bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
bunların şehirleri neden söylenmiyor acaba.şehir ismi verilse o şehir tedbirini daha fazla alır.bence bu haksızlık.bunları bilmek herkesin hakkı.devlet sırrı olmaktan çıkmalı artık.
bu mesajı yazdığım da en başta mune olmak üzere bir çok tepki aldım.ama yine tekrarlıyorum.artık açıklanması gerekiyor.umre yüzünden turist uğramayan şehirlerde bile bu virüs yayıldı.bu şehirlerde ki insanlar kendilerini güvende sanarak sokaklarla fıldır fıldır geziyor.bunları bilmek bir vatandaş olarak en temel hakkım.şuan tüm türkiyeye yayılmış durum da zaten.en azından tanıların çokluguna göre bize bişey olmaz diyen kesim de tedbirini arttırır ve biz tedbirini alan insanlarda bu vurdunduymaz insanlar yüzünden riske atılmamış oluruz.

Devlet bu isi ciddiye almazsa, halkin almasini beklemek mantıksız olur. Nitekim vaziyet ortada. Su durumda devlet, bu isi ciddiye alip, evinden çıkmayan insanlarin hakkini gozetmek zorunda. Ne pahasina olursa olsun sokaga cikma yasagi gelmeli. Sorumlulugu halkin ustune atmak, kendi ohalinizi kendiniz yaratin demek, biz surekli cagrida bulunuyoruz diyerek uzerlerine duseni yaptiklari izlenimi yaratmak asla tatmin edici degil. Alinan butun ilk tedbirler, umrecilerin gitmesine izin verilip donuste de yeterli ciddiyetle karantina saglanmadigi zaman suya dustu. Su noktada benim ve benim gibi yasayan insanlarin yasam hakki elinden aliniyor. Ben daha ne kadar eve hapsolacagimi bilmezken disarda bir suru insan hayatini yasamaya devam ediyor ve onlarin yuzunden bu hapis suresi uzuyor. Benim esim jandarma ve calismak zorunda. Sokaga cikma yasagi gelse de calismak zorunda. Bu mantiksiz, sorumsuz insanlarla muhattap olmak zorunda. Disarida onun hayati, evde benim ve çocuklarımın hayati sırf bir turlu sokaga cikma yasagi ilan edilmedigi icin surekli risk altinda. Havalar isindikca isler daha da cekilmez olacak ve onu alinamayacak. Daha fazla uzamadan kesin uygulamalar yapilmali artik.

işte hasta olanın rahat olmak istemeyenin ise korktuğu bir düzen var.
bugün atm ye gitmek zorundayım, gece anksiyetem tavandı. hadi kendimi geçtim ya varsa ama anlayacağım düzeyde değilse diye..

Bende de alerjik astım var.geçen gün doktorumla konuşurken,ben atlatamam herhalde dedim.yoo sen daha şanslısın,çok erken farkedersin dedi.olabilir mi böyle birşey?

mantıklı :)

sanırım çoğu ülke açıklıyor isimleri. bildiğim kadarıyla pandemide hasta mahremiyeti kalmıyor.

Alkol alacak, kaza yapıp can alacak ama kendisi araba içinde sıkışacak ! Üzerine kasa kasa viski döküp bir de çakmağı yakar atarım...

viski değil en ucuz ne varsa onu dökerim, malum kolonya piyasa da yok yahu bu ite alkol dökmeye bile değmez..

Bende de alerjik astım var.geçen gün doktorumla konuşurken,ben atlatamam herhalde dedim.yoo sen daha şanslısın,çok erken farkedersin dedi.olabilir mi böyle birşey?
Eşimde de var alerjik astım ve bu konudan dolayı çok endişeliyim hava ve toz kullanıyor musunuz tedaviniz için?

işte hasta olanın rahat olmak istemeyenin ise korktuğu bir düzen var.
bugün atm ye gitmek zorundayım, gece anksiyetem tavandı. hadi kendimi geçtim ya varsa ama anlayacağım düzeyde değilse diye..
Zaten virüsten ölmezsek anksiyeteden öleceğiz, kendimi sürekli temizlemek gibi bir kısır döngü içindeyim. Ya hastalanırsamdan çok ya birine bulaştırırsam diye aklım çıkıyor, geçse şu günler artık. Hoş geçse de bu virüs hayatımı sonuna dek değiştirdi gibi, her şeye temkinli, takıntılı kalacağım gibi geliyor

Çünkü hayatlarında hiç ilkbahar yaz ve deniz görmedi görmemişler
Bu kafayla bir dahaki seneyi göremezler zaten.

Bodrum, Çeşme, Alaçatı, Marmaris vs yazlık beldeler. Kışın birkaçyüz bini geçmiyor nüfusları. Buralara böyle bir hastalık durumunda akın etmek yerel halkın hakkını gasp etmekten başka bir şey değil.

Keşke yazlık beldelere girişi yasaklasalardı en başta. İkameti orada olanlar ve geçerli sebebi olanlar dışında kimse giremeseydi.

viski değil en ucuz ne varsa onu dökerim, malum kolonya piyasa da yok yahu bu ite alkol dökmeye bile değmez..

bir arkadaşım 2 büyük kolonya üreticisine hizmet veren bir firmada. siz daha rahat ulaşabilirdiniz demiştim ilk vaka çıkan günlerde.
o firmaların kendi çalışanlarına bile kolonyaları sattığını söylemişti..
kolonya dendikçe aklıma bu geliyor, gene deliriyorum..

resmen bir çağ kapanıp yenisi açılacak bence.
keza bu sürecin dijital geçişin denemesi olduğunu da anlatan çok kişi var.
amerika dijital dolara geçti mesela. uzaktan eğitim denenmekte.. vs vs..

ya aslında çok zor değil, herkes bir süre evden çıkmazsa virüs yayılacak yer bulamayacak ve geberip gidecek ama bizim bir kısmımızın umurunda değil... zaten devlet düzgün şekilde destek olduğu da yok, daha beter olup gidicez...

