bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Yazık Evet ama Evinizde Dahi taşıyıcı Olarak Düşünüp ona göre davranmalısınız denmiyor mu? Ben henüz ayırmayı başaramadım keşke yapabilsem bunu yazık diye değil koruma olarak görürdüm. çocuklarımız var ve biz anneler, babalardan belkide daha çok ayakta durmak ve sağlıklı olmak zorundayız. Annelere birşey olması demek o yazık dediğiniz eş ve çocuklarımız için felaket olur.

Martta resmi olarak tespit edildi ama öncesinde ülkemize girmiştir büyük ihtimalle. Örneğin sanayi bölgesinde çalışıyorum burada avrupaya çine iş gezisine gitmek günlük hayatın parçası, büyük şehirlerde plazalarda da durum aynıdır. Tabi marttan çok öncesi değildir girişi, dediğinize katılıyorum aralıkta başlasa çoktan salgın olurdu.

Domuz gribi olabilir mi

değişmeye başladığını amerika'nın dijital para hamlesinden görüyoruz hatta şu an.
uzmanlar kapitalizmin artık sona ereceğini iddia ediyorlar. merakla bekliyorum süreci.

17 marttan beri karantinadayız. pzt'den beri son 5 gündür dışarı ile hiç bir bağlantımız yok, 5 günden beri dışarıdan eve herhangi bir obje de girmedi. Evin içinde artık normal hayatıma dönsem mi diyorum? yıkamaktan, dezenfektan ve çamaşır suyundan ellerim yara oldu. Hem eldivenlerim azaldı, zorunlu halde dışarı için saklayım diyorum. Yok orada mı virüs burada mı virüs diye daha fazla stres olmak istemiyorum. evde virüs kalmamıştır artık herhalde. Bir de şu var insanın bağışıklık sistemini güçlendiren bir etken de mikropların ta kendisi. Bu sürecin ne kadar süreceği belli değil, bu kadar steril yaşamaktan sonunda dışarı çıktığımızda başka şeyden enfeksiyon kapacağız.

Ben de size bişey anlatmak istiyorum
İlk vaka açıklandığında bizim çalışanımız ateşliydi öksürüyordu. Akabinde eşim ishal oldu ateş öksürük yaşadı. Ben de stresten ishal oldum fakat boğazım şişti bende de 37,5 civarı ateş öksürük oldu. İshalim 2 hafta sürdü iştah gitti ağzımın tadı bozuldu. Bu süre içinde 6 yaşındaki oğlum ateşlendi 6 gün falan ateş çıkıp çıkıp indi onda da öksürük vardı hatta bi gece sabaha kadar çok kötü öksürdü. Ben daha yeni kendime gelebildim. Biz ne yaşadık böyle acaba mı diyorum
Yer sorarsanız büyükşehirde değiliz fakat işyerimizin karşısı kyk yurdu ve müşterimiz öğrenci ağırlıklı. Malum yurtdışından gelen giden öğrenciler de var. Domuz gribi mi korona mı atlattık bilmiyorum

Yahu tamam anladık desteklemiyorsunuz gözünüzü seveyim araya bot gibi girip durmayın bi, günlerdir bi öldük kahrolduk felaket tellalları bi de siyasetçiler bır bır bır kabak tadı verdi. Tamam rezalet haldeyiz halk da bunu hak ediyor komple cahiliz koyun sürüleriyiz size de yazık oluyor bu halkın arasında çok üzücü tamam bi kapatın da konuyu birbirimizi bilgilendirelim moral verelim çok mu zor. Şu zamanda en çok ihtiyacımız olan doğru bilgi ve moral.

