BODRUM'A AKIN ETTİLER
Tüm çağrılara rağmen son on gün içerisinde yaklaşık 30 bin kişinin ikinci konutlarına geldiği ve gelmeye devam ettiği ilçede tedbirler arttırılırken yeni gelenlerin sahillere akın ettiği güneşlenip denize girdiği görüldü.
Amin mervişAllah öncelikle istanbuldakilerin yardımcısı olsun. O kalabalık, o toplu taşıma araçları.
BODRUM'A AKIN ETTİLER
Tüm çağrılara rağmen son on gün içerisinde yaklaşık 30 bin kişinin ikinci konutlarına geldiği ve gelmeye devam ettiği ilçede tedbirler arttırılırken yeni gelenlerin sahillere akın ettiği güneşlenip denize girdiği görüldü.
Izlemedim. Izlemeyi de düşünmüyorumO filmi izledim. Biraz daha korkmak istemiyorsanız tavsiye etmem. Çünkü yaşadığımız şeylere birebir benziyor. Spoiler yapmayayım. Ama çok ünlü enfeksiyon doktoru diyor ki, “şu an herhangi biriniz şöyle bir virüs çıkacak diye tahminde bulunabilirsiniz, çünkü bu insanlık tarihi boyunca zaten hep olmuş bir şey” dedi. Yani buraya bilmem kaç yılında, şu ülkede salgın olacak deseniz, bunun tutma ihtimali çok Yüksek. O yüzden moralinizi yüksek tutun.
abla tam olarak böyle bir cümle kurmadım hatta kimse kurmadı.
Eğer kişi hastalığına rağmen buna devam ediyorsa diye kuruldu cümleler...
Benim de. Ama önünüzde kaza yapsa ambulansı çağıran yine siz olursunuz. sağlık ekipleri de tedavisini yapar.
Hayır yani kalbine iki kez stent tyakılan bir sigara bağımlısına doktorun "üçüncüsünde takmam" diye hastayı uyardığına şahit oldum ve hak da verdim doktora ama bu şigara içmiş bu şunu yapmış bunu yapmış diye bir insanın tedavi edilmemesi nasıl bir düşüncedir, nasıl bir ahlaktır. Belki o kişi akıllanacak bir daha içmeyecek sigarayı. Yani neyse sinirliyim doğru düzgün yazamıyorum. O zaman asıl bu kimsenin sağlığını umursamayıp sokakta keyif için, bencilce fıldır fıldır gezdiği için virüs kapan, kaptığı gibi diğer insanlara da bulaştıranları tedavi etmeyelim.
kendimi kurguladigim hayali bir hayati yasiyorum saniyorum bazen arada gercek dunyadan bazi goruntuler falan girip karisiyor heralde:) aslinda korona falan yokBODRUM'A AKIN ETTİLER
korona virusu hasar birakiyor deniliyor ozaman agir gecirenlerde bu hasar kaliyordur heralde
Hastanede tutmasınlar tabi ama tecrit edilebilirler belirli merkezlerde, devletin barınma sağlayabilecek bir sürü kurumu var, sağlam insanlar evde durmamakta ısrarlı hastalara nasıl güvenilir ki, herkes o kadar sorumluluk taşımıyor ki
Devlet bütçesi mi?Did you mean devlet bütçesi?Yazdıklarına katılıyorum önce ki sayfalarda yazdım ihtiyat akçesi nedir?ve hangi durumlarda kullanılır?Söylemeden duramiycam suan bitek turkiyede sokaga cıkma yasagı yok neden? Devlet bütcesine kiyamiyo ama insanlari gözden cıkarmıs evde kal evde kal ee işe giden eslerimiz napcak hadi gitmeyenler var isten cikarılmıs olanlar ya onlarin kiralari aylık gecimleri? Cok önlem aldık bilmem ne diyip durdular hani nerdee? Ordan burdan büsürü insan getirdiler mülteciler ortalıklarda dolastı getirdikleri insanlara duzgün bi sekilde onlem aldilarmi hayırr. Onceden butun tedbiri aldık corona bizden korksun falan filan ee daha yeni cinden getirdiler kitleri ve ilacları onuda yogun bakımdakilere uyguluyorlar cok sacma ya uygulamak icin yogun bakımami kaldırılmak lazım amcam 1 haftadır yatıyor cigerlerine islemiş virüs sesi cıkmıyo yogun bakımda degil ama ilacı kullanmıyorlarmı simdi yogun bakımda olmadıgı icin? Ya dicek cok şey vardaa siyasete girecek ama devlet hic bosuna önlem aldık diyip durmasin butun devlet yasak koyup halkına bakıyor bi tek türkiyeninmi gücü yok senelerdir sırtımızdan okdar kazandılar simdi bu halkada bakmak zorunda!!
