ki Japonya'da bildiğim kadarı ile Sokağa çıkma yasağı vb de uygulanmamış. Çok disiplinli insanlar. Bizde de biraz disiplin olsaydı devlet de istemediği bu uygulamayı yapmak zorunda kalmayacaktı.Pekı ıtalya da 17. Gundeyken dünyadakı vaka sayısı kactı. Yanı bızım 17. Gunle onların 17. Gun bır degıl. Ama dedıgınız dogru daha ıyı durumda olabılırdık japonya gıbı
İnşallah reklama girmez ama biz bahçedeki kedilerimize Pan food alıyoruz. Çok kaliteli değil ama doyurucu, etlisini alıyoruz. İsmi G ile başlayan bir marka var onu almayın da ne alırsanız alın, berbat bir şey, kediler aç gezse de yemiyor zaten.Kızlar konu dışı ama bildiğiniz uygun fiyatlı, en azından içinde zararlı mafde barındırmayan kedi maması var mı? Bu aralar malesef ordan da kısmak zorundayız. Corona ne kadar sürecek daha bellisiz.
İngilterede günde bir kere spor ya da market ihtiyacı için çıkma izni varmış. Sanırım tek kişi çıkabiliyormuş ya da en fazla iki bilmiyorum ama bunu okuyunca çok güldüm; nasıl denetleyecekler 1 kere mi çıktın 5 kere mi çıktın? :)Evde açlıktan öldürecek bir yasak olmaz galiba, izin belgesi vs oluyor o zaman markete vs gidebiliyorsunuz.
Yani bu kotu bsey mi tam anlayamafim ben bnm ztrn pihtilasma sorunum varVirüs kanda pıhtılaşmaya neden olmaya baslamis.Soylenti..Sanirim mutasyona uğruyor
Markete gitmeyi hep erteliyorum da ondan sordum. Eksiye baktım. Kimi tutar kimi tutmaz diyor.
Calisanlar disinda cikanlar nasil cikiyor. Haberde mi izlemiyorlar. Alisveris isi olmasa hiç çıkmam.
Gerçekten de hamileyken 3 haftada bir kontrole gitmem gerekiyordu. Suan 3 haftadir oksuruyorum ama gitmiyorum. Suan hamile olmak mi? Allah korusun.Bilim insanları ve siyasetciler dahil, kimsenin bir adim önünü goremedigi bir donemde, ille cocuk yapicam demenin, 3-5 ay bekleyememenin mantigi nedir? Buyuk ihtimalle 9 ay sonra dogum yapacak hastane bile bulamayacagiz, ekonomik olarak çöküşe ugrayacagiz, şimdiden birçok sektorde uretim durdu, buna ragmen 3 ay bekleyemem hazir beyim de evdeyken hamile kalayim diyeni anlamam mümkün degil. Hele de bir anne olarak, ben ne bicim bir donemde cocuk yapmışım diye vicdan muhasebesinde olduğum şu donemde hic anlamiyorum. Kaçan ne, bu cesaret nerden geliyor?
Bizde şuan covid 19 dan ölüp hastaneye giremeyen yoktur ya. O kadar da değil çok şükür, ybü doluluk oranımız %65 falandı dün. Şuan gerçekten tedavi alması gereken insanlar alıyor Türkiye’de ölüme terkedilme gibi bir durum yok lakin yarın olmayacağının garantisini veremeyiz beni bu üzüyorİtalyanın nüfusu 60 milyon civarında; buna bakarsak hemen hemen aynı gibiyiz. Tabi İtalya bizden daha çok test yaptı mı onu bilmiyorum, bizde halen test sayısı az. Resmi ölüm sayıları düşük çünkü sadece hastanede covid 19 tablosu ile seyrederken test yapılamadan ya da test sonucu gelmeden vefat eden hastaların ölüm raporlarına Covid 19 yazılamıyormuş dolayısıyla kayıtlara geçmiyor ama bu İtalya için de geçerli.
O yazı her grupta var galiba. Tv doktorlardan biri demiştir belkiortada dolanan bir yazi var gordunuz mu yarindan itibaren ekmek almaya bile cikmayin diye basliyor bazilari 7 nisana kdr demis bazilari 48 saatmilleti evde tutmak icin yapilan birsey mi cozemedim uzmanlar diyor demisler bide ama hangi uzman:)
iyide benim kilyosta babam yatıyor o mezarlığı iyi bilirim. Çok devasa bir mezarlıktır. Ve bir gün içerisind e bile bir sürü yeni mezarın eklendiğini istanbulda şuan en çok gömü yapılan yer olduğunu biliyorum.
Normal zamanda da zaten çılgınlar gibi büyüyen bir mezarlık orası. Felaket yaymayalım .
Insanimizin hafta sonu ozellikle de hava guzelse muhakkak cikacagini bildiklerindendir bence. Neyse ki burasi yagmurlu.ortada dolanan bir yazi var gordunuz mu yarindan itibaren ekmek almaya bile cikmayin diye basliyor bazilari 7 nisana kdr demis bazilari 48 saatmilleti evde tutmak icin yapilan birsey mi cozemedim uzmanlar diyor demisler bide ama hangi uzman:)
ortada dolanan bir yazi var gordunuz mu yarindan itibaren ekmek almaya bile cikmayin diye basliyor bazilari 7 nisana kdr demis bazilari 48 saatmilleti evde tutmak icin yapilan birsey mi cozemedim uzmanlar diyor demisler bide ama hangi uzman:)
Bu iş o zamana kadar bitmez maalesefRamazan çadırına gidicem valla ramazana bu iş biterse o kuyruğa girip o kalabalıkta iftar açıcam
Ah arkadaşlar kimseyi üzmek ya da moral bozmak istemiyorum ama bu iş Ramazana falan bitmez. Ramazan çadırları, toplu iftar yemekleri, bayramlaşmalar vs olursa korkarım ki ikinci bir patlama olur. Biz henüz piki görmüş bile değiliz. Hala bulaşlar her gün bir önceki güne kıyasla artarak devam ediyor. En iyimser ifade ile bugün sokağa çıkma yasağı gelse piki en erken 2 hafta sonra görürüz. E her çıkışın bir de inişi var; en en iyimser ifade ile bu iş hazirandan önce bitmez; o da sokağa çıkma yasağı gelirse. Ki daha dünya bile henüz piki görmüş değil Johns Hopkins Coronavirus Resource Center linkinde sayfanın sağ alt köşesindeki "daily increase" tablosundan izleyebilirsiniz bu durumu. Allah hepimizi korusun. Dua etmekten başka çaremiz yok.Inşallah olur
Hangi sokak?markete de gidemiyoruz 1 haftadir sokaga 6yi askin ambulans geldi goturdu aileleri
acik adres vermeyeyim ankaradayimHangi sokak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?