bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Az önce markete gittim, sadece 1 çalışanda maske vardı diğerlerinde yok, ıçerisi kalabalık sayılmazdı ama önümde kasada 4 kişi vardı ben yaklaşmadım ekmeği hiçbir yere sürmeden elimde tuttum falan. Gelir gelmez ellerimi yüzümü yıkadım. Biz asla tam anlamıyla tedbir alan uygulayan bi toplum olamayacağız. Bize has değil her yerde bu şekilde. Alışık olunmayan bi durum ve kimse başına gelmediği sürece anlayamayacak sanırım..

Şöyle de bişey anlatmak istiyorum, 26 şubatta canım dayımı kaybettim. 10 gün içinde öldü gitti 49 yaşında adam. Astım hastası ciğerlerine bakmak için mr çektiler ve o sırada tümör tespit edildi, tümörün cinsine kaynağına bakılamadı bile. Dayım oksijen tüpü olmadan nefes alamaz hale geldi ve öldü. Şimdi diyorum acaba olabilir mi? Bi otomotiv firmasında araç içi temizlik işiyle uğraşıyor, sürekli yabancı insanlarla iç içeydi. Belki virüs kaptı belki de kanserin son evresiydi kaldıramadı bilemedik.. Şuan için artık bu yaşam tarzına alışmak, psikolojik rahatsızlığa sebep verecek kadar fazla kaygıya kapılmadan ama tedbiri elden bırakacak kadar serbest olmadan süreci takip edip evde kalmamız lazım. Biz evdeyiz ama eşim her gün işten geliyor... hayırlısı be gülüm diye arabeske bağlamak istiyorum

Kanda bakip domuz gribi dediler. Ama hayatimda yasamadigim bir çesitti. Resmen burnum agzim yemyesil akti .

benim grip geçiren herkes covid19 olmuştur iddiam yok. ancak çoğu kişinin bu şekilde virüse bağışıklık kazanmış olabileceği dünyaca konuşuluyor. dediğim gibi ingiltere şu an atlatıp da antikor geliştiren var mı diye test etme aşamasına geçti.

Insallah dedigin gibidir en cok ben sevinirim. Bende zaten iddia ettin demedim ki. Her fikre acigiz su surecte.

Bu arada şubat sonuna kadar yurtdisi baglantim vardi. En son 4 tayvanliyla kahvalti ettim.

eninde sonunda hepimiz yaşayacağız zaten. önemli olan mutasyona uğradıkça bu hayvan insan vücuduna adapte oluyor ya, o dönemde yakalanmak yani süreyi uzatmak.

ben işe başladığımdan beri o bölge insanlarından uzak duruyorum, iç güdüsel. sanırım temizliklerine de inanmamaktan kaynaklı..

keske turkiyede de yapilsa bu test boyle seylere agirlik verseler

Ben zaten kedime geçirmekten korkuyorum. Teşekkürler, iyi günler.

Şunu soyliyim temizlik ve düzen acisindan bizim insanimizi yüze katlarlar. Günde 2 kere dus aliyorlar, vucut temizliklerine cok dikkat ediyorlar hergün düzenli ictikleri vitaminler var.yagli salcali tatli tuzlu kizartma asla yemiyorlar. Sürekli su iciyorlar. bence o yüzden ölüm oranlari az oldu . tek kötü yanlari yaslilari geleneklerine bagli ve yabani hayvan tuketiyorlarmis. Mesela benim arkadasima ben kopek falan yendigi dogrumu diye sordugumda.malesef yaslilarimiz bunu yapiyor ama genc nüfusun cogunun evinde kedi köpek var dedi.

...corona , sars , mers aynı virüs. tamamen aynı. Viroloji de aynı aileden. Farklı isimler verildi. Çok ufak farklılıklar var.

mers içlerinden en ölümcül olanı. Arabistan’da develerden insana geçerek başladı. Bulunduğu coğrafya tıbbı sistemi geri ( Ortadoğu ) nedeniyle pek veriler gelmedi. Çok hırpalayıcı oldu birsürü insan öldü. Bazı başka ülkelere de yayıldı. Güney Kore mesela. Ama Güney Kore mers virüsüyle çok iyi başetti. Sonra Koronayı da ülkelerinden yok ettiler hızlıca. Güney Kore gibi Yetenekli disiplinli toplumlar çok sıkıntı çekmiyorlar. Mers bu üç virüs arasında en ölümcül olanı. Eğer mutasyona uğrar bulaşıcılığını artırırsa ve tüm dünyaya yayılırsa dünyanın Hiç bir şansı olmaz bildiğiniz gibi değil.

