bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
illa gelecem kacamazsiniz diyor bu virus resmen kaderci yaklasima gecicem artikhergun yeni birsey olceksem olurum surunceksem surunum.napiyim diyorum
Aynen öyle önlemlerimizi alıyoruz.Artık bulaşırsa da yapacak birşey yok yine yüreğime öküz oturdu

‘’Gençlere hiç bir şey olmuyor, ayakta atlatılıyor , hatta belirti bile vermiyor’’ diye rahat bir algı olusturulursa parti de verirler sokakta da gezerler.
Genclerde ölüyor.
Gençlerde boguluyor.
hatta küçük çocuklar da gencler de diri diri boguluyor
bunu göze sokmadıkları sürece dün yaptıkları gibi gizli partiler clubler bitmez.

dun cok dolaniyordu rusya asiyi buldu diye haberin icerigi boyle ne kdr dogru bilmemde..

Rusya tarafından Çin'de başlayan Korona virüsüne karşı uzun süredir üzerinde çalışılan ilaç ve aşı çalışmalarından sonuç alındığı açıklandı. Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Rusya, FMBA'ya ait 'Farmzashchita' Araştırma ve Üretim Merkezi, Çin'in ve Fransa'nın deneyimlerini göz önünde bulundurarak, sıtmaya karşı kullanılan Meflokin ilacının bazında korona virüs enfeksiyonunun tedavi şemasını geliştirdi. Yüksek seçicilikteki ilaç Korona virüsün hücrelerdeki enfeksiyonunu takiben hücre kültürlerinde gözlenen mikroskobik değişiklikleri yok eder ve yeni bir bakteriyel viral oluşumunun önüne geçe ve bağışıklığı arttırır. Bu ilaç akciğerlerdeki virüse karşı etkili bir tedavi sağlayacaktır" denildi.

Virüsü önceden bilmesi şaşırtıcı değil. Keza çekirgeleride. Yada daha kötü bi virüs geleceğini tahmin etmek. Bunlar vaayyy adam nerden biliyoluk şeyler değil. Şimdiye kadar hemen hemen her virüs Çin wuhandan çıkmalık. Hatta orda virüs araştırma merkezleri var. Hayvan pazarları da wuhanda. Yani mantıken ordan daha kötü bi virüs çıkması kimseyi şaşırtmaz. Keza Hindistan’dan da. Bilinen üzerine dünyanın en pis yerlerinden. Temizlik vs sıfır. Çekirge istilasına gelince her sene bi sürü çekirge zaten aynı yerlerde konaklıyormuş ve hiç bi bilim adamı buna şaşırmadı. Zaten bilinen bişeymiş çekirgelerin yol güzergahı. Aynı mantık deprem içinde geçerli. Şimdi ben kalkayım bunun eğitimini almış olayım fay hatlarını,en son ne zaman deprem olduğunu filan araştırayım. Sonra kalkıp tahmini 3-5 seneye bilmem nerde şu şiddette bi deprem olabilir diyeyim. Muhtemelen olur. Sonrada ben bilmiştim zaten derim. Bahsettiğiniz adam iyidir,değildir bilemem tanımıyorum kendisini. Lakin bunlar bilinebilcek şeyler. Şu dönemde insanların içini karartan,korku ve paniğe sürüklemeye çalışan,zaten hepiniz bu virüsten değilse de başka virüsten ölecekseniz mesajları bana kötü niyetli geliyor. Başka amaçlara hizmet ettiklerini düşünüyorum açıkçası. Herkes kalkıp korku,stres bağışıklığınızı düşürür derken kalkıp birileri bunu yapmaya çalışıyor. Oldukça kötü niyetli.

