- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.636
- 548
- 40
haksız fıyat artısları sıkayet edılıyor ortalama 150-200 cıhazı 700 yapamazlar bu sucAtes olcerimizi garantiye gondermistik. Temassiz olanlardan. Yanlis hatirlamiyorsam 199 liraya almistik birkac ay once. Esim bugun magazaya teslim almaya gitmis ve su anki fiyati 690 tl imis.
Kullandığım ilacın haddi hesabı yok :)Eşimde de var alerjik astım ve bu konudan dolayı çok endişeliyimhava ve toz kullanıyor musunuz tedaviniz için?
Zaten muhtemelen her sehirde var suan. Kimsenin bir tere kacacagini dusunmuyorum ben. Benim yasadigim sehirde il saglik bakani olen olmadigini acikladi. Ama ondan onceki gun astronot kilikli insanlar cenaze defnettiler. Bu sekilde olunca da güvenilirligini yitiriyor resmi kurumlar bence.Ben bu konuda kesinlikle katılmıyorum. Çünkü eğer açıklama gelirse oradakiler kaçmaya calisicak bu daha kötü düşünün bi şehirde var yada bi kaç şehirde oradaki 1 kişi bile pozitif olup oradan başka şehire gittiğini düşünürsek bu daha tehlikeli bu benim fikrim. Yani açıklamasın nerede olduğu ama tedbirler çoğalsın isterim
Hastaneler değil kastım
Karantina merkezleri olmalı
Pozitif olanın insafına bırakıldığında önü alınamayacak bunların, kendisini izole edecek bilince sahip değil insanlar, bir sokağa çıkmamayı bile başaramayan bir toplumuz, kendisi hafif geçiren oh diyecek bir şey olmuyor dolaşmaya devam
e peki vucudunadaysa hastalik.çok basit kapı önünde soyunup kıyafetlerini direk makineye atacak
soyunacak dediğim nedir biliyor musunuz ? Donuna kadar kapı önünde soyunacak !
oradan banyoya gidecek hiç bir yere dokunmadan.
Ayakkabılar asla evde ki ayakkabılığa konulmayacak eskiden olduğu gibi kapı önünde bırakılacak !
evet devlet sokaga cıkma yasagı getırmelı cunku 80 mılyon nufusun yarısı aptal
ne hıjyenden haberlerı var ne okuduklarını ne dınledıklerını ne gorduklerını anlıyorlar
gonul ısterdıkı sokaga cıkma yasagına gerek kalmadan ınsanlarımız beynını kullanmayı ogrensın sadece zorunlu ıhtıyac ıcın cıkıp ısını cabucak halledıp evıne gırsın.
benım rutınımde hıc bır degısıklık olmadı zaten ev kusu bır ınsandım... zaten kendımı bıldım bılelı alısverısten getırdıgım market posetlerını kullan at ortuye koyar tum meyve sebzelerı dırek sırkelı suya koyar onlar orda beklerken buzdolabına gırecek tum ambalajlı urunlerı sırkeyle sıler yerlestırırdım
coranaya gelene kadar 9494849 vırus cesıdı var zaten, az once tuvaletden cıkıp elını yıkayıp yıkamadıgını bılmedıgım bırının rafa dızdıgı seylerı zaten sılmeden evımın ıcıne sokmamalıyım :)
ben hep dısardan gelır gelmez tum kıyafetlerımı makınaya atar zaten gunluk dus alırdım
zaten elımı cok sık yıkar zaten ayakkabı gıyerken asansor dugmesıne basarken oraya buraya her yere dokundugum elımı agzıma surmezdım
4 yasındakı kızım bıle dısardayken elımızı agzımıza yuzumuze surmemek gerektıgını dısardan gelınce ust bas degısılmesı gerektıgını sokakta yerde kaldırımda pıs yerlerde oturmamak gerektıgını bılıyor bunu benım 4 yasındakı kızım bılıyor ama ben adamım, koca ınsanım dıyen bılmıyor ...
yanı bızde bu ınsanlar oldugu surece yasaklar mecbur kılınır
65 yas ustune yasak kondu noldu ? parklardan banklardan topluyorlar
kendı memleketım ıcın ornek vereyım gazıanteplıyım burda 3 haftadır acık kalan az esnaf kaldı zaten hepsı dezenfekte edılıyor sabah ayrı aksam ayrı gunde ıkı yere sokaklar dezenfekte edılıyor
cop kovalarının ıcıne bıle dezenfektan sıktılar beledıye ekıplerı sıkı calısıyor
market gırıs ve cıkıslarında el dezenfektanları var
demın kargo geldı evıme adam kargoyu uzaktan kapı onune koydu dezenfektan sprey sıktı pakete ve acarken eldıven kullanıp acıp dırek posetı kapı onune cıkarın lutfen ben posetı alıp atıcam cunku dedı
zaten dezenfaktan sıkılmıs posetı eldıvenımle actım temız bezle paketı tuttum kapıyı kapattım kargocu coplerı aldı gıttı
bu ekıp ısıdır bızler evımızde hıjyen ıcınde otursakta dısarıda vırusler kolbastı yaptıgı surece bu meseleyı asamayız
apartmanımızın gırısıne ve asansor gırısıne dezenfektan sabıtledık hangınız yaptı mesela bunu ? mılletın ödu kopuyor cebınden para gıdecek dıye
hangınız beledıyeden apartmanımız dezenfekte edılsın dıye ekıp cagırdı ?
bız cagırdık sızler ?