Tabi ki korunmak gerekli bizde dışarı çıkmıyoruz dikkat ediyoruz, ama eşinde hastalık olup olmadığı bile belli değilken tamamen herşeyi ayırmak bana saçma geldi (benim fikrim ).
Dikkat önemli elbette ,dediğim gibi gelir gelmez eşim duşa girer temizlenir öyle gelir yanımıza bu kadarı yeterli bence.
Odaları ,yemek yemeyi vs herşeyi ayırmak doğru değil, eşi sonuçta wc aynı mutfak aynı.
Bu şekilde ne kadar sürecek bilmiyoruz da aile hayati, çocukların psikolojisi vs.
Bu göreceli bir durum tabi ki ben böyle düşünüyorum yani.

çoğumuz buna benzer şeyler geçirdik ama evdeki diğerlerine bulaştı mı? Benim KP'de yılbaşında geçirdi, yoğun bakıma aldılar ağır bronşit dediler. Corona olsaydı %100 bize de bulaşırdı.

sürüntü testinde domuz gribi olup olmadığı çıkıyor. eşime ve kızıma yapılmıştı negatif çıkmıştı. domuz gribi gibi duruyor demişlerdi ama sonuç negatifti.
grip olanlarin cogu ayni yogunlukda yasadiysa var bunda bir gariplik domuz gribide cikmiyor ne olduguda bilinmiyor

virüsü eninde sonunda herkes kapacak, önemli olan geç kapmak. hem mutlaka şiddeti hafifleyeceği için hem de şu aşamada mümkün olan en az insanın hastanelere gitmesi ve böylece daha kritik olan hastalara yeterince yer kalması için.

bence evden hiç çıkmayanlar için kumanda, cep telefonu, bilgisayar gibi aletleri ıslak mendille olabildiğince sık temizlemek, 2 saatte bir elleri bol bol sabun ve ılık su ile yıkamak yeterli.

ben çıkmamak için online sipariş veriyorum gerekli şeyleri, çünkü stok yapmaya karşı olduğumdan en son normal ev alışverişi yapmıştım. dışarıdan gelenleri de dezenfekte ederek alıp poşetleri mutlaka çöpe atıyorum.

paketleri silmeden yerleştirmiyorum.

bunları da balkonda hallediyorum.

zaten bundan fazlası yapılamaz diye düşünüyorum. kalanı da rutin ev temizliği.

çoğumuz buna benzer şeyler geçirdik ama evdeki diğerlerine bulaştı mı? Benim KP'de yılbaşında geçirdi, yoğun bakıma aldılar ağır bronşit dediler. Corona olsaydı %100 bize de bulaşırdı.
ayni ortamda olan herkese bulasmiyor koronada kimisi tasiyici oluyor sanirim

grip olanlarin cogu ayni yogunlukda yasadiysa var bunda bir gariplik domuz gribide cikmiyor ne olduguda bilinmiyor
Evet kızımın kan sonuçlarında şaşırdığım bir nokta olmuştu. grip gibi duurmalrda bir değerde yükseliş görünüyormuş inanın şimdi hatırlamıyorum enterans normalde yükselmesini bekleriz sizde düşük demişti. beni çok tedirgin etmişti bu cümlesi.

ayni ortamda olan herkese bulasmiyor koronada kimisi tasiyici oluyor sanirim
bilemiyorum ya çok içiçeydi, ben kaldım yanında refakatçı olarak, kesin bulaşırdı ya bana ya eşime ya da kv'me dönüşümlü kaldık yanında.

bence artık toplum olarak şuna alışmalıyız: şu an çoğumuz taşıyıcı olabiliriz. çoğumuz bu süreçte hafif şekilde atlatmış olabiliriz.
kp'niz yılbaşında geçirmiş, size bulaştı ve siz de grip atlattıysanız zaten biliyorsunuz o tarihlerde türkiye'de test yapılmıyordu ki. dünyada da kaç yerde yapılıyordu. tüm ulaşım yolları açıktı, kargolarda sürekli gelip gidiyordu.
muhtemelen aralık, ocak, şubat aylarında grip olanlar şu an virüse bağışıklık kazandılar çünkü covid-19u geçirdiler.
keşke ben de o tarihlerde grip olmuş olsaydım, vallahi sevinirdim yaşadım geçti diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…