- 28 Ekim 2013
- 514
- 834
- 103
Yok çok haklısınız düşünmekte. Bebeğinize geçmeyebilir ama sizden. Geçen bi yerde okudum ne kadar doğru inanın bilmiyorum ama anne sütü alan bebekler çok şanslı bu dönemde filan demişlerdi. Hasta olsalar dahi iyileşmeleri çok hızlı olurmuş. Biz de eşimle konuştuk bunu benimde küçük çocuğum var. Ağır geçirmediğimiz sürece zaten hastanede değil evde karantina uygulanıyor. Muhtemelen ayırmazlar bu sebeple. İşte ağır geçirmemek için iyi beslenmek zorundayız galiba. Morali yüksek tutmak. Siz takviye almıyorsanız alın mutlaka. Hamilelikte ve emzirme döneminde kullanılan çok iyi vitaminler var en azından bağışıklık yükselsinYok derdim anne sutunden gecip gecmemesi degil. Zaten bende varsa kesin ona da bulasir bir sekilde. Benim merak ettigim bu gibi durumlarda anne ve bebegi ayiriyorlar mi? Yoksa karantinaya ikisi mi aliniyor? Paranoyakca dusunceler iste.
Bikaç mesaj önce yazmışsınız gerçi ama kredi filan diye. Anladığım kadarıyla işletmecisiniz. Bizde öyleyiz. Maaşları verdik bu ay çalışanlara ve çalışan sayımız gerçekten fazla. Kirayı mülk sahibi almadı Allah razı olsun. Fakat diğer aylar ne yapacağız ? Normalde kazandığımız paranız çok az bi kısmıyla geçinmeye çalışıyoruz doğal olarak. Maaşlardan cebimize ne kaldıysa işte onunla. Az değil çok şükür ama aylarca götürmez bizi. Doktorum var,çocuğum var,evim kira. Biz bi şekilde hallederiz belki de ya çalışanlar ? Adam arayıp maaş harici para istiyor geçinmem zor diye. E bizde de yok ki verelim. Tek kişi değil isteyen bu arada. Çalışanlardan kasaya borcu olanlar var onlar bile arayıp biz nasıl geçincez diyolar. Araştırdığınız,bildiğiniz her hangi bişey var mı bununla alakalı ? Muhasebecimiz bunun böyle devam etmeyeceğini 1 ay daha idare etmemizi sonra tekrar açacağımızı söyledi. Vahiy geliyo galiba bi yerden nasıl bu kadar eminse. Şu an bilinmezlik içinde olduğu için bekliyoruz öyle nasıl olcak diye. Allahtan altınlarımı satmıştım bu olaydan önce. Ordan cebime biraz daha para kaldı. Bide oğlumun kumbarasından 300 TL çıktı bozuklardan biriktirdiğimizkâr kârdır bu dönemde ne yapalım
Sadece Türkiye olarak düşünmeyin maalesef görüldüğü gibi hiç bir Ülkede yeterli değilEvet aciklamislar bir arkadas yazmisti 5000 tane solumum cihazi varmis toplamda.%60 doluysa en fazla 2500 kaliyor. 80milyon nufuslu bir ülkede bence yetersiz
Aynı cevabı dün aldık bizde şaka gibi dimi
Ya Tabiki normal hastalar var. Hastanelerin büyük bir kısmının dolu olduğu düşünülünce ve sağlık çalışanlarından da yakalananlar olunca insan yopum bakımda yatan hastasından şüphe etmez mi? Bulaşıp bulaşmadığı ile ilgili. Yani bilemiyorum hiçbirşey güvenim kalmadı benim.Yok artık hayatımız da sadece korona yok maalesef bin bir türlü hastalıkta var
Hattta geçen hafta tanıdığımız yoğun bakımdaydı vefat etti koronayla alakası bile yok
1.5 aydır yoğun bakımda tedavi gördü böyle niceleri var
Ben de aynı şeyleri düşünüyorum,36 günlük bebeğim varYok derdim anne sutunden gecip gecmemesi degil. Zaten bende varsa kesin ona da bulasir bir sekilde. Benim merak ettigim bu gibi durumlarda anne ve bebegi ayiriyorlar mi? Yoksa karantinaya ikisi mi aliniyor? Paranoyakca dusunceler iste.
Sadece Türkiye olarak düşünmeyin maalesef görüldüğü gibi hiç bir Ülkede yeterli değil
Evet inanırım aynısını yaşadıkKoronavirüsten yaşamını yitiren 64 yaşındaki Recep Turan’ın oğlu, "Babam, teşhis konulana kadar izole edilmedi, karantinaya alınmadı. Doktorlarla temas kurdu. Uzun süre acilde kalabalık bir ortamda yattı. Annemin koronavirüs testi pozitif çıktı ve abim de karantinada” diye konuştu.
