- 9 Mart 2020
- 18
- 17
- 3
bu mesajı yazdığım da en başta mune olmak üzere bir çok tepki aldım.ama yine tekrarlıyorum.artık açıklanması gerekiyor.umre yüzünden turist uğramayan şehirlerde bile bu virüs yayıldı.bu şehirlerde ki insanlar kendilerini güvende sanarak sokaklarla fıldır fıldır geziyor.bunları bilmek bir vatandaş olarak en temel hakkım.şuan tüm türkiyeye yayılmış durum da zaten.en azından tanıların çokluguna göre bize bişey olmaz diyen kesim de tedbirini arttırır ve biz tedbirini alan insanlarda bu vurdunduymaz insanlar yüzünden riske atılmamış oluruz.bunların şehirleri neden söylenmiyor acaba.şehir ismi verilse o şehir tedbirini daha fazla alır.bence bu haksızlık.bunları bilmek herkesin hakkı.devlet sırrı olmaktan çıkmalı artık.
işte hasta olanın rahat olmak istemeyenin ise korktuğu bir düzen var.Çok ürkütüyor beni bu durum
Mesela birinin pozitif çıktığını bilemezki kimse, çıkanında ben hastayım diyeceğini sanmıyorum, bir markete gitse yeter, bizim insanımız bu konularda rahat, bir kontrol yolu olmalı
Bende de alerjik astım var.geçen gün doktorumla konuşurken,ben atlatamam herhalde dedim.yoo sen daha şanslısın,çok erken farkedersin dedi.olabilir mi böyle birşey?
bu mesajı yazdığım da en başta mune olmak üzere bir çok tepki aldım.ama yine tekrarlıyorum.artık açıklanması gerekiyor.umre yüzünden turist uğramayan şehirlerde bile bu virüs yayıldı.bu şehirlerde ki insanlar kendilerini güvende sanarak sokaklarla fıldır fıldır geziyor.bunları bilmek bir vatandaş olarak en temel hakkım.şuan tüm türkiyeye yayılmış durum da zaten.en azından tanıların çokluguna göre bize bişey olmaz diyen kesim de tedbirini arttırır ve biz tedbirini alan insanlarda bu vurdunduymaz insanlar yüzünden riske atılmamış oluruz.
Alkol alacak, kaza yapıp can alacak ama kendisi araba içinde sıkışacak ! Üzerine kasa kasa viski döküp bir de çakmağı yakar atarım...
Eşimde de var alerjik astım ve bu konudan dolayı çok endişeliyimBende de alerjik astım var.geçen gün doktorumla konuşurken,ben atlatamam herhalde dedim.yoo sen daha şanslısın,çok erken farkedersin dedi.olabilir mi böyle birşey?
Zaten virüsten ölmezsek anksiyeteden öleceğiz, kendimi sürekli temizlemek gibi bir kısır döngü içindeyim. Ya hastalanırsamdan çok ya birine bulaştırırsam diye aklım çıkıyor, geçse şu günler artık. Hoş geçse de bu virüs hayatımı sonuna dek değiştirdi gibi, her şeye temkinli, takıntılı kalacağım gibi geliyorişte hasta olanın rahat olmak istemeyenin ise korktuğu bir düzen var.
bugün atm ye gitmek zorundayım, gece anksiyetem tavandı. hadi kendimi geçtim ya varsa ama anlayacağım düzeyde değilse diye..
Bu kafayla bir dahaki seneyi göremezler zaten.Çünkü hayatlarında hiç ilkbahar yaz ve deniz görmedi görmemişler
viski değil en ucuz ne varsa onu dökerim, malum kolonya piyasa da yok yahu bu ite alkol dökmeye bile değmez..
Zaten virüsten ölmezsek anksiyeteden öleceğiz, kendimi sürekli temizlemek gibi bir kısır döngü içindeyim. Ya hastalanırsamdan çok ya birine bulaştırırsam diye aklım çıkıyor, geçse şu günler artık. Hoş geçse de bu virüs hayatımı sonuna dek değiştirdi gibi, her şeye temkinli, takıntılı kalacağım gibi geliyor
Valla hepimize yazık.zaten devlet gücünü gösteremeyeceği için bu yasak gelemiyor... devlet o gücü bulsa elbette bile isteye bir şeyler yayılsın diye beklemez herhalde.. ben de diyorum ki nacizane.. iki ucu da b..lu değnek.. öyle de zora girecek böyle de.. ama yasak konursa aşılamayacak gibi bir durum söz konusu olmayacak devletimiz için.. bu şekilde yol alınırsa sonu hüsran.. yazık bu millete yaw ://
aynen öyle ben küçük bir ilçedeyim umre sebebiyle virüs çıktı.en basta tedbir alınmıs olsa kuş uçmaz kervan geçmez yerde virüsün ne işi var.devlet sırrı gibi saklandıgı için komple köyler karantinaya alınmış durumda.neden çünkü burda virüsün ne işi olur rahatlıgından herkese yayıldı.büyük şehirlerdekiler en azından tedbir aldı.umre yüzünden ve şehirler açıklanmadığı için.küçük ilçeler büyük şehirlerden daha beter durumda.sanırım çoğu ülke açıklıyor isimleri. bildiğim kadarıyla pandemide hasta mahremiyeti kalmıyor.
Türkiye'de hastanelerin toplam yatak kapasitesi hakkında fikriniz var mı ?
240.000
Nüfus ?
82.000.000
sanırım anlaşılmıştır.
Evet o... Yarısına kadar izledim şuana kadar. Sonunu merak diyorum. Çözüm varmuymış diye."Salgın" mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?