- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
Ben bu şekilde ekim ayında rahatsızlandım. Astim da oldugu icin normalden cok farkliydi
3 kutu çok kuvvetli antibiyotik ve balgam sokucu kullandım. Evde nebulizatorumde var zaten. Hayatımda böyle birşey daha önce yaşamamıştım. Ağzımdan burnumdan sürekli balgam geliyordu. O zaman daha Turkiyede yoktu. Bu adam corona olduğunu zannediyor.
Su gereksizi haber yapanlara kızmak lazım.50-100 insandami bulamadilar demis ya
Tabii ama burada bunu yapmayın burada hasta olan insanlar var ve umutsuzluk en büyük virüstür.... Biz devletimizin yanındayız Allah devletimize ve milletimize güç versin.
Siz biraz fazla abartmışsınız sankiEn son evden çıkışım 17 mart ondan önce de 2 martta çıkmıştım 2 çocuğum var. Tek riskli kişimiz evde eşim işegidip geliyor malum. Oda epey dikkatli gelir gelmez dus alıyor yatak odası ona ait ben çocuklarla salonda yatıp kalkıp oturuyorum yatak odasına girmiyoruz sadece uyanınca havalandırmak için camını açmaya gidiyorum o kadar. Eşim oturma odasında tek oturuyor yemeğimizi ayrı yiyoruz psikolojik çökmek üzereyim yavaş yavaş çocukların hareketleri batmaya başladı anlamaya çalışmak zor geliyor yoruldum. Bugün babamı gördüm kapımızın önünde giriş katta oturuyorum babamda belediyede sokak temizliği işinde çalışıyor bizim kapının önünü süpürüyordu camı açıpkolay gelsin falan dedim konuştuk telefonundan bi video izletmek için telefonunu uzattı bana aldım bende izledim sonra geri verdim neyse sonra da zaten abdest için ellerimi yıkadım ama farketmeden elimi yüzümesürdüm mü diye içimiçimi yiyor eşime dedim niye konuştun aldın telefonu dedi arayıp konuşsaydın ya dedi ben görüyorum sabahları insanlarla hep dipdibe çakmak istiyor bazen kendi ateş uzatıyor en kolay ona bulaşır şu durumda virüs hiç dikkat etmiyor dedi haklı çünkü bugün maske takmıyorsun neden dediğimde açık havadayım bişey olmaz dedi çok umursamıyor gibi Aman Allah ım ya kırk yıl düşünsem babamdan şüpheleneceğim aklıma gelmezdi bebeğim var en çok ondan ayrılmak zorunda kalmak düşüncesi korkutuyor
bütün bu belirtilerle aralık ayında hastalandım. ama hayatımda böyle bir şey yaşamadım. bağışıklığımın çok kuvvetli olduğunu sanırdım. üç hafta ciğerlerim dökülüyor sandım, öksürmekten sesim kısıldı. o nasıl bir burun akıntısı, baş ağrısıydı. antibiyotik kullandığım halde ateşleniyordum. halsizlikten başımı kaldıramadan yattım. toparlanmak haftalarımı aldı. henüz bu hastalığı bilmiyordum. çok ağır grip oldum demiştim. hala da ne geçirdim bilmiyorum.
domuz gribi diyorlarmis o donemde agir gecirenlerebütün bu belirtilerle aralık ayında hastalandım. ama hayatımda böyle bir şey yaşamadım. bağışıklığımın çok kuvvetli olduğunu sanırdım. üç hafta ciğerlerim dökülüyor sandım, öksürmekten sesim kısıldı. o nasıl bir burun akıntısı, baş ağrısıydı. antibiyotik kullandığım halde ateşleniyordum. halsizlikten başımı kaldıramadan yattım. toparlanmak haftalarımı aldı. henüz bu hastalığı bilmiyordum. çok ağır grip oldum demiştim. şimdi ben ne geçirdim diyorum.
benim cevremin neredeyse tamami boyleydi hicbir sene gormedim bu kdr agir hastalik geciren bilemedim nedir isin asli ama bi tuhaflik vardi yaBununla ilgili bilim kurulu üyelerinden birinin cevabı vardı mantıklı geldi bana.
