- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
Beyaz sabun köpürmeyi engeller hatta bazen tüllere koyarım köpürüp taşmasın makina diye, beyaz sabunu bir kaç gün açıkta bırakın kurusun sonrada rendeleyin mis gibi deterjan olur hem de hesaplıdırresmini ekleyeyim bakınEki Görüntüle 2610467 Eki Görüntüle 2610468
İyi durulanırsa birşey olmaz yaw ben de domestosçuyum
Deterjanlar zaten zararlı bir de domestos yapmayın ne olur kendinizi zehirlemek bu
test yapılan vakaların hepsi sayılıyor ama test yapılmayanlar belirtilen resmi vaka sayısına dahil olmuyor. Dolayısıyla kaç kişide var, kaç kişi öldü kaçı iyileşti bu rakamlar net değil. Hastanede covid 19 tablosu ile seyreden ama test yapılamayan veya test sonucu belli olmadan ölen vakalar da dahil olmuyormuş; çünkü ölüm raporuna kesinleşmemiş tanı yazılamıyor.Peki test yapılip bu eve gonderilenler, vakaların icinde sayiliyor mu?
Bende havlu ve oglumun camasirlarina koyuyorum .mis mis kokuyor
bastan beri şaBu virüs her coğrafyada heryerde var.hep vardı. Aslında Üretilme değil mutasyona uğratma.
biyoloji laboratuvarında üretilme meselesine gelince , iki farklı görüş içinde bilimsel kanıt bulmak kolay. Yani komple teorilerinde taraf tutmak mantıksız. Kendimiz araştırma yapamadığımız sürece.
mesela virüs çok hızlı mutasyona uğradığı için biyolojik silah olarak kullanılması düşük ihtimal.
ama bazı deneyler laboratuvar üretimi olduğuna dair şüpheler de bulunuyor.
Yani illa laboratuvar üretimi değil diye tutturmak pek bilimsel bir yaklaşım değil bence. Virolog muyum ben ne çalışma yaptım bu konuyla ilgili. İki farklı düşünceyi savunan olduğuna göre bilmiyoruz demeliyiz sanırım. Bu makaleleri yazanların kesin bildiğini düşünmüyorum. Mükemmel bir lab üretimini ayırt edemezsiniz doğalından. Virüslerin genel yapısı bile daha kesin bilinmiyor.
Kısacası komple teorilerini ciddiye almamak lazım bu yüzden.
Doğru da çıkabilir yalan da.
elimizi normal ısıda suyla yıkarken kıyafetler için o sıcaklık saçma geliyor banaSevgili arkadaşlar, hani 60 ile 90 derece arasında yıkayın diyorlar ya çamaşırları, peki sabun öldürdüğüne göre deterjan da öldürmüyor mudur bu virüsleri? yüksek ısıda yıkanamayacak şeylerim var da.
Hacı şakir candırrrbeyazlara ve havlulara koyuyorum yumuşacık oluyorlar bir de mis gibi kokuyor
evet çünkü şimdi baktım çamaşır deterjanın da yağ çözüyor; virüs mirüs dayanmaz herhalde. .Sabun annem normalde de ekler deterjan gözüne hem daha yumuşak yapıyor çamaşırı hem de güzel kokutuyor. Ama extra bir virüs öldürücü etkisi olacağını sanmam deterjan daha güçlü bir temizleyici çünkü.
Camasir makinasina koyuyorum azicik birsey zaten olcegi var. Birde ben camasirlari cift durulama yapiyorum.
Aslında kimyasal anlamda deterjanın temizleyiciliği (yağ çözücülüğü) daha güçlü, virüslerin etkisi hale getirilmesi de dışlarındaki lipid-yağ tabakasının parçalanmasıyla gerçekleşiyor (alkol-kolonya da bu tabakayı parçalıyor örneğin). Hepsini yardırıyoruz gerçi zaten şu ara farketmiyor :))Ben sabunun daha etkili olduğunu düşünüyorum viruslerde yaniİcim rahat ediyor sabun koyunca
Yani yurt capinda 7400 vakadan cok daha fazlasi vartest yapılan vakaların hepsi sayılıyor ama test yapılmayanlar belirtilen resmi vaka sayısına dahil olmuyor. Dolayısıyla kaç kişide var, kaç kişi öldü kaçı iyileşti bu rakamlar net değil. Hastanede covid 19 tablosu ile seyreden ama test yapılamayan veya test sonucu belli olmadan ölen vakalar da dahil olmuyormuş; çünkü ölüm raporuna kesinleşmemiş tanı yazılamıyor.
teşekkür ederim.Ay atlıyorum her soruya kusura bakmayınbiz annemle sık sık yaptığımız için yazmak istedim, rende sabun da sıvı sabun da ekleyebilirsiniz deterjanın yanında az birşey, daha yumuşak yapıyor çamaşırı. Çok olmadığı sürece köpürtmüyor mesela sıvı sabunda bir iki çorba kaşığı falan. Ama virüs öldürsün diyosanız deterjan daha iyi öldürür :))
Bakanın verdiği link yoğunluktan mı çalışmıyor acaba dünden beri birkaç kez denedimToplam vaka sayımız 7402 oldu.
Çamaşır suyu ve diş macununun durulanması için en az 70 durulama gerekiyor aklınızda olsun deterjanlarla ilgili bir makalede okumuştum hatta ondan sonra doğal bir diş macununa geçtim titanyumdioksit bulunmayan, bize durulanmış gibi geliyormuş ama kalıyormuş her şeyin üzerinde
Bakanın verdiği link yoğunluktan mı çalışmıyor acaba dünden beri birkaç kez denedim
Muhakkak, bütün ülkelerde bu böyledir ki bizde test sayısı da halen azYani yurt capinda 7400 vakadan cok daha fazlasi var
7400 mü oldu? açıklandı mı?Yani yurt capinda 7400 vakadan cok daha fazlasi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?