sars sadece bölgesel bir hastalıktı bulunduğu bölgede etkili oldu. Sadece Çin’de küçük bir bölge de oldu. Sars coronaya göre daha ölümcül. Bulunduğu yıllar seyahat daha azdı .(2003) Başka hiçbiryere bulaşmadı. Virüs kendi kendine mutasyona uğradı yok oldu. (Bilimsel tahmin bu yönde ) Çinliler yayılmasına engel oldular. O yılları bilemeyecek kadar gençsiniz çoğunuz. İnanılmaz sert önlemler almıştı Çin. O zamanlar sosyal medya falan yok. Tvlerde veriliyor herşey. Bilgi kirliliği yine var ama bu günkü gibi değil.

ilk corona vakasına rastlandığında Çin’de olması nedeni ile hemen sars zannedildi. Zaten oraların tıp doktorları bilgili aradan yıllar geçmesine rağmen sars korkusu hiç geçmedi. Ama virüsün Viroloji labratuarında sars ailesinden ama ufak farklılıklar olduğu belirlendi. Corona en az ölümcül olan. ama sorun şurda içlerinden en bulaşıcı olan . Günümüzde herkesin durmadan seyahat ettiği düşünüldüğünde , bulaşıcılığı çok fazla olduğu için önü alınamadı. Bir de ekonomik çıkarlar var tabi. Çin Aralık ayından beri uyarıyor. Tüm ülkelere uyarı gönderdi. Sars ve mers geri döndü dedi.dünya Laboratuarlara veri gönderdi. Virüsle ilgili Avrupa bile paracıklardan vazgeçip turizmini bilmemneyi durdurmadı. Benim görüşüm değil dünya sağlık örgütü “ bile bile geç müdahile ettik pişmanız “ dedi. Coronanın kaynağı bilinmiyor. ( yarasa falan dedikodu daha kaynak bilinmiyor . )
Ölümcüllük oranı
Mers > sars > corona
Yayılma bulaşma hızı
Mers = sars < corona
Corona çok daha az ölümcül olmasına rağmen çok hızlı bulaştığı için problem halini almıştır. Bu virüs ailesi çok hızlı mutasyona uğruyor. Yani corona kendi içinde yüzlerce forma dönüştü şimdiden.

bizim üniversitede çinli vs çok öğrenci vardı. genelde biz vücutlarından çok ağır bir koku yayıldığınız farketmiştik yanyana oturunca.
ırkçılık yapmam asla ama o dönemdeki koku hala aklımda.
o nedenle inanamıyorum asla temiz olduklarına

corona alt türleri insanın dolaşım sisteminde de olan bir virüs zaten.
belki çoooook eskilerde ilk önce hayvanlardan geçmiştir ancak zaten hali hazırda var.

ve dünyanın uyarıları rağmen paradan, seyahatten vazgeçmemesi hepimizi batırdı, buna da sonuna kadar katılıyorum.

İstanbul için pandemi kurulu afad büyükşehir belediye başkanı katılacağı toplantı ile kararlar alınacakmış. İl il karantina uygulanacak diye düşünüyorum bakalım neler çıkacak

Konu dışı turuncu nickler ne oluyor acep
Eskiden yıllar yıllar evvel kırmızı üyeleri admin sanıyordum
Yeşiller moderatör
Turuncular siz kimsiniz

Şu iyileşenlerden alınan plazmanın içindeki antikorları hastalara vererek tedavi yöntemi 6 nisanda başlıyormuş türkiyede de.. bakalım her şey deneniyor da.. hızla yayılım büyük problem

ilaç ismi vermiyim ama iltihapllı eklem romatizması gibi bağışıklık sistemi ile alakalı hastalıklarda kullanılan birilaç var. onu dünyanın birkaç yerinde deneyen doktorlar iyileşme sağlamışlar hastalarda.

inşallah

O koku yedikleri baharat ve bitki caylarindan kaynaklaniyor canim. Hintli arkadaslarimda var onlarda da bu koku oluyor ama pislikten degil yedikleri baharatlardan. Inanki vucutlarinin her kösesine ayri krem kullaniyorlar ve erkek olanlari bile her gece yüz maskesi yapiyor. bizim insanlarimizin büyuk bir cogunlugu dislerini bile fircalamiyor hala. Bazen otobüse biniyorumda zor duruyorum kokudan. Aksam saati kokani anlarimda sonucta beden gücüyle calisiyordur terler ama sabah saatinde bazilari küllük gibi kokuyor.

Istanbul koylere akmis zaten,sanki orada virus yok.
Ben çözdüm isi ama,bir tasla iki kuş di mi,kvleri aradan cikaracaksiniz bu hengamede
Ay Allah korusun
Buralar temiz daha ya safranboludayız biz
Köyde hane çok az zaten
Bu hafta yüklü erzak ile komple köye kapanacağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…