Her sene soğuk algınlığı,nezle gibi şikayetleri olan hastaların da bu sene yaklaşık aynı sayıda olduğunu yazmıştı.Yani ekstra bir durum olsa bence vaka sayılarında da belli olurdu.Çünkü geçen sene de hatırlıyorum,yaşadığım yerde baya salgın gibiydi soğuk algınlığı,nezle.Herkesin boğazı ağrıyordu ya da burun akıntısı vardı bir dönem.Klasik kış yani,bu tarz yorumları görüyorum internette de aylar öncesine ait ama bana pek mantıklı gelmiyor.Çok büyük yığılma olurdu bence hastanelere şimdiye kadar.
domuz gribi diyorlarmis o donemde agir gecirenlere
o donem herkesden duydugum buydu birde uzun surdugunu soylediler aralikda cikan virusun tr ye ulasmasi marti buldugunada pek ihtimal veremiyorum nedense bu kdr bulasici bir virus kac ay ulkeye nasil ugramadiolabilir, çünkü hayatımda böyle olmadım.
benim cevremin neredeyse tamami boyleydi hicbir sene gormedim bu kdr agir hastalik geciren bilemedim nedir isin asli ama bi tuhaflik vardi ya
Her anlamda devletimin ve milletimin yanındayımTabii ama burada bunu yapmayın burada hasta olan insanlar var ve umutsuzluk en büyük virüstür.... Biz devletimizin yanındayız Allah devletimize ve milletimize güç versin.
bir yandan bunuda dusunuyorum hastanelere giden olurdu muhakkak diye..umarim olmazda bir an once su belayi defederiz basimizdan havalar biraz bozdu evde oturmalarina sebep olur insallahBen geçen sene görmüştüm yine Ocak aylarında.O yüzden o cevap bana mantıklı geldi.Ayrıca Aralık-Ocak ayında vaka olmuş olsa,düşünüyorum,şimdiye aşırı yaygın olması lazım virüsün,doğal olarak yaşlılara da kronik hastalığı olanlara da çoktan bulaşmış olurdu,hastanelerde bir sürü hasta birikirdi,elbet fark edilirdi bir değişiklik.Durum o kadar vahim değil.Umarım hiç olmaz da,hala keyfi dışarı çıkanları gördükçe maalesef olacak gibi geliyor.
dusunurdum hep dunyada bilmedigimiz neler var kimbilir saklanan herseyin cozumu bulundu belkide sakliyorlar vs diye bir virusun tum dunyanin elini kolunu bagladigina inanmak istemiyorum perde arkasi nedense hep baska geliyor banaCoronavirüsten sonra dünya düzeni değişecek arkadaşlar her anlamda
Siyasi ve ekonomik
Ab ve amerikaya bakın Ab büyük yaralar aldı ekonomik aldı bir de bırbırıne guven açısından da baya yara aldılar
Yenı dunya düzeni gelıyor
Umarım bizim için her anlamda iyi olur
Aynı şeyi ilk vaka açıklandığı günlerde yaşadım, yok canım bu kadar çabuk bulaşmaz dedim, bende önce çocuklarım hastalandı sonra ben ve eşim evde komple hastaydık,hatta babamları kabul etmedik eve biz gribiz karantınada bızım ev dıye gülmüştük...bütün bu belirtilerle aralık ayında hastalandım. ama hayatımda böyle bir şey yaşamadım. bağışıklığımın çok kuvvetli olduğunu sanırdım. üç hafta ciğerlerim dökülüyor sandım, öksürmekten sesim kısıldı. o nasıl bir burun akıntısı, baş ağrısıydı. antibiyotik kullandığım halde ateşleniyordum. halsizlikten başımı kaldıramadan yattım. toparlanmak haftalarımı aldı. henüz bu hastalığı bilmiyordum. çok ağır grip oldum demiştim. şimdi ben ne geçirdim diyorum.
ah evet maske kullanımı inanılmaz yanlış anlaşılıyor. çok güzel açıklamışsınız siz de.Siz bu hastaligi cok yanlis anlamissiniz yalniz..
Bebek ve cocuk sadece bir olum vakasi var koca dunyada o da losemili 3 yasinda..
Acik havada maske takmasi hasta degilse evet cok sacma, o maske agizda surekli nemleniyor, viruse mikroba cok daha felaket ortam yaratiyor.
Hastalara oneriliyor maske takmasi,o maske takildiysa dikkatli sekilde sarip sarmalanarak cope atilmali..
Birakin esiniz yaniniza gelsin hijyen kurallarina dikkat ederek.
Su tutumununuz size tedavisi zor bi okb olarak gumbur gumbur doner.
Bu stres zaten bagisikliginizi kafadan yariya dusurur.
Cocuklar ozellikle 0-9 yas riskli grup degil TASIYICI.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?