- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
Ben de başta paylaşılmamasını doğru buluyordum abla ama artık tüm ülkeye yayıldığını bakan kendisi açıkladı, üç aşağı beş yukarı her ilimizde var yani artık, e insan merak da ediyor :))
Bilmiyordum icim rahatladı baya sağolun bu bilgi içinAslında kimyasal anlamda deterjanın temizleyiciliği (yağ çözücülüğü) daha güçlü, virüslerin etkisi hale getirilmesi de dışlarındaki lipid-yağ tabakasının parçalanmasıyla gerçekleşiyor (alkol-kolonya da bu tabakayı parçalıyor örneğin). Hepsini yardırıyoruz gerçi zaten şu ara farketmiyor :))
Özellikle önümüzdeki 48 saat deniyor, ne kadar doğru bilemiyorum...Yayılmıştır çünkü çoğu şehirden yurtdışına gidenler, yurtdışından gelenler olmuştur, memleketin her yerinden ümreye gidenler oldu, Corona yüzünden büyükşehirlerden kaçalım deyip küçük şehirlere köy ve kasabalara gidenler oldu, herkes bir şekilde virüsü taşıyıcı oldu, her şehirde 1 kişi enfekte olmuş olsa ona temas edenler, temas edenlere temas edenler derken daha da yayılır gibi görünüyor, galiba o yüzden de Nisan ayı önemli, birkaç hafta çok önemli deniyor.
keske herkes.ayni dusunce de olsa burda resmen ustune cikiyorlar insanin14 günün sonunda,ikinci kez markete gittim. İnsanlar bilinçlenmiş, biri bir reyonda birşey bakarken diğeri bekliyor,kimse kimsenin dibine girmiyor. Kimseyle yaklaşmadan döndum evime,kasiyerde yüzünü tam kapatan bir koruyucu takmıştı,ağzı,gözü kapalıydı yani şeffafta olsa, sevindim onların adına da.
Bir an önce bitsin gitsin şu illet, evdeyiz havalar bozuk ama düzelince ne olur bilemiyorum,insanlar yine çıkmaya başlayacaklar. Yasak gelirmi derseniz ben yapılacağını düşünmüyorum.
Açıklanmıyor ama en yoğun olarak İstanbul ve İzmir (bu zaten tahmin edilebilir ve artık bilinen bir şey bu yüzden yazdım) Ankara konusunda bir bilgim yok ama tahmin etmek zor değil. Her yerde var, en ücra köye bile gitti artık bu... hem zaten sayı önemli değil ki bir kişi bile yeterKeşke illere göre de istatistik paylaşılsa merak ettim hangi illerde fazla hangi ilde az, benim olduğum şehirde epey olduğunu tahmin ediyorum mesela
Niye ki?Okmeydanı hastanesinde çalışan ve Gebze'de çalışan iki sağlık çalışanı arkadaşımdan duyduklarımdan sonra kapimin önüne beton dökmek istiyorum.
Bizim burda azıcık güneş çıksın herkes dışarda. bugün kimse yoktu ama hava yağmurlu olduğu için14 günün sonunda,ikinci kez markete gittim. İnsanlar bilinçlenmiş, biri bir reyonda birşey bakarken diğeri bekliyor,kimse kimsenin dibine girmiyor. Kimseyle yaklaşmadan döndum evime,kasiyerde yüzünü tam kapatan bir koruyucu takmıştı,ağzı,gözü kapalıydı yani şeffafta olsa, sevindim onların adına da.
Bir an önce bitsin gitsin şu illet, evdeyiz havalar bozuk ama düzelince ne olur bilemiyorum,insanlar yine çıkmaya başlayacaklar. Yasak gelirmi derseniz ben yapılacağını düşünmüyorum.
Ağlayarak konuştular .Niye ki?
Yayılmıştır çünkü çoğu şehirden yurtdışına gidenler, yurtdışından gelenler olmuştur, memleketin her yerinden ümreye gidenler oldu, Corona yüzünden büyükşehirlerden kaçalım deyip küçük şehirlere köy ve kasabalara gidenler oldu, herkes bir şekilde virüsü taşıyıcı oldu, her şehirde 1 kişi enfekte olmuş olsa ona temas edenler, temas edenlere temas edenler derken daha da yayılır gibi görünüyor, galiba o yüzden de Nisan ayı önemli, birkaç hafta çok önemli deniyor.
Su an en iyi strateji herkesin yerinde kalmasi. Su köyde, su ilde denirse panige yol acar. Bizim millet ordan oraya gider. Nitekim tatil beldelerine de akin olmus.
Amiyane bir tabir ama atalarımız demiş işte, ayağı yanık it gibi gezmek diye bir deyiş vardır buralarda :)) kırıp dizimizi oturmak zor geliyor, şu nisanı hayırlısıyla bir atlatsaydıkAçıklanmıyor ama en yoğun olarak İstanbul ve İzmir (bu zaten tahmin edilebilir ve artık bilinen bir şey bu yüzden yazdım) Ankara konusunda bir bilgim yok ama tahmin etmek zor değil. Her yerde var, en ücra köye bile gitti artık bu... hem zaten sayı önemli değil ki bir kişi bile yeter.
Bilemedim,ben yaklasmadim,bekledim,aynı şekilde ben bir reyondayken bekledi bir başkası,uzaktan uzaktan birbirimize müsade ettik. Kasalarin tamamina yakini acikti,önceki gittiğimde 1 metre mesafe bırakmak icin reyonlara kadar uzanan bir kuyruk vardı, bugün o da olmadı ki haftasonuydu kalabalıktı market. Ben boş kasaya gittim,cıktım bekleyen yoktu arkamda.keske herkes.ayni dusunce de olsa burda resmen ustune cikiyorlar insanin
yasak gelmesi en mantiklisi dun bekledik ama gelmedi daha
Şu an şansımız havanin bozuk olması,eminim düzelsin yine çıkacaklar. Ceza kesiyorlarmis,haberlerde izledim,caydırıcı olur umarım.Bizim burda azıcık güneş çıksın herkes dışarda. bugün kimse yoktu ama hava yağmurlu olduğu için
Çocuklar hep disarlarda zaten anne babaları demiyor mu bunlara anlamıyorum.Sinir oluyorum seslerini duyunca onlar da taşıyıcı.
Şu an şansımız havanin bozuk olması,eminim düzelsin yine çıkacaklar. Ceza kesiyorlarmis,haberlerde izledim,caydırıcı olur umarım.
1704 vaka 16 ölümtotalde 7402 vaka 108 ölüm
4 aydir hastanelerde dolaşan biri olarak solunum sikintilari hakkında bilgim var. Keske olmasaydi. Ben çalışmayıp gezmeye tozmaya cikanlara potansiyel katil gözüyle bakıyorum cunku solunum cihazlarinin sayısı cok kritik. Erken teşhis de oyle. Ben gercekten üzgünüm ama bireysel yapılabilecek şeyler çok kisitli.Ağlayarak konuştular .
Ve karantina altına alınmis hastaneler bunlar .
Çok fazla şey konuştuk ama tek diyebileceğim hastalığın seyrinin gerçekten kolay geçmediği.
Yaşlı felan değil mevzu arkadaslar.
Cocuklara bulaşmıyor mevzusu hikaye .
Sadece öldürücü etkisi daha az.
Kötü geçiren gerçek anlamda kötü geçiriyor heraldeben anlamiyorum cidden kimisi evde cok hafif gecirdim diyor kimisi cok agir gecirilen bir virus diyor hafif olani bile fenaymis aslinda kime inancaz biz zaten virusun her vucutdaki etkiside farkliymis onuda soylediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?