu demiştim ama şimdi biliyorum ki başka çaremiz yok. Bunca yıl çalışıp didinip devlete ödediğimiz vergilerin, bu günler için yaptığımız yatırımların hiç bir anlamı yok. Bu halkla devletin ortak yürüteceği bir mücadele olmalıydı ama halk gezmenin peşinde devletse yetersiz, Allah sonumuzu hayır etsin
testi pozitif çıkıp hafif geçirenleri kendini karantinada tut deyip evlerine gönderiyorlarmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?