bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Safranboludayız
5000evler olabilir doğum hastanesi ordaydı eskiden
Yada devlet hastanesiyse yenimahallede var bi tane de

5000 evlerde amcalarım oturuyor orası değil biliyorum. Göstermişlerdi bana küçük bir hastane belki de kapatılmıştır. 5000 evlere yakın memur evleri var babaannem orda oturuyordu. Her yaz giderdik. Sonra Safranbolu’ya yakın(yaşadığı yerden görünüyordu) bir yere taşındı. Sonra da göçtü gitti. Bizim de Karabük maceramız bitti.

Evde taze sebze yok, meyve az, tuz az, yumurta az, su yok... Düşün dur şimdi, alsam mı biraz daha beklesem mi

Milanacım kabul eder misin? Bilmiyorum ama ben kendi tarzımda teşekkür edeceğim sana.
Allah senden razı olsun.
Bu tip paylaşımların artmasını temenni ediyorum.
Corona fobiye yakalanıp, Çocuklarını eşinden uzak tutan arkadaşa da psikolojik destek almasını tavsiye ediyorum.
Böyle devam edersek fiziken sağlıklı psikolojik olarak hasta bir toplum olacağız.

Bunu eklemeyi unutmuşum. korona heryerde olan insanlık tarihinden( hatta daha öncesinden ) beri bizimle olan bir virüstür. Her coğrafyada vardır. Bazıları mutasyon geçirerek insanı enfekte edecek hale geldi. Tarihte de oldu. Ama o zamanlar virüsler bilinmediği için kayıtlara geçmedi.

İnanmıyorum tabiki
Sadece sorguluyorum 90 küsür yaşında biri kurtarılabiniyorsa 16 yaşında biri neden ölsün
Olga Kurylenko (@olgakurylenkoofficial) • Instagram photos and videos bu kadın iyileşti. Kullandığı takviyeleri paylaşmış. Bunun gibi en iyi takviyeleri kraliçeye de verirler muhtemelen. Beslenmesine de beslenemiyorsa eğer dışarıdan takviye ile çok çok daha iyi bakılıyordur
Bizim için böyle bi imkan var mı sizce hastaneye yattığımızda
İmkan yok

Şirinevlerdir o zaman 200 evler yani doğru hatırladınız

Ben ben ben psikoljim kalmadı bitti ..19 gün oldu doğum yaptim tadini cikaramiyorum bile Allahim sen yardım et

Canim ne demek , tesekkure ne hacet
Endiseyle takip ediyorum sayfalari
Bizim yas grubumuz cok sakin farkindaysan ama gencler inanilmaz kotu durumda ve bunu nasil da normallestirmisler
Gercekten ne oldu bu genclere , neden boyleler bence coronadan cok daha endise verici bu
Ben pek cok yurtdisi forumunu takip ediyorum , dunyanin dort bi yaninda insanlar yazisiyorum , inan bu topicte yazilanlar kadar dehsete dusurmuyor beni hicbiri

evet, daha önceki postlarımda da yazdığım buydu benim de. belki ilk çıkışı hayvandan insana bulaşma yoludur ancak çeşitli mutasyonlarla insana adapte olarak her zaman bildiğimiz grip/soğuk algınlığı vb hastalıkların kökenini oluşturdu.
zaman içinde sars/mers gibi daha güçlü varyasyonları da türedi, daha hafif atlatılan hatta belki böyle küresel salgına sebep olmadıkları için isim verilemeyenleri dahi olmuştur.

bence ilk çıktığı anda bu virüse sadece corona diyerek yanlış bir terminoloji oluşturdular. covid-19 ismi bulunana kadar sadece bu kullanılınca çoğu insan corona'yı yeni birşey sandı.