Valla hepimize yazık.
İstemeye istemeye korka korka işe gidiyoruz mecburiyetten.
İşverene de yazık herkes gitmese hersey duracak durdu da zaten
Devletin bunu karşılayabilecek gücü olsa da daha sıkı önlemler alınsa.

sanırım çoğu ülke açıklıyor isimleri. bildiğim kadarıyla pandemide hasta mahremiyeti kalmıyor.
aynen öyle ben küçük bir ilçedeyim umre sebebiyle virüs çıktı.en basta tedbir alınmıs olsa kuş uçmaz kervan geçmez yerde virüsün ne işi var.devlet sırrı gibi saklandıgı için komple köyler karantinaya alınmış durumda.neden çünkü burda virüsün ne işi olur rahatlıgından herkese yayıldı.büyük şehirlerdekiler en azından tedbir aldı.umre yüzünden ve şehirler açıklanmadığı için.küçük ilçeler büyük şehirlerden daha beter durumda.

Türkiye'de hastanelerin toplam yatak kapasitesi hakkında fikriniz var mı ?

240.000

Nüfus ?

82.000.000

sanırım anlaşılmıştır.

Hastaneler değil kastım
Karantina merkezleri olmalı
Pozitif olanın insafına bırakıldığında önü alınamayacak bunların, kendisini izole edecek bilince sahip değil insanlar, bir sokağa çıkmamayı bile başaramayan bir toplumuz, kendisi hafif geçiren oh diyecek bir şey olmuyor dolaşmaya devam

evet devlet sokaga cıkma yasagı getırmelı cunku 80 mılyon nufusun yarısı aptal
ne hıjyenden haberlerı var ne okuduklarını ne dınledıklerını ne gorduklerını anlıyorlar

gonul ısterdıkı sokaga cıkma yasagına gerek kalmadan ınsanlarımız beynını kullanmayı ogrensın sadece zorunlu ıhtıyac ıcın cıkıp ısını cabucak halledıp evıne gırsın.

benım rutınımde hıc bır degısıklık olmadı zaten ev kusu bır ınsandım... zaten kendımı bıldım bılelı alısverısten getırdıgım market posetlerını kullan at ortuye koyar tum meyve sebzelerı dırek sırkelı suya koyar onlar orda beklerken buzdolabına gırecek tum ambalajlı urunlerı sırkeyle sıler yerlestırırdım
coranaya gelene kadar 9494849 vırus cesıdı var zaten, az once tuvaletden cıkıp elını yıkayıp yıkamadıgını bılmedıgım bırının rafa dızdıgı seylerı zaten sılmeden evımın ıcıne sokmamalıyım :)
ben hep dısardan gelır gelmez tum kıyafetlerımı makınaya atar zaten gunluk dus alırdım
zaten elımı cok sık yıkar zaten ayakkabı gıyerken asansor dugmesıne basarken oraya buraya her yere dokundugum elımı agzıma surmezdım

4 yasındakı kızım bıle dısardayken elımızı agzımıza yuzumuze surmemek gerektıgını dısardan gelınce ust bas degısılmesı gerektıgını sokakta yerde kaldırımda pıs yerlerde oturmamak gerektıgını bılıyor bunu benım 4 yasındakı kızım bılıyor ama ben adamım, koca ınsanım dıyen bılmıyor ...

yanı bızde bu ınsanlar oldugu surece yasaklar mecbur kılınır
65 yas ustune yasak kondu noldu ? parklardan banklardan topluyorlar

kendı memleketım ıcın ornek vereyım gazıanteplıyım burda 3 haftadır acık kalan az esnaf kaldı zaten hepsı dezenfekte edılıyor sabah ayrı aksam ayrı gunde ıkı yere sokaklar dezenfekte edılıyor
cop kovalarının ıcıne bıle dezenfektan sıktılar beledıye ekıplerı sıkı calısıyor
market gırıs ve cıkıslarında el dezenfektanları var
demın kargo geldı evıme adam kargoyu uzaktan kapı onune koydu dezenfektan sprey sıktı pakete ve acarken eldıven kullanıp acıp dırek posetı kapı onune cıkarın lutfen ben posetı alıp atıcam cunku dedı
zaten dezenfaktan sıkılmıs posetı eldıvenımle actım temız bezle paketı tuttum kapıyı kapattım kargocu coplerı aldı gıttı
bu ekıp ısıdır bızler evımızde hıjyen ıcınde otursakta dısarıda vırusler kolbastı yaptıgı surece bu meseleyı asamayız
apartmanımızın gırısıne ve asansor gırısıne dezenfektan sabıtledık hangınız yaptı mesela bunu ? mılletın ödu kopuyor cebınden para gıdecek dıye
hangınız beledıyeden apartmanımız dezenfekte edılsın dıye ekıp cagırdı ?
bız cagırdık sızler ?
sokakta gezdıgınız ayakkabıları evınızın ıcıne alıyorsunuz degıl mı
ne anladık ?

temızlık konularında bana hastasın sen yanında hıjyenık sprey ıslak mendıl kagıt havlu falan tasımaya ne gerek var dısarı cıkarken dıyenlerı sımdı goruyorum da yana yakıla napcaz napcaz dıyorlar
pislıkten hasta olup ölenı gordum de temızlıkten ölenı hıc gormedım. su vırus sagolsun ınsanları el yıkamayı ve temızlıgı ogretıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…