bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Siz italyadaki o rakamlara inanmayin.
italyanin kuzeyine ilk vaka ocak basinda girmis aslinda ve italyanlar bu sure icinde festival, futbol maclari vs tum etkinliklere tam gaz devam ettiler.
Yapilan testlerde hassas test olmadigi icin net sayi belirleyemediler onlar.
Zaten olen kisi sayisindan bunu rahatca anlarsiniz.

Ya neden sürekli ama sürekli İtalya ile kıyaslanıyoruz?
İtalyanın ilk haftalar yaptığı test sayısına bi bakın isterseniz.
Bugün 7 bin test yapılmış.
İtalya bugüne kadar yaptı mı acaba günde 7 bin test.
Millet patır patır ölene kadar gram önlem alınmadı orda. Kimse tınlamadı.
O yüzden günde 600 700 kişi ölüyor.
Onlardan daja beter falan değiliz yani.
Bizde sadece 50 bin kişi karantina da zaten öncelikli onlara yapılıyor test. Bunun içinde onlarda var.

İnanın benim aklımda da aynı soru.. bi kahve içiyim desen yok avm gezeyim desen yok.. nereye yani
Parklarda oturuyorlar, ben bizim evden goruyorum ozellikle gencler toplanip sohbet ediyorlar.
Yaslilara laf ediyorlar ama yaslilar daha bilincli. Markete bile gideceklerse eldiven maske takiyorlar

Sadece haftasonu 2 gun bile disari cikilmasa yayilimda epey azalma olur aslinda. Devlet sokaga cikma yasagi getirmeyecek, calismak zorunda olanlarin cogu virus kapacak yakinda

Bilim kurulu üyesi açıklamış hesap fake mi bilmiyorum kimisi fake yazmis ama bence değil

Eklentiler

• Screenshot_20200328-224229_Twitter.webp
    43,3 KB · Görüntüleme: 145
Bence italya ile karsilastirma yapilmamsi lazim, bizde de belki ilk vakadan önce vardi ama italya zaten cok geç kalmıştı, avusturya ile sınır ve üniversitede kuzenim var 3 hafta önce okulda erasmus öğrencilerine parti duzenlenmis italyadan 20 öğrenci varmis o zaman okulumuz kapandı dedi avsurtyada kendisi. Geçen hafta oldukları sehir tamamen karantinaya alindi ama italya siniri açıktı yani 3 günlük doktor raporuyla giriş çıkış yapıyorlardı.

Gençler hep dışarda. Demin eczaneye gidip geldik. 18-25 yaş arası hep dışarda. Bir de topluca sigara içiyorlar. Akıllarını başlarından .ittir etmiş hepsi.
Ben bu kadar bencil bir gençlik gormedim. Sehirler saklandı ya, yas gruplari da saklanacakti. Görürdüm ben onlari.

İstediğin kadar test yap, adam gibi izole etmedikten sonra neye yarar.

Japonlar kurallara ve yasalara cok cok saygililar. ayrica cok disiplinliler. Oyüzden kurallara uydularsa yayilmamistir. Aile icinde bile her bireyin kendi alanı var ve kurallara uyuyorlar.

Bizimki gibi ülkelerde bu tür durumlarda olay belli: ölen ölür kalan sağlar bizimdir mantığı.Kimse başka bişi beklemesin.Ülkenin yarısına bulaştıktan sonra sokağa çıkma yasağı gelse ne gelmese ne.Her müdahalenin bi zamanı var. Virüs ülkeye gireli kaç gün olmuş daha toplamda 7 bin küsür test yapılmış 83milyonluk ülkeye.Şaka gibi.

Ben sayisal ifadelere bakiyorum. Italya karantina kararini aldiginda 7 binlerde imis ve su an tablolarini goruyoruz
Avantajimiz virusun ulkeye gec girmesi oldu okullar ve toplu yerler icin hizli onlem alindi bunlar gercekten Cok iyiydi. Ancak bakanimiz lutfen evinizde durun diye ricada bulunurken otogarlarda akillara zarar asker ugurlamalari da yapildi.
Dun ogrendim İstanbul tabip odasi aile hekimleri komisyonundan bir doktorun iddiasi vardi umreden gelen ilk kafileye termal kameralardan gecerken atesleri gorunmesin diye parasetamol verilmis. Eger gercek ise cok korkunc.

Saglik bakani ve bilim kurulu sokaga cikma yasagi icin diretiyorlar. En azindan cok ciddi sinirlamalar getirilmesi hususunda. Ama sanirim ikna edemediler.

Zaten yaş kemale ermiştir
Hakkında hayırlısı
Kralicenin yillar onceden cenaze provasini yapmislardi,bir aksakliga sebebiyet vermemek icin.
Tac giyme toreni icin de neredeyse 4 yıl prova yapan kralice planli kadindir,ama boyle de istedigi sasaada ugurlanamaz gibi.
Tabii Allah herkese uzun omur versin,yasla degil nasiple bu isler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…