Taburcu edildi negatif çıktı. 14 gün ev karantinasında olacak.
Kara cahiliz. Kendimize konduramıyoruz. Yok ya bize kadar gelmez kafasındayız. Çok yazık.Öyle öyle maalesef... Almanya'da bizim gibiymis ama hepsi tedbirli diyor teyzem. Hepsi haftalık alışveriş yapıyor işi olan işine - evine ..sokaklar bomboş.
Bizim ülke ekonomik olarak kötü ama yine bizim halk kurtlu anlmiyorum neden???? Ne oldu bize ? Birbirinizin canına niye düşmanın?
benim de tiroit rahatsızlığım var, hasimato. İlaç kullanıyorum. Risk grubunda olduğumuzu sanmıyorum.Cok gecmis olsun .Rabbim şifa versin.
Benim 18 yaşimdan bu yana kronik hasimato rahatsızlığı var troit bir çeşidi.ilac kullanıyorum.suan 34 yaşındayım.merak ediyorum acaba risk grubuna giriyormu diye ?
Bugünden itibaren geçerliŞehirler arası yolculuk valilik iznine bağlı olacak diye bir şeyler görüyorum kızlar. Bu ne kadar doğru? Hava biraz daha ısınınca çiftlik evine kaçmayı planlıyorduk, 3.5 saatlik mesafede
Nasıl izin alacağım ki yarın, cumartesi. Valilik kapalı. Belki çok sorun çıkarmazlar pazartesine kadar. Ayrıca kargolar falan ne olacak? İptal mı etsem henüz kargoya verilmeyenleri?Bugünden itibaren geçerli
kullaniliyorda ayni gün gelmiyorArkadaşlar market için sanal market uygulamalarını kullanamıyor musunuz? Ben zaten hamilelikten dolayı çıkamadığım için öyle yapıyordum yapmaya da devam ediyorum şimdi yoğunluktan siparişi verdikten 3 gün sonra geliyor ama
Sanal market uygulamasi bizim bölgede gün bile vermiyor ona güvenirsek aç kalırızArkadaşlar market için sanal market uygulamalarını kullanamıyor musunuz? Ben zaten hamilelikten dolayı çıkamadığım için öyle yapıyordum yapmaya da devam ediyorum şimdi yoğunluktan siparişi verdikten 3 gün sonra geliyor ama
Sormayın hadi borcu yok diyelim esnaf kefaletten de para çekmemiş olması gerekiyormuş. Gerçekten sistem berbat. Vergi ödemeyecek sektörler açıklandı. 5 şirketimiz var 5 i de o listedeki sektörlerin dışında. Ne yapcaz bilmiyoruz. Eğitimler iptal 30 Nisan a kadar herhangi bir gelirimiz olmayacak. Bizi neden görmüyorlar?Dün maskemi eldivenlerimi takip bankaya gittim 25.000 tl esnaf destegi icin .(bu arada karsiliksiz destek degil taksitle ödeyecegiz) en azindan şu virüs ortaminda iş yokken evimin masrafi yanimda calisanlarin maaslarini cikar diye. Bankaci bu kredi icin esnaf borcunun olnamasi lazim dedi. Şaka gibi. Bu zamanda borcu olmayanmi var.
Nasıl izin alacağım ki yarın, cumartesi. Valilik kapalı. Belki çok sorun çıkarmazlar pazartesine kadar. Ayrıca kargolar falan ne olacak? İptal mı etsem henüz kargoya verilmeyenleri?
Yok derdim anne sutunden gecip gecmemesi degil. Zaten bende varsa kesin ona da bulasir bir sekilde. Benim merak ettigim bu gibi durumlarda anne ve bebegi ayiriyorlar mi? Yoksa karantinaya ikisi mi aliniyor? Paranoyakca dusunceler iste.
Sadece anne sutu aldi simdiye kadar cok sukurYok çok haklısınız düşünmekte. Bebeğinize geçmeyebilir ama sizden. Geçen bi yerde okudum ne kadar doğru inanın bilmiyorum ama anne sütü alan bebekler çok şanslı bu dönemde filan demişlerdi. Hasta olsalar dahi iyileşmeleri çok hızlı olurmuş. Biz de eşimle konuştuk bunu benimde küçük çocuğum var. Ağır geçirmediğimiz sürece zaten hastanede değil evde karantina uygulanıyor. Muhtemelen ayırmazlar bu sebeple. İşte ağır geçirmemek için iyi beslenmek zorundayız galiba. Morali yüksek tutmak. Siz takviye almıyorsanız alın mutlaka. Hamilelikte ve emzirme döneminde kullanılan çok iyi vitaminler var en azından bağışıklık yükselsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?