bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Herbirinize hayırlı cumalar olsun inşallah,
Eşimin iş yeri bir hafta çalış bir hafta istirahat usulüne geçmişti biz bir hafta istirahat ettik yarın iş başı yapacak.
Gelin görün ki dün akşam arkadaşları tutturmuş bir Corona var diye adam istirahat almış ortada yok net birşeyde yok belki karantinada bilemiyoruz ama eşim ayrı bir oda yapalım orada kalayım bir hafta boyunca diyor sizle ilişkim olmasın zaten sabah çıkıp akşam 9 da evde olacak

Ben bilemedim sizce nasıl ? Çok karisigim

Sokağa çıkma yasağı bizim toplumda işe yarayacak tek uygulama olabilir. % 25 in evde kalması yeterli olmuyor. Zaten eğer doğru düzgün izolasyon yapabilirsek bitecek . Yani 1 ay kritik önemli. “ Tamam mı devam mı “ bunu belirleyecek ay bu ay.
yeterli sayıda test yapılmıyor. Bu çok önemli. Test sayılarının artırılması lazım.
maske eldiven sterilizasyon malzemeleri çalışanlara halka bolca sağlanmalı ( bedava sağlanmalı. birçok ailenin ekmek alacak parası yok maskeye 35tl veremez. )
Sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Ekonomik olarak insanlara yardımcı olarak tabiki.
bunlar yapılması gerekenler bence.

Sağlık hizmetinden yararlanmamak bir tercihtir ama sigara içenler sağlık hizmeti almasın demek haksızlıktır. Ömrüm boyu çalışıp vergi ve sgk ödeyeceğim, bir yığın boş gezenin boş kalfasının yükünü çekeceğim, arsız hırsız, katil, tecavüzcü sağlık hizmeti alacak, bir ailede bir sigortalı olup bilmem kaç kişi ondan sağlık hizmeti ve maaş alacak ama sigara içene sağlık hizmeti verilmesin, yok öyle bir şey...
Babanız için çok üzgünüm takip ediyorum yazdıklarınızı, kanser insanın yaşayabileceği en zor süreçlerden biri, 9 yıl geçirdik ailece kanserle, Rabbim güç kuvvet versin hepinize

İnanın bu konuda çok katıyım ben....

Benim canımı tehlikeye atıp makaslar yapan bir araç az ileride kaza yaptığında adamın yanına gidip geber diyesim var
Benim de. Ama önünüzde kaza yapsa ambulansı çağıran yine siz olursunuz. sağlık ekipleri de tedavisini yapar.
Hayır yani kalbine iki kez stent tyakılan bir sigara bağımlısına doktorun "üçüncüsünde takmam" diye hastayı uyardığına şahit oldum ve hak da verdim doktora ama bu şigara içmiş bu şunu yapmış bunu yapmış diye bir insanın tedavi edilmemesi nasıl bir düşüncedir, nasıl bir ahlaktır. Belki o kişi akıllanacak bir daha içmeyecek sigarayı. Yani neyse sinirliyim doğru düzgün yazamıyorum. O zaman asıl bu kimsenin sağlığını umursamayıp sokakta keyif için, bencilce fıldır fıldır gezdiği için virüs kapan, kaptığı gibi diğer insanlara da bulaştıranları tedavi etmeyelim.

Öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum ve kayıplarımıza Allahtan rahmet yakınlarına sabır dilerim .
Arkadaşlar umarım en az kayıpla bu günleri de atlatırız , oyum kesinlikle sokağa çıkma yasağından yana zaten bu zamana kadar bu yasak gelseydi eğer bu raddeye gelmezdik hala neyin peşindeler anlamıyorum. Lütfen kimse siyasi tartışmalar için benim mesajımı alıntılamasın ama o kadar mülteci besleyecek kadar süper gücüz sözüm ona avrupa bizi kıskanıyor sözüm ona ekonomimiz süper ama gel gör ki devlet kira elektrik su doğalgaz gibi ihtiyaçları erteleyip kendi milletine kendi evladına bir ay bakamıyor . Bu yasak uygulansaydı bu kadar can yanmazdı dilerim ki bu canların kaybında en ufak ihmalkarlığı olanlar en ağır bedeli ödesin

Nefes darlığı çekmeyen hastalar eve gönderilmeli. Size şaka gibi geliyor ama hastaneler yetmeyecek ! Bu yükü azlatmaya çalışıyorlar

Pozitif olan ama durumu iyi olan hastalar dünya ile irtibatı kendisi kesmeli bunu da devletten beklememeli ?

ne yapsınlar bu kişiyi kapatsınlar mı bir yerlere ...

