bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Nasıl izin alacağım ki yarın, cumartesi. Valilik kapalı. Belki çok sorun çıkarmazlar pazartesine kadar. Ayrıca kargolar falan ne olacak? İptal mı etsem henüz kargoya verilmeyenleri?
Sanırım Sadece otobüsle seyahatten bahsetti sizin çiftlik evinize gitmeniz için valilikten izne gerek yok diye düşünüyorum yani eğer özel aracınızla gidecekseniz.

Eşime bahsettim şimdi borcu olmayan adam 25bini napsın yeteri kadar parası vardır zaten dedi. Çok haklı. Battı balık yan gider gidişine bırakcaz galiba şimdilik.

Yok derdim anne sutunden gecip gecmemesi degil. Zaten bende varsa kesin ona da bulasir bir sekilde. Benim merak ettigim bu gibi durumlarda anne ve bebegi ayiriyorlar mi? Yoksa karantinaya ikisi mi aliniyor? Paranoyakca dusunceler iste.
Benim oğlum daha 3 aylık bende sizinle aynı düşünüyorum şuan . Hatta ben hastalanırsam tedavi altına alınırsam bebeğimi nasıl emziririm sütüm gider diye korkuyorum

Şehirler arası yolculuk valilik iznine bağlı olacak diye bir şeyler görüyorum kızlar. Bu ne kadar doğru? Hava biraz daha ısınınca çiftlik evine kaçmayı planlıyorduk, 3.5 saatlik mesafede
Kişisel araç ile seyahat için geçerli değil

Bence de ayrilmamali. Hem annenin morali hem bebegin bagisikligi acisindan.

Benim oğlum daha 3 aylık bende sizinle aynı düşünüyorum şuan . Hatta ben hastalanırsam tedavi altına alınırsam bebeğimi nasıl emziririm sütüm gider diye korkuyorum
Annelerin tek dusundugu bu galiba insallah bir sorun yasamadan atlatiriz bu donemi.

Bağışıklık güçlendirmek için yetişkinlerde hangi vitaminleri kullanıyorsunuz? Belirtmekte sakınca yok ise yazar mısınız lütfen?
D vitamini,çörek otu ve hindistancevizi yağı, bunlar zaten tukettiklerimizdi.
Bu ara karnabahar, pazı ,ıspanak yemekleri,portakal ,brokoli sofrada hep oluyor.
Kahvaltida karadut veya harnup pekmez orijinal,bol yogurt ev yapımı, sirke ve limon ,salatalarda yeşil biber,köy yumurtası.Bunlara dikkat etsek yeter.

Şimdi haberlerde gördüm. Mersin de bir hamam gizlice kahvehaneye çevrilmiş. İçerde kumar oynanıyormuş. Şimdi bu millete sokağa çıkma yasağı getirilse ne getirilmese ne. Sahilde balık tutan adam da kendisini uyaran zabıtaya bas bas bağırıyordu evde sıkılıyoruz diye. Bu sorumsuz laftan anlamayan insanımsılar ölse gayet yerinde olur. Ben herhalde devlet başkanı olsam böyle konularda çok sert olurum. Keyfi yere çıkanı vururum derim. Bu ne be? Hem hastalıkla hem de bu manyaklarla uğraşıyoruz

Nasıl izin alacağım ki yarın, cumartesi. Valilik kapalı. Belki çok sorun çıkarmazlar pazartesine kadar. Ayrıca kargolar falan ne olacak? İptal mı etsem henüz kargoya verilmeyenleri?
Geçerli bir sebebiniz yoksa açık olsada izin alamazdiniz sanırım,tatil için.kargolarin etkileneceğini düşünmüyorum seyahat dendi, çalışma ve ticareti etkilemez

Çörek otu yağını nasıl tüketiyorsunuz?

Evet bende izlemiştim pesss

Annelerin tek dusundugu bu galiba insallah bir sorun yasamadan atlatiriz bu donemi.
Ben evden çıkmıyorum ama eşim asker ve çalışmak zorunda çok korkuyorum burada hiç yakımımız yok bize birşey olsa oğluma ne olacak yanlız mı kalacak

Ingilterede de durumlar berbat..sokağa çıkma yasağı kismen işliyor,evden çalışma imkanı olmayanlar yine işlerine gidip gelebiliyor,market ve eczane için çıkabiliyorsun birde egzersiz yapmak istersen çıkabilirsin tabi bulunduğun heryerde herkesle aranda 2 m mesafe bırakman gerek.. yinede trenlerde insanlar içice..
Hükumetin,işlerine devam edemeyen serbest meslek sahiplerine maddi yardım yapacağız demesi de rakamın ne kadar olduğunu duyunca şaka gibi geldi herkese sozde ekonomik olarak güçlü oldgunu iddia eden bu ülke toplam £90 sterlinlik yardım verebiliyor))
Sürü bağışıklığı sacmaligindan 2 hafta kadar geç kalarak son anda vazgeçen başbakan dahi yakalandı virüse..sağlık bakanı ve bazı millet vekilleride..eee Allahın sopası yok tabi ama yine de onların bizlerden büyük bir farkı var tedavi süresinde eminim ki her türlü imkândan faydalanacaklar yoksa bile yaratacaklar..olan yine zavallı sıradan halka olacak.
Bugün bir arkadaşımın da coronaya yakalandığını öğrendim..Hükumetin böyle durumlarda aramamız için verdiği sağlık hattını aradığında verdikleri cevap şu; evde karantina da kal..ve kimseyle görüşme..
Hani test yapılacaktı?
Hani ev halkı ne durumda diye bakilacakti? Ya solunum sıkıntısı çekerse!?
Yok..maalesef bütün ülkelerin böylesine büyük bir trajedi de halklarina karşı gösterdikleri tutumu büyük bir üzüntü için de izliyorum..insan hayatının değeri iste bu kadar..devletler sadece kendi düzenini, yetkililerde kendi sağlıklarını düşündükleri surece halk her halükarda çekecek..

... ama Ben demistim Mune

Çörek otu yağını nasıl tüketiyorsunuz?
Faydalarini okuyun soğuk sıkım alın, faydalarina bakin netten arastirin ben 1tatli kaşığı içiyorum sabahları..haslanmis yumurtaya da dokulebilir kimyonla falan.7senedir genelde kışları aliyoruz yogun calistigim için hasta olmamam gerekiyordu.

kişi alıp otobüse binecek herhalde..
özel aracı nasıl kontrol edecek il sınırlarına polis mi yerleştirecek?
Neden olmasın otoban girişleri il sınırları trafik polisleri ile denetlenir.
Yani benim duyduğum anladığım bu, zıtlık olsun diye savunmuyorum yanlış anlamayın...

Canfeb

Şehirlerarası yolculuklar valilik iznine verildi.

Buna göre bundan sonra şehirlerarası otobüsler valilik izinlerine göre sefer düzenleyebilecek.

Kendi arabasıyla yolculuk yapacaklar için henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak 30 büyükşehirde vatandaşların özel araçları ile şehir dışına çıkmalarının da kısıtlanabileceği gündemde. Bu kararlar Valilikler tarafından kurulacak komisyonda verilecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…