bir kişi 625 kişiye bulaştırabiliyormuşEkonomiyi bırak, millette beyin olsa dışarı cikmaz. Calisanlar cikiyor da bu gezmeye cikanlar ne diye çıkıyor. Yasak gelmiş hala spor yapmaya, balık avlamaya gidiyor. Demiyor ki birinden alip birine bulastiririm. Nasil olsa atlatacagindan emin.
Prof. un biri, sadece bir kisiye bile bulaştırmayi becerebilirsek salgını bitiririz dedi, su şekilde birinin kac kisiye bulastirdigi belli degil. Yazık.
Bende Ankara’dayım da merak işte haklısınacik adres vermeyeyim ankaradayim
Beni de ambulans ve hastane görüntüleri daha çok yıktıKazılan mezar yerleri ile ilgili görüntüler izlemenizi tavsiye etmem herkesin psikolojisi aynı sağlamlıkta değil,bende başını izledim sadece
Bende Rende böyle bir kısıtlamadan yanayım.Çalışanlara iş yerleri bir kağıt cıkarıp vermeli. Asker polis insin sokağa kontrol edilsin. İşe gitmeyene sokağa cıkma yasağı gelsin. Market hastane eczane vs için de bir kişi e devletle izin belgesi alsın internetten. Bu da belirli sayılarda verilsin. Atıyorum haftada 2 defa maks. Bunların da uygulanabilirliği çok zor ama madem sokapa cıkma yasagı yok bari bunlar yapılsın.
Aslında izlemek doğru değil sanırım psikolojik olarak yeterince zor bir süreç birde bu tarz görüntüler daha çok moral bozuyorBeni de ambulans ve hastane görüntüleri daha çok yıktı
Ramazan da bitmesi mucize gibi olur öngörülen tarih Haziran gerçi gidişata bakınca ona bile razıyımAh arkadaşlar kimseyi üzmek ya da moral bozmak istemiyorum ama bu iş Ramazana falan bitmez. Ramazan çadırları, toplu iftar yemekleri, bayramlaşmalar vs olursa korkarım ki ikinci bir patlama olur. Biz henüz piki görmüş bile değiliz. Hala bulaşlar her gün bir önceki güne kıyasla artarak devam ediyor. En iyimser ifade ile bugün sokağa çıkma yasağı gelse piki en erken 2 hafta sonra görürüz. E her çıkışın bir de inişi var; en en iyimser ifade ile bu iş hazirandan önce bitmez; o da sokağa çıkma yasağı gelirse. Ki daha dünya bile henüz piki görmüş değil Johns Hopkins Coronavirus Resource Center linkinde sayfanın sağ alt köşesindeki "daily increase" tablosundan izleyebilirsiniz bu durumu. Allah hepimizi korusun. Dua etmekten başka çaremiz yok.
İzmirde yağış var.Yağmuru severdim zaten de bu günlerde daha cok sevmeye basladim sokakları bosaltmaya gücü yetiyor çünkü.Balkondayım yüksek katlı bir binadayım ve gorebildigim alan fazla.Hemen hemen her yer boş bir kac kisi var onlarda gereklilikten cikmis olmali.Keske hep yagmur yagsa diyesim geliyor hatta dedim bile.Mart kapidan baktirir kazma kurek yaktirir demis atalarimiz bu atasözüne güveniyorum havalar biraz sogusa bile evden cikmayacak tonla insan var.Artik aymaz insanlardan umudumu kestim meteorolojiye dualarimi yogunlastirdim.Yağsın yağmur soğusun hava.Amin.
İzmir vaka konusunda iyi degilmis diye duyuyorum cevremden ve bu durumu da normal.karsiliyorum artik çünkü disarda gezen insan sayisi da bir hayli fazla.Calismaya giden arkadaslar foto atıyorlar gittikleri yerlerden her yer dolu.Cok üzücü gercekten.Bi arada siz sormussunuz sanirim bir vefat haberi duydum cevremdem yasli bir adamin vefatı.Allah rahmet eylesin.Cok haklisin canim. bugün haberlerde millet kolanya kuyrugunda dipdibe şaka gibi. Izmir ne durumda. Izmirde yasayan herkes sikayetci hala millet sokaklarda diye. Dün biride yazmisti cok vaka var diye. Allah sonumuzu hayir etsin.
Yakınım yok ama yaşadığım şehir iyi durumda değil yeni açıklandı 3 ilçesinde durum kötüymüş vaka varmış benim oturduğun yerde kimse sokağa çıkmıyo herkes evinde sürekli temizleniyo buna rağmen dün iki kişi de var diye duyduk nasıl olduğunu aklım almiyoKızlar hepimiz degisik sehirlerdeyiz cevresinde karantina olan arkadaslar varmi ya da virüs tespit edilen. Bir arkadas vardi amcasinda tespit edilmis ne durumda acaba. Korkuyordu onlarada test yapilmismi. Isleyis nasil oluyor hic bilmiyoruz
İzmir vaka konusunda iyi degilmis diye duyuyorum cevremden ve bu durumu da normal.karsiliyorum artik çünkü disarda gezen insan sayisi da bir hayli fazla.Calismaya giden arkadaslar foto atıyorlar gittikleri yerlerden her yer dolu.Cok üzücü gercekten.Bi arada siz sormussunuz sanirim bir vefat haberi duydum cevremdem yasli bir adamin vefatı.Allah rahmet eylesin.
Yakınım yok ama yaşadığım şehir iyi durumda değil yeni açıklandı 3 ilçesinde durum kötüymüş vaka varmış benim oturduğun yerde kimse sokağa çıkmıyo herkes evinde sürekli temizleniyo buna rağmen dün iki kişi de var diye duyduk nasıl olduğunu aklım almiyo
Evet sanırım dışardan misafir gelen birisinden geldi çünkü kimse dışarı çıkmıyo tek tük insan vardır markete bakkala giden inlarda hemen evine gidiyo polis zabıta geziyo uyariyo giriş çıkışlar yabancılar alınmıyo denetleniyo nuna rağmen oluyo sürekli düşünmekten yoruldum haber izleyemiyorum bi süre sonra kapatıyorum nasıl olcak diyeKendimi kocaman bir belirsizlik cukurunda hissediyorum. Sanirim bunun sonunda cogumuz psikolojik tedavi olacak. (Ben dahil)
Farkindaliklari düşük cehalet seviyeleri yüksek insanlar diyorum bende bu aymazlara.Aslinda daha fazlasini da diyorum da burda yazmayim ben.Simdilik yapabilecegimiz bir sey yok kendimizi korumaktan baska insallah bu gunler de geçecek.Insanlari anlamiyorum. Deli cesareti var bunlarda. Masumlarinda canı yanacak çok yanacak
Sanırım hocanız da yanlış anlamış. Şu an okullar 30 Nisan'a kadar kapalı.Ben de meb e bağlı halk eğitim kurşuna gidiyorum ordaki hocama gelmiş yazı ve bizimle paylaştı. Okulların da dahil olduğunu söyledi.
Simdi durum nedir yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?