bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Arkadaşım bak tek tek anlatıyorum. Corona virüs ailesinin ismi. SARS da FIB de bu aileye ait virüs çeşitleri. SARS, FIB gibi Kedilerde yaygın görülmüyor ama SARS da FIB gibi kedi ve köpekleri enfekte edebiliyordu. Sizlerin günlerdir anlattığı her şey FİB ile ilgiliydi. Bu SARS cov 2 de SARS a genetik olarak yüzde seksen benziyor bu yüzden bilim adamları 0 dan başlamadı, SARS ile ilgili araştırmalar üzerinden devam etti aşı ve tedavi ile ilgili çalışmalara, yani FIB üzerinden değil SARS üzerinden çıkarım yapabiliriz. Bilim adamları da benim gibi bulaş riskini olası bulduğu için kontrol ediyorlardır, yoksa niye kontrol etsinler? Kedinin dışkısında SARS cov 2 çıkmış, enfekte biri gidip dışkıya temas etmediyse bu virüs o kedinin midesinden çıkmış demektir yani enfekte olmuş hayvan ve belirtileri gösteriyor. Hayvanlarınızla gerekli olmadıkça temas kurmayın bir süre merak etmeyin ölmezsiniz ama kurarsanız onlar ölebilir bilmem farkında mısınız?

Bağışıklık güçlendirmek için yetişkinlerde hangi vitaminleri kullanıyorsunuz? Belirtmekte sakınca yok ise yazar mısınız lütfen?

Ben 1 ay once kan testi yaptirdim kan degerlerim sınırdaydi oyüzden şuanda multivitamin ve D vitamini kullaniyorum. Oglumada c ve d vitamini kullaniyirum. Internette C D vitamini ve folic asit bagisikligi arttiriyor yaziyor. Saracoglu ahaberde yesilmercimek tahillar virüsün direncini kiran icerigi var dedi.

Birde sumak çayı diyorlar ama

Yok derdim anne sutunden gecip gecmemesi degil. Zaten bende varsa kesin ona da bulasir bir sekilde. Benim merak ettigim bu gibi durumlarda anne ve bebegi ayiriyorlar mi? Yoksa karantinaya ikisi mi aliniyor? Paranoyakca dusunceler iste.

2 haftada durum bu bir 2 hafta sonrası ne olacak bilemiyorum. Bu ilaçlar işe yarıyor mu? Deneniyordu ya ne durumda hastalar acaba?

Valla canim ilac varsa bile o ilac seni beni bulurmu bilmiyorum. Tek bir ülkede degilki problem. Tüm dünyada sana bana sıra gelene kadar. RUHUNA EL FATIHA

Bende demir, d vitamini ve folic asit eksikliği olduğu için devamlı kullanıyorum bunları.

İsverenin soyledigi bu esim dukkanin muhasebesine bakiyodu birde genel muhasebecisi var dun ogrendi cikis yapilmadigini ilk gun konusuldugunda hepinizin cikisini veriyoruz basvurun dedi isveren bizde basvurduk suan anladigim kadariylaa devlet desteginden kasit faizsiz kredi adamin heryere borcu var cunku esimede kredi cekiyorum devlet destekli cikisini bu yuzden yapmadik kimsenin diyince esim muhasebeciyi ariyo abi hani herkesin cikisini yapmistin diyee oda eger suan eleman cikartirsa devlet desteginden yararlanamaz kredi isi yatar parayi alsin hepinizin cikisini vericez diyo devlet kendi kapattirmadigi dukkanlara karsiliksiz destek saglamiyor maalesef mesela kuaforlere varmis odenek ama kapatin denmeyen sektorlerde yokmuss

Birde sumak çayı diyorlar ama

Biraz once adacayi lavanta dedi. Adacayi iciliyorda lavantayi kaynatip odaya mi koyucaz anlamadim. Birde benim tavsitem ekinezya cayi. Bana bir doktor önermisti bagisiklik icin.

Yok derdim anne sutunden gecip gecmemesi degil. Zaten bende varsa kesin ona da bulasir bir sekilde. Benim merak ettigim bu gibi durumlarda anne ve bebegi ayiriyorlar mi? Yoksa karantinaya ikisi mi aliniyor? Paranoyakca dusunceler iste.
Kadın Doğum Uzmanı banu çifçi ayırmamak dedi. Sonuçta Anne sütü ile bağışıklık kazanacak. Onun ilacı bu zaten. Ben emzirirken grip olmuştum doktor sık emzir demişti aksine. Bebeğime birşey bulaşmadı.Tabi aynı şey olmadığının farkındayım ama ayrılmamalı deniliyor

bunu bende cok merak edıyorum

Türkiye de sadece koronadan dolayı yoğun bakımda yatan hasta olduğunu düşünmüyorsunuz değil mi?

