Muhtemelen etkilendi zaten artık oda babasından kaçıyor bugün erken gelecek eşim. Sabah oğlum soruyor anne bugün erken gelecek ya babam artık bu odadan çıkamayız demi diyor. Babasını odaya almıyor sakın gelme sen virülüsün kardeşime bulastirirsin diyor açıkçası evcek delirmek üzereyiz bazen oğlumla moralimiz düzelsin diye oyunlar oynuyoruz müzik açıp dans ediyoruz falan ama her zaman buda mümkün olmuyor bebekten dolayı. Elimden geldiğince onu sakin tutmaya çalışıyorum galiba bu süreçten en çok ben etkilenicem
yeterli bakılmıyor olabilirler birden patlama yapınca doktor ve hastahane imkanları kısıtlanıyor.bizim ülkede şuan böyle bir durum yok diye düşünüyorum ama ileride olabilir.Bunca ölen bakılamadığı için mi ölüyor
Ay Allah korusun
Buralar temiz daha ya safranboludayız biz
Köyde hane çok az zaten
Bu hafta yüklü erzak ile komple köye kapanacağız
Yani ölenler bakılamadıkları için ölüyoryeterli bakılmıyor olabilirler birden patlama yapınca doktor ve hastahane imkanları kısıtlanıyor.bizim ülkede şuan böyle bir durum yok diye düşünüyorum ama ileride olabilir.
bazı ülkelerde hasta seçecek konuma gelmişler gerçekten çok kötü birşey biri yaşlıda olsa ölecek de olsa hiçbirşey yapamadan ölüme terk etmek Allah göstermesin.Yani ölenler bakılamadıkları için ölüyor
Bu gerçeği ölen birinin yakını olarak kabul etmel kimbilir ne kadar zordur
Yoğun bakımlarda %60 doluluk varmış.Acaba sağlık personeli yeterli mi soru işaretiYani ölenler bakılamadıkları için ölüyor
Bu gerçeği ölen birinin yakını olarak kabul etmel kimbilir ne kadar zordur
Her millette temiz olan da var pis olan da var. Bazı kültürel farklılıklar var ama; mesela bizde fiziksel temas fazla, aynı tabaktan yeme olayı var, yüzle gözle hatta ayakla vb oynama var, el yıkama az ama buna karşılık günde 5 vakit abdest alma var, taharet var, mutfakta en azından hijyene dikkat ediyoruz çoğumuz; çoğumuzun evinde kolonya alışkanlığı var vb. İngilizlerde fazla fiziksel temas, aynı kaptan yeme, başkasıyla ortak hijyen malzemelerini kullanma yok ama onlarda da çok pisler var, Ben bir gençlik kampına katıldım, böyle pislik görmedim, yeri sildiği bezle başka yüzeyleri sileni, yere düşürdüğü havlu ile bulaşıkları kurulayanı gördüm. En önemlisi de eve ayakkabı ile giriyorlar, dışarıda gezdiği ayakkabı ile yatak odası mutfak evin her tarafında geziyorlar. İtalyada da böyleymiş. İtalyanla evli arkadaşım anlatıyor bu corona çıktığında eşi "biz acaba ayakkabılarımızı dışarıda çıkarsak da evde terlik mi giysek" demiş "Benim yıllardır empoze etmeye çalıştığım şeyi adam kendi fikri gibi sundu bana" diyor.bizim üniversitede çinli vs çok öğrenci vardı. genelde biz vücutlarından çok ağır bir koku yayıldığınız farketmiştik yanyana oturunca.
ırkçılık yapmam asla ama o dönemdeki koku hala aklımda.
o nedenle inanamıyorum asla temiz olduklarına
Bunca ölen bakılamadığı için mi ölüyor
Hayır karabükte yaşıyoruz bizsen ist. da değilmiydin ?
2 yıl evden çıkmamak mı Kafayı sıyırırız direkÇok bekleriz, Sokağa çıkma yasağa zor gelir. Vatandaş kendi başının çaresine bakacak. Ben kendi çözümümü buldum 2 yıl sokağa çıkmayacağım o zamana kadar da virüs geçirmezse ben mutasyon geçiririm zaten.
