Kanda bakip domuz gribi dediler. Ama hayatimda yasamadigim bir çesitti. Resmen burnum agzim yemyesil akti .
benim grip geçiren herkes covid19 olmuştur iddiam yok. ancak çoğu kişinin bu şekilde virüse bağışıklık kazanmış olabileceği dünyaca konuşuluyor. dediğim gibi ingiltere şu an atlatıp da antikor geliştiren var mı diye test etme aşamasına geçti.
Bu arada şubat sonuna kadar yurtdisi baglantim vardi. En son 4 tayvanliyla kahvalti ettim.
keske turkiyede de yapilsa bu test boyle seylere agirlik verselervalla şu an ingiltere aralık'tan itibaren grip atlatmış kişilere antikor testi yaparak bağışıklık kazanıp kazanmadıklarına bakıyor. herhalde koskoca ülke boşuna bunu uygulamıyordur.
keza covid-19, hepimizin her zaman geçirdiği grip olan corona ailesinin bir üyesidir. en başta adına sadece corona diyerek sanki yeni bir virüsmüş gibi anlattılar da, corona zaten 100 yıllardır var olan grip virüsünün ta kendisidir.
bu nedenle bağışıklık kazanıldığı çıkarımı yapılabilir.
tabi ki kesin tanı için antikor testi yapılmalıdır. ama teşhis kitleri yetersizken antikor kitleri elbette kimsenin önceliği olmaz.
keske turkiyede de yapilsa bu test boyle seylere agirlik verseler
Ev hayvanlarınız evde olduğu sürece risk yok onlardaki korona farklı bir formu bu yüzden korkmayın. Dıları çıktıklarında temas ederlerse mekanik olarak taşıyabilirler sadece enfekte olup taşımaları mümkğn değil. Tam tersi bizden onlara geçebiliyor onlardan bize değil. Mekanik olarak taşımamaları içinde ya dışarı çıkarmayacaksınız ya da köpeğinizi gezdirince çamaşır suyu ile patilerini dezenfekte edeceksiniz. Veteriner hekimim bu arada . İyigeceler.
Ben de bahcemden seftali cicegi gondereyim,askim seftali cicegi,bayilirimGünaydın sevgili dostlar; bugün de moralimizi yüksek tutma dileği ile size yazdan kalma bir gün doğumu ve bir çiçek gönderiyorum...
..Eki Görüntüle 2610142 Eki Görüntüle 2610143
eninde sonunda hepimiz yaşayacağız zaten. önemli olan mutasyona uğradıkça bu hayvan insan vücuduna adapte oluyor ya, o dönemde yakalanmak yani süreyi uzatmak.
ben işe başladığımdan beri o bölge insanlarından uzak duruyorum, iç güdüsel. sanırım temizliklerine de inanmamaktan kaynaklı..
Şunu soyliyim temizlik ve düzen acisindan bizim insanimizi yüze katlarlar. Günde 2 kere dus aliyorlar, vucut temizliklerine cok dikkat ediyorlar hergün düzenli ictikleri vitaminler var.yagli salcali tatli tuzlu kizartma asla yemiyorlar. Sürekli su iciyorlar. bence o yüzden ölüm oranlari az oldu . tek kötü yanlari yaslilari geleneklerine bagli ve yabani hayvan tuketiyorlarmis. Mesela benim arkadasima ben kopek falan yendigi dogrumu diye sordugumda.malesef yaslilarimiz bunu yapiyor ama genc nüfusun cogunun evinde kedi köpek var dedi.
Istanbul koylere akmis zaten,sanki orada virus yok.Biz köye kaçtık artık kv ile yaşıyorum
...corona , sars , mers aynı virüs. tamamen aynı. Viroloji de aynı aileden. Farklı isimler verildi. Çok ufak farklılıklar var.
