bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ölüm sebebinin Corona olduğunu bildiklerimizin de ölüm sebebi Corona olarak gözükmüyor ve asıl sorun zaten.

Kesinleşsene de yazmamışlar İşte bakınız Dilek Tahtalı yukarıda arkadaş yazmış İBB danışmanı allah rahmet eylesin ikisinede

Dedem şeker hastası idi . Hiçbir kalp rahatsızlığı yoktu. 2016 senesinde grip oldu ağır geçti gribi ve grip öksürük nefes darlığına neden oldu ve kalbi dayanamadı.
Gribin 5. Gününde vefat etmişti. Ölüm belgesine baktığımda kalp yetmezliği yazıyor. Sanırım bu nedenle o listelerde yazanlarda daha farklı olmalı belki sayı daha da fazla bilemeyiz. En son ölüm nedeni genelde yazılıyor ya da daimi hastalıklar.

Başınız sağolsun benimde annem yok iyi bilirim nasıl bir duygu olduğunu.Her şerde bir hayır varmış. Yazdığınız gibi iyi ki bu günleri görmedi dediğimiz zamanlardayız.

Söylemek istediğim tam da bu ama

Sayı ne zaman önemli biliyor musunuz ?

240.000 yatak kapasiteli ülkemizde hasta sayımız yatacak yer konusunda sıkıntı yaşar ise, solunum cihazları yetersi kalır ise işte o zaman kabusun başladığı andır.

Sağlık Bakanını 2 gün önceye kadar inanılmaz destekliyordum fakat 2 gündür yaptığı açıklamalarda yeni bir durum söz konusu değil. Eski konuşmalarını, eski durumları ağzında geveleyip duruyor. Bilim kurulu başkana bir şeyler sundu (kuvvetli muhtemel sokağa çıkma yasağı) ve bu anladığım kadarı ile kabul edilmedi. Bu sebeple adamın eli ayağı dolaşmış durumda. Bu sebeple bir taraftan da sağlık bakanını da haklı buluyorum.

Şehir hastaneleri ne kadar gereksiz diye düşünüyordum şimdi ise keşke hepsi tamamlanmış olsa diye dua eder hale geldim.

Birde şu var hangi kanser hastası kanserden ölüyor ? Ya kalp yetmezliği, ya solunum yetmezliği... Kanserden ölen kimin ölüm kağıdında Kanser yazdığını gördünüz ?

Benim eşimle kızım evde. Ben çalıştığım için tüm dışarı işlerini ben yapıyorum. Market, eczane, kırtasiye gibi. Ama bakıyorum da sokaklarda gene insanlar var. Keyfi mi çıkıyorlar bilemiyorum

“ Virüs zaten ben bunu akciğerini yiyeceğim” demiyor. Yarattığı hasar, vücudun onu tanımaması ( ve doğal olarak fazlaca aktif bağışıklık sistemi) vs yüzünden hem diğer bakteri ve virüsler enfeksiyona sebep oluyor, hem de ikincil hastalıklar tetikleniyor hem de insanın kendi bağışıklık sistemi vücuda zarar vermeye başlıyor . Yani virüs olmasa ilaçlarını alarak veya dikkat ederek sıkıntısız yaşayacak insanlar virüs yüzünden hayatlarını kaybediyor.

Son düzenleme:
Kronik bir hastalığım olsun.Sonra virüs gelsin bana bulaşsın ve kronik hastalığımı tetikleyip beni öldürsün.Şimdi beni virüs mü öldürdü?Hastalığım mı?Belki virüs bana bulaşmasa kronik hastalığımla uzun zaman yaşayacaktım ama virüs ölümüme sebep oldu diğer hastalıkların birbirini tetiklemesini bilemem ama pandemi olan bir virüs söz konusu dedenize Allah rahmet eylesin

genelde bu tip durumlarda ölüm nedenleri solunum yetmezliği olarak yazılır, altta yaşadığı hastalık ne olursa olsun.
çok kanser hastasının ölüm kağıdını gördüm, %99unda neden solunum yetmezliği idi.
çünkü vücutta bu kronik hastalıklara nedeniyle bağışıklık inanılmaz düştüğü için sağlıklı bireylerin günlük yaşamda anlamadan atlattığı ufak tefek enfeksiyonlar neredeyse 1 gün içerisinde ciğerlerini dolduruyor ve enfeksiyondan dolayı nefes alamayarak vefat ediyorlar.
bu konuda da sonuçta hastanın ölümü vücuduna giren ve buna direnç gösteremediği virüs nedeniyledir.
yapılan bazı açıklamalar tamamen halkın nabzını düşük tutabilmek amaçlı bana göre.