Hayır karabükte yaşıyoruz biz
Her millette temiz olan da var pis olan da var. Bazı kültürel farklılıklar var ama; mesela bizde fiziksel temas fazla, aynı tabaktan yeme olayı var, yüzle gözle hatta ayakla vb oynama var, el yıkama az ama buna karşılık günde 5 vakit abdest alma var, taharet var, mutfakta en azından hijyene dikkat ediyoruz çoğumuz; çoğumuzun evinde kolonya alışkanlığı var vb. İngilizlerde fazla fiziksel temas, aynı kaptan yeme, başkasıyla ortak hijyen malzemelerini kullanma yok ama onlarda da çok pisler var, Ben bir gençlik kampına katıldım, böyle pislik görmedim, yeri sildiği bezle başka yüzeyleri sileni, yere düşürdüğü havlu ile bulaşıkları kurulayanı gördüm. En önemlisi de eve ayakkabı ile giriyorlar, dışarıda gezdiği ayakkabı ile yatak odası mutfak evin her tarafında geziyorlar. İtalyada da böyleymiş. İtalyanla evli arkadaşım anlatıyor bu corona çıktığında eşi "biz acaba ayakkabılarımızı dışarıda çıkarsak da evde terlik mi giysek" demiş "Benim yıllardır empoze etmeye çalıştığım şeyi adam kendi fikri gibi sundu bana" diyor.
SafranboludayızKarabük’ün neresinden. Ben Yenimahalle mi 200 evler mi emin olamadım şimdi orda doğmuşum.
Hangi şehir? Gece cb 30 ilde çok dikkat edeceğiz demiştiTanıdıklarımıza msjlar gelmeye başladı iş yerlerinden. Acil durum görevlendirme belgeleriniz düzenlendi. İşe gelirken güvenlik güçlerine göstereceksiniz, imza karşılığında gelip belgelerinizi teslim alın diye.
Galiba sokağa çıkma yasağı geliyor ve sanırım millet işe gitmeye devam edecek ://///
Valla 10 gün uzun bi süre bile olabilir kimisine ölüm için. Amcam dayınızın yaşında bile değildi. Tek gecede beyin kanamasından öldü. Akşam karpuz yiyen adam sabah ölmüştü. Biraz fazla mı takıyoruz bu virüs işini acaba diye düşünüyorum. Zamanı gelen öyle yada böyle gidiyo bi şekilde. Dayınızın son zamanlarda aşırı kilo vermesi,kusması,yemek kabul etmemesi gibi durumları var mıydı ? Babam akciğer kanserinden vefat etmiş son zamanlarına gelince bu belirtilerle hastaneye gitmişler ve direk ölüm tarihini almışlar zaten. Dedikleri zamanda da vefat etmiş. Öyle bişey olsa illaki farkederdiniz diye düşünüyorum kanseri. Ama virüs kapmış olması da çok ihtimal dahilinde. Ay bilmiyorum ölüm işte gelince geliyo ne yapalım. Allah günahlarını affetsin hepsininAz önce markete gittim, sadece 1 çalışanda maske vardı diğerlerinde yok, ıçerisi kalabalık sayılmazdı ama önümde kasada 4 kişi vardı ben yaklaşmadım ekmeği hiçbir yere sürmeden elimde tuttum falan. Gelir gelmez ellerimi yüzümü yıkadım. Biz asla tam anlamıyla tedbir alan uygulayan bi toplum olamayacağız. Bize has değil her yerde bu şekilde. Alışık olunmayan bi durum ve kimse başına gelmediği sürece anlayamayacak sanırım..
Şöyle de bişey anlatmak istiyorum, 26 şubatta canım dayımı kaybettim. 10 gün içinde öldü gitti 49 yaşında adam. Astım hastası ciğerlerine bakmak için mr çektiler ve o sırada tümör tespit edildi, tümörün cinsine kaynağına bakılamadı bile. Dayım oksijen tüpü olmadan nefes alamaz hale geldi ve öldü. Şimdi diyorum acaba olabilir mi? Bi otomotiv firmasında araç içi temizlik işiyle uğraşıyor, sürekli yabancı insanlarla iç içeydi. Belki virüs kaptı belki de kanserin son evresiydi kaldıramadı bilemedik.. Şuan için artık bu yaşam tarzına alışmak, psikolojik rahatsızlığa sebep verecek kadar fazla kaygıya kapılmadan ama tedbiri elden bırakacak kadar serbest olmadan süreci takip edip evde kalmamız lazım. Biz evdeyiz ama eşim her gün işten geliyor...hayırlısı be gülüm diye arabeske bağlamak istiyorum
Hangi şehir? Gece cb 30 ilde çok dikkat edeceğiz demişti
İnanmıyorum tabikiCOLIN annesi ile ilgili yaşadığı süreci anlattı benim için yeterli bi cevap oldu
Siz kraliçe ile sıradan bi vatandaşın aynı şartlarda tedavi gördüğüne inanıyorsanız bilemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?