bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Pekı ıtalya da 17. Gundeyken dünyadakı vaka sayısı kactı. Yanı bızım 17. Gunle onların 17. Gun bır degıl. Ama dedıgınız dogru daha ıyı durumda olabılırdık japonya gıbı
ki Japonya'da bildiğim kadarı ile Sokağa çıkma yasağı vb de uygulanmamış. Çok disiplinli insanlar. Bizde de biraz disiplin olsaydı devlet de istemediği bu uygulamayı yapmak zorunda kalmayacaktı.

Kızlar konu dışı ama bildiğiniz uygun fiyatlı, en azından içinde zararlı mafde barındırmayan kedi maması var mı? Bu aralar malesef ordan da kısmak zorundayız. Corona ne kadar sürecek daha bellisiz.
İnşallah reklama girmez ama biz bahçedeki kedilerimize Pan food alıyoruz. Çok kaliteli değil ama doyurucu, etlisini alıyoruz. İsmi G ile başlayan bir marka var onu almayın da ne alırsanız alın, berbat bir şey, kediler aç gezse de yemiyor zaten.

Evde açlıktan öldürecek bir yasak olmaz galiba, izin belgesi vs oluyor o zaman markete vs gidebiliyorsunuz.
İngilterede günde bir kere spor ya da market ihtiyacı için çıkma izni varmış. Sanırım tek kişi çıkabiliyormuş ya da en fazla iki bilmiyorum ama bunu okuyunca çok güldüm; nasıl denetleyecekler 1 kere mi çıktın 5 kere mi çıktın? :)

Markete gitmeyi hep erteliyorum da ondan sordum. Eksiye baktım. Kimi tutar kimi tutmaz diyor.

Calisanlar disinda cikanlar nasil cikiyor. Haberde mi izlemiyorlar. Alisveris isi olmasa hiç çıkmam.

Benim yogurt yapma makinrm var. Bazilari kutu sutle de tuttugunu yazinca denemistim ama tutmadi benimki. Kullandigim maya ile ilgili de olabilir belki bilemiyorum ama.

Oglumla en son 10 martta cikmistik. O zamandan beri oglum evde. Esim her gun olmasa da cogu gun is icin cikti. Bense en fazla 3 sefer markete ciktim esim evdeyken oglumu birakip. Cok geriliyorum onda da.

Gerçekten de hamileyken 3 haftada bir kontrole gitmem gerekiyordu. Suan 3 haftadir oksuruyorum ama gitmiyorum. Suan hamile olmak mi? Allah korusun.

ortada dolanan bir yazi var gordunuz mu yarindan itibaren ekmek almaya bile cikmayin diye basliyor bazilari 7 nisana kdr demis bazilari 48 saat milleti evde tutmak icin yapilan birsey mi cozemedim uzmanlar diyor demisler bide ama hangi uzman:)

Bizde şuan covid 19 dan ölüp hastaneye giremeyen yoktur ya. O kadar da değil çok şükür, ybü doluluk oranımız %65 falandı dün. Şuan gerçekten tedavi alması gereken insanlar alıyor Türkiye’de ölüme terkedilme gibi bir durum yok lakin yarın olmayacağının garantisini veremeyiz beni bu üzüyor

ortada dolanan bir yazi var gordunuz mu yarindan itibaren ekmek almaya bile cikmayin diye basliyor bazilari 7 nisana kdr demis bazilari 48 saat milleti evde tutmak icin yapilan birsey mi cozemedim uzmanlar diyor demisler bide ama hangi uzman:)
O yazı her grupta var galiba. Tv doktorlardan biri demiştir belki

Bu o mezarlik degilmis. Korona icin ayri mezarlik yapilmis diye duydum dag basina.

Insanimizin hafta sonu ozellikle de hava guzelse muhakkak cikacagini bildiklerindendir bence. Neyse ki burasi yagmurlu.

Sanırım bu haber. Yani biz çıkmıyoruz da virüsün yayılmaması için herkesin riayet etmesi gerek.

Haber izlemiyorum sosyal medya da çok germeye başladı beni girmiyorum. Ailemide göremiyorum çok özledim halbuki üst sokağımdalar. İyi şeyler düşünmeye çalışıyorum sonra bir hüzün çöküyor neden diyorum insanlar bu kadar duyarsız korkusuz merhametsiz bencil? Türk insanı merhametliydi oysa yardımseverdi. Ne zaman bu kadar gezme tozma gösteriş meraklısı olduk?! Kendi arkadaşlarım dahil utanıyorum çoğundan. İnsan küçücük bir canlıya bile zarar vermekten korkar binlerce insana zarar verebilecek olmaları korkutmuyor kimseyi. Haber kanalları da korkutmak istiyor tamam ama kazılan mezarları gasilhanede yıkanacak ceseti göstermese de olurdu! Bizim gibi kronik hastalığı olanlar korkudan öleceğiz bu seferde

az once kendi ihtiyaclarimi almak icin 10 dakikalik bir market turu yaptim:) evdeyken dunyanin sonu gelmis gibi hissediyor insan ama 10 dakikalik disariya cikmak bile iyi geliyor oyuzden evde devamli kaldikca psikolojide ciddi sorunlar olmasi kacinilmaz olacak evde kaldigim surece cok abartan biri olmadigim haldr ben bile etkilendim birde bu konuda cok hassas olanlari dusunemiyorum ben

Ah arkadaşlar kimseyi üzmek ya da moral bozmak istemiyorum ama bu iş Ramazana falan bitmez. Ramazan çadırları, toplu iftar yemekleri, bayramlaşmalar vs olursa korkarım ki ikinci bir patlama olur. Biz henüz piki görmüş bile değiliz. Hala bulaşlar her gün bir önceki güne kıyasla artarak devam ediyor. En iyimser ifade ile bugün sokağa çıkma yasağı gelse piki en erken 2 hafta sonra görürüz. E her çıkışın bir de inişi var; en en iyimser ifade ile bu iş hazirandan önce bitmez; o da sokağa çıkma yasağı gelirse. Ki daha dünya bile henüz piki görmüş değil Johns Hopkins Coronavirus Resource Center linkinde sayfanın sağ alt köşesindeki "daily increase" tablosundan izleyebilirsiniz bu durumu. Allah hepimizi korusun. Dua etmekten başka çaremiz yok.

Çalışanlara iş yerleri bir kağıt cıkarıp vermeli. Asker polis insin sokağa kontrol edilsin. İşe gitmeyene sokağa cıkma yasağı gelsin. Market hastane eczane vs için de bir kişi e devletle izin belgesi alsın internetten. Bu da belirli sayılarda verilsin. Atıyorum haftada 2 defa maks. Bunların da uygulanabilirliği çok zor ama madem sokapa cıkma yasagı yok bari bunlar yapılsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…