Dge eşin hiç normal değil yazık çocuklarda yıpranmaya başlamış korkuyorlar belliki. Acil destek alsın korkutmak istemem ama

Çok önemli hep beraber virüsü yavaşlatmalıyız. Virüsü yavaşlatın % 84 hafif geçirecek evde yatacak. %84 e tedavi evde yeterli olur atlatırlar. . ama % 15 ağır geçirecek. Hastane lazım. % 5 solunum cihazına ihtiyacı olacak. yeterince solunum cihazı yok.
sonra doktorlarda hastalanırsa kime kim bakacak.
Arkadaşlar domuz gribi bile daha çok öldürüyor.korkunun sebebi Olay ölüm değil bulaşma hızı.
insanlar virüsten değil tıbbi ekipman yetersizliğinden ölecekler .” Hız “olayın kilit kelimesi bu Bu kadar hızlı yayılan bir virüste dikkat edilmezse herkes aniden hastalanır. O kadar kişiye yoğun bakım yatağı nerden bulacağız. Vicdanımız sızlamayacak mı aslında 2 gün solunum desteği alsa yaşayacAk olan insanı bu devirde yalnız evinde ölüme terk edeceğiz.
italyada bir rahip solunum desteğini kendinden genç olan bir hastaya verdi. Rahip bu yüzden öldü. Daha ne diyim işte tehlike bu.

Ben günlerdir diyorum bunu, doktorlar anlatırsa ikna olurlar belki, gerçi çok ümidim yok bu konuda artık.

Ben ben ben psikoljim kalmadı bitti ..19 gün oldu doğum yaptim tadini cikaramiyorum bile Allahim sen yardım et
Böyle demeyin siz bebeğinizle vaktinizin tadını çıkartsanıza.. bunlar geliir geçer elbet, dua edip psikolojinizi korumaya bakın.
her gecenin sabahı her kışın bir baharı vardır sonsuza kadar böyle gidecek değil ya. Bir şekil gelip geçecek..ömrümüz geçti gitti yıllar aktı gitti, 3 ay 6 ay mı geçmeyecek? sizi rahatlatan insanları takip edin valla ben felaket tellallarını artık dinlemiyorum bile. Şöyle düşünüyorum ben evde uyusam 3 ay sonra uyansam da aynı şeyler olacak her gün her haberi kafama taksam da. Evden çıkmamak harici elimizden bir şey gelmez. Gerisi zaten takdir her zaman Allahın. Duanızı edip bebeğinizin doya doya tadını çıkarın derim. Geri gelmeyecek kıymetli günlerdesiniz şuan.
Bazen ben de tedirgin oluyorum sonra diyorum ki neyden korkuyorum ? Yarına çıkacağımın garantisi yok ki? Eskiden de her sabah evden çıktığımda trafik kazasında ölmeyeceğimin o gün kanser olduğumu öğrenmeyeceğimin garantisi yoktu ki? Yaşamın kendisi risk zaten. Kim bilir corona dan korkan kaç insanımız başka başka sebeplerden ölecek.. yiyecek içecek stoklamak da bana aynı geliyor, dünyaları da stoklasan Allah boğazından geçmesini nasip etmedi mi? Bitti zaten yine yiyemezsin. O yüzden dünyanın sonuna bakar gibi değil de geçici bi duruma sabreder almamız gereken dersleri alır şekilde beklemeliyiz.

Ha bu arada Doç. Dr yavuz dizdar mesela bence güzel konuşuyor insanları telaşa sokmadan.

İstanbul. Msjın geldiği iş yeri de İBB’nin bir fabrikası.

Ama hizmet sektoru ztn durmaz bende kamudayim cok seyrekte olsa gitmek zorundayim gitmeliyim kargolar marketler bankalar minimum sekilde calismali gida fabrikasi fln mi
Bence ozerk kararlar alinacak illerin durumuna gore
Istanbula girisler de kisitlanmali.

bir kisim insan oyle panik ki tanidiklardan da var kendilerini koruma pahasina korkutucu derecede bencillesmis boyutdalar filmlerde olurya kacarken insanlari ezerler ittirirler yeterki kendileri kurtulsunlar diye iste ben boyle goruyorum bu tarz kisileri..sagduyulu sogukkanli empati yapabilen insanlara bayiliyorum her durumda cozume yonelirler ne tedbiri elden birakir ne de panik havasi yasatirlar..

ben yanlıs bilgilendirmisler demedim genel isim olarak corona hayvandan insana gecen hastaliklarin adi cinden suan yayilanda yarasadan geldigi tahmin edildigi icin corona basligi adi altina covid 19 bunu demek istemiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…