- 8 Mart 2018
- 1.386
- 1.833
- 63
- 28
zaruri durumlarda izin varmis is de bunlardan birisidir muhakkakŞehirlerarası işe gidip gelenler ne yapacak?
Öyle de yani valiliğe git izin al ne şekilde olacak o da ayrı kargaşa. İnsanlar yığılacak yine. Akıl sır ermiyor.zaruri durumlarda izin varmis is de bunlardan birisidir muhakkak
Sokağa çıkma yasağı hala yok. Neyi bekliyoruz sayın erdoğan?İŞTE YENİ TEDBİRLER
* Şehirler arası seyahetler valilik iznine bağlanmıştır.
* Kamuda olduğu gibi özel sektörde de esnek çalışma sistemine geçilecek.
* Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni oluşturulacak.
* Ören yerleri gibi yerler hafta sonu kapalı olacak.
* Askerlerimiz 14 gün karantina kuralına uygun şekilde, celp ve terhis kuralına tabi tutalacak.
* Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir.
* Tüm illerimizde pandemi kurulları oluşturulacak.
* 30 büyükşehirin tamamında uygulanması kararı uygulamaya geçmiştir.
Nereden alintiladiniz bunu? Almanya'da yaşayan kimse böyle bisiy yok diyor?Merkel; Hepimizi salgın nedeniyle daha kötü günler bekliyor Tek vatandaşımız işsiz kalmayacak aç kalmayacak tüm ülkenin maaş fatura borçlarını ödeme gücümüz var Siz sadece sağlığınızı düşünün dikkatli olun ve hiçbir şeyi dert etmeyin. Devletiniz sonuna kadar yaninizda ...
Biliyorum belki ekonomimiz buna müsait değil ancak yapılması gereken seyler bunlar açık ve net
Cok gecmis olsun .Rabbim şifa versin.Evet, sizdeki rahatsızlık nedir? İlaç kullanıyor musunuz? Bende tiroit yok, kanser riskli kitle olduğu için tamamı alındı
Bir tane köpekle ilgili haber vardı geçen buraya attılar, onda dışkı vs demiyordu. Bunlar dışında hangi haberler var linkini atabilir misiniz? Dışkıya geldiyse zaten midesinden geçmiş olması gerekiyor mantıken ki kediler bu virüsle yüzde 80 oranında benzeyen sars ile enfekte olabiliyorlar, bu virüsün de vücuda girmesi ile enfekte olmaları olası.Ozaman yoktu derken covit-19 dan bahsediyorum. Kedilerdeki coronavirus yillardir var ve gundemdeki coronavirusten tamamiyle farkli. Degil insana bulasmak, kopeklere bile bulasmiyor.
Kedilerin cogunlugu zaten feline coronavirusu tasiyicisi. Ancak biz bunu fark etmiyoruz. Ne zaman bagisikliklari duserse ozaman bu olumcul olan islak FIP e ceviriyor. Yani ic organlarinda su toplaniyor. Ozaman fark ediyoruz.FiP e cevirse bile yine insana da kopege de bulasmiyor.
Kedim o olayin uzerine 5 yil daha yasadi. 16 yasinda cok farkli bir nedenden oturu vefat etti. Veteriner degilim ancak 30 yildir evcil hayvan sahibiyim. Veteriner kadar olmasa da az cok bilgim var.
Bu virus salgini basladigindan beri hayvanlarla ilgili olan kismini surekli yabanci kaynaklardan takip ediyorum. Cunku kedim ile yurt disi ucusu gerceklestirdik. Onu hava alaninda kontrol noktalarinda kafesinden cikartmam gerekiyordu. Oyuzden ben de tedirgindim. Cok arastirdim ozellikle yabanci kaynaklardan. Coronavirusun, yani covit 19 un insandan hayvana bulastigina dair kesin bir kanit yok. Bazi hayvanlarin agiz ve diskilarinda bu viruse rastlamislar ama yetkililer de bunun tam bir bulasma olmayabilecegini belirtiyorlar. Cunku hayvanlar enfekte sahiplerini yaliyorlar vs. Bu da agiz, burun ve diskilarinda viruse rastlanmasina sebebiyet veriyor. Yani virusu sahibinden aliyor. Kendindekini bulastirmiyor. Ve tekrar ediyorum agiz burun ve diskilarinda viruse rastlansa bile enfekte olduklarina dair kesin bir kanit yok.
Yabanci kaynaklarda da kesin bulaş olmayabilecegi bildiriliyor ama nedense turkceye cevirirken bunu atliyorlar malesef.
Sizin mesajinizi alintilayarak cevap veriyorum ama siz kendinize bir cevapmis gibi algilamayin lutfen. Bu konu cok hassas bir konu hayvan sahipleri arasinda panige neden olabilir. Oyuzden boyle uzun uzun yazma ve aciklama geregi hissediyorum.
Nereden alintiladiniz bunu? Almanya'da yaşayan kimse böyle bisiy yok diyor?
Var ya da yok ama yalan bu laf İngiltere içinde böyle deniyordu ama yok ... Böyle şeyler yapacaz diyen bir yer yokmus ... hanımefendinin yazdığını gruba attım cevap bekliyorum Almanya'daki Türk arkadaslardanBence de almanyanın böyle gücü vardır ama.. orda yaşayanlar böyle demiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?