bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
gerçekten anladılar mı sımdı bızlerı? anlayan var mı gercekten? ısyan edesım var. geyik falan yapmak guzelde bu çok ciddi boyutta hem korkunç hem de uzucu.... gelecegimiz yokmus ya gelecegimiz.

hani biz bas bas bagırıyorduk ya ihtişyac akçesi gidiyor bilmem ne gidiyor diye.... bizim halkımızın dısındakilere yapılan yardımın y si bile yapılmıyor bize. hiç bir ulke tarihinde böyle bir şey yaşanmamıştır bence.

deseki kasamiz dolu sokaga cikma yasagida ilan ediyoruz.
biz toplum olarak zaten vermeyi seven bir toplumuz herkes mahallesinde kim aç kim tok bilir yardim her türlü yapilir zaten.
yeterki kapatsin ya.
Şimdi eşime aynı şeyi söyledim.
Çıkıp garanti etmesi gerek, şu gün yasağı ilan ediyorum top artık sizde diye, bu garanti olmadan niye bağış yapalım?
Ben, komşu adam hala işe giderken, öbürü de gitsin o zaman bana ne demek, en doğal hakkım.

Sonumuz yok, biz günü kurtaran bir ülkeyiz, uzun zamandır da öyleydik.
3 senedir gizli olan kriz ayyuka çıktı, reddeden herkes bugün gerçeği görmüştür umarım.
Bir şeyler satmadan, bir şeye zam yapmadan kasamızda kuruş yok, çark dönmüyor.

bırılerı halkın kendı kendını yonetmesı mevzusunu bayaaaa yanlıs anlamıs anlasılan , halka su durumda tabırı caızse pamuk eller cebe mı denır bu ıste bır terslık yok mu ?

oldu olacak hepımız evlerımızden cıkıp sokaklara tıbbıyeler kurup sifalar da bulmaya calısırız bız halk olarak hem kalkındırır hem barındırır hem sıfa dagıtır hatta evde cocuklarımıza egıtım de verır kendı kendımıze yasarız ya kımse yorulmasın

Hiç sanmıyorum. Hala romantik takılanlar var. Öf aman yaa karışmıyorum artık ben. Hep beraber çekeceğiz.

deprem olur kızılay bağış toplar, salgın olur yok birileri çıkar maaşımı bağışlıyorum der ayrıca hesap numarası verir bağış için, arkadaş devlet hazinesi nerede. Ödediğimiz vergiler nerede diye soruyoruz. Zengin iş adamının yardım etmesi ayrıdır ama halktan para isteyecekseniz bu nasıl bir sosyal devlet, bilmiyorum.

Hiç sanmıyorum. Hala romantik takılanlar var. Öf aman yaa karışmıyorum artık ben. Hep beraber çekeceğiz.
Romantik?
Elektriği kesilince ‘aman canım eskiden var mıymış böyle daha iyi’ diyenler mi?
Onlar zihin olarak gerçekliğin çok üstünde olduğundan, vatandaş kategorisine koymuyorum ben, keşke söz hakkı da olmasa!

12 yil 5 para etmez 3 kurus verince kendini calisanlarinin efendisi goren insanlarin yaninda muhasebecilik yaptim. Tek hayalim kendu işimi kurmakti. 12 yil para biriktirdim tazminatimla birlijte ufak bir is kurdum. Ben dedim bana yapilani asla yapmiyacagim.
Önce 1. Elemanimi aldim. Tecrübeliler geldi. Esim tecrübeli olsun genc olsun dedi. Sonra omründe hic calismamis. Bütün hayati ev ve kösedeki bakkal olan 45 yasinda birini tanidim onu aldim.
Sonra 2.elemanimi aldim. 30 yasinda 1 cocuk annesi. Oglunu okula gotürürken Isyerinin önunden geciyordu.cok ezik kendine guveni olmayan biriydi.evinde hic esyasi yokmus gek calis dedim oglunuda getir götür oglende gelip bizde yesin dedim.valla simdi firtina gibi oldu.
Sonra 3.calisanim. tecrubeli cok ihtiyaci varmis ama yas 50 diye kimse ise almiyormus. Ben aldim iyikide almisim.
Ben batarsam nerde calisirlar soyleyememki gidin diye.
Simdi disimle tirnagimla kurdugum isim batiyor. Yillarca maasimdan kesinti oldu .kac yildirda o vergisi bu vergisi ödeyip duruyorum bu gunler icin degilse ne zaman icin.
Neyse kizlar cok üzgün ve kırgınım .kendimi sudan cikmis balik gibi hissediyorum. En iyisi uyumak.

BU arada hçbir faturanın ertelendiği yok, dün internet bugün telefon geldi. Hani ertelenmişti??
Ank’da bildiğim öğrenci evi ve borcu olanlara, ödeyemese de 2 ay kesilme sağlanmayacak, bu aylarda da yüzde 20 si yansıyacak.
Emin değilim.

tam su anda, su zor anda gorduler mı? gorsunler lutfen artık.

Tam bır vatan sevdalısıyım. bılmıyor muyduk bılıyorduk en cok buna ısyanım belkı de, bir turlu anlatamamıza... gozlerımden yas gelıyor. napacak bu ulke? yazık cok yazık...

hala gormeyen gozlerın gordugunu sanmıyorum cok yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…