Biraz da insanlar bilinçli olacak

Şimdi Bursadan gösteriyorlar haberleri, yasak olduğu halde gece kulübünü açmış eğleniyormuş bir grup genç. Bence asıl bunları tedavi etmemek lazım. Biz mecbur kalıp işe gidenler için üzülüyoruz bunlar da dans edip gezmenin derdinde allah akıl fikir versin.

Evde kalın diye sevgili yetkililerimiz televizyonda o kadar duyar kasıyorlar eee sokağa çıkma yasağı neden gelmiyor? Iscı kesimi ne yapsın? Benim eşimde mecburen işe gidiyor. 1 tane çocuğumuz var elimizden geldigince tedbirli davraniyoruz disariya kac gundur cikmadim hatirlamiyorum bile.ödüm kopuyor bi yerden bisey bulasacak diye. Illa bu yasagi çıkarmalari için virüsten kaç tane daha hayatın sönmesi lazım? Ölen ölür kalan sağlar bizimle kalır mantığı. Iyice yayıldıktan sonra yasak çıksa ne olacak.

Bizim dükkan sahibi sağolsun 1 ay için zammı ertelemiş

hafif geçirenleri de hastanede tutsalar her ülke, hastanelere gelen ciddi hastalara cevap veremez hale gelir. zaten çoğumuz 1-2 gün hafif kırıklık hissetmekle falan atlatıyoruz şu an bunu.

sigara içenler sağlık hizmeti almasın demek haksızlıktır.

abla tam olarak böyle bir cümle kurmadım hatta kimse kurmadı.

Eğer kişi hastalığına rağmen buna devam ediyorsa diye kuruldu cümleler...

Sokağa çıkma yasağı olmasa bile en azından seyahat kısıtlaması getirilmeli. İnsanlar hala otobüse, uçağa binip yazlığa gitme derdinde. Yazıklar olsun..
BODRUM'A AKIN ETTİLER

Tüm çağrılara rağmen son on gün içerisinde yaklaşık 30 bin kişinin ikinci konutlarına geldiği ve gelmeye devam ettiği ilçede tedbirler arttırılırken yeni gelenlerin sahillere akın ettiği güneşlenip denize girdiği görüldü.

hafif geçirenleri de hastanede tutsalar her ülke, hastanelere gelen ciddi hastalara cevap veremez hale gelir. zaten çoğumuz 1-2 gün hafif kırıklık hissetmekle falan atlatıyoruz şu an bunu.
korona virusu hasar birakiyor deniliyor ozaman agir gecirenlerde bu hasar kaliyordur heralde

Ay burada bir grup kişi ev kiralamış, orada kahvehane işletmeye devam ediyorlarmış. Dün bastılar ihbar üzerine.

zaten devlet gücünü gösteremeyeceği için bu yasak gelemiyor... devlet o gücü bulsa elbette bile isteye bir şeyler yayılsın diye beklemez herhalde.. ben de diyorum ki nacizane.. iki ucu da b..lu değnek.. öyle de zora girecek böyle de.. ama yasak konursa aşılamayacak gibi bir durum söz konusu olmayacak devletimiz için.. bu şekilde yol alınırsa sonu hüsran.. yazık bu millete yaw ://

Şüphe varsa kendi ohalini yapican minimum 1 hafta cikmican evden dikkat edicez benimde eşim dışarda hep ama dikkat etmeye çalışıyorum bende mesela. Tedbir bizden takdir Allahtan yapicak birşey yok.

Hastanede tutmasınlar tabi ama tecrit edilebilirler belirli merkezlerde, devletin barınma sağlayabilecek bir sürü kurumu var, sağlam insanlar evde durmamakta ısrarlı hastalara nasıl güvenilir ki, herkes o kadar sorumluluk taşımıyor ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…