Eki Görüntüle 2611237

Az önce bi arkadaşım yolladı, kimsenin umrunda değil diyor. Vay arkadaş dedim ve çayımı içmeye devam ettim
sokaga çıkma yasağı olursa daha iyi olur herşey cunku eşlerimiz çalışıyor bu yüzden ne kadar dikkat etsekte endişelerimiz bitmiyor taşıyıcı olup ta sokak 'ta gezen bilinçsiz insanlar çok

Cocuklar gunes alsin diye balkona cikariyorum her gun. Her ciktigimizda hayret verici manzaralarla karsilasiyorum. Bugun de bir gelin arabasi gecti mesela. Millet dugun yapiyor. Herkes brave heart masallah.

Bir de turkiyede olen kisilerin yas ortalamasiyla ilgili bir veri var mi elimizde? Mesela en genc olum nedir ve hastanin farkli bir rahatsizligi var midir? Bu bilgilere ulasmamiz mumkun mu? Eger zaten varsa kusura bakmayin, iki cocukla pek arastirma yapamiyorum.

Arkadaşlar artık höykürerek ağlamak istiyorum
Her sabah haber almaktan bıktım
Sizlerden farklı olarak sağlık durumunun içinde olan bilir ki kötü haberler mutlaka ulaşır

nasıl sakin olucam bilemiyorum açıkçası
Düşünmekten yoruluyorum
Tek düşünce covid de değil covidin yaratacagı tahribatlar ds kafamın içinde

Şehir hastaneleri tam bir felaket kazen. Binlerce insanın aynı hastanede olması hem böyle pandemiler için hem de herhangi bir savaş durumunda ciddi risktir. Acil hastanız için bile risk şehrin dısındalar gidene kadar hayatlarını kaybetme riskleri var.

Hastaneler enfekte olmak icin enfes yerlerdir, o yüzden yatak sayısını yüksek tutmak tıp camiasında hoş karşılanmıyor. Onu bırak savaş oldu, yüzlerce yetişmiş ( en az 20 yıllık eğitim demek üniversite bitirip uzman olmak vs) sağlık çalışanını kaybetme riski demek. Attılar bir bomba o hastanelere ne yapacaksın ülke olarak!

Pandemi sayesinde bence dünyada sağlık politikaları oldukça değişecek. Bakalım.

Eki Görüntüle 2611237

Az önce bi arkadaşım yolladı, kimsenin umrunda değil diyor. Vay arkadaş dedim ve çayımı içmeye devam ettim
Etraftan hep duydum. İnsanlar karantinada köyüne gitmiş.
ya katantina ne anlamadılar. ya başka bişey. Tatil gibi kullanmışlar bu fırsatı.
Evet maalesef bazı insanlar, ki sanırım ülke genelinde bu bazı insanlardan çok var umurlarında değil.
İnsanlar köylerine gitti o köylerin bir kısmında covid19 salgını başladı ve tüm köy karantinaya alındı, marketlerde metrekare hesabı yapılıp en fazla şu kadar insan aynı anda alışveriş yapacak denildi ama dün alışverişte gördüğüm manzara insanlar burun buruna, kasada uyarı olmasına rağmen dibdibe insan manzaraları vardı, huysuz bir kadın olarak söylendim ama kendim söyledim kendim işittim.
Burası deseniz kaçan buraya gelmiş, camiden anons geçiyorlar "Burada ikamet etmeyip salgın sebebiyle gelenler 14 gün evinden çıkmasın, çıkarlarsa cezai işlem uygulanacak, gelenler ismini muhtara yazdırsın" deniyor ama hiçbirinin yaptığını sanmıyorum.

Çin halkı gibi kapılarımızı üstümüze kaynaklasalar bir dert, İngiltere gibi sürü bağışıklığı politikasını uygun bulduk deyip hiçbir önlem almasalar bir dert.

Halk yani bizler bizim bir ortamız yok mu?

Boyle karamsar olmayin lutfen. Kendinizi motive edecek birseyler bulmaya calisin. Elbet bu da gececek. Umariz en az hasarla gecer. Malesef masum insanlar da sorumsuz insanlar yuzunden zarar goruyor. Tek yapabilecegimiz kendimizi ve sevdiklerimizi korumak. Bunun tek yolu da evde kalmak. Ve ne guzeldir ki kalacak bir evimiz var.

Şurada bakarsan en az karamsar kişiydim
Ama duydugum şeylere yalan olabılır deme şansım bile yok

umarım hasarsız geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…