Konu ilk açıldığı zamanlarda denizde bulaşır mı diye sormuştu bir arkadaş aklıma o geldi nedenseÇünkü Coronavirus tedbirleri kapsamında açıklanan ekonomi paketinde İç havayolu taşımacılığında 3 ay süreyle KDV %18den %1 e indi. Gezmek eğlenmek için biçilmiş kaftan
korona virusu hasar birakiyor deniliyor ozaman agir gecirenlerde bu hasar kaliyordur heralde
Devlet bütçesi mi?Did you mean devlet bütçesi?Yazdıklarına katılıyorum önce ki sayfalarda yazdım ihtiyat akçesi nedir?ve hangi durumlarda kullanılır?
Konu ilk açıldığı zamanlarda denizde bulaşır mı diye sormuştu bir arkadaş aklıma o geldi nedenseBuralardaysa selam olsun
ben corona'nın zaten kronik hastalığı olanlarda yani astım vs. olanlarda hasar bırakacağını düşünüyorum. doktor arkadaşlarım yada babam henüz hasarla ilgili kesinleşmiş bir bilgi vermediler. buna iyileşenleri izledikten sonra karar verebilirler.
o kurumlara şu an yurtdışından gelenler yerleştirildi. daha fazla böyle yer var mı ülkemizde bilmiyorum
BODRUM'A AKIN ETTİLER
Allah başka dert vermesinYaza biter mi yaza biter mi diye sorup duruyordu garibimne yapalım herkesin bir derdi var işte.
Ani gaflet falan değil. Trafik uyarılarını görüyor, hız limitinden haberdar, Hatalı sollama yapıyor. kendi canını değil karşısındaki masum insanların da canına kastediyor. Hele alkollü araç kullananlara "kafası güzeldi ne yaptığını bilmiyordu" mu diyelim? onlar hele kasten insan öldürmeye teşebbüsten yargılanmalı. Buna rağmen kaza yaptıklarında tedavi görüyorlar. Ben şimdi intihar etsem, bulunup hastaneye kaldırılsam, ya da köprüye çıkıp kendimi atmaya kalksam bir sürü ekip gelecek engellemeye çalışacak, alıp götürecekler ambulansla hastaneye sonradan sakat kalmam pahasına yine kurtarmaya çalışacaklar. Ha bir yerime dövme yaptırayım diyorum "bırakın öleyim" diye, yine kurtarırlar. Tövbe ya bakın bugün iyi değilim gelmeyin üstüme.Anlık gaflet, ani verilen kararla, 30 yıldır sağlığın kötüye gittiğini bile bile sigara iceni bir mi tutuyorsunuz?
(Şiddet uygulayana istediğinizi yapabilirsiniz sorun yok)
Koah hastaları tedavi edilmesin denmiyor.
Mesleki olarak koah olan da var.
Kot taşlamada vs ekipman olmadan çalışıp ciğerleri hasar gören,
Kömür madenlerinde çalışıp koah olan
Bunlar başka şeyler.
Evet ve tüm dünyanın hali ortada bence doğru bir uygulama değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?