bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Keşke illere göre de istatistik paylaşılsa merak ettim hangi illerde fazla hangi ilde az, benim olduğum şehirde epey olduğunu tahmin ediyorum mesela

listeye gore yogun bakim ve entube sayisi var ikisi ayri ayri degermi yoksa yogum bakimda 445 kisi var bunlardan 309 umu entube

7 bin kusurden kalanlar evdemi karantinada hastanede mi tedavi ediliyor acaba heralde hafif geciyor onlarinki

Cumhurbaşkanlığının sitesinden ülke ülke kıyaslama yapılabiliyor. Önce italya ile Türkiyeyi kıyasladım. Grafik hiç hoşuma gitmedi. Sonra İngiltere ile kıyasladım. Çok daha iyi durumdayız diyebilirim.

suan enfekte olanlardan yuzde 1 lik gibi bir kesimmi hastanede geciriyor bu virusu dogrumu hesapladim acaba

Keşke illere göre de istatistik paylaşılsa merak ettim hangi illerde fazla hangi ilde az, benim olduğum şehirde epey olduğunu tahmin ediyorum mesela
O zaman insanların panikleri daha da artabilir, yalnız komşu duyumu değil gerçek bilgi, köy sakini yakınen tanıdığım biri, bir şehirde bir köy komple karantinaya alındı, burada yazıyordum küçük yerlere gitmeye çalışmayın diye, köyde evi olup başka bir şehirden giden bir ailede virüs varmış maalesef, köy insanını bilirsiniz falancalar geldi deyince herkes toplanıp hoşgeldine gider, tüm köy hastalanmış.

biz de bugun dusunduk onu uzak kalalim diye

Ben de başta paylaşılmamasını doğru buluyordum abla ama artık tüm ülkeye yayıldığını bakan kendisi açıkladı, üç aşağı beş yukarı her ilimizde var yani artık, e insan merak da ediyor :))

biz de bugun dusunduk onu uzak kalalim diye
Herkesin bulunduğu yerde evinde kendini izole etmesi çok daha sağlıklı olacaktır, zaten bizden istenen de bu ama maalesef insanlar hep köylerde yoktur, şurada yoktur, burada vardır deyip gitti ve sonuç vakalar ülke geneline daha hızlı yayılmaya başladı, hepimiz hepimizde virüs varmış gibi düşünüp hareket etmeliyiz.

14 günün sonunda,ikinci kez markete gittim. İnsanlar bilinçlenmiş, biri bir reyonda birşey bakarken diğeri bekliyor,kimse kimsenin dibine girmiyor. Kimseyle yaklaşmadan döndum evime,kasiyerde yüzünü tam kapatan bir koruyucu takmıştı,ağzı,gözü kapalıydı yani şeffafta olsa, sevindim onların adına da.
Bir an önce bitsin gitsin şu illet, evdeyiz havalar bozuk ama düzelince ne olur bilemiyorum,insanlar yine çıkmaya başlayacaklar. Yasak gelirmi derseniz ben yapılacağını düşünmüyorum.

Yayılmıştır çünkü çoğu şehirden yurtdışına gidenler, yurtdışından gelenler olmuştur, memleketin her yerinden ümreye gidenler oldu, Corona yüzünden büyükşehirlerden kaçalım deyip küçük şehirlere köy ve kasabalara gidenler oldu, herkes bir şekilde virüsü taşıyıcı oldu, her şehirde 1 kişi enfekte olmuş olsa ona temas edenler, temas edenlere temas edenler derken daha da yayılır gibi görünüyor, galiba o yüzden de Nisan ayı önemli, birkaç hafta çok önemli deniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…