sokakta gezdıgınız ayakkabıları evınızın ıcıne alıyorsunuz degıl mı
ne anladık ?
temızlık konularında bana hastasın sen yanında hıjyenık sprey ıslak mendıl kagıt havlu falan tasımaya ne gerek var dısarı cıkarken dıyenlerı sımdı goruyorum dayana yakıla napcaz napcaz dıyorlar
pislıkten hasta olup ölenı gordum de temızlıkten ölenı hıc gormedım. su vırus sagolsun ınsanları el yıkamayı ve temızlıgı ogretıyor :)
bir ilçede bir mahallede tek vaka yeter. Bir kişi 625 kişiye bulaştırıyor. İnsanlarımız cahil. Şehirden şehire göç demek daha çok yayılma demek.. Bir yerde vaka az ise risk daha az olmuyor, insanlar bunu böyle algılıyor. O göç edecek kişi evinden kendi kapısının önüne çıktığı anda daha varacağı yere gitmeden bulaş riski altında.bu mesajı yazdığım da en başta mune olmak üzere bir çok tepki aldım.ama yine tekrarlıyorum.artık açıklanması gerekiyor.umre yüzünden turist uğramayan şehirlerde bile bu virüs yayıldı.bu şehirlerde ki insanlar kendilerini güvende sanarak sokaklarla fıldır fıldır geziyor.bunları bilmek bir vatandaş olarak en temel hakkım.şuan tüm türkiyeye yayılmış durum da zaten.en azından tanıların çokluguna göre bize bişey olmaz diyen kesim de tedbirini arttırır ve biz tedbirini alan insanlarda bu vurdunduymaz insanlar yüzünden riske atılmamış oluruz.
e peki vucudunadaysa hastalik.
yani eve gelene kadar hastaligi kaptiysa derisine kadar kapida biraksa sonuç değişir mi ?
İnsanlara akıl sır erdirmek güç
Belediye sitemizin içindeki her binanın önüne dezenfektanlı paspaslar koydu, bina içine girilirken ayakkabılar temizlensin diye, ana kapıda da dezenfektan var, dün baktım paspasın ağzı burnu bir yana gitmiş, yanları kırılmış, içi çıkarılmış yahu ayakkabını sileceğin paspas nasıl o hale gelir, bu insanlardan toplumsal sorumluluklar bekleniyor
şaka gıbı ya şaka gıbı al ıste boyle ınsanlar oldugu surece cok zor herkesın ısı cok zorİnsanlara akıl sır erdirmek güç
Belediye sitemizin içindeki her binanın önüne dezenfektanlı paspaslar koydu, bina içine girilirken ayakkabılar temizlensin diye, ana kapıda da dezenfektan var, dün baktım paspasın ağzı burnu bir yana gitmiş, yanları kırılmış, içi çıkarılmış yahu ayakkabını sileceğin paspas nasıl o hale gelir, bu insanlardan toplumsal sorumluluklar bekleniyor
Ayrıca sigara içiyormuş, tedavi almaya hakkı yoktu ama ne güzel yine tedavi olmuş işte. Allah uzun ömür versin. Sevindim.burak akkul koronayi yenmiş:)
Günün en güzel haberi
Adam benle ayni yasta bir umut yeşerdi içimde
Şimdi buna belediye ne yapsin ? Anlattığım tamda bu
şaka gıbı ya şaka gıbı al ıste boyle ınsanlar oldugu surece cok zor herkesın ısı cok zor
keske vırus sadece boyle hayatı zorlastırmaktan ve kotulestırmekten baska bır ıse yaramayanlara vursa
bu arada cok guzel bır uygulamaymıs bına ıcıne gırılırken temızlensın ayakkabılar dıye ozel paspas
sımdı esıme soyleyeyım de bu uygulamayı bızde kopyalayalım :) hemen halletsın cok ıyı fıkır
Geçmiş olsun inşaallah öyle bir şey olmazYabancı bir maddeye anında tepki veriy
Kullandığım ilacın haddi hesabı yok :)
Öldürmeyip süründürüyor malesef.
Ama doktorum öyle söyleyince biraz rahatladım.çünkü vücut yabancı her maddeye derhal tepki veriyor.daha burnumdan girerken yakalarım virüsü :)
sıte kapısına yazıp yapıstırmak gerekPaspas dayanaydı eyiydi
Yazık çokta şık bir şeydi, bir hafta dayanabildi
Eşim sigara yakacakmış çakmağı bulamıyor. "Çakmağa nereye koydun? ne yapıyorsun bu çakmakları?" diye kızıyor bana. valla dedim KK'da birilerine lazım oldu şimdi onlara verdim dedim, trafik canavarı kundaklayacaklarmış, yok çakmak, söylemeyeceğim çakmağın yerini.viski değil en ucuz ne varsa onu dökerim, malum kolonya piyasa da yok yahu bu ite alkol dökmeye bile değmez..
evet herkese bulaşacak ama ben mesela riskli gruptayim ve 20 gundur disari cikmiyorum kendimi herkesten once karantinaya aldim yani.Eger virüsü kaptiysa yapacak bir şey yok.
Zaten su bilimsel bir gerçek herkese buluşacak bu.
Kabul etmiyorsunuz ama herkes enfekte olacak. Bunun kaçarı yok.
Hala bugün virüs yok olur eyvallah
Amaç virüs yayilimini yavaslatmak
Amin canımGeçmiş olsun inşaallah öyle bir şey olmaz ☺ sağlıklı günler bizlerin olsun inşaallah ❤ biran önce kurtulalım bu illetten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?