mers içlerinden en ölümcül olanı. Arabistan’da develerden insana geçerek başladı. Bulunduğu coğrafya tıbbı sistemi geri ( Ortadoğu ) nedeniyle pek veriler gelmedi. Çok hırpalayıcı oldu birsürü insan öldü. Bazı başka ülkelere de yayıldı. Güney Kore mesela. Ama Güney Kore mers virüsüyle çok iyi başetti. Sonra Koronayı da ülkelerinden yok ettiler hızlıca. Güney Kore gibi Yetenekli disiplinli toplumlar çok sıkıntı çekmiyorlar. Mers bu üç virüs arasında en ölümcül olanı. Eğer mutasyona uğrar bulaşıcılığını artırırsa ve tüm dünyaya yayılırsa dünyanın Hiç bir şansı olmaz bildiğiniz gibi değil.
sars sadece bölgesel bir hastalıktı bulunduğu bölgede etkili oldu. Sadece Çin’de küçük bir bölge de oldu. Sars coronaya göre daha ölümcül. Bulunduğu yıllar seyahat daha azdı .(2003) Başka hiçbiryere bulaşmadı. Virüs kendi kendine mutasyona uğradı yok oldu. (Bilimsel tahmin bu yönde ) Çinliler yayılmasına engel oldular. O yılları bilemeyecek kadar gençsiniz çoğunuz. İnanılmaz sert önlemler almıştı Çin. O zamanlar sosyal medya falan yok. Tvlerde veriliyor herşey. Bilgi kirliliği yine var ama bu günkü gibi değil.
ilk corona vakasına rastlandığında Çin’de olması nedeni ile hemen sars zannedildi. Zaten oraların tıp doktorları bilgili aradan yıllar geçmesine rağmen sars korkusu hiç geçmedi. Ama virüsün Viroloji labratuarında sars ailesinden ama ufak farklılıklar olduğu belirlendi. Corona en az ölümcül olan. ama sorun şurda içlerinden en bulaşıcı olan . Günümüzde herkesin durmadan seyahat ettiği düşünüldüğünde , bulaşıcılığı çok fazla olduğu için önü alınamadı. Bir de ekonomik çıkarlar var tabi. Çin Aralık ayından beri uyarıyor. Tüm ülkelere uyarı gönderdi. Sars ve mers geri döndü dedi.dünya Laboratuarlara veri gönderdi. Virüsle ilgili Avrupa bile paracıklardan vazgeçip turizmini bilmemneyi durdurmadı. Benim görüşüm değil dünya sağlık örgütü “ bile bile geç müdahile ettik pişmanız “ dedi. Coronanın kaynağı bilinmiyor. ( yarasa falan dedikodu daha kaynak bilinmiyor . )
Ölümcüllük oranı
Mers > sars > corona
Yayılma bulaşma hızı
Mers = sars < corona
Corona çok daha az ölümcül olmasına rağmen çok hızlı bulaştığı için problem halini almıştır. Bu virüs ailesi çok hızlı mutasyona uğruyor. Yani corona kendi içinde yüzlerce forma dönüştü şimdiden.
Şu iyileşenlerden alınan plazmanın içindeki antikorları hastalara vererek tedavi yöntemi 6 nisanda başlıyormuş türkiyede de.. bakalım her şey deneniyor da.. hızla yayılım büyük problem
inşallahvalla şu an ingiltere aralık'tan itibaren grip atlatmış kişilere antikor testi yaparak bağışıklık kazanıp kazanmadıklarına bakıyor. herhalde koskoca ülke boşuna bunu uygulamıyordur.
keza covid-19, hepimizin her zaman geçirdiği grip olan corona ailesinin bir üyesidir. en başta adına sadece corona diyerek sanki yeni bir virüsmüş gibi anlattılar da, corona zaten 100 yıllardır var olan grip virüsünün ta kendisidir.
bu nedenle bağışıklık kazanıldığı çıkarımı yapılabilir.
tabi ki kesin tanı için antikor testi yapılmalıdır. ama teşhis kitleri yetersizken antikor kitleri elbette kimsenin önceliği olmaz.
bizim üniversitede çinli vs çok öğrenci vardı. genelde biz vücutlarından çok ağır bir koku yayıldığınız farketmiştik yanyana oturunca.
ırkçılık yapmam asla ama o dönemdeki koku hala aklımda.
o nedenle inanamıyorum asla temiz olduklarına
Ay Allah korusunIstanbul koylere akmis zaten,sanki orada virus yok.
Ben çözdüm isi ama,bir tasla iki kuş di mi,kvleri aradan cikaracaksiniz bu hengamede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?