bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bu şimdi insan yapımı virüs mü, biseyler dönüyor da ben mi anlamıyorum la

Su sürece yardim toplamak diyeceklerine,
Görüyorsunuz, dünya etkilendi, amerika da Avrupa da aldi başını gidiyor, (onlarin battigi yerde biz ne oluruz?) ticaret durdu, biz zaten ureten toplum degiliz, disa bagimliyiz, diyip bir egitim verir gibi almamiz gereken bireysel tedbirleri açıklasalar şahane olurdu.
Biz de bilirdik ki, şu durumda tüketimi minimuma indirip, BIRBIRIMIZE yardim edeceğimiz zaman geldi, buna uygun davranmaya çalışırdık. (Ki Bu da maske depolayanlari görünce biliyoruz ki hayal). Ama gelire göre bir düzenleme yapılabilirdi.
Devlet de, vergi düzenlemesi, ek hastane, sağlık personeli sayısında iyileştirme, doğru test kiti, lab kurma vs şeklinde kaynaklarını bunlara harcardı.
Ama bizden bunlar için kaynak talep edecek yokluktaysak, ben soyleyeyim, corona biter, savas baslar.

38 dun gibi aklimda esin fosil olma yolunda belki ondan hatirlamiyodur

Bir de deseler ki sokağa çıkma yasagı olacak sizin verdıgınız paradan işsiz insanların ihtiyaçları karşılanacak yine tatmın olurum yardımlaşma diye
Ya tam dinleyemedim bagis ne icin olacakmis kixlar beni aydinlatirmisiniz
Birde bazi hanelere 1000 tl gbi bisey duydum kim yararlanacak bundan

Ya tam dinleyemedim bagis ne icin olacakmis kixlar beni aydinlatirmisiniz
Birde bazi hanelere 1000 tl gbi bisey duydum kim yararlanacak bundan
Bagistan sonra sokaga cikma yasagi diyenler oldu.. suan zaten cikti aksam 21-6 arasi yasak diye duydum. Dogru mu?

Samimi bir diziydi. Kizlar yurdu vardi bir de. Teleon. O gunler daha guzeldi, daha yardimseverdik.

yaw he he he teyzem saglik calisani kac zaman maskesi yoktu yani devlet bir sey vermedi biz kendimiz aldik maskeler yeni geldi bugunde o koruyucu plastik gelmis ayrica bir aile hekimi cikip bize 2 tane maske verildi diyor baska verilmeyecek diyor o maskeler saatlik takiliyor gunluk degil her sey yalan ya her soylenenin alti bos kendim bizzat yasamasam inanacagim inanmak isteyecegim cunku cok kotu durumdayiz insan olarak pozitif bir seylere tutunma ihtiyaci güdeceğim ama yapamiyorum cunku her seyin yalan oldugunu bizzat yasayarak görüyorum

Arkadaşlar diyet yapmayın. Sağlıklı yemeye çalışın herzaman çıkamadığımız için meyve sebze almak zorlaştı. Bu dönem kilo almamız olası. Ama diyet bağışıklık sisteminizi zayıflatır.
sağlıkı iyi yemekleri yeterince yiyin. Çok su için
Siz bilirsiniz Tabiki. Ama böylesi daha doğru geliyor.

Pardon da burda derdiniz korona hakkında bilgi edinmek konuşmak sorunlarınizi paylaşmak mi!! nüfusu kaç ki diye dile getirdiginiz ELAZIĞ'DA bir çok insan yaşıyor ve bir çoğu küçümseyerek gördüğünüz şehirde deprem sebebiyle can verdi bende ELAZİĞ'LİYİM önemli olan bir şehrin büyüklüğü veya küçüklüğü degildir orada yaşayan insanlar ve canlaridir. Ama siz yapılan yardımları uğraşları bile gereksiz goruyorsunuz.

Avrupa da yaşayan arkadaşlar daha iyi bilir, keşke biraz bahsetseler.
Ben amerika dan az buçuk haberdarim
Benzer isyanlar orada da var.
Doktorların çöp posetlerinden önlük yaptığı fotoğraflar paylaşılıyor.
Hastaneler ekipman yetersizliğinden ve hasta yoğunluğundan şikayetçi.
Genelde bunlara denk geliyorum, cünkü tanıdıklarım cogunlukla saglik personeli.
Ama bunların haricinde insanların bizdeki kadar işsiz kalma, geçinme endişesi yok. Yada bana denk gelmedi.
Biz zaten corona dan sağ kalsak, stresten gideceğiz.

Ay yok artik!
Bundan nasıl bunu çıkardınız?
Gereksiz görmüyorum, bunu nasıl söylersiniz.
Devlet tek başına altından kalkabilecek güçte olmalıydı diyorum.
Aynı deprem 20 milyonluk istanbul da olsa demek, hiç altından kalkamayacak, güven vermiyor diyorum.
Elâzığ depremi için acun un topladığı 70 milyon yerine, devletin cat diye ortaya koyabilecegi bunun icin ayirdigi 170 milyonluk butcesi olmalıydı diye düşünüyorum
Nasıl bir canın değersiz olduğunu düşünürüm
Yapmayın allah aşkına.

Bilakis, Elazığ’daki vatandaşlarımıza koskoca devlet yardım uzatamıyor, halkından bekliyor vs.
Bu kadar tersten nasıl anladınız acaba?
Küçümsediği yer, nüfus azlığı, hasar onarımı maddi karşılığı.
5 milyon nüfuslu bir yerdeki felaketle, küçük bir ili kıyaslayamazsınız.
Acı değil, tedarik ve onarım açısından.

Elazıği küçümseme anlaminda yazılmış bir mesaj değildi. Gönül ister ki yardım toplanmadan devletin yardımları yeterli olsun. Yoksa yardım tabi ki toplansın. Milletimiz o konuda sessiz kalmaz kalamaz zaten.

Bu arada gecmis olsun.

Her an markete gidemiyoruz ki zaten ben su toptan alışveriş işini cozemedim. Bir gun sut bitiyor bir gun yogurt. Liste yapsam markete gidince hep abur cubur reyonlari:)

Her an markete gidemiyoruz ki zaten ben su toptan alışveriş işini cozemedim. Bir gun sut bitiyor bir gun yogurt. Liste yapsam markete gidince hep abur cubur reyonlari:)
1 aylık abur cubur stokladim 1 haftada bitti ne diyeyim obez olmak artik kaderimiz

Okuduğunuzu anlamıyorsunuz farkında bile değilsiniz. Lütfen günde en az bir saat kitap okuyup özet falan çıkarın. Resmen şu yazdığınız ile uluslararası istatistikler için bir rakamsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…