bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
ya şaka gibi millet isten cikartilmis kredi alın ayağı yapiliyor kredilerde faizli şaka gibi ulkede yasiyoruz fransa isten çıkarılmayı yasakladi ustune her vandasina para dagitti keza diger ulkelerde.Bizde de kredi çek öde oda faizle şaka mı ya

Mevcut krediler ve kart borçları da ötelendi şükürler olsun! Ama ne kadar faiz binecek cidden komedi.. o kadar faiz ödeyebilecek olsak zaten öteleme talep etmeyeceğiz. Özel kurumda özel eğitim öğretmeniyim ve durum sıkıntı, mart maaşımı alacağım ama sonrasını bilmiyorum diyor idarecimiz. 1300 tl kredim ve taksitlerim var yeni evime geçebildim 10 yıldır eşimin ailesi ile beraber oturuyorduk.. ağız tadıyla yaşayamadım bile daha, pat diye bu olaylar çıktı. Olayı asla ırkçılığa yada siyasete bağlamam ama güneyimizden bize sığınan insanlara milyarlar harcayan devletimizin bizim için de bişeyler yapması lazım.

Başka zaman halk diliyle konuşabiliyorlar. "Ananı da al evde otur" diyebilir mesela :)

kizlar selam
durumun beni olumsuz etkilemesi sebebiyle buralara bir suredir cok yazmiyorum ama durumu tabiki takipteyim.

4 gunluk tablolara baktigimizda olum sayisi artti evet ama yogunbakim hasta sayisi ve vala sayisi da cok artti beklenen bir durum yani...

fakat vaka orani cok azalmaya basladi 3-4 gundur hergun biraz saha dusuyor oran bu beni cok mutlu ediyor. 11500 testten 1600 vaka cikmis olmasi cok umut verici...

Yanlış bilinen şeyler var hâlâ gördüğüm kadarıyla, o yüzden kısaca uzmanların (enfeksiyon hastalıkları uzmanlarından bahsediyorum, uzman adıyla her yere çıkanlardan değil) önerilerini özet geçeyim.

* İki önemli şey: EL YIKAMA ve SOSYAL MESAFE
* El yıkama şunları içermeli: parmak araları, avuç içi, el sırtı, tırnaklar, başparmaklar ve bilekler. En az 20 sn boyunca, sabunla.
* Kişiler arası mesafe en az 1 metre (1.5 m olsa bence daha iyi). Ortamın sık sık havalandırılması önemli.

Yüzey temizliği:
* Kritik olmayan zemin ve mobilyalarda deterjanlı su yeter.
* Temizlik maddelerini birbiriyle karıştırarak kullanmayın.
* Çamaşır suyu kullanılacaksa belli oranda sulandırılmalı çünkü kullanımı tehlikeli. Kesinlikle solumayın, cildinize temas ettirmeyin ya da ağzınıza götürmeyin. (5 litre suya yarım çay bardağı çamaşır suyu tuvalet, banyo, mutfak tezgahı için yeterli. Virüs bulaşma riski yüksek bir yer temizleniyorsa ölçüyü artırabilirsiniz.)
* Temizlik nemli bir bezle yapılmalı, sonra suyla durulama yapın.
* Karbonat ve sirke yüzey temizliğinde yeterince etkili şeyler değil.
* Telefon, klavye, kumanda, masa, kapı kolu, ışık düğmeleri, anahtarlar, musluk lavabosu, mutfak tezgahı vb. yerleri günlük olarak temizleyin. Bunlar yüksek temas riskli bölgeler.

Bu gezegenler bilmem neler, bunlara cok aklim ermiyor. Burclara inaniyorum ama ozellikleri vs. Ama haftalik aylik burc yorumlari cikar onlara inanmiyorum mesela. Falci gibj oluyo ve fala inanmiyorum.

Yalniz Entube ve yoğun bakim hasta sayısı yüksek ölümler artabilir sanırım . Ama vaka sayısında artış teste göre az
Evet onlar fazla ama ne kadar az vaka o kadar az entübe yoğun bakım yada ex olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…