Zaten en başından beri yanlış bir izlenim yaratıldığı için insanlar gevşek davrandı. Virüs sadece yaşlıları öldürüyor imajı çizildi ve maalesef bugünlere geldik.
cok uzucu biyerde okudum 2 yasina kdr kotu etkileyebildigi yaziyordu..her gun yeni bir haber geliyoe virus ile ilgili ya

Maalesef bu duruma verilen yanlış bilgilerle geldik. Hep gençlere çocuklara bişey olmuyor denildi şimdi ne denirse densin insanlar inanmak istediklerine inanacaklar. Bu zıkkım nasıl bişeyse mutasyona uğruyor sanırım. Her bünyede farklı etki bırakabiliyor.. kapı kapı gezip anlatmak istiyorum ama imkansız. Keşke survivor e gösterdiğimiz ilgiyi haberlere gösterebilsek, araştırsak okusak..

YAŞLILARI DAHA ÇOK ETKİLİYOR SADECE
bu cümlede anlaşılmayan ne var acaba

cok uzucu biyerde okudum 2 yasina kdr kotu etkileyebildigi yaziyordu..her gun yeni bir haber geliyoe virus ile ilgili ya
Ya ben bunu anlamıyorum cidden. Zaten doktorlar bas bas yaşla alakası yok bağışıklık sistemi önemli olan demiyorlar mı ? Niye herkes sanki küçükler ölmeyecekmiş gibi davrandılar ki ? Gayet ölebilirler. Çünkü onlarında bağışıklığı düşük olabilir,çeşitli hastalıkları olabilir. Bilmediğimiz hastalıkları gün yüzüne çıkarabilir dediler kaç kere. Önemli olan şey bağışıklığı güçlendirmek artık anlasalar keşke. Oğlum 2 yaşında bişeyler yiyip içmekten gına geldi bebeye. Yok vitamin,yok probiyotik yok turşu. Etkilenmiyorsa söylesinler bu kadar yüklenmeyelim çocuğa. Ya millet kıt anlamıyorlar bunun yaşla alakası olmadığını yada ben kıtım yaşla alakalı ben başka yerimden anlıyorum. Meyve,sebze,bol takviye. Temizliğe dikkat. Zorunda kalmadıkça evden çıkmamak. Yapabileceklerimiz bunlar işte.

Cok haklisin canim. bugün haberlerde millet kolanya kuyrugunda dipdibe şaka gibi. Izmir ne durumda. Izmirde yasayan herkes sikayetci hala millet sokaklarda diye. Dün biride yazmisti cok vaka var diye. Allah sonumuzu hayir etsin.
İzmir cidden kötü durumda. Kimsenin coronayı, kuralları iplediği yok. Sokaklar kaynıyor. Ben bu konuda en çok İzmirin duyarlı olacağını düşünmüştüm oysa. Hani hep biz bilinçliyiz biz başkayız vs deyip kendilerini ayrıştırırlardı Türkiyenin geri kalanından. Ama böyle bir vakada en kural tanımaz İzmir çıktı.

Hastaneye gidiyor hepsi. Ölenler şöyle bir şey düşünülüyor . Kayıtlara Zatürreden öldü diye geçiyor. Yani covid 19 testi yapılmadığı için kayıtlara geçmiyor. Zatüreden ölenleri de güvenli bir şekilde gömüyorlarmış. Ama test yapan yok. Yapsalar bile öldükten sonra yapıyorlar. Yine kayıt altına alan yok.
zatüreden ölümler zaten Türkiye’de oluyordu hele de yaşlılar da kronik hastalar da . O yüzden bu bilgi çok tuhaf değil.
zaten Tüm doktorlar yeterince test olmadığını birçok kişinin kayıt altına geçmediğimi söyledi. Yurtdışında bile aynı şey var. Burası hele test sayısı çok az.
Yani bazı ölenler iyi kötü tıbbi destek almışlar. Ama kayıt altına alınmıyorlar. diye bir bilgi öne sürüldü.
çok üzücü. Kesinlikle şeffaflık istiyoruz. Bizler yetişkiniz gerçekleri kaldırabiliriz. ihmalkarlık falan diye hesap sorulmasın diye saklanıyor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…