bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
ayni ortamda olan herkese bulasmiyor koronada kimisi tasiyici oluyor sanirim

taşıyıcı da olabilir, bağışıklığı güçlüyse atlatmış da olabilir, gripli bir hastaya bakarken hijyen kurallarına uymuşsa hiç yerleşmemiş de olabilir.

grip olanlarin cogu ayni yogunlukda yasadiysa var bunda bir gariplik domuz gribide cikmiyor ne olduguda bilinmiyor
benimki domuz gribiydi test yapıldı kesin tanı kondu. Kayınpederiminki ise domuz gribi değildi ama ne olduğu da anlaşılmadı, ama hiçbirimize de bulaşmadı o yüzden corona diyemem. İlginç olansa benim domuz gribim de evdeki başka kimseye bulaşmadı. Geçirmeyenlerde de bir bağışıklık oluşuyor demek zamanla.

Domuz gribi canim bizde gecirdik.

benim küçük oğlan önce kustu iki gün peşine bir gün ishal oldu ertesi gün su bile içemeyecek şekilde boğazları acıdı ve ateşlendi iki gün sürdü. bu süreçte yapılan kan testinde bir şeyi yok dendi. şubatta oldu bunlar.

Bizdede oglumun sinif arkadasindan ogluma hatta bütun sınifa ogretmenlere hatta bütün okula yayildi haliyle evede getirdi .bende oldum ama esime bulasmadi.cünkü esim daha once domuz gribi asisi olmustu. Bulasmayanlar bagisikligi olanlar daha once hafif atlatanlarmis. Ama oglumla ben zangir zangir titredik.

Aralık, Ocak Şubat zaten grip ayları. Covid yoktu diyemem ama o dönemde hastalananların çoğu muhtemelen gripti. Covid 19 grip virüsü değil o yüzden o dönem grip olanların bağışıklık kazandığı çıkarımını da yapamayız. Allah hepimizin sağlığını korusun.

Canim o domuz gribiydi doktor bu kıs gecirilen virüs domuz gribi.saglik bakanligi duyuru yapti hekimlere dedi..bizde gecirdik oglumla hala kan degerlerimiz cok düsük. 10gün once test yaptirdik doktor bagisikliginiz yerlerde dedi. Oyüzden cok korkuyorum .Bu baska bir virüs bence.

Tam tersi bagisikligimiz cok düstü. Ben 9 10gun once baktirdim hala bagisikligim düzelmemis. Doktor bur süru anlatti enfeksiyonlara karsi savasan beyaz kan hucrelerin düsuk falan diye. Oyüzden korkuyorum.

valla şu an ingiltere aralık'tan itibaren grip atlatmış kişilere antikor testi yaparak bağışıklık kazanıp kazanmadıklarına bakıyor. herhalde koskoca ülke boşuna bunu uygulamıyordur.
keza covid-19, hepimizin her zaman geçirdiği grip olan corona ailesinin bir üyesidir. en başta adına sadece corona diyerek sanki yeni bir virüsmüş gibi anlattılar da, corona zaten 100 yıllardır var olan grip virüsünün ta kendisidir.
bu nedenle bağışıklık kazanıldığı çıkarımı yapılabilir.
tabi ki kesin tanı için antikor testi yapılmalıdır. ama teşhis kitleri yetersizken antikor kitleri elbette kimsenin önceliği olmaz.

sizin vücut direncinizin çok kötü durumda olduğunu söylemiş doktor. o başka bir şey, insanların virüse bağışıklık kazanması apayrı şey.
size test yapılıp domuz gribi teşhisiniz pozitif çıkmışsa bilemem.
yukarıda ayrıntılı açıkladım zaten yazdığım şeyin ne anlama geldiğini.

Baksanıza kızlar; garipsemeyin ama benim vücut dlrencim iyi mi kötü mü diye size örnek vereyim. Emziren anneyim. Dereotu ilk yiyorum, sütüm akıyo anlatamam size. İkinci sefer tık yok. Boza içtim, aktı, sırılsıklam atletim, yine etki etmiyor. Bulgur pilavı yedim ooo gelsin sütler. Ama sonra hiiiç etki yok. Haftalar sonra yesem de yine etki yok. YANİ vücudum alışıyor yaa bağışıklık kazanıyor. Bunun virüsle ilişkilendirmesini yapabilecek var mı . sinirlerim bozuldu kusura bakmayın nolur

Zaten bende artık rahat olmak istiyorum ama eşim bendende beter ayrı yemek ve ayrı odalarda yaşama işini o çıkardı başımıza. Eşim çok fazla panik az yanına gitse oğlum hemen yanmış gibi kızıyor oğlum cabuk odanıza geç yada yanında cocukcağız yanlışlıkla eliyle burnunu kaşısa kıyameti kopartıyor millet eline yüzüne dokunma diyor bizim çocuk pis burnunu kaşıyor diyor. Aslında virüs değilde bu adam beni stresten öldürür. Babam konusunda anlattıktan sonra benimde psikolojimi bozdu yoksa babamla camdan konuştuğum için hastalanmayacagima emindim bu virüs bizim aileyi ruh hastası edecek

Subat gibi uc hafta viral enfeksiyon geçirdim ama burun akıntısı vardi, ates yoktu. Inanilmaz bir bogaz kasintisi ve kuru oksuruk...

Bence covid le alakasi yok sence?

corona denilen şey hayvandan geçen hastaliklar corona basligi adi altina alinir.Benim bildigim sarsta bu grubtaydi yine gerzek çinliler sayesinde yayilmis sarsta.Ama hala sonuclari belli degil tamam atlatan atlattida peki kalan tahribat ya da bagisiklik ne durumda oda belli degil bir daha yakalanmama olasiligi ne sonsuz belirsizlik.Valla bağışıklık var deselerdi gider asfaltlari yalar hemen hasta olmaya bakardim

ben 15 gun arayla hastalandim son olan martin 9 undaydi burun akintisi oksuruk bogaz acisi biraz bas agrisi oldu gunluk yasantima sporum dahil devam ettim diyorum da keske corona olsa bunlar hep boyle atlatmis olsak hepimiz hayallere bak:))

Kanda bakip domuz gribi dediler. Ama hayatimda yasamadigim bir çesitti. Resmen burnum agzim yemyesil akti .

Subat gibi uc hafta viral enfeksiyon geçirdim ama burun akıntısı vardi, ates yoktu. Inanilmaz bir bogaz kasintisi ve kuru oksuruk...

Bence covid le alakasi yok sence?

herkes böyle olmuştur demedim zaten. ama çoğu kişinin covid olduğunu bilmeden yaşadığı gerçeği de var.

çin'de bu hastalığın tam çıkış tarihi belli değil. o süreçte yolculuklar, kargolar vs ile yayılana yayıldı. buna yurdum da dahil.
bu arada corona ile ilgili şirket doktorumuz, global'den diğer doktorlarla çalışarak hazırladığı sunumda corona'yı dediğim şekilde anlattı.
gidip ilaç devi şirketimi dava edeyim, hepimizi yanlış yönlendirmişler. :)
doğru bilgilendirme için teşekkürler :)

Bu arada şubat sonuna kadar yurtdisi baglantim vardi. En son 4 tayvanliyla kahvalti ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…