Hani bazi adamlar varya 3 kurus para getirir eve disarlarda kahvehanelerde yer,sonrada eve misafir gelince karısına tatlida yokmu meyvede yokmu der.bizim ülkemizde ayni böyle
Bikaç mesaj önce yazmışsınız gerçi ama kredi filan diye. Anladığım kadarıyla işletmecisiniz. Bizde öyleyiz. Maaşları verdik bu ay çalışanlara ve çalışan sayımız gerçekten fazla. Kirayı mülk sahibi almadı Allah razı olsun. Fakat diğer aylar ne yapacağız ? Normalde kazandığımız paranız çok az bi kısmıyla geçinmeye çalışıyoruz doğal olarak. Maaşlardan cebimize ne kaldıysa işte onunla. Az değil çok şükür ama aylarca götürmez bizi. Doktorum var,çocuğum var,evim kira. Biz bi şekilde hallederiz belki de ya çalışanlar ? Adam arayıp maaş harici para istiyor geçinmem zor diye. E bizde de yok ki verelim. Tek kişi değil isteyen bu arada. Çalışanlardan kasaya borcu olanlar var onlar bile arayıp biz nasıl geçincez diyolar. Araştırdığınız,bildiğiniz her hangi bişey var mı bununla alakalı ? Muhasebecimiz bunun böyle devam etmeyeceğini 1 ay daha idare etmemizi sonra tekrar açacağımızı söyledi. Vahiy geliyo galiba bi yerden nasıl bu kadar eminse. Şu an bilinmezlik içinde olduğu için bekliyoruz öyle nasıl olcak diye. Allahtan altınlarımı satmıştım bu olaydan önce. Ordan cebime biraz daha para kaldı. Bide oğlumun kumbarasından 300 TL çıktı bozuklardan biriktirdiğimiz kâr kârdır bu dönemde ne yapalım

Ohal ilan edilmeli.Işten cikarilana, ücretsiz izne cikartilana ve işsiz aile reisine en az asgari ücret tutarinda maaş ödenmeli.Esnafın dükkan kirası ödenmeli ve aynı miktarda ödemede esnafa yapilmali.Sadece 1 ay şunu yapip sokaga cikma yasagi ilan etseler belki az kayipla cikardik işin içinden.

Aynı cevabı dün aldık bizde şaka gibi dimi

Mümkün. Zira ben pozitif çıkan birinin ateşi düştü nasılsa diye salınıverileceğine inanmıyorum. Hem de daha hastalığının 4.gününde..
Her pozitif çıkan hastaneye yatırılmıyor. Semptomlar hafif seyredenler evde karantina ve gözlem altına alınıyor. Sadece solunum yetmezliği başlayanlar ve hikayesinde kronik hastalığı olanlara hastane yatış veriliyor. Yurt dışında da uygulama böyle.

hiç bişe beğenmiyonuz.
konut kredisi faiz oranı düştü naberr..
Hayır kolonya beleş canım, dağıtacaklar

Yok ben haksızlık etmişim.
Önlemler yeterince sıkı ve virüsün yayılma hızını düşürmeye odaklıymış cidden.
Gidem de yeni bir konut edinem.
Hoşgeldine gelen komşularima da iki kolonya bir metre aralıklarla da oturduk mu?
Oh mis!
Misafirli OHAL tarifiniz var mı?

Türkiye de sadece koronadan dolayı yoğun bakımda yatan hasta olduğunu düşünmüyorsunuz değil mi?

Evet aciklamislar bir arkadas yazmisti 5000 tane solumum cihazi varmis toplamda.%60 doluysa en fazla 2500 kaliyor. 80milyon nufuslu bir ülkede bence yetersiz

Sanırım ben öyle düşünüyorum. Hastaneye normal girenler içinde korona olduklarına karşı inancım ise çok yüksek.
Yok artık hayatımız da sadece korona yok maalesef bin bir türlü hastalıkta var
Hattta geçen hafta tanıdığımız yoğun bakımdaydı vefat etti koronayla alakası bile yok
1.5 aydır yoğun bakımda tedavi gördü böyle niceleri var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…