Abi izlemediysen the platform u tavsiye ederimizlemeyin bunalıma girersiniz bende şimdi Netflix'te karıştırıyorum da ne izliyeyim diye birinin introsuna baktım aklım oynadı : )
Abi izlemediysen the platform u tavsiye ederim
babam !
1.5 ay önce son evre akciğer kanseri teşhisi kondu, ciğerden beyine metastaz var, kemo terapiyi biz ret ettik fakat beyin için ışın tedavisi aldırdık. Işın tedavisine girmeden önce doktor sigara içmemeli bu tür tedavilerde (oral ilaçların etkileri) ilaçlar kanda ki oksijen ile taşınmakta olup asla sigara içmemeli dediler.
Kendisine hasta olduğunu söylemedik ama kötü olduğunu hissetti !
ne yaptı sigarayı bıraktı mı ? Hayır
eskiden sigara içme diyorduk şimdi ayağa kalkıp sigara içerse mutlu oluyoruz. neden ayağa kalktı bizimle daha rahat iletişim kurdu diye.
dün akşam yemek yedi bizimle, yemeği bitti masada aldı eline bir sigara kardeşime dedim çıkmasın bahçeye yak burada içsin....
eskiden sigara içtiğinde üzülüyorduk dediğim gibi şimdi mutlu oluyoruz...
biz sağlık hizmetlerinden yararlanmayı ret ettik zaten...
Benim de. Ama önünüzde kaza yapsa ambulansı çağıran yine siz olursunuz. sağlık ekipleri de tedavisini yapar.İnanın bu konuda çok katıyım ben....
Benim canımı tehlikeye atıp makaslar yapan bir araç az ileride kaza yaptığında adamın yanına gidip geber diyesim var
Bizim dükkan sahibi sağolsun 1 ay için zammı ertelemişOy kullanamadim cunku sagligimiz icin sokaga cikma yasagi olsun istiyorum ama
Isyerleri ucretsiz izin verdiginde evde ne yiyip ne icecegiz, faturalarimizi kim odeyecek diye dusununce isin icinden cikamiyorum
Ozel sektor evde oturana maas odemez bu boyle ...
Sorulacak öyle çok soru var ki; testi pozitif çıkıp hafif geçirenleri kendini karantinada tut deyip evlerine gönderiyorlarmış. Bu karantinayı kaç kişi uyguluyor, hasta olanın sokaklara çıkmayacağı nasıl garanti altına alınacak, hiç bir kontrol yok. Dün akşamdan sonra dünyada yaşananlardan hiç ders alınmadığını anladım, ilk kez vatandaşa dua et dediklerinde çözüm bu mu demiştim ama şimdi biliyorum ki başka çaremiz yok. Bunca yıl çalışıp didinip devlete ödediğimiz vergilerin, bu günler için yaptığımız yatırımların hiç bir anlamı yok. Bu halkla devletin ortak yürüteceği bir mücadele olmalıydı ama halk gezmenin peşinde devletse yetersiz, Allah sonumuzu hayır etsin
tüm dünya böyle yapıyor.
sigara içenler sağlık hizmeti almasın demek haksızlıktır.
BODRUM'A AKIN ETTİLERSokağa çıkma yasağı olmasa bile en azından seyahat kısıtlaması getirilmeli. İnsanlar hala otobüse, uçağa binip yazlığa gitme derdinde. Yazıklar olsun..
korona virusu hasar birakiyor deniliyor ozaman agir gecirenlerde bu hasar kaliyordur heraldehafif geçirenleri de hastanede tutsalar her ülke, hastanelere gelen ciddi hastalara cevap veremez hale gelir. zaten çoğumuz 1-2 gün hafif kırıklık hissetmekle falan atlatıyoruz şu an bunu.
Şimdi Bursadan gösteriyorlar haberleri, yasak olduğu halde gece kulübünü açmış eğleniyormuş bir grup genç. Bence asıl bunları tedavi etmemek lazım. Biz mecbur kalıp işe gidenler için üzülüyoruz bunlar da dans edip gezmenin derdinde allah akıl fikir versin.
zaten devlet gücünü gösteremeyeceği için bu yasak gelemiyor... devlet o gücü bulsa elbette bile isteye bir şeyler yayılsın diye beklemez herhalde.. ben de diyorum ki nacizane.. iki ucu da b..lu değnek.. öyle de zora girecek böyle de.. ama yasak konursa aşılamayacak gibi bir durum söz konusu olmayacak devletimiz için.. bu şekilde yol alınırsa sonu hüsran.. yazık bu millete yaw ://Sokağa çıkma yasağı gelmeli normal şartlarda ama sokağa çıkmayın demek fabrikaların üretimin durması demek.
Kısacası hayatın durması demek.
Hayat durursa Türkiye’nin onu karşılayabilecek mali yapısı var mı ?
Ekonomi ortada
O yüzden öyle bir yasak gelmez bence ama kesinlikle gelmeli.
Tabi sosyal Devlet anlayışı da araya girmeli.
Şüphe varsa kendi ohalini yapican minimum 1 hafta cikmican evden dikkat edicez benimde eşim dışarda hep ama dikkat etmeye çalışıyorum bende mesela. Tedbir bizden takdir Allahtan yapicak birşey yok.az once okudum 7 kisinden 6 si farketmiyormus korona virusunu hafif soguk alginligi olarak nitelendiriyormus ve bu kisiler tasiyiciymis soguk alginligi yuzunden hastaneye gidenleri atesin yoksa eve gonderiyorlar eger gercekten tasiyiciysa ne olcak peki
hafif geçirenleri de hastanede tutsalar her ülke, hastanelere gelen ciddi hastalara cevap veremez hale gelir. zaten çoğumuz 1-2 gün hafif kırıklık hissetmekle falan atlatıyoruz şu an bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?